HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 06. 21:59

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 21:37

Gondolod, hogy ha a mérőautó a potenciálisan veszélyes helyen van, akkor mindenki kifizeti a villanás miatti bírságot? És nem lesz okoskodás a hozzátartozómvezettenemvagyokköteles c. baromsággal?

Nem. A két dolog kiegészíti egymást, nem pedig helyettesíti. Különös ismertetőjelük, hogy egyik nélkül a másiknak nincs sok értelme.

Idézet

És nem lesznek olyanok, akik szerint teljesen szükségtelen ott mérni, miért nem amott mérnek (amerre ő nem jár), az sokkal veszélyesebb!?

Mindig vannak elégedetlenek, csak a számuk nem mindegy.

#542 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 22:01

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 20:03

Nem, az gyalogosan volt.

Ez a tegnap esti meg a nejemmel, autóval...

Bocsi mindenkitől, azt hittem, az még a gyalogos-sztori.

Más.
Többen nehezen értik meg, hogy aki Budapest utcáin autózik/közlekedik napi 40-60 percnél többet, sokkal több atrocitás éri, mint aki csak a reggeli, és délutáni forgalomban poroszkál.
Adott útszakaszokon más-más tömeg, ezáltal más sebesség, különböző napszakokban.
Mivel nagyrészt dél-Budán, és dél-Pesten dolgozom, de anyagbeszerezni a III-IV-XIII-ba kell járni, így van "némi" forgalmi tapasztalatom is. 
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#543 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 22:03

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 21:45

Inkább felhozol helyette olyan példákat, amiknek semmi köze a kérdésemhez, csak hogy ne kelljen válaszolnod?  :think:  :(
Tudod mit? Igazad van. Mindenben.

Ha azt mondod, hogy Te abból meg tudod állapítani egy sebességkorlátozásról ISMERETLEN HELYEN, hogy hogyan van kirakva a tábla, hogy az jogos-e, szükséges-e, fölösleges-e, háááát, megemelem a kalapomat előtted.

Te tényleg úgy vezetsz, hogy ha jön egy 30-as tábla (Te meg jössz mondjuk 50-nel, a megengedettel), akkor villámgyorsan körülnézel, mi oka lehet a táblának, van-e építkezés, útépítés, keresztbe vágott úttest, kinthagyott tereptárgyak a sáv szélén, stb? És ha nem találsz semmi olyat, ami miatt SZERINTED indokolt lenne a 30, akkor rongyolsz tovább 50-nel???

Én nem tartom ennyire tökéletesnek magamat. Elképzelhetőnek tudom tartani, hogy kihagyok valamit a számításból, és megszívnám. Igen, bevállalom, óvatosabb vagyok, lehiggadtam 40 éves koromra. Még csak azt sem mondom, hogy ez a helyes viselkedés, de ha 20-ból csak egyszer van hasznom belőle, hogy lelassítottam, nekem már megérte. Inkább elindulok negyedórával korábban, minthogy az legyen a felfogásom, hogy a 90 km/h-s maximálisan megengedett sebesség az a kötelező hakell-hanem sebességet jelentse. Sokan erre fizetnek rá, mostanában is hallottam nyilatkozni útról lesodródott autó életben maradt vezetőjét. A megengedett 90-nel ment, valószínűleg műszaki hiba okozhatta, hogy lecsúszott az útról (és szarrátörte a kocsiját). Az eszébe se jutott, hogy ha nem száraz, netalán síkos az út, akkor szart sem ér, hogy egyébként mennyivel lehet menni.
Gondolkoztál már ma?

#544 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 22:05

Idézet: Omega - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 21:53

Micsoda nap...

Micsoda élet....
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#545 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 22:08

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 22:05

Micsoda élet....

Választ kaphatnék, mi változott 6 napja?
Gondolkoztál már ma?

#546 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 22:13

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 22:03

Ha azt mondod, hogy Te abból meg tudod állapítani egy sebességkorlátozásról ISMERETLEN HELYEN, hogy hogyan van kirakva a tábla, hogy az jogos-e, szükséges-e, fölösleges-e, háááát, megemelem a kalapomat előtted.

Természetesen idegen helyen kétszer is meggondolom, hogy felülbíráljak-e egy látszólag ok nélkül kitett táblát.

Ha viszont egyértelműen azt látom, hogy okafogyott már a sebességkorlátozás, és mégis ott a mérő kocsi - hát nem gondolok túl szépeket a rendőrségről. A rendőrök vonuljanak inkább ki a veszélyes pontokra mérni, és az azt követő - ár nem veszélyes - részre csekket osztani. Akkor nincs semmi kiskapu. Mindenki boldog, kivéve az, akit - jogosan - megbüntettek.
... de talán még ő is tanult ezzel valamit.

#547 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 22:20

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 22:37

Gondolod, hogy ha a mérőautó a potenciálisan veszélyes helyen van, akkor mindenki kifizeti a villanás miatti bírságot? És nem lesz okoskodás a hozzátartozómvezettenemvagyokköteles c. baromsággal?
És nem lesznek olyanok, akik szerint teljesen szükségtelen ott mérni, miért nem amott mérnek (amerre ő nem jár), az sokkal veszélyesebb!?

Kihagyod a számításból, hogy ahol rendszeres, urambocsá állandó mérés van, ott azért a _nagy átlag_ lassabban megy. Azért ne tekintsünk már véreskezű gyorshajtónak (hű micsoda képzavar :D) az összes autóst  :omg:
Más: Pécsen a suli előtt, ahová 8 évig jártam, egyszer sem láttam mérőautót, vagy akár egy árva járőrt sem, pedig nuku lámpa mellett kell átmenni a zebrán, Pécs déli határa felől ~90-nel beeső autók között. Ezzel szemben kicsit kijjebb, a Pécs-Harkány közötti akárhányas úton a nyílegyenes részen többször is láttam trafit, pedig legalább két nagyságrenddel ritkábban jártam arrafelé. Szal ennyit erről. Kíváncsi lennék a véleményedre ezzel kapcsolatban...

#548 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 22:40

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 22:13

Természetesen idegen helyen kétszer is meggondolom, hogy felülbíráljak-e egy látszólag ok nélkül kitett táblát.

Ha viszont egyértelműen azt látom, hogy okafogyott már a sebességkorlátozás, és mégis ott a mérő kocsi - hát nem gondolok túl szépeket a rendőrségről. A rendőrök vonuljanak inkább ki a veszélyes pontokra mérni, és az azt követő - ár nem veszélyes - részre csekket osztani. Akkor nincs semmi kiskapu. Mindenki boldog, kivéve az, akit - jogosan - megbüntettek.
... de talán még ő is tanult ezzel valamit.

Teljesen egyetértek.
Gondolkoztál már ma?

#549 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 22:56

Idézet: gxa - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 22:20

Kihagyod a számításból, hogy ahol rendszeres, urambocsá állandó mérés van, ott azért a _nagy átlag_ lassabban megy. Azért ne tekintsünk már véreskezű gyorshajtónak (hű micsoda képzavar :D) az összes autóst  :omg:
Más: Pécsen a suli előtt, ahová 8 évig jártam, egyszer sem láttam mérőautót, vagy akár egy árva járőrt sem, pedig nuku lámpa mellett kell átmenni a zebrán, Pécs déli határa felől ~90-nel beeső autók között. Ezzel szemben kicsit kijjebb, a Pécs-Harkány közötti akárhányas úton a nyílegyenes részen többször is láttam trafit, pedig legalább két nagyságrenddel ritkábban jártam arrafelé. Szal ennyit erről. Kíváncsi lennék a véleményedre ezzel kapcsolatban...

Sajnos nem ismerem a helyszíneket, alföldi születésű vagyok, 1987. óta élek Pesten.
Pécsre csak a Nemzetközi Zenei Táborok idejére vetődtem el, annak is már >18 éve.

De biztosan úgy van, ahogyan mondod.

Nem kívánok azonosulni a rendőrök munkájával, nem kívánom védeni őket. Főleg nem a főnökeiket nem, akiknek a bármilyen előjelű parancsát teljesíteniük kell. Ha X helyre kell kiállniuk trafizni, akkor oda állnak, ha Y-ra, akkor meg oda. Mérlegelési jogkörük, beleszólásuk nincs, végülis katonai, parancsalapú a szervezet.

Egy biztos viszont: a magát mások felettinek képzelő autóvezetők egyre nagyobb számban, egyre komolyabban veszélyeztetik a becsületesen, körültekintően, óvatosan közlekedő polgárok testi épségét. Ennek valahogy gátat kell szabni.
És ahogyan a demokráciában sem lehet máshogyan a bűnözést kizárni, olyan szigorításokka llehet ezt csak megtenni, ami a becsületes réteget jobban sújtja, mint a szabályokra fittyet hányókat.

Lehetne példát sorolni az élet más területeiről, szerintem nem kell hogy leírjam, mindenki ki tudja találni magától is, mikre gondolok.
Gondolkoztál már ma?

#550 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 23:11

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 23:56

Sajnos nem ismerem a helyszíneket, alföldi születésű vagyok, 1987. óta élek Pesten.
Pécsre csak a Nemzetközi Zenei Táborok idejére vetődtem el, annak is már >18 éve.

De biztosan úgy van, ahogyan mondod.

Nem kívánok azonosulni a rendőrök munkájával, nem kívánom védeni őket. Főleg nem a főnökeiket nem, akiknek a bármilyen előjelű parancsát teljesíteniük kell. Ha X helyre kell kiállniuk trafizni, akkor oda állnak, ha Y-ra, akkor meg oda. Mérlegelési jogkörük, beleszólásuk nincs, végülis katonai, parancsalapú a szervezet.

Egy biztos viszont: a magát mások felettinek képzelő autóvezetők egyre nagyobb számban, egyre komolyabban veszélyeztetik a becsületesen, körültekintően, óvatosan közlekedő polgárok testi épségét. Ennek valahogy gátat kell szabni.
És ahogyan a demokráciában sem lehet máshogyan a bűnözést kizárni, olyan szigorításokka llehet ezt csak megtenni, ami a becsületes réteget jobban sújtja, mint a szabályokra fittyet hányókat.

Lehetne példát sorolni az élet más területeiről, szerintem nem kell hogy leírjam, mindenki ki tudja találni magától is, mikre gondolok.

Nagyjából azért egyetértünk  :respect:
De azért jobb ha tiszta: nekem nem a sebességhatárral mint olyannal van bajom, és tisztában vagyok azzal is hogy itthon ~40 éve volt "megtanulni" az embereknek hogy ami szabály az rossz, és ezt nem 10 év kiverni a fejekből. Azonban érdemes lenne legalább gyorsítani a folyamaton, ha legalább valami korreláció lenne a trafizás gyakorisága és az adott hely veszélyessége között. Amíg ilyen sok ellenpélda van, addig nem az csapódik le az átlag autósban, hogy a szabályok értem vannak, hanem az hogy ellenem. Biztos vagyok benne, hogy az is lendítene a dolgon, ha a közlekedés kordában tartása nem csak a trafizásból állna, hanem pl. az úton átsprintelő gyalogosok ("úgyis megállnak"), vagy akár a zebrán ezerrel átrongyoló autósok ("úgyis én vagyok az erősebb") elkapásából is. Ezek pl. a Móricz Zs. körtéren kifejezetten jót tennének, de biztosan van még ezer másik példa és helyszín is. Nem hiszem hogy ezek a dolgok nekem jutottak először az eszembe, viszont megvalósítva még sehol sem láttam őket.
Szóval amit én ma látok a rendőrségből az röviden: sok hűhó semmiért.  :(

#551 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 23:36

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 22:03

Én nem tartom ennyire tökéletesnek magamat. Elképzelhetőnek tudom tartani, hogy kihagyok valamit a számításból, és megszívnám. Igen, bevállalom, óvatosabb vagyok, lehiggadtam 40 éves koromra. Még csak azt sem mondom, hogy ez a helyes viselkedés, de ha 20-ból csak egyszer van hasznom belőle, hogy lelassítottam, nekem már megérte. Inkább elindulok negyedórával korábban, minthogy az legyen a felfogásom, hogy a 90 km/h-s maximálisan megengedett sebesség az a kötelező hakell-hanem sebességet jelentse. Sokan erre fizetnek rá, mostanában is hallottam nyilatkozni útról lesodródott autó életben maradt vezetőjét. A megengedett 90-nel ment, valószínűleg műszaki hiba okozhatta, hogy lecsúszott az útról (és szarrátörte a kocsiját). Az eszébe se jutott, hogy ha nem száraz, netalán síkos az út, akkor szart sem ér, hogy egyébként mennyivel lehet menni.

De akkor miért nem nézel szét alaposabban, mikor kereszteződésben haladsz át? Akár gyalogosan, akár járművel.

Tolvaly (is) erre próbált (volna) rávilágítani. Van(nak) olyan eset(ek), mikor a vétlen áldozat is tehet arról, hogy megesett az eset. És itt nem feltétlen Rád gondolok.

Illetve nem is pontos : a vétlen is tehetne azért, h ne történjen meg az eset.
Ciciman is on borda

#552 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 23:38

Idézet: gxa - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 23:11

Nagyjából azért egyetértünk  :respect:
De azért jobb ha tiszta: nekem nem a sebességhatárral mint olyannal van bajom, és tisztában vagyok azzal is hogy itthon ~40 éve volt "megtanulni" az embereknek hogy ami szabály az rossz, és ezt nem 10 év kiverni a fejekből. Azonban érdemes lenne legalább gyorsítani a folyamaton, ha legalább valami korreláció lenne a trafizás gyakorisága és az adott hely veszélyessége között. Amíg ilyen sok ellenpélda van, addig nem az csapódik le az átlag autósban, hogy a szabályok értem vannak, hanem az hogy ellenem. Biztos vagyok benne, hogy az is lendítene a dolgon, ha a közlekedés kordában tartása nem csak a trafizásból állna, hanem pl. az úton átsprintelő gyalogosok ("úgyis megállnak"), vagy akár a zebrán ezerrel átrongyoló autósok ("úgyis én vagyok az erősebb") elkapásából is. Ezek pl. a Móricz Zs. körtéren kifejezetten jót tennének, de biztosan van még ezer másik példa és helyszín is. Nem hiszem hogy ezek a dolgok nekem jutottak először az eszembe, viszont megvalósítva még sehol sem láttam őket.
Szóval amit én ma látok a rendőrségből az röviden: sok hűhó semmiért.  :(

Fene tudja.

Én (bár a legrosszabb rémálmomban nevezzenek liberálisnak!!!!!) inkább úgy szeretném felfogni, hogy az emberek azért tartják be a szabályokat, mert rájöttek, hogy a nem betartásával árthatnak másoknak (és saját maguknak is nem utolsó sorban). És a szabályok (legalább nagyjának) betartásával megadják másoknak AZT, amit maguk is elvárnak másoktól. És szépen átmegy (menne) kölcsönösbe a dolog.

Ezzel szemben sokan ma, a 21. században is a szigorú diktatúrát tartják célravezetőnek, mindenkit büntetni, nevelni felnőttként, aki nem hajlandó behódolni a szabályoknak.

Kérdezném tisztelettel, miért szükséges 100.000 Ft-ig büntetni a nem megengedett helyen dohányzást? Nem egyszerűbb a dohányosnak FELFOGNI, hogy az egészségére ártalmas tevékenysége bár magánügy, de a káros következményét nincs joga másokra ráerőltetni?
Miért nem lehet megérteni, hogy ha felszállok a Metróra, akkor azért pontosan ugyanúgy fizetni tartozom, mintha egy moziba ültem volna be? Miért kell sokezres bírsággal fenyegetőzni?
Miért kell trafipaxolni az út szélén, soktízezres bírságokkal fenyegetőzni? Nem lehet FELFOGNI ép ésszel, hogy csakúgy mint más, mi is megdögölhetünk, ha nem ésszel, olyan sebességgel vezetünk, amit még lehet rendesen kontrollálni és az útviszonyok is nagy valószínűséggel elbírnak? Na meg a fizika is?
Miért van szükség szúrópróbaszerű szondázásokra gépjárművezetőknél? Nem lenne egyszerűbb betartani a szabályt, hogy ha vezetünk, akkor egy kortyot se, mert beledögölhetünk, amellett, hogy másokat is, akár egész családokat is kiírthatunk felelőtlen viselkedésünkkel?

Tényleg a demokrácia, a liberalizmus az, amit az országunk kiérdemelt 2006-ra?
Miért érzem azt, hogy még mindig a legsötétebb diktatúra eszközeivel lehet csak rendet tenni egyre több embernél, mert a jó szóból nem, csak a pofánvágásból értenek???
Gondolkoztál már ma?

#553 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 23:57

Idézet: fram - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 23:36

De akkor miért nem nézel szét alaposabban, mikor kereszteződésben haladsz át? Akár gyalogosan, akár járművel.

Már bocsássonmegajóisten, de biztos, hogy nekem, mint zöldben áthaladónak kell körültekintően áthaladnom a SZABAD jelzésem hatálya alatt??????
Te mit szólnál, ha előtted haladnék az autómmal és minden ZÖLD LÁMPÁS kereszteződésben lelassítanék 15-20 km/h-s sebességre, hogy meggyőződjek az áthaladás veszélytelenségéről??? És a többi autós???

Biztos nem tévesztettél el valamit???
Gondolkoztál már ma?

#554 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 23:58

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 0:38

Fene tudja.
[...]

A demokráciához fel kell nőni. Közhely, de igaz. Sajnos. :( De ez itt már OFF

#555 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 00:16

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 23:57

Te mit szólnál, ha előtted haladnék az autómmal és minden ZÖLD LÁMPÁS kereszteződésben lelassítanék 15-20 km/h-s sebességre, hogy meggyőződjek az áthaladás veszélytelenségéről??? És a többi autós???

Hát én már jó ideje körültekintéssel merek csak elindulni a zöldnél, pont az általad is tapasztalt "ezen_a_sötétnarancssárgán_még_átérek" tipusú vezetők miatt.

#556 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 00:21

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 0:16

Hát én már jó ideje körültekintéssel merek csak elindulni a zöldnél, pont az általad is tapasztalt "ezen_a_sötétnarancssárgán_még_átérek" tipusú vezetők miatt.

Hurrá. Alkalmazkodjunk mi, ha élni akarunk.

Szép új világ...
Gondolkoztál már ma?

#557 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 06:50

http://video.google.com/videoplay?docid=-7...6185126898475&q
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#558 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 07:15

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 0:21

Hurrá. Alkalmazkodjunk mi, ha élni akarunk.

Szép új világ...

Mi ebben az új?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#559 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 08:20

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 23:57

Már bocsássonmegajóisten, de biztos, hogy nekem, mint zöldben áthaladónak kell körültekintően áthaladnom a SZABAD jelzésem hatálya alatt??????

Én ha gyalogosan vagyok a zöldnél is körbenézek, mivel nem egy helyen van felénk olyan, hogy zöldet ad a gyalogosnak és az autósnak is. ;)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#560 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 08:23

Idézet: Omega - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 18:58

Szerintem tök jó poén volt, ne ugorj rá! :up: ;)
A TESCO-s írásod tetszett. :cool2:

/ON

Nem poénnak szántam. Miért ne lehetett volnas úgy? Saját bevallása szerint több másodpercig kapirgálta a havat mielőtt elindult. Ő 5-6 mp-re saccolta, de mivan ha ez 8-10 volt? Elég sok lámpa van ami 8-10 mp múlva már sárga és a keresztbejövőknek is ekkor lesz sárga, pont ekkor ért oda valaki és fékezés nélkül már hajtott is tovább, hiszen miért gondolta volna, hogy valaki még a kereszteződés közepén kapargat? Simán lehetett így is. No de tök mindegy, akkor is nagyon érdekes, hogy Macikával mindig csak a sérelmére történnek a dolgok, de sokszorosa egy átlag emberének. Ilyenkor mondom azt, hogy talán vele is baj lehet...,de lehet hogy tévedek.

ui.: A tescos írás nekem is tetszett.

Szerkesztette: Mikeee 2006. 03. 07. 08:25 -kor

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »