végülis vettem egy ilyen dimarson tsodát 30e pézért
http://www.elektropo...e=011002&te=391
a 905-ösről írtak hideget-meleget
itt. ez ezeket a hibákat nem produkálta még. valszeg a az előre visszalépés egyben kevesebb hibalehetőséget rejt.
ahogy a vki megfogalmazta valahol: a gagyik között talán a legjobb. arra tökéletesnek tűnik így pár nap nyúzás után, h tv műsorokat rögzítsünk. ismerősnél van pana es10, 1 estére elkértem, az sem rögzít szebb képet és 50 alatt nem láttam, cserébe meg nem ismeri az avit. ez elég jól elboldogul xviddel/divx-el (volt amit nem evett, de ellenben legnagyobb meglepetésemre simán lekezelte a dual audiós divx6-ot).
feliratokkal már nincs kibékülve, sortörés mint olyan nem érdekli (és elég érdekesen töri be, valamiért ha több nagybetű van egymás mögött azt a sort úgy, ahogy van kihagyja), így érdemes valami feliratszerkesztővel végiggyakni. betűk sztem egy 55 cm-es tv-n már neccesen olvashatóak. a felirat kap egy diszkrét átlátszó fekete hátteret és mindig ua-da teszi, a widescreen alsó sorába. alá, a fekete sávba betesz valamiért egy üres félátlásztó sorhátteret, ami mindig ott van. felirat helye/mérete nem változtatható, így 4:3-asnál roppant csúful fest, sima 16:9-nél még elmegy, bár ott is zavaró, főleg az az üres sáv. ua-az a név kell mint a file-nak, papíron ismeri az srt/sub (papíron az ssa-t is, de nálam egyik verziót sem volt képes kezelni).
a felvett anyagot is könnyű kezelni, jól kezelte idáig az rw-imet, + lejátszott mindent, amit belepróbáltam (+/- trax/ridata, platinum, ridisc, imation és egyéb alsóbb katos dvd-k, meg persze verba/ricoh).
a lezárt lemezt jól kezelte az a két asztali, amibe belepróbáltam (yamada + az említett pana)
felvételi módok
60-120-180-360 perc, bár a gyakorlatban a HQ felvételi mód inkább 80 percre.
igazából nem tudom milyen csipet tettek bele, de egy 72 cm-es tv-n szemre nem láttam különbséget a pana xp/sp módjával szemben, mpeg1-et is tud (ez a 360 perc, de igazából inkább 7-9 óra), a felvett anyagot (+RW, ricohjpn mid, trax/platinum/imation/ricoh márkák) a finnyás nec simán beolvasta, a végét 10-12x-ös körüli sebességgel (valmiért nem lehetett a teli lemezzel cdspeed tesztet csinálni). a decrypterrel vinyóra feltolt egybevobot a mediacoder simán xvides avivá konvertálta, amit az felvevő gond nélkül vissza megevett.
van rajta svideo/rgb bemenet is. ellenben svideo ki már nincs. minőségre a kép az rgb-n elfogadható, bár a videókártya tvoutom svideón sztem szebbet produkál. a hang meglepett, h a sztereo rendszeremen milyen jó minőségű. koaxiális digitális kimenet van, de azt tesztelni nem tudtam.
hogy aztán meddig húzza, nem tudom. nyúzva eztán sztem nem sokat, heti 1-2 órát lesz. amúgy is azt vettem észre, h mostanában a márkás cuccok sem tartósabbak sokkal. a gagyi 1-2 év, a nem noname meg 2-3. éjjen a fogyasztói társadalom és a tömegtermelés...
annyi kérdésem van, h ha vhs/hi8-at rögzítek vele az svideo bemeneten, ez a időkorrekció hiánya (tbc vagy mi) milyen gondokat okozhat? mert minsőségre nem volt rossz amit megpróbáltam 1 órányi anyag. authorizálni nem volt kedvem, de a mediacoder simán avivá alakította.
ami gáz: a menü egy kicsit idióta néhol, a távirányító meg egy rémálom, milyen ostobán van kiosztva. + a tuner meg néha ha fel/le léptetek gyorsan képes összeomlani. és kikap/bekapcs.
szerk: url beillesztés + a negatívumok
Szerkesztette: avman 2006. 08. 06. 14:27 -kor
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.