HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#391 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 19. 08:55

Idézet: Wolander - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 9:28

Annyit kérdeznék még, hogy a 440 és az 540 csak HDD méretben tér-e el?

Valamint, hogy Pio-ban is cserélhető minden további nélkül a HDD, mint pld. az LG-kben? Bár 3 év garancia esetén ez annyira még nem aktuális kérdés, mert azt nyilván nem szeretném elveszteni, így lehet, hogy rászánom azt a +15 ezret az 540-esre.

Igen, csak HDD méretben térnek el.

A HDD cserélhető de ha jól tudom házilag nem megoldható mert speciális service távirnya és a software-t tartalmazó lemez kell hozzá.

#392 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 16:15

Dimarson dmr956 belülről.
Érdekes, hogy samsungnak mondják, mégis wd vinyó van benne (meg semmi samsung alkatrész..)

Látható a zajt okozó 2db 4cm-es hulladék venti. Pont olyanok, mint a mobil rackekben; úgyanúgy zörögnek is egy idő után.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#393 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 17:26

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. nov. 11., szombat - 16:15

Dimarson dmr956 belülről.
Érdekes, hogy samsungnak mondják, mégis wd vinyó van benne (meg semmi samsung alkatrész..)

A Dimarson-t "csak" felvásárolta a Samsung, ami nem jelenti azt, hogy kötelező Samsung alkatrészekkel tömni.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#394 Felhasználó inaktív   Tommaso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 20:32

Halihó!
Végigolvastam a topicot, a Pioneer DVR-545H-S tipusról nem találtam infót. Gondolom ez az 540H újabb kiadása, van erről tapasztalata valakinek? Tetszik a dupla scart-os megoldás, a videónak vagy egy második divxes dvd lejátszónak pont jó lenne ha a tv-n nincs több bemenet, jól gondolom?

#395 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 06:55

Idézet: Tommaso - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 20:32

Halihó!
Végigolvastam a topicot, a Pioneer DVR-545H-S tipusról nem találtam infót. Gondolom ez az 540H újabb kiadása, van erről tapasztalata valakinek? Tetszik a dupla scart-os megoldás, a videónak vagy egy második divxes dvd lejátszónak pont jó lenne ha a tv-n nincs több bemenet, jól gondolom?

Valamit nagyon keversz. Dupla SCART mindegyik Pioneer felvevőben van és a célja az, hogy az egyik SCART az input (bemenet) a másik pedig az output (kimenet). Azért van megkülönböztetve mert RGB bemenet csak a bemeneti SCART-on míg RGB kimenet csak a kimeneti SCART-on van. Persze hagyományos Composite kimenet mind a két SCART-on van, de bemenet csak a bemeneti SCART-on.

Persze ha a bemeneti SCRAT-ra kötöd pld. a videomagnót akkor a felvevő kikapcsolt állapotában átengedi magán a videomagnó jelét azaz közvetlenül a TV-n nézheted a videomagnót anélkül, hogy dugdosnod kéne (persze csak akkor ha kikapcsolod a felvevő energiatakarékos üzemmódját).
Bekapcsolt állapotban a bemeneti SCART-ra érkező jelet a felvevő digitalizálja (még akkor is ha nem rögzíted) és a kimeneti SCART-on ennek a digitalizált anyagnak az analóg formáját kapod vissza. Ebből értelemszerűen következik, hogy közvetlen átengedés (analógban) csak és kizárólag kikapcsolt állapotban az energiatakarékos üzemmód kiiktatása után lehetséges.

Szerkesztette: wpepi 2006. 11. 19. 07:19 -kor

#396 Felhasználó inaktív   Tommaso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 22:53

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 7:55

Valamit nagyon keversz. Dupla SCART mindegyik Pioneer felvevőben van és a célja az, hogy az egyik SCART az input (bemenet) a másik pedig az output (kimenet). Azért van megkülönböztetve mert RGB bemenet csak a bemeneti SCART-on míg RGB kimenet csak a kimeneti SCART-on van. Persze hagyományos Composite kimenet mind a két SCART-on van, de bemenet csak a bemeneti SCART-on.

Persze ha a bemeneti SCRAT-ra kötöd pld. a videomagnót akkor a felvevő kikapcsolt állapotában átengedi magán a videomagnó jelét azaz közvetlenül a TV-n nézheted a videomagnót anélkül, hogy dugdosnod kéne (persze csak akkor ha kikapcsolod a felvevő energiatakarékos üzemmódját).
Bekapcsolt állapotban a bemeneti SCART-ra érkező jelet a felvevő digitalizálja (még akkor is ha nem rögzíted) és a kimeneti SCART-on ennek a digitalizált anyagnak az analóg formáját kapod vissza. Ebből értelemszerűen következik, hogy közvetlen átengedés (analógban) csak és kizárólag kikapcsolt állapotban az energiatakarékos üzemmód kiiktatása után lehetséges.

Ok, köszi a választ. Azt nem tudtam hogy ki kell kapcsolni az energiatakarékos módot hozzá, de végülis mindegy gondolom úgy sem fogyaszt túl sokat.
Az RGB nemtom hogy került szóba, azt sajnos úgysem tudja a tv-m hiába is menne a scart-on keresztül.

Azt szeretném kérdezni, hogy ez a pioneer 540H meg 545H hogy áll a divx6, xvid lejátszással, mennyire támogatja a magyar ékezetes srt,sub feliratokat, van-e ezzel kapcsolatban valami probléma?
A másik amit tudni szeretnék, hogy lejátszik-e írott és újraírható dvd-ről mp3, jpeg, avi fájlokat, illetve ezeket lehet-e a hdd-re menteni a dvd-ről és onnan lejátszani?

#397 Felhasználó inaktív   F.B. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 20. 15:53

Sziasztok! Közel 2 éve gyötröm a Pioneer DVR 520-asomat napi 3-4 órában, eddig tökéletesen hiba nélkül! Több mint 200 lemez megírva, egy sem frizbi. A menürendszerét, szolgáltatásait nagyon szeretem, csak a 80 GB kevés. Körülnéztem, és nem találtam megfelelő nagyobb vinyós gépet: a Pio megőrült az új használhatatlan lebutított távval, eltünt a Disc History funkció  :( (pedig nagyon hasznos!) és a DV/out, megőrjít a nem működő Guide+  :mad:  :mad: (így csak Easy Timer van vagy a káromkodás a Guide+ alatt), a többi valamirevaló márka pedig mind rendelkezik valami komoly hátránnyal a Pio 520-hoz képest (szerkesztett anyagokat asszem mindegyik csak real time-ben másol, tömörítési fokozat csak a 4-5 alap van, köztes nincs stb.) Mit csináljak, ha nagyobb vinyósat akarok, de nem akarok lemondani a Pio 520 számomra fontos szolgáltatásairól? :think: wpepi, tőled olvastam, hogy talán lehet vinyót cseréltetni szervízben. Tudsz erről konkrétumot? Kösz előre is!

#398 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 16:08

Idézet: F.B. - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 15:53

Sziasztok! Közel 2 éve gyötröm a Pioneer DVR 520-asomat napi 3-4 órában, eddig tökéletesen hiba nélkül! Több mint 200 lemez megírva, egy sem frizbi. A menürendszerét, szolgáltatásait nagyon szeretem, csak a 80 GB kevés. Körülnéztem, és nem találtam megfelelő nagyobb vinyós gépet: a Pio megőrült az új használhatatlan lebutított távval, eltünt a Disc History funkció  :( (pedig nagyon hasznos!) és a DV/out, megőrjít a nem működő Guide+  :mad:  :mad: (így csak Easy Timer van vagy a káromkodás a Guide+ alatt), a többi valamirevaló márka pedig mind rendelkezik valami komoly hátránnyal a Pio 520-hoz képest (szerkesztett anyagokat asszem mindegyik csak real time-ben másol, tömörítési fokozat csak a 4-5 alap van, köztes nincs stb.) Mit csináljak, ha nagyobb vinyósat akarok, de nem akarok lemondani a Pio 520 számomra fontos szolgáltatásairól? :think: wpepi, tőled olvastam, hogy talán lehet vinyót cseréltetni szervízben. Tudsz erről konkrétumot? Kösz előre is!

Igen, a HDD cserélhető de a kellékek miatt csak szervizben mert kell hozzá speckós távirnya és software. Esetleg hívd fel a Basys Kft.-t ( http://www.basys.hu/ ) talán ők vállalnak HDD bővítést.

#399 Felhasználó inaktív   F.B. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 21:38

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 16:08

Igen, a HDD cserélhető de a kellékek miatt csak szervizben mert kell hozzá speckós távirnya és software. Esetleg hívd fel a Basys Kft.-t ( http://www.basys.hu/ ) talán ők vállalnak HDD bővítést.

Köszi a gyors választ! Megkeresem a Basyst!

#400 Felhasználó inaktív   Tommaso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 22:27

Idézet: F.B. - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 16:53

Ezt a guide+/easy timer dolgot kifejtenéd egy kicsit bővebben?

#401 Felhasználó inaktív   F.B. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 11:20

Idézet: Tommaso - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 22:27

Ezt a guide+/easy timer dolgot kifejtenéd egy kicsit bővebben?

Az elektronikus műsorújság (Guide+), hasonlóan a VPS-hez Magyarországon nem elérhető szolgáltatás. A Pio-knál az 530/630-tól kezdve (ez kb. egy évet jelent) megjelent a hagyományos felvételi programozás (Timer) helyett  :mad: a Guide+-on keresztüli hájtek programozás, ami igen jó, ha ott használják, ahol működik, de nálunk persze nem. Marad az, hogy a Guide+ menüben több szinten végigbotladozva, sokkal nyakatekertebben tudsz programozni, mint a hagyományossal. Ha a hagyományosnál bele akarsz avatkozni (pl. menet közben derül ki, hogy sokat késett a kezdés és rá akarsz etetni plusz x időt a leállítási programidőpontra), azt három-négy gombnyomással megteheted, a Guide+-nál ez is komplikáltabb. Mindezt én egy barátom 530-ával tapasztaltam, lehet, hogy ha elmerülnék jobban abban a gépben, talán kevésbé tűnne komplikáltnak. Guide+-tól független programozási módszer, ami mindegyiknél van, az "Easy Timer, ami az 520/720-nál direkt gombbal előhívható, az 530-tól - úgy tudom - csak menüből, ez egyenként kérdezi a paramétereket, amiket beetethetsz, időpontok negyedórás ugrásokban. Ez nekem kevésbé "easy", mint a hagyományos, nem beszélve arról, hogy ha akarod látni az összes programozást, a táblázatot a hagyományossal felszerelteknél egy gomb megnyomásával a képernyőre rakhatod, a Gude+-nál menüpontokon kell keresztülsántikálni, ill. nincs percre pontos programozás.
Ha kicsit zagyva voltam, nézd el. Nem vagyok szakember, csak használom.

#402 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 11:55

Idézet: F.B. - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 22:38

Köszi a gyors választ! Megkeresem a Basyst!

Ha van érdemi infód kérlek oszd meg velünk!
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#403 Felhasználó inaktív   F.B. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 13:05

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 11:55

Ha van érdemi infód kérlek oszd meg velünk!

OK. Mail írtam nekik, mert arra megfontoltabb válasz várható, mint egy telefonhívásra.

#404 Felhasználó inaktív   Tommaso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 22:26

Kérlek erősítsétek meg vagy cáfoljátok ezeket a különféle pozítív ill. negatív állatásokat a Pioneer DVR-545H-val kapcsolatban, amiket különböző forumokból szűrtem le:

- DivX támogatás nagyon gyenge, GMC és QPEL nem támogatott
- szervízháttér nem valami jó
- nincs magyar nyelvű menü
- firmware frissítésre nem számíthatunk
- DVD-RAMot nem támogatja
- mp3-akat, divx-et és jpeg-et lejátszik írható és újraírható dvd-ről is (pendriveról is?), ezek HDD-re is másolhatók és onnan is lejátszhatók
- egyidejű felvétel és lejhátszás lehetséges, ha ne ugyanazt az eszközt (DVD/HDD) akarom használni
- kikapcsolt állapotban a SCART-on átmegy a rá kötött VCR jele a TV felé
- 10 bites DAC a Panasonic 12 bites DAC-ával összehasonlítva nem lényegesen gyengébb minőségű képet ad
- gyorsmásolás működik szerkesztett videón is, ha GOP határon történt a vágás
- lehet normálisan időzíteni kishazánkban a Guide+ csoda nélkül is (merthogy nem működik), percre pontosan
- akkor is elindul az időzített felvétel HDD-re, ha be van kapcsolva a kütyü és épp nézek egy DVD-t
- nem kapcsol be magától önkényesen mint a Sony-k
- megbízható, nem fagyogat
- létezik hozzá angol nyelvű manual (neten nem találtam)

A másik amit kinéztem a Panasonic DMR-EH55 vagy 65, erről meg azt mondják DVDRW-ről nem játszik le mp3-at és divx-et, ezeket nem lehet hdd-re menteni, valamint felvétel közben nem lehet lejátszani mást.
Milyen előnyei vannak egyiknek a másikkal szemben? Próbálok egy összehasonlítást csinálni.

Szeretnék tisztábban látni, mert pár napon belül el kellene döntenem mit vegyek a meglévő VCR kiváltására (illetve igazából mellé).

#405 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 06:37

Idézet: Tommaso - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 22:26

....
- létezik hozzá angol nyelvű manual (neten nem találtam)
....

http://www.service.pioneer-eur.com/peeserv...search?openform

Ide beírod azt, hogy DVR-545H és már töltheted is le a user manual-t  :D
Egyébként ha letöltöd és elolvasod akkor a kérdéseit nagyobb részére azonnal választ kapsz  :)

#406 Felhasználó inaktív   Tommaso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 08:07

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 7:37

http://www.service.pioneer-eur.com/peeserv...search?openform

Ide beírod azt, hogy DVR-545H és már töltheted is le a user manual-t  :D
Egyébként ha letöltöd és elolvasod akkor a kérdéseit nagyobb részére azonnal választ kapsz  :)

Lehet hogy én vagyok vak, de angolt csak a DVR-545HX-S tipushoz látok.

A kérdéseim meg szerintem többnyire olyanok amik a doksiból nem derülnek ki, vagy jobban bízok a felhasználók tapasztalataiban mint a gyártó állításában, ezért kérdezlek titeket.
A gyártó simán beleírja  leírásban a divx támogatást, aztán kiderül hogy ja hát tulajdonképpen az nem sok mindent támogat belőle. A panasonic meg például lejátszik mp3-at és divx-et, hurrá, de ezeket újraírható dvd-ről már nem eszi meg pedig én úgy szoktam átvinni a gépről.

Csak annyit kérek, fusd át a listát és ami nem igaz arra hívd fel a figyelmem. Igérem el fogom olvasni a manualt is, amint találok angolt és lesz rá időm, de addig is nagy segítség lenne.

#407 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 09:55

Nekem még egy korábbi Panasonic-om van, az 52-es, de annál felvétel közben megy a lejátszás, sőt ha a HDD-t vagy DVD-RAM-ot használok, akkor akár ugyanarról az adathotrdozóról is mint amire éppen a felvétel megy.
Meglepődnék, ha az újabbak ezt nem tudnák.

#408 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 10:20

Sziasztok!

Nekem egy Pio 433-as DVD felvevőm van. Már régóta szerettem volna megkérdezni, csak mindig elfelejtettem. :D
Szóval a kompozit kimentnél be lehet állitani, hogy interlaced vagy progressive scan módban küldjön jelet a TV-nek. A progressive scan előnye, hogy nyugodtabb, vibrálásmentes képet ad, mivel a képfrissitést egy menetben végzi el a váltottsoros módszerrel szemben.
Viszont úgy tudom, hogy ez az előny csak olyan TV-knél jön ki, amit felkészitettek a progressiv scan kezelésére.
Nekem egy mezei 50 Hz-es Philips 63centis tv-m van. Én nem láttam lényeges különbséget a két mód között.
Erősitsetek meg ez ügyben, hogy jól tudom-e vagy tévedek és mégis érdemes hagyományos TV-nél is használni a progressive módot.

Szerkesztette: Brett Shaw 2006. 11. 22. 10:21 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#409 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 11. 22. 11:01

crt tévéknél édesmindegy tudtommal. lcd/plazma megjelenítőknél előny sztem, mivel ott a 2 félkép közötti eltérés látható, "fésűs" megjelenést  okoz. bár én a crt monitoron is látom ezt. lehet összefüggésben áll a képfrissítés frekvenciájával is. 60hz-es tévé vs. 100hz monitor.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#410 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 11:18

A progresszív kimenet használatának csak akkor van értelme, ha a megjelenítőd tudja kezelni és maga a video is progresszív.

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.