Idézet: zef - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 22:26
Az említett grafikus leányzó barátom inkább elmenne krumplit kapálni, minthogy leülne egy 30"-as Dell képernyő elé Win-es photoshoppal rajzolni, csak azért mert szó szerint idézem tőle: "köcsög pécével nem dolgozom", vagy a többi volt grafikus kollégáim sem voltak hajlandóak. még csak egy fél perce sem, nem mert "köcsög pécé". Ez a jelenség pedig szerintem a sikeres pr gépezet eredménye az über suggallatával, pont mint a mostani kampányuk is.
Azt ne felejtsd el, hogy a kilencvenes évek elejétől meghatározó módon volt jelen a Mac a grafikusi, nyomdai előkészítési, nyomdai színtéren. Az oktatás is ilyen gépeken folyt, és néhány évvel ezelőttig a tisztességes nyomdai felhasználásra készülő munkák 90%-a Apple gépeken készült. Windows környezetben sokáig nem voltak sem tisztességes fontok, csak a TrueType csodák, valamint a szoftverek együttműködési hajlandósága is hagyott némi kívánnivalót maga után. A komoly levilágítógépek is szinte kizárólag Mac-kompatibilis szoftverekkel rendelkeztek.
A ma dolgozó grafikusoknak tehát igen nagy százaléka használ Macet, és a grafikai stúdiókba frissen bekerülő újoncokat is igyekeznek átszoktatni - több-kevesebb sikerrel. Erre elsősorban pénzügyi okokból van szükség, mert egy kezdő kolléga miatt nemigen szokás lecserélni a jól bevált gépparkot.
Nálunk az iskolában is Apple gépeken folyik az oktatás, de párhuzamosan PC-k is hozzáférhetőek.
Egyébként az Apple monitorokhoz nemigen ragaszkodik egy ismerősöm se, többnyire EiZO meg LaCie cuccokat használunk. Viszont azt elég gáznak érzem, hogy a Windows színkezelésének viszonylag normális szintre hozásához eldugott MS oldalakról kell levadászni a segédprogramot.

És valljuk be, Magyarországon a PC gyakran egyenlő (vagy egyenlő volt) a számtechboltok és a nagyáruházak által összedobált ócskaságokkal, amivel egy Mac után találkozva igen könnyen "köcsög pécé" hangulata támad bárkinek.
A mostani kampány viszont szerintem sértő a PC-t használókra nézve, bár a tartalma többnyire vállalható. A Mac-et szimbolizáló ficsúr igen ellenszenves nekem.