HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 12:27

Lehet hogy perverz, de tegnap egy ketoras musort ugy vittem at XP minosegbben PC-re hogy kozepen szetkaptam (volt egy jelenetvaltas benne) kiirtam 2 ujrairhato DVD-re, lerippeltem a PC-n es gordianknot-al minden tovabbi nelkul kezelte a ket kulonbozo konyvtarbol a vob-okat... szepen osszefuzte, es tudtam xvidet gyartani belole. (igy nem volt minosegromlas az XP -> egy lemezre kifero minosegre tomoriteskor)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#522 Felhasználó inaktív   Justis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 15:00

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 12:20

Miért ne lehetne  :D .

Na, köszi. Csak azért, mert pl. a brit SkyMovies az valahogy le van védve szoftveresen (Macrovision vagy micsoda).

#523 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 15:08

Idézet: Justis - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 15:00

Na, köszi. Csak azért, mert pl. a brit SkyMovies az valahogy le van védve szoftveresen (Macrovision vagy micsoda).

Természetesen a másolásvédelem él midegyik felvevőn azaz ha védett adás van akkor a védelemnek megfelelően vagy csak HDD-re rögzíthetsz vagy pedig a DVD másolatok száma van korlátozva.

#524 Felhasználó inaktív   Justis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 15:09

Guide Plus+ rendszer UPC Directtel működik? Köszi.

#525 Felhasználó inaktív   Justis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 15:10

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 15:08

Természetesen a másolásvédelem él midegyik felvevőn azaz ha védett adás van akkor a védelemnek megfelelően vagy csak HDD-re rögzíthetsz vagy pedig a DVD másolatok száma van korlátozva.

Akor ez adás- és nem csatornafüggő? Az ilyen védelem mennyire jellemző az HBO-műsoroknál?

#526 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 15:13

Idézet: Justis - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 15:10

Akor ez adás- és nem csatornafüggő? Az ilyen védelem mennyire jellemző az HBO-műsoroknál?

Magyar műsorokra főleg a UPC-re nem jellemző.

#527 Felhasználó inaktív   Justis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 15:26

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 15:13

Magyar műsorokra főleg a UPC-re nem jellemző.

Köszönöm szépen a válaszokat.

#528 Felhasználó inaktív   Neoka1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 21:45

Sziasztok! A képminőség problémám megoldódot. A Tuner kártya zavart be.

Viszont egy (számomra) nagy hiányosságát vettem észre a Pio felvevőnek (540h).

a felvett anyagot hdd-ről visszanézve és stoppal vagy pause-val megállítva majd a készüléket kikapcsolva majd később visszakapcsolva nem onnan folyatatja ahol abbahagytam hanem az elejéről.

erre van valami ötlet vagy törődjek bele, hogy így működik?

#529 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 07:49

Idézet: Neoka1 - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 21:45

Viszont egy (számomra) nagy hiányosságát vettem észre a Pio felvevőnek (540h).

a felvett anyagot hdd-ről visszanézve és stoppal vagy pause-val megállítva majd a készüléket kikapcsolva majd később visszakapcsolva nem onnan folyatatja ahol abbahagytam hanem az elejéről.

erre van valami ötlet vagy törődjek bele, hogy így működik?

A STOP gomb egyszeri lenyomása megállítja a lejátszást, az újbóli lenyomása kikapcsolja resume-ot az éppen lejátszott title-n. Tehát ha azt szeretnéd, hogy az éppen nézett title-t ott folytasd ahol abbahagytad akkor a STOP gombot csak egyszer nyomod meg. Ha pedig még egyszer megnyomod akkor RESUME OFF jelenik meg azaz kikapcsolod a folytatást. A resume kikapcsolása mindig a kiválasztott anyagra vonatkozik ami azt jelenti, hogy ha a stop gombot még egyszer lenyomod akkor azon a title-n kapcsolod ki a resume funkciót amelyik éppen ki van választva (a többi title-t ez nem érinti). A pause gombnak a resume szempontjából nincs jelentősége.

Egyébként ezt is írja a kézikönyv (69. oldal az angol változatban)  :)

"Press to stop playback.
You can resume playback from the same point by pressing PLAY. (Press STOP again to cancel the resume function.)
"

Szerkesztette: wpepi 2006. 12. 20. 07:55 -kor

#530 Felhasználó inaktív   GRonyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 08:16

Idézet: FradiAti - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 7:32

Üdvözlet mindenkinek, én nagyon új vagyok a témában, ne kövezzen meg senki azért mert nemolvastam el a forumot vásárlás előtt, de tegnap sikerült szeruntem az egyik legrosszabb dvd recordert megvásárolnom, egy Thomson DTH8650 est. elkezdem beüzemelni, hosszú ideig tartó tvprogram scannelés után berettem egy dvix el telerakott dvd t, erre nemolvassa, beraktam egy rendes dvd filmet , azt sem, és most jön a poén, ugyanabból a márkájú fajtájú dvd ből beraktam egy másik filmet, azt olvasta, szóval hol az egyiket hol a másikat olvassa viszont a sima divx lejátszóink még a 8000 ft s is röhögve olvassa az összes lemezt, az a kérdésem ez normális? Kérdésem pedig továbbá az lenne hogy 90.000 ig bezárólag milyet érdemes vásárolni ehelyett a nemis mondom mi helyett....esetleg másik dvd felvevők is ezt csinálják?Válaszokat előre is köszönöm, és hasznos lenne számomra ha délelőtt valaki érdemleges választ adna mert délután kikell cseréljem, szép és kellemes napot mindenkinek.

Szia
Én is vettem egy DTH8650. Amivel egyenlőre nincs gondom, csak annyi, hogy nem kaptam hozzá magyarnyelvü használati utasítást. A neten már mindenhol kerestem, így kerültem ide.  Nem tudnál ebben segíteni?

#531 Felhasználó inaktív   FradiAti 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 20. 10:23

Sajnos Én másnap visszavittem, ugyanis egy rakás .... az egész, ha teheted vidd vissza ha nemakarsz vele mérgelődni, de ez csak egy tanács, a magyar leirást elkövették egy igénytelen fénymásolt 5 oldalas leirásban, amit szintén mellétettem mikor berugdostam a dobozt a poluscenternél az árucserére hétfőn. Lényegében pont azt nemtudja ez a felvevő amire kitalálták.....

Szerkesztette: FradiAti 2006. 12. 20. 10:26 -kor

#532 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 21:51

Idézet: FradiAti - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 9:23

Sajnos Én másnap visszavittem, ugyanis egy rakás .... az egész, ha teheted vidd vissza ha nemakarsz vele mérgelődni, de ez csak egy tanács, a magyar leirást elkövették egy igénytelen fénymásolt 5 oldalas leirásban, amit szintén mellétettem mikor berugdostam a dobozt a poluscenternél az árucserére hétfőn. Lényegében pont azt nemtudja ez a felvevő amire kitalálták.....

5 oldal?

A pioé több mint 100.

Üdv.

#533 Felhasználó inaktív   minas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 10:38

wpepi:

Mivel te hozzáértő lehetsz, muszály ezt ideírnom:)
A Pio 440H kifutott régi, ócska modell, amit nem szabad megvenni.
Megpróbáltam összegezni egy véleményt, egy másik fórumról. Mit szólsz hozzá?  ;)

#534 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 10:45

Idézet: minas - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 10:38

Megpróbáltam összegezni egy véleményt, egy másik fórumról. Mit szólsz hozzá?  ;)

Honnet? Engem is egy ilyennel vertek at kethete... ;) (megneztem a tobbi valtozatot is, HDMI lehet hogy nem lenne butasag, de 160-as vinyora nincs szuksegem (most is van vagy 25 oranyi szabad hely a 80-ason) - ezert meg nem fizetek +35e forintot)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#535 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 10:47

Idézet: minas - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 10:38

wpepi:

Valószínű nem ismeri a Pioneer termékeit mert ha ismerné akkor még egy DVR520-asnak is úgy örülne mint majom a farkának  :D
Egyébként az a vélemény szerint mit érdemes venni?

#536 Felhasználó inaktív   minas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 14:44

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 10:47

Valószínű nem ismeri a Pioneer termékeit mert ha ismerné akkor még egy DVR520-asnak is úgy örülne mint majom a farkának  :D
Egyébként az a vélemény szerint mit érdemes venni?

Én is feltettem a kérdést és kíváncsian várom a választ. Jelzem majd:)

#537 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 23:42

Biztos vmi LG/Samsung hú de nyomulok MO-on márkát fog ajánlani.

Üdv.

#538 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 23:46

Idézet: minas - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 14:44

Én is feltettem a kérdést és kíváncsian várom a választ. Jelzem majd:)

Megtalaltam az indexen a topicot, nem akarok ott belefolyni a dologba, de kerdezd mar meg a sracot hogy 80e forintbol o milyen felvevot vett volna, es az milyen tekinteben jobb mint a te valasztasod.

Samott

#539 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 00:11

100%-ig biztos vagyok benne, hogy JVC márkát fog írni!
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#540 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 07:35

Olvasgatván az index fórumán ennek az emberkének a hozzászólásait és hát igencsak nagy műszaki szaki lehet ha plazma, LCD megjelenítőkkel composite kimeneten köti össze a Pioneer felvevőt és csodálkozik, hogy gagyi az így kapott kép  :omg: 
Ráadásul ahogy látom megrögzött DIVX bubus és a felvevőket nem az alapján osztályozza, hogy milyen minőségben rögzít MPEG2-t hanem, hogy tud-e DIVX-et hibamentesen lejátszani.  :omg:
Mert ugye a Pioneer "Picture Creation" funkciójáról azaz a paraméterezhető képjavításról mely szinte edülálló a felvevők között nem láttam egy mondatot se a hozzászólásaiban. És még a DVD-VIDEO struktúrát sem ismeri:
"DVD-k Video_ts könyvtárában a .bup kiterjesztésű filek mire jók ?
Ifo filet (már meglévőket is) mivel lehet jól szerkeszteni ?
"

Szóval ez az emberke szerintem megy mezei amatőr akinek a látóköre nem terjedt tovább a DIVX-nél és műszakilag is igencsak hiányos tudással rendelkezik.

"Én ezeket a készülékeket teszteltem. Ezenkívűl az elektronika szakmám."

De még egy épkézláb tesztet nem igazán olvastam a hozzászólásaiban.

De itt inkább be is fejezem mert ez már nagyon off kezd lenni.

Szerkesztette: wpepi 2006. 12. 22. 07:50 -kor

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.