HWSW Informatikai Kerekasztal: Reset el a gépem 3D-ben állandóan! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Reset el a gépem 3D-ben állandóan! Mi lehet a baj? Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   gabyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 31. 18:57

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 19:44

az esemenynaploban akkor lenne egy bejegyzes a tulhevulesrol...

:think: ez biztos?  :think: mi alapján lenne bejegyzés? Csak kérdem mert ilyet még nem láttam...
Erősen tápgyanús a probléma, ha jól vettem ki a szavaiból akkor a kolléga fehérvári, így egy próbatápot esetleg elvihetek Neki  :)  a teszt után lehet tovább legózni  :smoker:
Jah, mindenekelőtt a sajátgép->tulajdonságok->speciális fül alatt az automata újraindulást kéretik kikapcsolni ha még nem történt meg. Az utána (kicsit később :) )következő kékhalál lényeges információt közölhet.
"Az akarok lenni, ami akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok..."

A munkahely nem kocsma, hogy mindennap bejárj...

#42 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 31. 19:24

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 18:40

Paszta sem szaradt ki? Esetleg nem erintkezik az alaplap alja/oldala valamilyen fem alkatresszel?

Nem hiszem, hogy 10 hónap alatt kiszárad a jófajta fehér paszta.  :think:
A fém alkatrésszel érintkezés pedig nem valószínű. Egyrészt rendezett a gépem belseje, kábelek kötegelve, szépen szellőzik, áttekinthető... Másrészt ugyebár ebben a formában üzemel évek óta (jó, azóta egyszer-kétszer kisebb-nagyobb mértékben szétszedtem, de hát mindig ugyanúgy raktam össze). Nem hiányzik a lap alól egyetlen lábacska, alátét sem.

Idézet

Akkor keresd fel, mert eselyes a tap/laphiba. Taphiba eseten valszeg meguszod egy kondiszett-cserevel.

Az milyen összegre rúg? Mert lehet, hogy táphiba esetén érdemes venni helyette egy másikat. Ez egyébként nem gagyi táp. DTK, vagyis gyakorlatilag FSP. 300W-os, egyszerű, megbízható modell. Bár kétségkívül nem mai darab. A házzal együtt vettem újonnan, immár 6 éve.

De egyszer éppen didyman írta egy másik topicban, hogy az én konfigom jó, ha a felét használja ki még ennek a teljesítménynek is.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#43 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 31. 19:28

Idézet: Omega - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 18:51

Ehh. :(

Először próbáld ki szünetmentes nélkül.

Tekintettel arra, hogy az imén megint lekapcsolt, most éppen ezt tettem. Jelenleg nincsen rákötve a szünetmentesre. (Egyébként a monitor szokott még a gép mellett a védett, egyben szűrt ágon, és a nyomtató a csak szűrt ágon csatlakoztatva lenni.)

Idézet

A monitorlelövés és nem ébredés lehet attól, hogy be van állítva a képernyővédőnél a képernyő kikapcs vagy a készenléti állapot, és onnan nem tud visszatérni a gép.

Hát igen, de mióta számítógép tulajdonos vagyok, azóta nem használok képernyővédőt!  :confused:

(Az imént egyébként, amikor beloggoltam a legutóbbi leállás után, egy pillanatra fekete képernyő villant be. De most csak egy pillanatra.)

Idézet

Az instant off tuti power gond, vagy a táp, vagy az alaplap, vagy a szünetmentes.
Mondanám, de az egészben azt nem értem, hogy anno miért segített a drivercsere. Innentől viszont passzolom.

Most el kezdtem gondolkodni, s ha már valami ezek közül elromlott, akkor talán a táp cserét tudnám legolcsóbban megúszni. 10.000 Ft körül már lehet kapni megbízható 300-as QTEC, vagy DTK tápokat a boltban, nem?

#44 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 31. 19:40

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 19:42

nekem ez az 5VSB ag haldoklasara utal. nem lehtne cseretappal tesztelni a folyamatot?
Sajtgep>hergeles>esemenynaplo>rencer mit ir?

Angol Windows-ban az "Event Viewer", ugye?

Legutóbbi ERROR előjelő bejegyzés 22 perccel ezelőttről:

Idézet

The Norton Unerase Protection service failed to start due to the following error:
The system cannot find the file specified.

Source: Service Control Manager

Azt megelőzően pedig ebből van több bejegyzés is:

Idézet

The time provider NtpClient is configured to acquire time from one or more time sources, however none of the sources are currently accessible.  No attempt to contact a source will be made for 14 minutes. NtpClient has no source of accurate time.

Source: Win32Time

Ezeken kívül nem nagyon ír hibát. 2006.08.14 8:46:06-ig, ami az utolsó bejegyzés időpontja.

#45 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 31. 19:44

Idézet: gabyka - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 19:57

Jah, mindenekelőtt a sajátgép->tulajdonságok->speciális fül alatt az automata újraindulást kéretik kikapcsolni ha még nem történt meg.

Most kikapcsoltam!  ;)

#46 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 31. 20:32

Az előbb megint lekapcsolt a gép.  :reklamacio:  Ez egyben azt jelenti, hogy a szünetmentes tápegységet kizárhatjuk, mint hibaforrást.

Marad a táp, és az alaplap.

#47 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 20:33

En inkabb a VGA tulmelegedesere tippelnek.
Csak probakeppen, ha van otthon egy szobaventi probald ki a VGA-ra iranyitani, hogy mit csinal olyan esetben ha jobban hutod.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#48 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 07:28

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 21:33

En inkabb a VGA tulmelegedesere tippelnek.
Csak probakeppen, ha van otthon egy szobaventi probald ki a VGA-ra iranyitani, hogy mit csinal olyan esetben ha jobban hutod.

Na bejott ?
Csak azert kerdem, mert ugy eltuntel, mintha mar nem is lenne problemad. :D
My name is penis.

#49 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 07:57

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 20:28

Most el kezdtem gondolkodni, s ha már valami ezek közül elromlott, akkor talán a táp cserét tudnám legolcsóbban megúszni. 10.000 Ft körül már lehet kapni megbízható 300-as QTEC, vagy DTK tápokat a boltban, nem?

Jobban jársz a kondiszett cseréjével, mert az csak kb. 2e Ft és olyan lesz, mint az új. A 300W-os DTK az jó táp, érdemes megcsináltatni (ha nem tervezel jelentős konfig upgrade-et a közeljövőben.)

#50 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 01. 08:04

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 8:28

Na bejott ?
Csak azert kerdem, mert ugy eltuntel, mintha mar nem is lenne problemad. :D

Talán mert lekapcsoltam a gépet.  :) 

A VGA-ra kb. 10 cm-ről egy erős szobaventilátor fújja a levegőt. (A processzor hőmérséklete 31°C, a rendszer/alaplap 25°C! :D )Most indítottam el 2 perce, eddig még nem volt leállás. Most adok neki egy kis intenzív 3D tesztet.

Beszámolok a fejleményekről.

#51 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 01. 08:13

De arra nem számítottam, hogy ilyen hamar.  :reklamacio: Amint elküldtem az előző hozzászólást, már le is kapcsolt a gép.
Szóval a VGA túlmelegedése, mint kiváltó ok, szerintem kizárható. Tapintásra éppen langyos a passzív borda, a memóriák még langyosnak sem mondhatók. (Persze, mint írtam igen közelről hűti a szobventi, szóval ez nem meglepő.)

Egyben azt hiszem, immár tényként leírható, hogy minden nap, az aznapi első gépindítás után (vagyis, amikor még "hideg" a rendszer) garantált leállás van 1-2 percen belül. Ez az egymást követő harmadik ilyen nap. Ez már nem lehet véletlen.

Tegnap óta mindez annyiban súlyosbodott, hogy folyamatos üzem mellett is leáll többször. Nyilván ez ma is így lesz, ha bekapcsolva hagyom.

#52 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 08:24

mondjuk nem ártana szétszedni a gépet elsődlegesen és kiporolni(tápot is)...
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#53 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 01. 08:28

Idézet: djculture - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 9:24

mondjuk nem ártana szétszedni a gépet elsődlegesen és kiporolni(tápot is)...

Nem olyan régen poroltam ki a gépet. Most itt bámulom a belsejét, s abszolút nem vészesen poros. De megcsinálom azért.  ;)

#54 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 08:32

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 9:28

Nem olyan régen poroltam ki a gépet. Most itt bámulom a belsejét, s abszolút nem vészesen poros. De megcsinálom azért.  ;)

alaplapi tápcsatit is vizsgáld meg nincsenek e rajta égési nyomok...
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#55 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 17:18

Nezegesd meg akkor az alaplapon a kondenzatorokat, nem puposodtak e fel, nem folyt ki beloluk esetleg az elektrolit.
Ha nem, akkor esetleg probald ki egy masik nagyobb tappal, hatha azzal van a hiba.
My name is penis.

#56 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 01. 19:20

No kérem, fejlemény van.

Szétszedtem moleukláira a gépemet. Nem volt nagyon poros, csak a ventilátorok. Teljesen kiportalanítottam minden egyes alkatrészt, minden apró szegletet.

Szétszedtem a tápot is természetesen, s hasonlóan jártam el vele. Most teljesen pormentes az egész gép; mintha új lenne.

Ami a lényeg: semmin nincsen külsérelmi nyom. Minden egyes apró alkatrész, kondi tökéletes esztétaikai állapotban van. Semmi nem égett, semmi nem púpos, semmi nem folyt ki, stb.
Szerintem a tápnak az ég világon semmi baja nincsen.

Mindezek után furcsa dolog történt. Összeraktam a gépemet, s kb. másfél órán keresztül nem állt le. Tovább még nem teszteltem, ugyanis most nem otthonról írok (egy jó barátom gépénél ülök éppen).

Mikor máskor, ha nem most kellett elromlania a Siemens ADSL modememnek? :reklamacio: A Matáv legkorábban talán hétfőn jön kicserélni. Addig nem lesz net elérésem, s nem tudok írni újabb info-kat.

Most kaptam kölcsön egy GF3 VGA-t. Ezzel fogom tesztelni egy ideig. Ha azzal is reset-el, leáll, akkor kiveszek 2 DDR modult, s szépen végigtesztelem a meriafoglalatokat. Ugyanis a barátom szerint (aki most a GF3-at kölcsönadta) az alaplapi memóriafoglalat hiba a legvalószínűbb.

Neki ugyanezt csinálta az ASUS alaplapja. Egyre gyakrabban állt le, aztán többet el sem indult a gépe. Hosszas sakkozás után kiderült, hogy az egyik memóriafoglalat volt a ludas. Ráadásul az is, hogy az ASUS lapoknál ez sajnos viszonylag gyakori. (Egy másik haver is hasonló problémáról, és alaplapcseréről számolt be.)

Szóval most először a VGA-t próbálom kizárni, mint hibaforrást. Aztán ha a GF3 nem segít, akkor jöhet a lego-zás a memóriafoglalattal.

Ha holnap nem jön ki a fatávos emberke modem-et cserélni, akkor kb. hétfőn, kedden tudok beszámolni a fejleményekről.

Addig is minden jót! Majd jelentkezem.

#57 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 19:50

Ha memóriafoglalat lenne a hibás, akkor sztem annak 2D-ben is elő kéne jönnie :think:
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#58 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 19:53

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 8:13

De arra nem számítottam, hogy ilyen hamar.  :reklamacio: Amint elküldtem az előző hozzászólást, már le is kapcsolt a gép.
Szóval a VGA túlmelegedése, mint kiváltó ok, szerintem kizárható. Tapintásra éppen langyos a passzív borda, a memóriák még langyosnak sem mondhatók. (Persze, mint írtam igen közelről hűti a szobventi, szóval ez nem meglepő.)

Egyben azt hiszem, immár tényként leírható, hogy minden nap, az aznapi első gépindítás után (vagyis, amikor még "hideg" a rendszer) garantált leállás van 1-2 percen belül. Ez az egymást követő harmadik ilyen nap. Ez már nem lehet véletlen.

Tegnap óta mindez annyiban súlyosbodott, hogy folyamatos üzem mellett is leáll többször. Nyilván ez ma is így lesz, ha bekapcsolva hagyom.

szerrezél be, kérjél kölcsön valakitől néhány napra cseretápot.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#59 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 01. 20:59

Multiméterrel sajnos semmit sem tudsz megmérni, amire az alaplap ne hívná fel a figyelmet ilyen pillanatnyi esetben. A pillanatnyi eseményeket csak oszcilloszkóppal lehet lekövetni. A feszekre mindezzel együtt érdemes rálesni, nincs-e valamelyik nagyon tűrés közelében.

Táp tűnik gyanúsnak és az alaplap, meg ha a VGA forrong, akkor az és annak a kondijai főleg. Szétszedés, csatlakozók (AGP, memória) megpucolása alkoholos valamivel, proci kiszedése, berakása, ezek jutnak eszembe elsőnek. Tápnál a készenléti ág működése (alaplapi LED innen világlik) külön van a fő tápkörtől, így ha a táp védelme reteszel, a készenléti kör még él (hiszen így tud reteszelni)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#60 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 01. 20:59

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 20:53

szerrezél be, kérjél kölcsön valakitől néhány napra cseretápot.

Te meg hozzad a Tiédet javulni. :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.