Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg?
Elküldve: 2006. 12. 25. 14:32
Tehát akkor a megtartandó és dvd-re kiírandó felvételeknél a legjobb megoldás a reklámok nélküli filmhossz sacc meghatározása és ennek megfelelően a megfelelő manuális MNakárhány kiválasztása. Ebben az esetben lehet majd gyorsmásolással kiírni és ilyenkor nem lesz újratömörítgetés sem. Azaz, a lehetőségekhez képest a legjobb minőségben marad meg az anyag.
Ha viszont nem tudom, vagy nem akarom 1-2-3 percre pontosan megállapítani a nettó filmidőt, akkor általánosságban meghatározható-e, hogy kb. milyen időtartamig érdemes még XP-ben felvenni és optimizeddel kiírni és mi az ami felett (de 120 percig) már inkább eleve SP-t érdemes használni és gyorssal kiírni? Ez utóbbi tehát - ahogy mondod SP felvétel és gyorsmásolás - 111 és 120 perc között mindenképpen a legjobb megoldás, de alatta? Természetesen a cél továbbra is a lehetőségekhez mért legjobb minőség megőrzése.
Elküldve: 2006. 12. 25. 14:42
Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 12:03
Az 1. és a 2. pont között is van különbség hiszen ha valósidejű másolással Optimized módban vagy akár MN26-MN24 (90-100 perc) módban írod DVD-re akkor jobb lesz a minőség mint ha ugyanazt a 90-100 perces anyagot valósidőben SP módban másolod ki. Az SP mód 120 perc kiírását teszi lehetővé ezért ha csak 90-100 perc az anyag akkor indokolatlan az SP adta alacsonyabb bitráta használata.
Optimized mód és az MN mód között viszont nincs különbség mivel Optimized módban a felvevő a hosszhoz legközelebb álló MN módot fogja automatikusan kiválasztani. Tehát maradva a példádnál ha a másolandó anyag 90 perc akkor elméletileg az optimized mód automatikusan az MN26 módnak megfelelő bitrátát fogja használni. Ha 90 percnél hosszabb akkor a hozzá legközelebb eső MN módoknak megfelelő bitráta fog érvényesülni (pld. 96 perc és 100 perc között esetén MN24, 91 perc és 95 perc között MN25).
Igen, így van. Ha a rögzítendő anyag hossza 111 perc és 120 perc között van akkor az SP (MN módban MN21) a legjobb választás mert ekkor simán gyorsmásolással kiírható lemezre.
Elolvastam még párszor a segítséged, úgyhogy tulajdonképpen - miután kezd a tantusz leesni:) - megállapítható, hogy a 111 és 120 perc közötti nettó tartalmat SP-ben célszerű rögzíteni és gyorsmásolással kiírni, alatta pedig - ha nem akarom pontosítani az MN-t a felvételhez - akkor XP-s felvétel és optimalized rec kiírás.
Egyébként ha manuálisan választom meg az (XP és SP-től eltérő, valamilyen köztes) MN-t, akkor is lehet gyorsmásolni? Mert ez azt jelenti, hogy képes a tetszőlegesen választott MNakárhányat megőrizni és azt megtartva kiírni.
Elküldve: 2006. 12. 25. 20:53
1. Ha az EasyTimerrel programozok mondjuk előre 1-2 hétre sok műsort, akkor hogyan tudom megnézni időközben, hogy mit és mikorra programoztam, illetve hogyan tudok esetlegesen törölni egy-egy konkrét időzítést. Ezt eddig nem igen találtam, azaz hogyan lehetne listaszerűen látni a beprogramozást (mikor, mit, hová, milyen minőségben, mikortól-meddig). Őszintén szólva ezt hiányolom nagyon.
2. Nekem földin (is) jön az MTV, a Retekklub és a TV2, illetve műholdon (UPC Direkt) ezeken felül a többi. A műholdas adások a felvevő AV2/L1 csatornáján jönnek át. Viszont amikor innen veszek, halványan átlátszik mindig az adott és általam a műholdvevőn beállított csatornától/műsortól függetlenül a Retekklub. Milyen beállítást kellene és hol alkalmaznom, hogy "tiszta", azaz zavarmentes legyen?
Kösz:)
Elküldve: 2006. 12. 25. 21:04
Idézet: minas - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 20:53
Ezt mar en is tudom...

GUIDE > kek gomb > felfelenyil > aztan jobbra a Schedule tab... es ott lesz felsorolva az osszes.
Samott
Elküldve: 2006. 12. 26. 01:01
Nekem nagyon tetszik az, hogy etherneten gépre köthető.
Elküldve: 2006. 12. 26. 07:47
Idézet: minas - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 14:42
Ezt mire érted? Ha a rögzítésre akkor a válaszom igen. A lényeg az, hogy ha az adott hossz ráfér a DVD-re akkor kiválaszthatod a High Speed Copy módot. A gyorsmásolás független attól, hogy miben vetted fel. A gyorsmásolás lehetősége minden módban adott mivel nem a rögzítési módok határozzák meg az alkalmazhatóságot hanem az, hogy a kiírandó anyag elfér-e a DVD-n.
Idézet
Itt valami bekötési probléma van. Ezt nem beállítással hanem a kábelek, bekötések átnézésével, cseréjével, más módon történő összekötéssel szüntetheted meg.
A UPC beltéri, DVD felvevő, TV és már ehhez csatlakozó készülékek összekötése szabályos? Ez a fajta áthallás akkor szokott előfordulni ha valamelyik készülék nem tolerálja az egyszerre több forrásból érkező jel jelenlétét ill. lehet kábel hiba is. Úgy van bekötve a beltéri ahogy azt a doksik írják?
Elküldve: 2006. 12. 26. 11:38
Idézet: Samott - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 21:04

GUIDE > kek gomb > felfelenyil > aztan jobbra a Schedule tab... es ott lesz felsorolva az osszes.
Samott
Köszönöm, meg fogom nézni:)
Elküldve: 2006. 12. 26. 11:42
Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 7:47
Itt valami bekötési probléma van. Ezt nem beállítással hanem a kábelek, bekötések átnézésével, cseréjével, más módon történő összekötéssel szüntetheted meg.
A UPC beltéri, DVD felvevő, TV és már ehhez csatlakozó készülékek összekötése szabályos? Ez a fajta áthallás akkor szokott előfordulni ha valamelyik készülék nem tolerálja az egyszerre több forrásból érkező jel jelenlétét ill. lehet kábel hiba is. Úgy van bekötve a beltéri ahogy azt a doksik írják?
A bekötéseket átnézem, a sorrend és a csatlakoztatási helyek a user manual szerintiek.
Szóval arra gondolok, hogyha felveszek egy műsort és mondjuk MN27-ben (mert kiszámoltam, hogy így fog legjobb minőségben ráférni egy dvd-re) rögzítem, akkor ha gyorsmásolásra kerül a sor, akkor MN27-ben fogja, azaz változatlan minőségben kiírni.
Elküldve: 2006. 12. 27. 00:37
Idézet: minas - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 11:42
DVD-re írni nem MN27-ben fogja hanem High Speed Copy módban. A gyorsmásolás az a High Speed Copy azaz ezt kell kiválasztani amikor DVD-re akarsz írni úgy, hogy ne tömörítse újra. Ekkor nincs se MN mód se XP, SP, LP, Optimized, stb. Ekkor csak és kizárólag copy van ami nem tömörít csak másol ergo a DVD-n 100%-ban ugyanazt kapod mint ami a HDD-n van.
Szóval kétféle másolás van. Van a valósidejű ahol neked kell megadni a másolási minőséget melyet vagy az alap XP, SP, LP, stb. vagy az MN móddokkal valamint az Optimized móddal tehetsz meg. És van a gyorsmásolás (High Speed Copy) itt nincs semmilyen mód mert ez a forrás változtatása nélkül másol.
Tehát ha a HDD-re rögzített videó olyan hosszú, hogy nem fér el a DVD-n akkor csak és kizárólag valósidejű másolással (újratömörítés) tudod lemezre írni és ekkor neked kell eldönteni, hogy milyen minőségben íródjon lemezre. Ez azt jelenti, hogy a másoláskor be kell állítanod, hogy a DVD-re XP, SP, LP vagy MN1-32 vagy Optimized legyen a tömörítés minősége. A DVD-re abban a minőségben másolódik amit itt beállítasz. Ha pedig a HDD-n lévő videó elfér a DVD-n akkor a felvevő lehetőséget ad a High Speed Copy mód kiválasztására mely nem tömörít csak másol. Persze ebben az esetben is van lehetőséged valósidejű másolásra azaz újratömörítésre amit úgy tudsz megtenni, hogy nem a High Speed Copy módot választod ki hanem valamelyik tömörítési módot (XP, SP, LP, stb., MN1-32, Optimized) ekkor ugyanúgy tömörítéssel másol mint amikor nem fér el az anyag a DVD-n. Szóval ha MN27-ben rögzítettél és ha az ráfér a DVD-re akkor nem kell mást tenni mint a High Speed Copy-t kiválasztani.
Elküldve: 2006. 12. 27. 15:10
Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 0:37
Szóval kétféle másolás van. Van a valósidejű ahol neked kell megadni a másolási minőséget melyet vagy az alap XP, SP, LP, stb. vagy az MN móddokkal valamint az Optimized móddal tehetsz meg. És van a gyorsmásolás (High Speed Copy) itt nincs semmilyen mód mert ez a forrás változtatása nélkül másol.
Tehát ha a HDD-re rögzített videó olyan hosszú, hogy nem fér el a DVD-n akkor csak és kizárólag valósidejű másolással (újratömörítés) tudod lemezre írni és ekkor neked kell eldönteni, hogy milyen minőségben íródjon lemezre. Ez azt jelenti, hogy a másoláskor be kell állítanod, hogy a DVD-re XP, SP, LP vagy MN1-32 vagy Optimized legyen a tömörítés minősége. A DVD-re abban a minőségben másolódik amit itt beállítasz. Ha pedig a HDD-n lévő videó elfér a DVD-n akkor a felvevő lehetőséget ad a High Speed Copy mód kiválasztására mely nem tömörít csak másol. Persze ebben az esetben is van lehetőséged valósidejű másolásra azaz újratömörítésre amit úgy tudsz megtenni, hogy nem a High Speed Copy módot választod ki hanem valamelyik tömörítési módot (XP, SP, LP, stb., MN1-32, Optimized) ekkor ugyanúgy tömörítéssel másol mint amikor nem fér el az anyag a DVD-n. Szóval ha MN27-ben rögzítettél és ha az ráfér a DVD-re akkor nem kell mást tenni mint a High Speed Copy-t kiválasztani.
OK. Teljesen érthető már. Köszi.
Más, hátha tudsz ebben is segíteni:
Letöltöttem, a netről egy HDTV demo video anyagot. A kiterjesztése .tp
Ezzel mit, vagy mivel csináljak? Gondolom ki kellene írni dvd-re, de mi kezeli ezt a fájlt?
Elküldve: 2006. 12. 27. 15:17
Idézet: minas - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 15:10
Más, hátha tudsz ebben is segíteni:
Letöltöttem, a netről egy HDTV demo video anyagot. A kiterjesztése .tp
Ezzel mit, vagy mivel csináljak? Gondolom ki kellene írni dvd-re, de mi kezeli ezt a fájlt?
HD anyagot DVD-re nem tudsz írni mert a jelenlegi DVD-knek kicsi a sávszélessége. HD-re majd a HD-DVD és a blu-ray lesz. Amit letöltöttél PC-n tudod megnézni arra alkalmas programmal.
Elküldve: 2006. 12. 27. 18:35
Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 15:17
Kösz.
Amikor bemegyek pl. az MM-be és ott nézek plazma/lcd tv-ket, sokszor gyári demo-k mennek rajta tűéles képpel. Naná

Elküldve: 2006. 12. 28. 07:24
Idézet: minas - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 18:35
Amikor bemegyek pl. az MM-be és ott nézek plazma/lcd tv-ket, sokszor gyári demo-k mennek rajta tűéles képpel. Naná

Azok sima SD DVD-k azaz 720x576. Pusztán fel vannak konvertálva HD-re a TV-vel vagy a DVD lejátszóval (HDMI kimenet).
HD-DVD még Magyarországon nincs forgalomban. A ma kapható DVD felvevők és DVD lejátszók nem játszanak le HD-DVD lemezeket (semelyik gyártó felvevője, lejátszója sem). Ezekhez HD-DVD player ill. recorder kell. Ez még ma hazánkban nincs. Ha majd egyszer lesz HD-DVD player és lesz HD-DVD recorder (meg elfogadható áron írható HD-DVD lemez) akkor majd le kell cserélned a mostani DVD lejátszódat és a mostani felvevődet. De ettől ne ijedj meg mert mire eljutunk oda, hogy a gyári filmek Magyarországon is HD-DVD -n lesznek meg lesz 1000Ft alatt írható HD-DVD addigra a mostani felvevőd már muzeális darab lesz.
Szerkesztette: wpepi 2006. 12. 28. 07:35 -kor
Elküldve: 2006. 12. 28. 20:01
Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 7:24
HD-DVD még Magyarországon nincs forgalomban. A ma kapható DVD felvevők és DVD lejátszók nem játszanak le HD-DVD lemezeket (semelyik gyártó felvevője, lejátszója sem). Ezekhez HD-DVD player ill. recorder kell. Ez még ma hazánkban nincs. Ha majd egyszer lesz HD-DVD player és lesz HD-DVD recorder (meg elfogadható áron írható HD-DVD lemez) akkor majd le kell cserélned a mostani DVD lejátszódat és a mostani felvevődet. De ettől ne ijedj meg mert mire eljutunk oda, hogy a gyári filmek Magyarországon is HD-DVD -n lesznek meg lesz 1000Ft alatt írható HD-DVD addigra a mostani felvevőd már muzeális darab lesz.
Rendben. Akkor a letöltött cuccot megpróbálom átkonvertálni valamivel DVD (SD-DVD)-re. Szerintem ez olyan demo lesz.
Elküldve: 2006. 12. 29. 10:13
Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 16:17
kiírni ki lehet, ha 4,33/8.5 gb. de gondolom azt akartad sugallni, h nincs asztali ami megenné + ha nagy bitrétesben van, akkor röptiben még a gép sem jácca le. monnyuk egy átlagos warez hd cucc, h.264-es, 720p, olyan 4-6000 kb/s között mozog. nekem simán vitte a nec.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2006. 12. 29. 10:47
Idézet: avman - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 10:13
Pontosabban fogalmazva én arra céloztam, hogy DVD-VIDEO és DVD-VR formátumban nem létezik HD csak SD. Ráadásul ezen formátumok csak MPEG1/2-t tartalmazhatnak ergo más digitális formátumot nem is engednek az authoring software-ek. Ha pedig az a HD MPEG2 akkor meg jóval nagyobb a bitráta mint 10.8Mbps és nem MP@ML a formátum se ezért szintén nem engedik az authoring software-ek kiírni.
Mint data DVD kiírható de nem sok értelmét látom.
Elküldve: 2006. 12. 29. 11:49
Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 11:47
esetleg ne foglalja a helyet és később is meglegyen?

nem mintha olyan sok hd cuccom lenne vagy annyira széles a sávom, de mióta van projim rákaptam. nem azért mert akkora a felbontása, hanem mert sokszor a h.264-es 4,35 gigás anyag minősége alázza a dvd9-es kiadást (igaz 1 hangsáv, általában 448-as ac3). bár azért itt is van pixelesedés.
Elküldve: 2006. 12. 29. 14:34
Van ötlet, hogy milyen lehetőségek vannak, akár az említett fájlok konvertálásában és dvd-re írásában, vagy akár az említett demoanyagok hozzáférhetőségében?
A lényeg, hogy az asztali Pio-val tudjam plazmára küldeni. Én pc-n nem nézek meg ilyesmit, nem érdekel a filmnézés rajta.
Elküldve: 2006. 12. 29. 15:05
Szerkesztette: avman 2006. 12. 29. 15:05 -kor
Elküldve: 2006. 12. 29. 16:58
Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 7:24
Ez így, ebben a formában nem igaz, mert lehet már idehaza is kapni Blu-Ray lejátszót, bórzasztó drágán.
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451