HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#821 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 04. 18:54

Idézet: evone - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 17:47

sajat kezzel osszerakott, minosegi cuccokat hasznalok altalaban, vagy ha nem is minosegi itt nalam azok a hardware eszkozok toleketesen mukodnek, hogy mondjak egy peldat: maxtor vinyok. nem ertem mi a gond azzal hogy egy gep ugy nez ki, most mondd meg kiterdekel? engem pl kifejezetten idegesiteni ha lenne egy powermacem es nem babralhatnam szet ahogy en akarom, ahogy nekem jo. szal nalam azis ugyanugy nezne  ki mint a pcm, ne aggodj efelol, es akkor ha kuldenek egy kepet akkor azt mondanad hogy dzsunka g5?

es nem mi mondjuk nektek hogy a mac az etalon, hanem ti magatok jelentitek ki.

Nos egy G5 powermacet nem tudnál úgy szétbarmolni, hogy az úgy nézzen ki, mint egy dzsunka(warez)pc. Már csak azért sem, mert a ott mindennek megvan a helye, nincs felesleges csatlakozó, és a kábelek egy centivel sem hosszabbak, mint amennyire szükséges ahhoz, hogy az ami benne van rá tudjon csatlakozni. Szóval megint azt mondom, hogy mielőtt kinyilatkoztatsz valamit a G5-ről, nem haszontalan, ha előtte megnézel egyet közelről is....

Idézet

es nem mi mondjuk nektek hogy a mac az etalon, hanem ti magatok jelentitek ki.

Hol is?
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#822 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 18:58

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 19:54

Nos egy G5 powermacet nem tudnál úgy szétbarmolni, hogy az úgy nézzen ki, mint egy dzsunka(warez)pc. Már csak azért sem, mert a ott mindennek megvan a helye, nincs felesleges csatlakozó, és a kábelek egy centivel sem hosszabbak, mint amennyire szükséges ahhoz, hogy az ami benne van rá tudjon csatlakozni. Szóval megint azt mondom, hogy mielőtt kinyilatkoztatsz valamit a G5-ről, nem haszontalan, ha előtte megnézel egyet közelről is....

Hol is?

igen, megneztem egyet kozelebbrol is b+. akkor barkacsolunk. ezvan. szerintem azok kozul akik idejarnak mar mindenki latott powermacet.

ja, hol is? olvass vissza, ugy az egesz topicban :D

de tokmind1, befejeztem.

Szerkesztette: evone 2006. 05. 04. 18:59 -kor

macbook air 2014

#823 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 19:23

végre egy kis élet  :Đ  :Đ  :Đ
+

#824 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 19:45

Idézet: evone - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 17:58

igen, megneztem egyet kozelebbrol is b+. akkor barkacsolunk. ezvan. szerintem azok kozul akik idejarnak mar mindenki latott powermacet.

de tokmind1, befejeztem.

Idézet: evone - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 17:58

igen-igen, akkoris-akkoris. Ha te vagy a hangosabb, attól neked lesz igazad Igen-igen-igen.
:D  :D  :D  :D  :D  :D

Akik idejárnak már mindenki látott PowerMacet? Fúúúú aztaaa. Téényleg? Legalábbis azt mondják magukról. Hogy hallottak olyanról, aki látott valakit, aki látott G5-öt.

Idézet

imádom ezeket a konkrétumokat.
Ennyit arról, hogy milyen alapon osztjátok az eszet itt a macről....Fingotok nincs az egészhez, beégtek mint a Reichstag ha valaki olyannal kerültök diskurzusba aki használ is macet.

IDEJE LENNE végre egy kis tudást is felszedni és utána beszélni.

Idézet

de tokmind1, befejeztem.

Hála Istennek. Itt volt az ideje.
Vén Tata

#825 Felhasználó inaktív   MoBBo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 19:54

tud valaki valami flashfxp szeru 2 ablakos fxp-re is jo ftp klienst osx ala?
thx

#826 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 19:58

Idézet: MoBBo - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 20:54

tud valaki valami flashfxp szeru 2 ablakos fxp-re is jo ftp klienst osx ala?
thx

pl. transmit?

http://www.panic.com/transmit/

#827 Felhasználó inaktív   MoBBo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 20:02

Idézet: zef - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 20:58

hasznalom ftp-re de nem tud fxp (illetve tud de eleg bonyesz modon, be kell mountolni a finderbe a forras ftp-t meg ilyenek... felejtos)

olyan kene ami ugy 2ablakos hogy mindket oldalon lehet konnektalni

#828 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 20:06

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 20:45

...

> ;) <
macbook air 2014

#829 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 20:13

Idézet: evone - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 19:06

> ;) <

Előbb azt mondtad nagy duzzogva, hogy befejezed. Ehhez képest...
És te beszélsz ellentmondásos hsz-ekről
Ecsém, te vagy így magadban egy nagy ellentmondás.
Jótanács, választhatsz:
1. vagy ne duzzogj és ne sértődj meg, hamár buta vagy a témához
2. vagy ne beszélj hülyeségeket és akkor nem fogsz beégni

Szerkesztette: ventata 2006. 05. 04. 20:14 -kor

Vén Tata

#830 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 20:19

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 21:13

Jótanács, választhatsz:

1, nem duzzog senki
2, miert egtem be? :D
macbook air 2014

#831 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 20:40

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 20:13

Jótanács, választhatsz:

Széép! Néha idetalálsz és többet ártasz a mac userek megítélésének mint 10 másik freek.

Én hányok a windowstól ma is szívtam vele egy csomót de amít írtál az az életben nem beszélne rá egy mac-re. Én is vehetnék mac-et de minek? Sajna elég gyér a bővíthetősége viszont én abból élek, hogy cserélgetem az alkatrészeket a gépem és az eladók, vevők közt. Szóval nekem nem jó. Ezért Linuxot használok. Az, hogy valaki az egekig magasztalja a legfosabb oprendszert az az ő baja. Nem muszály lenézni érte. Még nem kapott eleget az élettől. Majd rájön. Nem kell rá odafigyelni.

Ezzel amit csinálsz csak ártasz a Mac megítélésének. Légyszi inkább ne tedd.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#832 Felhasználó inaktív   MoBBo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 21:03

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 21:40

ott a pont  :respect:

#833 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 21:40

Idézet

akkor simán összeszedhetnék a pénzt egy inteles macre

Miért van az hogy a termékpalettán nincs mid-range gép moncsi nélkül? A Mini nekem kicsi, a PM nagy, az iMac tökéletes lenne de már van egy jó monitorom és nem akarom megvenni még1x (és nem akarok dual display-en sem dolgozni :) ). iMac, külön dobozban, 250e+áfa - eladva.

#834 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 21:43

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 19:40

Széép! Néha idetalálsz és többet ártasz a mac userek megítélésének mint 10 másik freek.

....

Szerinted itt evangelizálni kell, vagy mit gondolsz? Már korábban leírtam, hogy akik ide írnak és fröcsögnek, hogy így meg úgy szar a mac, meg agyatlan PR zombik az apple felhasználók, azok szerinted fognak valaha macet venni?
Meg úgy egyébként is? Ki a f@szt érdekel, hogy vesznek-e valaha macet vagy sem. Én magasról teszek arra, hogy mit vesznek, hogy mit gondolnak és főleg, hogy milyen megítélés alá veszik a mac júzereket.
Én macet használok, a többi meg nem érdekel. Én nem vagyok mac kereskedő, sem megszállot mac fanatikus, aki küldetésnek tekinti, hogy terjessze az igét. De ha a hülyeségükre néha (fél évente egyszer) levezetésképpen reagálok. És jót szórakozom a hagos tudatlanságon, az ordító sötétségen, ami itt egyes emberekből árad. warezgagyi társaság jókora egóval, de nulla tudással. Ez van.
Vén Tata

#835 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 21:46

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 20:40

Miért van az hogy a termékpalettán nincs mid-range gép moncsi nélkül? A Mini nekem kicsi, a PM nagy, az iMac tökéletes lenne de már van egy jó monitorom és nem akarom megvenni még1x (és nem akarok dual display-en sem dolgozni :) ). iMac, külön dobozban, 250e+áfa - eladva.

Lehet, hogy lesz meg ilyen iden, szerintem is kellene ilyen gep a palettara.

#836 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 22:26

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 22:43

... meg agyatlan PR zombik az apple felhasználók ...

Az említett grafikus leányzó barátom inkább elmenne krumplit kapálni, minthogy leülne egy 30"-as Dell képernyő elé Win-es photoshoppal rajzolni, csak azért mert szó szerint idézem tőle: "köcsög pécével nem dolgozom", vagy a többi volt grafikus kollégáim sem voltak hajlandóak. még csak egy fél perce sem, nem mert "köcsög pécé". Ez a jelenség pedig szerintem a sikeres pr gépezet eredménye az über suggallatával, pont mint a mostani kampányuk is.

Szerkesztette: zef 2006. 05. 04. 22:26 -kor

#837 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 23:11

Idézet: zef - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 22:26

Az említett grafikus leányzó barátom inkább elmenne krumplit kapálni, minthogy leülne egy 30"-as Dell képernyő elé Win-es photoshoppal rajzolni, csak azért mert szó szerint idézem tőle: "köcsög pécével nem dolgozom", vagy a többi volt grafikus kollégáim sem voltak hajlandóak. még csak egy fél perce sem, nem mert "köcsög pécé". Ez a jelenség pedig szerintem a sikeres pr gépezet eredménye az über suggallatával, pont mint a mostani kampányuk is.

Azt ne felejtsd el, hogy a kilencvenes évek elejétől meghatározó módon volt jelen a Mac a grafikusi, nyomdai előkészítési, nyomdai színtéren. Az oktatás is ilyen gépeken folyt, és néhány évvel ezelőttig a tisztességes nyomdai felhasználásra készülő munkák 90%-a Apple gépeken készült. Windows környezetben sokáig nem voltak sem tisztességes fontok, csak a TrueType csodák, valamint a szoftverek együttműködési hajlandósága is hagyott némi kívánnivalót maga után. A komoly levilágítógépek is szinte kizárólag Mac-kompatibilis szoftverekkel rendelkeztek.
A ma dolgozó grafikusoknak tehát igen nagy százaléka használ Macet, és a grafikai stúdiókba frissen bekerülő újoncokat is igyekeznek átszoktatni - több-kevesebb sikerrel. Erre elsősorban pénzügyi okokból van szükség, mert egy kezdő kolléga miatt nemigen szokás lecserélni a jól bevált gépparkot.
Nálunk az iskolában is Apple gépeken folyik az oktatás, de párhuzamosan PC-k is hozzáférhetőek.

Egyébként az Apple monitorokhoz nemigen ragaszkodik egy ismerősöm se, többnyire EiZO meg LaCie cuccokat használunk. Viszont azt elég gáznak érzem, hogy a Windows színkezelésének viszonylag normális szintre hozásához eldugott MS oldalakról kell levadászni a segédprogramot. :(
És valljuk be, Magyarországon a PC gyakran egyenlő (vagy egyenlő volt) a számtechboltok és a nagyáruházak által összedobált ócskaságokkal, amivel egy Mac után találkozva igen könnyen "köcsög pécé" hangulata támad bárkinek. :)

A mostani kampány viszont szerintem sértő a PC-t használókra nézve, bár a tartalma többnyire vállalható. A Mac-et szimbolizáló ficsúr igen ellenszenves nekem. :)

#838 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 23:14

Imho a macintoshok elég jó gépek, remek operációs rendszerrel, akinek nem jó: ne használja és a pr miatt sírjon az apple-nek, ne a mac usereknek.
Nem kell mindig beledöngölni az orrunkba, hogy csak egy mocskos pc ez is, mert egy mocskos pc-n nem fut os x (nem az osx86, az nem az, illegális, bugos, etc), persze ezen lehet pörögni, de semmi értelme.
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#839 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 00:21

Idézet: hybris - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 0:14

Nem kell mindig beledöngölni az orrunkba, hogy csak egy mocskos pc ez is, mert egy mocskos pc-n nem fut os x (nem az osx86, az nem az, illegális, bugos, etc), persze ezen lehet pörögni, de semmi értelme.

nem pörgök, hanem használom. nem nagy mutatvány, csak kompromisszumot kell kötni a vassal. ami ezen túlmegy az valóban buherálás. kiváncsi leszek az új asztali gépeikre, arra valószínű befizetek majd.

Szerkesztette: zef 2006. 05. 05. 00:22 -kor

#840 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 05:46

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 20:45

igen-igen, akkoris-akkoris. Ha te vagy a hangosabb, attól neked lesz igazad Igen-igen-igen.
:D  :D  :D  :D  :D  :D

Akik idejárnak már mindenki látott PowerMacet? Fúúúú aztaaa. Téényleg? Legalábbis azt mondják magukról. Hogy hallottak olyanról, aki látott valakit, aki látott G5-öt.

imádom ezeket a konkrétumokat.
Ennyit arról, hogy milyen alapon osztjátok az eszet itt a macről....Fingotok nincs az egészhez, beégtek mint a Reichstag ha valaki olyannal kerültök diskurzusba aki használ is macet.

IDEJE LENNE végre egy kis tudást is felszedni és utána beszélni.

Hála Istennek. Itt volt az ideje.

Még még ilyen agyhalott véresszájú apple troll hozzászólásokat!  :eek:  :omg:
Bár az igazat megvallva, máris jól szórakozom  :Đ

Számomra is hangosnak tűnt a G5, igaz, amit hallottam, már jó egy éve van egy nem túl steril légkörű irodában, újkorában még tényleg sokkal halkabb volt. Nyilván abban az esetben ventillátor csere megoldaná a problémát, bár az már barkács, nem? Azonnal értéktelenné válna a szemedben, bár kétségtelenül halkabb lenne ;)

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.