HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 14. 15:49

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 15:37

minél nagyobb látószögben hátratekinteni, holttér nélkül

Neked. Mert te nem sminkelsz  :D
A hugi meg inkább rúzsozza magát, nem előz, nem kanyarodik. Szóval neki kész átok a dombortükör.
Ráadásul el van kenődve, mennyit hízott arcra, míg leért a fürdőből a kocsihoz. Tehát a munkahelyen meló helyett rögtön Norbi Up-date  :D

#142 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 16:22

Tegnapi szitukat részletezem:

250 kilométer  kb 3 óra alatt normál és a 7es  főúton, semmi autópálya.

Odafele nyomtam világosban, vissza azért nagyon óvatosan lassabban, néha fékezve :
sikerült a Tikostól egészen Fonyódig 2 kamon között szendvicsbetétként maradni: közben persze Fenyvesen van ilyen 70 es korlátozó (engedő ! falun belül) táblasor --néha 50esekkel megspékelve , minden zebránál !!!
Előttem a horvát 80al végig , ergo kint sem  tudtam előzni , bent meg még kevésbé sem, az 50re lassítani meg ögy. lett volna, akkor a mögöttem jövö tuti fölken  a másik lökhárítójára ! !Félreállni meg tankolni  sikerült ugyan de akkor megint ugyanazon marha mögé kerültem ! aztán persze bezárkozott mögtém egy másik monstrum.
2x is elmentünk rendőrök mellett, akiket alig  érdekelt, hogy nyomnak ezek a marhák!

#143 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 16:35

Idézet: WEbshark - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 17:22

Tegnapi szitukat részletezem:

250 kilométer  kb 3 óra alatt normál és a 7es  főúton, semmi autópálya.

Odafele nyomtam világosban, vissza azért nagyon óvatosan lassabban, néha fékezve :
sikerült a Tikostól egészen Fonyódig 2 kamon között szendvicsbetétként maradni: közben persze Fenyvesen van ilyen 70 es korlátozó (engedő ! falun belül) táblasor --néha 50esekkel megspékelve , minden zebránál !!!
Előttem a horvát 80al végig , ergo kint sem  tudtam előzni , bent meg még kevésbé sem, az 50re lassítani meg ögy. lett volna, akkor a mögöttem jövö tuti fölken  a másik lökhárítójára ! !Félreállni meg tankolni  sikerült ugyan de akkor megint ugyanazon marha mögé kerültem ! aztán persze bezárkozott mögtém egy másik monstrum.
2x is elmentünk rendőrök mellett, akiket alig  érdekelt, hogy nyomnak ezek a marhák!

Tanulság: használd az M7-et. :)
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#144 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 16:40

Idézet: jrpryv - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 16:35

Tanulság: használd az M7-et. :)

Na es akkor meg mondja azt vki, hogy nem kell az eros(ebb) auto...

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#145 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 18:47

Idézet: hobizoli - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 16:40

hobizoli

Nem kell :D
Ciciman is on borda

#146 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 18:50

Idézet: fram - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 18:47

Nem kell :D

Ebben a topicban legalábbis. :D

#147 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 00:36

Idézet: hobizoli - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 16:40

hobizoli

Mert most ebben a helyzetben mit lehetett volna kezdeni/megoldani egy erősebb autóval?
Vagy csak megint én nem értem egyedül a sztorit és ez egy panaszkodás akart lenni az autó nem gyorsulására?
Gondolkoztál már ma?

#148 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 00:51

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 0:36

Mert most ebben a helyzetben mit lehetett volna kezdeni/megoldani egy erősebb autóval?
Vagy csak megint én nem értem egyedül a sztorit és ez egy panaszkodás akart lenni az autó nem gyorsulására?

Valamelyik autós topicban van volt 2 oldalnyi vita, hogy elég-e 60 paci a mindennapokra, kell-e 150-200. hobizoli az utóbbiak pártján állt. ;)

Szerk.: most nézem, hogy *Macika* postjára válaszoltam, ő úgysem olvassa el, de én ki nem szedem.

Szerkesztette: Carmaged 2006. 02. 15. 00:51 -kor

#149 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 00:57

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 0:36

Szerinted mit? Ha elfogynak szembol kirakja az indexet es siman megelozi kamionokat.

Az iment volt "szerencsem" eltotyoreszni egy 1.0i Charade-ban (50LE, 800kg) egy ~70km-t, hat sik uton mondjuk hogy jol tekert, de gyorsulni inkabb csak lejton gyorsult, mar egy-egy fikabb emelkedo is ugy megfogta 4 szemellyel, hogy csak neztem...ami ott Erd-nel van az M0-n annal aztan meg gameover volt, 4.-ben is csak egyre esett vissza fordulat, aztan mielott lefulladt volna vissza pattintotta a safjorunk 3.-ba...mondtam elotte, hogy az en gepemmel menjunk, de neeem, le lettem szavazva, hat jo, menjunk azzal.
Na most a multkor a masik topikban 1t meg 1.1t-s 60LE-s vasakkal siman kielozgettek a kamiont egyesek, de akkor is, ha eppen csak 3 henger mukodott jol, bar lehet kellett hozza vagy 300m is, az megint mas kerdes, hogy lehet ennyi helyed meg nincs 15-20km-t at sem egy nem necces elozeshez

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#150 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 15:59

Idézet: hobizoli - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 0:57

Szerinted mit? Ha elfogynak szembol kirakja az indexet es siman megelozi kamionokat.

Az iment volt "szerencsem" eltotyoreszni egy 1.0i Charade-ban (50LE, 800kg) egy ~70km-t, hat sik uton mondjuk hogy jol tekert, de gyorsulni inkabb csak lejton gyorsult, mar egy-egy fikabb emelkedo is ugy megfogta 4 szemellyel, hogy csak neztem...ami ott Erd-nel van az M0-n annal aztan meg gameover volt, 4.-ben is csak egyre esett vissza fordulat, aztan mielott lefulladt volna vissza pattintotta a safjorunk 3.-ba...mondtam elotte, hogy az en gepemmel menjunk, de neeem, le lettem szavazva, hat jo, menjunk azzal.
Na most a multkor a masik topikban 1t meg 1.1t-s 60LE-s vasakkal siman kielozgettek a kamiont egyesek, de akkor is, ha eppen csak 3 henger mukodott jol, bar lehet kellett hozza vagy 300m is, az megint mas kerdes, hogy lehet ennyi helyed meg nincs 15-20km-t at sem egy nem necces elozeshez

hobizoli

Valószínűleg az én hibám, hogy nem tudtam WebSharknak problémái vannak az autója a teljesítményével. Mert én nem járok más autós topicba. Ezért elnézést.

Mondjuk ő sem tett egy csepp utalást se arra, hogy ha 2x annyi ló lett volna begyömöszölve a motorháztető alá, akkor máshogyan történt volna bármi is.
Gondolkoztál már ma?

#151 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 17:49

Idézet: Syner - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 13:29

hát, én menet közben fel sem veszem ha nincs nálam headset, csak piros lámpánal, akkor meg megmondom az illetőnek, hogy nagyon gyorsan mondja el a baját, vagy hívjon vissza x perc múlva

Haveromat meg is bünteteék telefonálásért a következő indokkal: "Uram, ennek a telefonnak gyári tartozéka a headset..."
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#152 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 18:31

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 17:49

Haveromat meg is bünteteék telefonálásért a következő indokkal: "Uram, ennek a telefonnak gyári tartozéka a headset..."

Nem ez volt véletlen az indok??: :think:

(2) A gépkocsi vezetője menet közben kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#153 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 18:35

Ma fotóztam, Pápa elkerülő, délután fél négy.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Úgy tíz perccel később: a tűzoltókocsival vontatták jó hosszan, egy földútig.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

:think:  :omg:  :Đ
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#154 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 19:14

...... Polski Fiat 126-os áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a  busszal...........

.......nyerges vontató a sűrű ködben egy kocsisor előzésébe kezdett, s közben frontálisan összeütközött az Agria Volán szemből érkező helyközi járatával..........

........Opel Corsa előzés közben összeütközött a szemből érkező kamionnal......... :eek:

Csak tudnám az ilyenek mia picsáér' nem esznek inkább ciánt, vagy egyéb gyógyhatású készítményt, ahelyett, hogy másokat veszélyeztetnek. :think:

Szerkesztette: Lauda 2006. 02. 15. 19:14 -kor

#155 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 19:28

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 19:31

(2) A gépkocsi vezetője menet közben kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat.

Nem tudom honnan az idézet, de szerintem eredetileg úgy szólt az okosság hogy "menet közben illetve forgalmi okból történő megálláskor tilos kézben tartott telefonról beszélni". Ezexerint változott a szöveg?

#156 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 20:02

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 19:28

Nem tudom honnan az idézet, de szerintem eredetileg úgy szólt az okosság hogy "menet közben illetve forgalmi okból történő megálláskor tilos kézben tartott telefonról beszélni". Ezexerint változott a szöveg?

Ez csak a kétkerekű, továbbá gépkocsinak nem minősülő háromkerekű járművekre igaz, a gépkocsira nem. A személykocsiknál csak menet közben nem használhatod, forgalmi okból történő megálláskor már igen. Ha pl. vársz a lámpánál a zöldre, vagy a vasúti átjárónál a nyitásra, ott nyugodtan használhatod, de csak az elindulásig. ;)

Egyébként innen való az idézet: http://net.jogtar.hu...id=97500001.KPM :)

#157 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 21:51

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 19:14

...... Polski Fiat 126-os áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a  busszal...........

.......nyerges vontató a sűrű ködben egy kocsisor előzésébe kezdett, s közben frontálisan összeütközött az Agria Volán szemből érkező helyközi járatával..........

........Opel Corsa előzés közben összeütközött a szemből érkező kamionnal......... :eek:

Csak tudnám az ilyenek mia picsáér' nem esznek inkább ciánt, vagy egyéb gyógyhatású készítményt, ahelyett, hogy másokat veszélyeztetnek. :think:

Csak ezek miatt vagyok óvatosabb, tegnap sötétben voltam a szendvicsbetét ma viszont :

6 os út Adonytól egy jó darabig (Batta) hosszú (+15 kocsis sor) követett egy szippantós kocsit, amit nem lehetett könnyen lehagyni, az összes gyorsan előző kocsi ...Audi/BMW, meg hasonló nagyobb verda volt akik bizony játszva gyorsulnak be úgy hogy kocsisorokat tudnak 200 méteren előzni
- én megint tököltem, ---értsétek meg  ti sem kormánykerékkel a kezetekben születtetek- csak totál tiszta helyen mertem lehagyni ---a rákövetkező gépet meg csak a kapaszkodósáv segítségével (ON:  falun belül emelkedőnek 70 el se akart menni),
mondanom se kell mindenki 70 el ment a sorban--ott is ahol  lassító 50 es tábla volt kint kb 100 méterre útkereszteződés miatt....., de ezt már kezdem megszokni !
Ja és persze a 62 esen is volt egy dög vontató, 65 km el bírt menni ------számoltam , kb fél óra alatt 40 erősebb gép húzott el, menetből --pedig jó szar 60ra minősített út volt-

Vissza M7 es lassan =100-130,  max előzéskor 145 ig gyorsítva,

OFF:

mi az optimális benyafogyasztáshoz az astráknál a jó sebességválasztás? (5 ös és nem kapcsolgatom nem húzom neki, az ok , de emelkedőn ez az 5ösben nem megy ám annyira ! sőt nagy lendületnél is volt már visszakapcs.)

Lekürtölnek mikor  vasúti átjáróknál lassítok !!
F@szom beléjük : 40 az emgedélyezett,  és elvárnák  hogy 80nal átrobogjak ???

Szerkesztette: WEbshark 2006. 02. 15. 21:52 -kor

#158 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 21:56

Itt szokott lenni a legtöbb baleset a hatoson. Adonyi molkúttól-100halombattáig
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#159 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 21:58

Idézet: WEbshark - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 21:51

Csak ezek miatt vagyok óvatosabb, tegnap sötétben voltam a szendvicsbetét ma viszont :

6 os út Adonytól egy jó darabig (Batta) hosszú (+15 kocsis sor) követett egy szippantós kocsit, amit nem lehetett könnyen lehagyni, az összes gyorsan előző kocsi ...Audi/BMW, meg hasonló nagyobb verda volt akik bizony játszva gyorsulnak be úgy hogy kocsisorokat tudnak 200 méteren előzni
- én megint tököltem, ---értsétek meg  ti sem kormánykerékkel a kezetekben születtetek- csak totál tiszta helyen mertem lehagyni ---a rákövetkező gépet meg csak a kapaszkodósáv segítségével (ON:  falun belül emelkedőnek 70 el se akart menni),
mondanom se kell mindenki 70 el ment a sorban--ott is ahol  lassító 50 es tábla volt kint kb 100 méterre útkereszteződés miatt....., de ezt már kezdem megszokni !
Ja és persze a 62 esen is volt egy dög vontató, 65 km el bírt menni ------számoltam , kb fél óra alatt 40 erősebb gép húzott el, menetből --pedig jó szar 60ra minősített út volt-

Vissza M7 es lassan =100-130,  max előzéskor 145 ig gyorsítva,

OFF:

mi az optimális benyafogyasztáshoz az astráknál a jó sebességválasztás?   (5 ös és nem kapcsolgatom nem húzom neki, az ok , de emelkedőn ez az 5ösben nem megy ám annyira ! sőt nagy lendületnél is volt már visszakapcs.)

Lekürtölnek mikor  vasúti átjáróknál lassítok !!
F@szom beléjük : 40 az emgedélyezett,  és elvárnák  hogy 80nal átrobogjak ???

Milyen Astra ez? 1.4i 60LE? 90-nel fogyaszt altalaban jol minden auto, jo, 70-nel kevesebbet eszik...de azert haladni is kell(ene)

hobizoli