Sikeresen hozzájutottam egy DVD-recorderhez, hagyományos VHS videomagnó helyett:
típusa:
Dimarson DM-R906
• Élő és programozott felvétel (kell 20 sec induláshoz! + 10 sec rec. indításhoz)
• DVD±R/RW felvétel és lejátszás
• DivX, MPEG4, VCD, SVCD, audio CD, CD-R/RW, MP3,
JPG, Kodak Picture CD lejátszás
• HQ, SP, LP, EP, EP+ felvételi módok (utsó már kockás nagyon, EP még jó képet ad)
• Akár 6 órás felvételi idő 1 DVD lemezre (többet is bír!! max 6:42-őt jelez be)
• Magyar ékezetes DivX felirat (ezzel állítólag azért vannak gondok)
• Gyorstörlés funkció, kevesebb mint 1 perc alatt (nagyon gyors...)
• DVD lemez szerkesztési lehetőség (még nem használtam, de reklám editre nem jó)
• Beépített Dolby Digital dekóder (igaz)
• Magyar nyelvű OSD (igaz, sikerült is a neveket kitörölni első körben amiket beírtunk 1 óra alatt)
• VHF/UHF TV tuner, automata hangolással (elmegy, de jó)
• BG/DK multi normás kivitel (khhmmmm... vagy az egyik vagy a másik....vegyes rendszereket valsz. nem szereti)
• 2 SCART csatlakozó (ki-be), előlapi AV és S-Video (RCA 3 csatis! tehát azért jó, S-vide az csak bemenet rajta)
csatlakozó, digitális kimenet, antenna ki és bemenet
Van egy szép lista az ajánlott és a nem ajánlott lemezekről:
ajánlott
DVD
-R:
Mitsubishi MCC és MCC02RG20,
+R
TDK 003, MITSU MCC,
-RW:
TDK (502SAKUM3), MITSU (MCC01RW4X)
+RW:
TDK (W11), MITSU. (MKM)
NEM AJÁNLOTT:
-R:
PRINCO (Ezen nem csodálkozom, de én évek óta nem láttam már, csak pár írott van otthon)
Fusion (YUDEN000) (ezen viszont igen már ha = TYnal azaz gyakorlatilag plextor verba lemez nem passzol)
+R:
OPTO (Op1), Fuji (R01) (és persze ilyen van otthon jó pár darab új)
-RW:
SKC/RISHENG (OPTODISC mind2)
+RW:
IMATION (OPTODISCW002)
RISHENG (OPTODISC )
Számomra az a kérdés mi van még fellelhető Ritek, Ricoh, Philips, BenQ omega lemezekkel, megeszi vagy nem? (majd kínzom párral), ezek szerint a plex lemezek kilőve?
elsősorban RW-kel fogom kínozni.
A minuszos vagy a pluszos lehet a jó, vajon mit lép rá a gépben lévő DVD író ha pár dolgot átnyomnék a vinyóra és/vagy archiválnék DVD-re?
Ti milyen lemezeket ajánlanátok, elsősorban a listán megadottakon felül?
Szerkesztette: WEbshark 2006. 12. 17. 22:44 -kor