HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 16. 17:23

Idézet: F.B. - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 15:36

Lehet, hogy félreértelek, de  ha a reklámokat "..szépen kivagdosod", minek még szét is vagdosni?? Ezért lesz több cím! Ha Erase Section funkciót használsz (Pio), EGY cím marad! Egyébként vitatkozom wpepivel, a filmek kicsontozása a reklámoktól akkor is fontos (legalábbis nekem), ha csak egyszeri megnézésre veszi fel az ember HDD-re vagy RW-re.

Persze a reklámkivágás fontos de ha a felvételt csak egyszeri megnézésre rögzíted akkor meg szerintem értelmetlen végigmazsolázni a reklámok keresése végett. Egyszeri megnézéskor ha jön a reklám akkor 5 perc ugrás a CM Skip-el (na jó esetleg még egy 3 percnyi ugrás) aztán annyi. Reklámkivágásnak csak akkor van értelme ha meg is tartod a felvételt. Ott van pld. a Discovery channel melynél kb. 10 percenként nyomnak be reklámot és ha teszem azt rögzítesz egy műsort mert éppen nincs időd megnézni akkor amikor hazamész az az első dolgod, hogy szépen megkeresed a reklámokat majd kivágod és csak ezután ülsz le egy sörrel azt nézed végig? Éppen ezért írtam, hogy vagdosni csak kiíráskor van értelme ill. még akkor ha kevés a hely a HDD-n. Persze ahány ház annyi szokás.

#502 Felhasználó inaktív   F.B. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 16. 17:28

Idézet: F.B. - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 17:15

"Could not combine"-t ír ki.

...illetve "Could not edit"-et :o

#503 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 17:35

Idézet: F.B. - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 17:15

Bocs, természetesen nem Divide-t, hanem Combine-t akartam írni, ami a Chapter Edit alatt megy. (Ha megy)
Eraase section-nal létrejött chapter mark esetén "Could not combine"-t ír ki.

Bocs, én vagyok a hunyó mert a chapter combine csak a Copy List-ben él. A Disk Navigator-ban nem aktív mert ott az összes művelet fizikai jellegű ami azt jelenti, hogy magán az MPEG2 file-on történik a vágás és emiatt a file feldarabolódik és ez az oka annak, hogy utána már a chapter menüben nem lehet egyesíteni (ha jól emlékszem erre külön fel is hívják a figyelmet a user guide-ban). A Copy List-ben készített szerkesztés pedig non destructiv elven történik és mivel az MPEG2-höz nem nyúl hozzá csak egy leíró állományban jegyzi le a műveletet ezért az ottani Erase Section esetén keletkezett chapter-eket kombinálni lehet.

#504 Felhasználó inaktív   F.B. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 17:47

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 17:23

ill. még akkor ha kevés a hely a HDD-n. Persze ahány ház annyi szokás.

Szokás is, meg kevés is a hely... (80 GB) Kivagdosni egy 2 órás filmből kb. 1,5 perc, és amikor (többen) megnézzük, szépen egyben megy. A pénzhajhász kereskedelmieknél egyébként főműsoridőben rendre 9-10 perc egy reklámblokk, és van egy film alatt 3-4.. A gyakori rövid reklámoknál tényleg semmi értelme!

#505 Felhasználó inaktív   F.B. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 18:03

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 17:35

Bocs, én vagyok a hunyó mert a chapter combine csak a Copy List-ben él. A Disk Navigator-ban nem aktív mert ott az összes művelet fizikai jellegű ami azt jelenti, hogy magán az MPEG2 file-on történik a vágás és emiatt a file feldarabolódik és ez az oka annak, hogy utána már a chapter menüben nem lehet egyesíteni (ha jól emlékszem erre külön fel is hívják a figyelmet a user guide-ban). A Copy List-ben készített szerkesztés pedig non destructiv elven történik és mivel az MPEG2-höz nem nyúl hozzá csak egy leíró állományban jegyzi le a műveletet ezért az ottani Erase Section esetén keletkezett chapter-eket kombinálni lehet.

Látod, ezért jó, hogy én szakmailag tök hülye vagyok az egészhez, mert ilyenkor nekem egy ilyen hír teljesen új! (Mit új? Kínai!) Egyébként nemcsak a copy listben, hanem sima HDD/Disc navigator/Chapter Edit alatt is felkínálja a gép a Combine-t! (Pio DVR 520) Vagy félreértettelek?

#506 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 00:30

Idézet: F.B. - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 18:03

Látod, ezért jó, hogy én szakmailag tök hülye vagyok az egészhez, mert ilyenkor nekem egy ilyen hír teljesen új! (Mit új? Kínai!) Egyébként nemcsak a copy listben, hanem sima HDD/Disc navigator/Chapter Edit alatt is felkínálja a gép a Combine-t! (Pio DVR 520) Vagy félreértettelek?

Nem értettél félre. Felajánlja de csak chapter készítéskor működik azaz amikor chapter-eket hozol létre a chapter menü divide funkciójával vagy a távirnya chp mark gombjával. Ha a title-ből az erase section segítségével vágsz ki részt akkor az így keletkezett chapter-ek már nem kombinálhatóak (Could not edit). Ennek oka roppant egyszerű. A chapter pointer elhelyezése egy logikai művelet mely bármikor visszavonható viszont az erase section fizikai beavatkozást eredményez és így az ott keletkező chapter pointer már nem vonható vissza.

#507 Felhasználó inaktív   F.B. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 12:17

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 0:30

A chapter pointer elhelyezése egy logikai művelet mely bármikor visszavonható viszont az erase section fizikai beavatkozást eredményez és így az ott keletkező chapter pointer már nem vonható vissza.

Kösz, wpepi!  :respect:

#508 Felhasználó inaktív   minas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 20:06

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 15:11

1. Az angol kézikönyv alapján (104. oldal "Using the Jukebox") csak audioCD, MP3 és WMA másolható HDD-re. Ezek közül az audioCD real time, míg az MP3 valamint a WMA high speed.
JPEG, DIVX és egyéb nem másolható HDD-re. A klasszikus értelembe vett könyvtárszerkezet sem érhető el hanem a Jukebox-ban kell albumokat kreálni és különböző műveleteket végezni. Maximum 999 CD és CD-nként 99 track tehető fel. De a pontos használat le van írva a 104. oldaltól.

2. HDD-re csak és kizárólag DVD-VIDEO és DVD-VR formátumú DVD-en lévő MPEG2 lehet másolni. Gyorsmásolni DVD-VR formátumban lévő lemezről ill. DVD+R/RW lemezekről lehet.
A Disk Backup funkcióval pedig ISO alakban kerül a HDD-re az anyag ahonnan bármikor kiírható egy üres DVD-re (teljes lemez gyorsmásolás).
Természetesen az összes másolásra igaz, hogy csak és kizárólag másolásvédelemmel el nem látott lemezeket lehet másolni.

3. Semmilyen lehetőséged sincs hiszen a 4:3-as arányból csak torzított (összenyomott) 16:9-est tudsz készíteni. A 4:3-as TV műsorokat és kamera felvételeket 4:3-ban kell hagyni. Vannak 16:9-es TV adások és valós 16:9 formátumban rögzítő kamerák melyekről a felvcevő 16:9 formátumú MPEG2-t készít. A 4:3 és a 16:9 között a képet alkotó pixelek alakjában van különbség. 4:3 esetében a pixelek közel négyzetesek míg 16:9 esetében vízszintesen nyújtottak és ezért van az, hogy ha egy 16:9 videót nézel úgy egy 4:3-as TV-n, hogy nem kapcsoltad be a letter-box funkciót akkor a kép függőlegesen nyúlt lesz. Szóval 4:3-as anyagot 16:9 TV-n vagy 4:3-ban kell nézni vagy zoom-olni kell. Más megoldás nincs.

A szabványok azért léteznek, hogy egy adott formátum a világ bármely pontján bármelyik készüléken ugyanúgy lejátszható legyen. Lehet, hogy egyszer a DVD-n is szabványosan helyezhető el MP3, WMA de most még nem. A DIVX-et direkt nem említettem meg mert a DIVX eleve szabványon kívüli  :D

Köszönöm én is.

#509 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 21:50

Sikeresen hozzájutottam egy DVD-recorderhez, hagyományos VHS videomagnó helyett:
típusa:

Dimarson DM-R906

• Élő és programozott felvétel (kell 20 sec induláshoz! + 10 sec rec. indításhoz)
• DVD±R/RW felvétel és lejátszás
• DivX, MPEG4, VCD, SVCD, audio CD, CD-R/RW, MP3,
JPG, Kodak Picture CD lejátszás
• HQ, SP, LP, EP, EP+ felvételi módok (utsó már kockás nagyon, EP még jó képet ad)
• Akár 6 órás felvételi idő 1 DVD lemezre (többet is bír!! max 6:42-őt jelez be)
• Magyar ékezetes DivX felirat (ezzel állítólag azért vannak gondok)
• Gyorstörlés funkció, kevesebb mint 1 perc alatt (nagyon gyors...)
• DVD lemez szerkesztési lehetőség (még nem használtam, de reklám editre nem jó)
• Beépített Dolby Digital dekóder (igaz)
• Magyar nyelvű OSD (igaz, sikerült is a neveket kitörölni első körben amiket beírtunk 1 óra alatt)
• VHF/UHF TV tuner, automata hangolással (elmegy, de jó)
• BG/DK multi normás kivitel (khhmmmm... vagy az egyik vagy a másik....vegyes rendszereket valsz. nem szereti)
• 2 SCART csatlakozó (ki-be), előlapi AV és S-Video (RCA 3 csatis! tehát azért jó, S-vide az csak bemenet rajta)
csatlakozó, digitális kimenet, antenna ki és bemenet

Van egy szép lista az ajánlott és a nem ajánlott lemezekről:
ajánlott
DVD
-R:
Mitsubishi MCC és MCC02RG20,
+R
TDK 003, MITSU MCC,
-RW:
TDK (502SAKUM3), MITSU (MCC01RW4X)
+RW:
TDK (W11), MITSU. (MKM)

NEM AJÁNLOTT:

-R:
PRINCO (Ezen nem csodálkozom, de én évek óta nem láttam már, csak pár írott van otthon)
Fusion (YUDEN000) (ezen viszont igen már ha = TYnal azaz gyakorlatilag plextor verba lemez nem passzol)
+R:
OPTO (Op1), Fuji (R01) (és persze ilyen van otthon jó pár darab új)
-RW:
SKC/RISHENG (OPTODISC mind2)
+RW:
IMATION (OPTODISCW002)
RISHENG (OPTODISC )

Számomra az a kérdés mi van még fellelhető Ritek, Ricoh, Philips, BenQ omega lemezekkel, megeszi vagy nem? (majd kínzom párral), ezek szerint a plex lemezek kilőve?

elsősorban RW-kel fogom kínozni.
A minuszos vagy a pluszos lehet a jó, vajon mit lép rá a gépben lévő DVD író ha pár dolgot átnyomnék a vinyóra és/vagy archiválnék DVD-re?

Ti milyen lemezeket ajánlanátok, elsősorban a listán megadottakon felül?

Szerkesztette: WEbshark 2006. 12. 17. 22:44 -kor

#510 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 12. 18. 00:07

fusion/yuden? hát nem Taiyo Yuden, abban biztos lehetsz :D
szülőknek vettem, kiváltani a vhs-t. arra tökéletes. sőt.
+os 4x-es ricoh mides rw-el nincs gondja, szereti. mást nem is tettem bele, merminek... de ha nem felvétel ügyileg gondolod a TY-t, akkor megnyugtatlak eszi őket, legalábbis verbában. amúgy  szeret mpeg4-es dvd lemez beolvasásnál néha meghalni. ilyenkor ki sem lehet kapcsolni. kb 2-3 alkalommal fordult elő.
divx/xvid-re nem finnyás, dualaudio avikat is megette, sőt még hangsávot is lehetett simán választani. feliratkezelése nagyon gáz. sortörés nem érdekli, amit próbáltam, subtitle processorral kellett végiggyakni és leszabályozni  hogy hány karakter legyen egy részletben (asszem 30-35 körül jött ki, amit lekezelt), h normálisan megjelenítsen.
szerk: volt benne traxi/ridata, benq (daxon), ricoh, verba (mcc/ty). általában fater néz sorozatokat (elláttam több hengernyi trekkel, stargate-el, babylonnal) eddig még nem panaszkodott, h gond lenne velük.

Szerkesztette: avman 2006. 12. 18. 00:09 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#511 Felhasználó inaktív   FradiAti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 07:32

Üdvözlet mindenkinek, én nagyon új vagyok a témában, ne kövezzen meg senki azért mert nemolvastam el a forumot vásárlás előtt, de tegnap sikerült szeruntem az egyik legrosszabb dvd recordert megvásárolnom, egy Thomson DTH8650 est. elkezdem beüzemelni, hosszú ideig tartó tvprogram scannelés után berettem egy dvix el telerakott dvd t, erre nemolvassa, beraktam egy rendes dvd filmet , azt sem, és most jön a poén, ugyanabból a márkájú fajtájú dvd ből beraktam egy másik filmet, azt olvasta, szóval hol az egyiket hol a másikat olvassa viszont a sima divx lejátszóink még a 8000 ft s is röhögve olvassa az összes lemezt, az a kérdésem ez normális? Kérdésem pedig továbbá az lenne hogy 90.000 ig bezárólag milyet érdemes vásárolni ehelyett a nemis mondom mi helyett....esetleg másik dvd felvevők is ezt csinálják?Válaszokat előre is köszönöm, és hasznos lenne számomra ha délelőtt valaki érdemleges választ adna mert délután kikell cseréljem, szép és kellemes napot mindenkinek.

#512 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 07:56

Idézet: FradiAti - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 7:32

Üdvözlet mindenkinek, én nagyon új vagyok a témában, ne kövezzen meg senki azért mert nemolvastam el a forumot vásárlás előtt, de tegnap sikerült szeruntem az egyik legrosszabb dvd recordert megvásárolnom, egy Thomson DTH8650 est. elkezdem beüzemelni, hosszú ideig tartó tvprogram scannelés után berettem egy dvix el telerakott dvd t, erre nemolvassa, beraktam egy rendes dvd filmet , azt sem, és most jön a poén, ugyanabból a márkájú fajtájú dvd ből beraktam egy másik filmet, azt olvasta, szóval hol az egyiket hol a másikat olvassa viszont a sima divx lejátszóink még a 8000 ft s is röhögve olvassa az összes lemezt, az a kérdésem ez normális? Kérdésem pedig továbbá az lenne hogy 90.000 ig bezárólag milyet érdemes vásárolni ehelyett a nemis mondom mi helyett....esetleg másik dvd felvevők is ezt csinálják?Válaszokat előre is köszönöm, és hasznos lenne számomra ha délelőtt valaki érdemleges választ adna mert délután kikell cseréljem, szép és kellemes napot mindenkinek.

Tényleg az egyik legrosszabb felvevőt vetted meg. A Thomson ma már sajnos az ultragagyi kategóriába tartozik és ráadásul igencsak primitív tudással rendelkezik mert a HDD-n lévő anyagokat szerkeszteni sem tudod.
Amit javasolni tudok az a Pioneer, Panasonic, JVC.
DIVX-re a DVD felvevőket inkább felejtsd el mert ezek csak vevőcsábító marketing fogások ami azt jelenti, hogy egy márkásabb felvevővel DIVX szinten nem garantált, hogy ugyanazt eléred mint a Kínai dzsunka lejátszókkal. Azt is figyelembe kell venni, hogy a DIVX egy szabványtalan formátum és emiatt nem kell csodálkozni azon, hogy az egyik készülék kezeli a másik meg nem. Ez majd csak akkor fog megváltozni ha a DIVX is egy elfogadott és egységesített formátum lesz a tömörítés, felirat és hangsávkezelés valamint az adathordozó terén. Addig csak PC-n garantált a 100%-os lejátszhatóság.

#513 Felhasználó inaktív   FradiAti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 08:00

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 8:56

Tényleg az egyik legrosszabb felvevőt vetted meg. A Thomson ma már sajnos az ultragagyi kategóriába tartozik és ráadásul igencsak primitív tudással rendelkezik mert a HDD-n lévő anyagokat szerkeszteni sem tudod.
Amit javasolni tudok az a Pioneer, Panasonic, JVC.
DIVX-re a DVD felvevőket inkább felejtsd el mert ezek csak vevőcsábító marketing fogások ami azt jelenti, hogy egy márkásabb felvevővel DIVX szinten nem garantált, hogy ugyanazt eléred mint a Kínai dzsunka lejátszókkal. Azt is figyelembe kell venni, hogy a DIVX egy szabványtalan formátum és emiatt nem kell csodálkozni azon, hogy az egyik készülék kezeli a másik meg nem. Ez majd csak akkor fog megváltozni ha a DIVX is egy elfogadott és egységesített formátum lesz a tömörítés, felirat és hangsávkezelés valamint az adathordozó terén. Addig csak PC-n garantált a 100%-os lejátszhatóság.

köszi a választ, remélem a MM ben lehet kapni akkor ezen három márka közül valamit.

#514 Felhasználó inaktív   FradiAti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 10:39

Segitséggel találtam egy felvevőt és erről kérdezném a véleményeteket:Panasonic dmr eh55

#515 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 12:07

In medias res:

Sony RDR-HX520S -t (80 GB HDD) találtam az egyik bevásárlóközpontban, szerintem korrekt, 70k-s áron.

Amire nekem kell: NatGeo, Discovery, Animal Planet felvétele, 10 percenkénti reklámblokkok zsigeri kiirtása, nézhetővé tett filmek DVD-re írása, esetlegesen PC-s utánszerkesztés, menügyártás, etc.

Szerintetek mennyire alkalmas ez a gép erre, illetve mennyire jó ez az ár érte? Kb. ugyanennyiért van a szomszédban LG RH177 is.

p.s. Nagykerben most találtam Daewoo DHR-8105-t 160-as HDD-val, szintén ebben az árkategóriában.

Szerkesztette: Atomcsirke 2006. 12. 18. 12:11 -kor

"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#516 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 13:35

MIndenképp a Sony az még szerintem a használható kategória!

Üdv.

#517 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 13:52

OK, eddig Sony 1:0!

Lehet, hogy kicsit  :offtopic: , de PC-s utánszerkesztésre, egyszerűbb menü összerakására milyen szoftvert  javasoltok, ami itthon is beszerezhető, emberi áron? Amit weben nézegettem, az a Sony Vegas Movie Studio +DVD 6 (Platinum Edition), de azt nem láttam itthon senkinél. Ja, és nem vagyok Sony-fan, csak így jött ki a lépés... :D

Szerkesztette: Atomcsirke 2006. 12. 18. 13:53 -kor

"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#518 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 14:10

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 13:52

OK, eddig Sony 1:0!

Lehet, hogy kicsit  :offtopic: , de PC-s utánszerkesztésre, egyszerűbb menü összerakására milyen szoftvert  javasoltok, ami itthon is beszerezhető, emberi áron? Amit weben nézegettem, az a Sony Vegas Movie Studio +DVD 6 (Platinum Edition), de azt nem láttam itthon senkinél. Ja, és nem vagyok Sony-fan, csak így jött ki a lépés... :D

Egyszerubb menut a sony is tud szerintem... mivel merevlemezes az egesz utomunkat meg tudod csinalni a lemezen es a kesz cuccot kell csak kiirni.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#519 Felhasználó inaktív   Justis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 12:15

UPC Direct-es (műholdas) HBO-t lehet rögzíteni DVD felvevővel? Nem zavar be valamilyen digitális védelem?

#520 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 12:20

Idézet: Justis - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 12:15

UPC Direct-es (műholdas) HBO-t lehet rögzíteni DVD felvevővel? Nem zavar be valamilyen digitális védelem?

Miért ne lehetne  :D .

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.