HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#531 Felhasználó inaktív   FradiAti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 20. 10:23

Sajnos Én másnap visszavittem, ugyanis egy rakás .... az egész, ha teheted vidd vissza ha nemakarsz vele mérgelődni, de ez csak egy tanács, a magyar leirást elkövették egy igénytelen fénymásolt 5 oldalas leirásban, amit szintén mellétettem mikor berugdostam a dobozt a poluscenternél az árucserére hétfőn. Lényegében pont azt nemtudja ez a felvevő amire kitalálták.....

Szerkesztette: FradiAti 2006. 12. 20. 10:26 -kor

#532 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 20. 21:51

Idézet: FradiAti - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 9:23

Sajnos Én másnap visszavittem, ugyanis egy rakás .... az egész, ha teheted vidd vissza ha nemakarsz vele mérgelődni, de ez csak egy tanács, a magyar leirást elkövették egy igénytelen fénymásolt 5 oldalas leirásban, amit szintén mellétettem mikor berugdostam a dobozt a poluscenternél az árucserére hétfőn. Lényegében pont azt nemtudja ez a felvevő amire kitalálták.....

5 oldal?

A pioé több mint 100.

Üdv.

#533 Felhasználó inaktív   minas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 10:38

wpepi:

Mivel te hozzáértő lehetsz, muszály ezt ideírnom:)
A Pio 440H kifutott régi, ócska modell, amit nem szabad megvenni.
Megpróbáltam összegezni egy véleményt, egy másik fórumról. Mit szólsz hozzá?  ;)

#534 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 10:45

Idézet: minas - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 10:38

Megpróbáltam összegezni egy véleményt, egy másik fórumról. Mit szólsz hozzá?  ;)

Honnet? Engem is egy ilyennel vertek at kethete... ;) (megneztem a tobbi valtozatot is, HDMI lehet hogy nem lenne butasag, de 160-as vinyora nincs szuksegem (most is van vagy 25 oranyi szabad hely a 80-ason) - ezert meg nem fizetek +35e forintot)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#535 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 10:47

Idézet: minas - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 10:38

wpepi:

Valószínű nem ismeri a Pioneer termékeit mert ha ismerné akkor még egy DVR520-asnak is úgy örülne mint majom a farkának  :D
Egyébként az a vélemény szerint mit érdemes venni?

#536 Felhasználó inaktív   minas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 14:44

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 10:47

Valószínű nem ismeri a Pioneer termékeit mert ha ismerné akkor még egy DVR520-asnak is úgy örülne mint majom a farkának  :D
Egyébként az a vélemény szerint mit érdemes venni?

Én is feltettem a kérdést és kíváncsian várom a választ. Jelzem majd:)

#537 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 23:42

Biztos vmi LG/Samsung hú de nyomulok MO-on márkát fog ajánlani.

Üdv.

#538 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 23:46

Idézet: minas - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 14:44

Én is feltettem a kérdést és kíváncsian várom a választ. Jelzem majd:)

Megtalaltam az indexen a topicot, nem akarok ott belefolyni a dologba, de kerdezd mar meg a sracot hogy 80e forintbol o milyen felvevot vett volna, es az milyen tekinteben jobb mint a te valasztasod.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#539 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 00:11

100%-ig biztos vagyok benne, hogy JVC márkát fog írni!
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#540 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 07:35

Olvasgatván az index fórumán ennek az emberkének a hozzászólásait és hát igencsak nagy műszaki szaki lehet ha plazma, LCD megjelenítőkkel composite kimeneten köti össze a Pioneer felvevőt és csodálkozik, hogy gagyi az így kapott kép  :omg: 
Ráadásul ahogy látom megrögzött DIVX bubus és a felvevőket nem az alapján osztályozza, hogy milyen minőségben rögzít MPEG2-t hanem, hogy tud-e DIVX-et hibamentesen lejátszani.  :omg:
Mert ugye a Pioneer "Picture Creation" funkciójáról azaz a paraméterezhető képjavításról mely szinte edülálló a felvevők között nem láttam egy mondatot se a hozzászólásaiban. És még a DVD-VIDEO struktúrát sem ismeri:
"DVD-k Video_ts könyvtárában a .bup kiterjesztésű filek mire jók ?
Ifo filet (már meglévőket is) mivel lehet jól szerkeszteni ?
"

Szóval ez az emberke szerintem megy mezei amatőr akinek a látóköre nem terjedt tovább a DIVX-nél és műszakilag is igencsak hiányos tudással rendelkezik.

"Én ezeket a készülékeket teszteltem. Ezenkívűl az elektronika szakmám."

De még egy épkézláb tesztet nem igazán olvastam a hozzászólásaiban.

De itt inkább be is fejezem mert ez már nagyon off kezd lenni.

Szerkesztette: wpepi 2006. 12. 22. 07:50 -kor

#541 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 07:59

Ismerősömnek évek óta van egy pana csodája, kiirta a dvd-ket, de biztonságképpen nem törölte a vinyóról.
És milyen igaza volt! Most ellenőrizte a kész dvd-ket és kb minden 10. elfáradt, nem olvashatóak az adatok. :(
Eljutott oda, hogy már nincs helye, törölni fentiek miatt nem mer, és szeretné az egész vinyót átmásolni pc-re. Megoldható ez?
:lama:  :)
Business as usual. We fucked up everything.

#542 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 08:15

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 7:59

Ismerősömnek évek óta van egy pana csodája, kiirta a dvd-ket, de biztonságképpen nem törölte a vinyóról.
És milyen igaza volt! Most ellenőrizte a kész dvd-ket és kb minden 10. elfáradt, nem olvashatóak az adatok. :(
Eljutott oda, hogy már nincs helye, törölni fentiek miatt nem mer, és szeretné az egész vinyót átmásolni pc-re. Megoldható ez?
:lama:  :)

Ha minőségi lemezre ír (pld. Verbatim, TDK) és betartja tárolási előírásokat (tárolni tokban, fénytől főleg a napfénytől védve) akkor nem valószínű, hogy idő előtt elszáll az anyag. :)

Szerk:
Nekem még a 4 évvel ezelőtt megírt Verbatim DVD-k között sincs 1db hibás sem.  :D

Szerkesztette: wpepi 2006. 12. 22. 08:17 -kor

#543 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 12. 22. 08:40

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 8:35

Olvasgatván az index fórumán ennek az emberkének a hozzászólásait és hát igencsak nagy műszaki szaki lehet ha plazma, LCD megjelenítőkkel composite kimeneten köti össze a Pioneer felvevőt és csodálkozik, hogy gagyi az így kapott kép  :omg: 

:OOO :nevet2:
hát ez kész... én sem vagyok egy technikai zseni, de aki "referenciának"  ilyet használ az csak azt gondolja magáról h "műszaki" ember...

Szerkesztette: avman 2006. 12. 22. 08:40 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#544 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 09:00

Ez még semmi! Lekértem az összes hozzászólását a témában és igencsak meglepődtem:

" 2006.12.01 18:38:19
Az LG az ipari hulladékokból összedobált nagy szar !
Ezért nem is lehet egy Pana vagy egy Sony márkával egy lapon említeni !
.....

2006.12.22 00:35:22
A 80 ezres árkategóriára ?
Sony RDR-HX520 - 75000
Pana DMR-EH55EC- 87000
LG RH-188 - 79000

Soroljam még ?
Ezek közül mind többet tud mint a te csodád !
"

Hát az emberünk igencsak gyorsan változtat véleményt  :D

Ja és az alábbi pedig 100%-ban igazolja azt, hogy az emberke csak mint lejátszó tesztelgette a felvevőket  :omg:
"Sziasztok !

Egy kicsit pontosítanám a panasonic, pioneer összehasonlítást.

"A Panán jobb a kép" -  A panasonic dvd recorderekben 12bit DAC, a pioneerekeben 10bit DAC van. A panasonic szinte az összes DivX, Xvid avit lejátsza, a pioneer (az új sorozatot is beleértve) pedig ezek nagy részét nem viszi (pl. DivX, Xvid Qpel, Bvop, Nvop). A panasonic normális garanciális háttérrel rendelkezik, ezzel szemben a piooner márkaszervizek több nagyvárosban meg sem találhatóak.
"
Véleményem szerint a egy korrekt teszt azzal kezdőik, hogy a készülék fő funkcióját azaz az MPEG2 rögzítést veszi górcső alá. Ezt megteszi különféle beállításokkal majd egy referencia lejátszón hasonlítja össze más felvevők által készített felvételekkel. 
Ha végigolvassátok a hozzászólásait akkor mindenkinek feltűnik, hogy MPEG2 rögzítésről, a valósidejű képelemzés minőségéről, tömörítés előtti zajszűrésről és egyéb képjavításról egy árva sort sem ír csak pusztán mint lejátszót emlegeti.

#545 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 12. 22. 09:17

igazából, ha azt is kompozit kimeneten teszteli, akkor úgyis megette a fene az egészet.  meg ha már valaki 90-100e-t rászán egy felvevőre, akkor egy sztem 8 ropis mpeg4 asztali bőven belefér... nekem pl. nem lenne szívem nyúzatni egy drága cuccot napi pár óra szintjén mindenféle avis sorozatokkal (ahogy teszi most faterom a dimarson csodával). úgyhogy lehet, h bejátszik egy asztali mpeg4, mert évente kb. 10x kell felvenni valamit és mire legközelebb arra kerül a sor sztem simán leamortizálódik. nem véletlenül kerülenk ezek a cuccok 25 ropiba most már.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#546 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 09:19

Lehet, hogy valakinek ez is fontos :) Pl. nincs DivX-es DVD-lejátszója, és nem is akar venni, vagy méginkább nem tudja hova tenni. :)

Pl. én se tudnám első nekifutásra, van egy Hi-Fi Stereo videóm, egy DivX-es DVD-lejátszóm (ami nem tud Qpelt), + ott a tévé, ebből a cuccból valaminek mennie kéne, ha vennék egy merevlemezes felvevőt. Nyilván ez a videó lenne, viszont maradnia kellene egy jó darabig, mert 1. Csomó dolgot át kellene vennem. 2. 4 éves, marhára sajnálnám kidobni :D

Szerkesztette: Kory 2006. 12. 22. 09:22 -kor

#547 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 09:27

Idézet: avman - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 9:17

igazából, ha azt is kompozit kimeneten teszteli, akkor úgyis megette a fene az egészet.  meg ha már valaki 90-100e-t rászán egy felvevőre, akkor egy sztem 8 ropis mpeg4 asztali bőven belefér... nekem pl. nem lenne szívem nyúzatni egy drága cuccot napi pár óra szintjén mindenféle avis sorozatokkal (ahogy teszi most faterom a dimarson csodával). úgyhogy lehet, h bejátszik egy asztali mpeg4, mert évente kb. 10x kell felvenni valamit és mire legközelebb arra kerül a sor sztem simán leamortizálódik. nem véletlenül kerülenk ezek a cuccok 25 ropiba most már.

Nekem is ott csücsül a Pioneer felvevő felett egy lejátszó (Sony). Én még 210.000Ft-ért vettem a Pioneer DVR-520 felvevőmet (2004 őszén) és nem igazán szeretném lejátszással leamortizálni. Lejátszásra csak a HDD-n lévő anyagoknál használom.

#548 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 11:15

Regisztráltam magam az index fórumán és írtam az emberünknek. Kíváncsi vagyok a DIVX-en meg a lejátszáson kívül képes-e felhozni konkrétumokat a rögzítés minőségéről a Sony, Panasonic, Pioneer felvevőknél.  :)

#549 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 12:49

Idézet: Samott - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 15:10

Egyszerubb menut a sony is tud szerintem... mivel merevlemezes az egesz utomunkat meg tudod csinalni a lemezen es a kesz cuccot kell csak kiirni.

Samott

Nos, úgy tűnik, a Panasonic DMR-EH55 is tud, szóval nagyon nem fogtam mellé! ;)
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#550 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 13:27

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 9:15

Ha minőségi lemezre ír (pld. Verbatim, TDK) és betartja tárolási előírásokat (tárolni tokban, fénytől főleg a napfénytől védve) akkor nem valószínű, hogy idő előtt elszáll az anyag. :)

Szerk:
Nekem még a 4 évvel ezelőtt megírt Verbatim DVD-k között sincs 1db hibás sem.  :D

a kapható legdrágább dvd-ket használja, akkoriban az aranyozott írófelületűek voltak.(asszem maxwell, mind egyforma)
tokban pihentek....évekig.
viszont a kérdésre tud valaki? dvd vinyóról pc-re?
:)
Business as usual. We fucked up everything.

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.