HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 01. 19:16

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 7:57

Showview – szintén csak nyugaton használatos szolgáltatás mely a műsorfüzetekben ill. a teletextben megjelenő műsorinfoban egy egységesített kódrendszer (mint a vonalkód) alapján megkönnyíti a felvétel programozását úgy, hogy ez a kódsorozat tartalmazza a műsor kezdésének és végének az időpontját ezzel megkönnyítve a programozást hiszen csak ezt a Showview kódsorozatot kell bepőtyögni. Magyarországon ez a szolgáltatás szintén nem használatos

EPG – Electronic Program Guide azaz elektronikus műsorújság. Ez a szolgáltatás sincs Magyarországon. Pontosabban a hagyományos analóg rendszerben nincs azaz csak a digitális (földi és műholdas) műsor esetén érhető el (persze csak akkor ha a szolgáltató sugároz EPG-t).

stb…….

Akkor már nyugaton lennénk? Vagy elég csak igazi tv-újságot nézni?
http://www.rtvreszle...sor/tvmusor.php
*szerk: kenhetjük a hajunkra

Idézet

kétfajta műsor van: hirdetés és hirdetések közötti időt kitöltő műsor.

VPS/VPT az 1984-ben vásárolt videóimban is van/volt.
Amíg mindenki számára elérhető volt az AM-micro, a német adókról így vettem fel filmeket, kihagyta a reklámot, de a szalagkímélős-kikapcsolós affér nálam is megvolt.
A képújságos-beltéris Philipsem a képújság böngészésével is programozható volt, azonnal kérdezte, hogy van-e a csatornán VPS, és tette a dolgát. Nem érdekelte, hogy ki-vagy be van-e kapcsolva.

Most van nálam egy Samsung asztali író.
Nem tudom, milyen balga írta a szoftverét, mert a ki- és bekapcsolt állapot között szinte semmi látható különbség nincs. (normális videók csak az órát, a kazetta, és az időzített felvétel ikonját mutatták, míg bekapcsolva minimum a tv-adó számát, L/R/ST/HIFI, egyéb jelzéseket.)
Ezen a cuccon kb egy heti használat után derült ki, hogy a kijelzőfényerőt csökkenteni lehet, ha kikapcsolom a készüléket. Minden egyéb info változatlan marad.
Így, ha bekapcsolva hagytad, nem vesz fel semmit, csak az órácska villog.

Szerkesztette: csozsi 2006. 05. 01. 19:30 -kor

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#82 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 23:48

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 20:16

Akkor már nyugaton lennénk? Vagy elég csak igazi tv-újságot nézni?
http://www.rtvreszle...sor/tvmusor.php
*szerk: kenhetjük a hajunkra

VPS/VPT az 1984-ben vásárolt videóimban is van/volt.
Amíg mindenki számára elérhető volt az AM-micro, a német adókról így vettem fel filmeket, kihagyta a reklámot, de a szalagkímélős-kikapcsolós affér nálam is megvolt.
A képújságos-beltéris Philipsem a képújság böngészésével is programozható volt, azonnal kérdezte, hogy van-e a csatornán VPS, és tette a dolgát. Nem érdekelte, hogy ki-vagy be van-e kapcsolva.

Most van nálam egy Samsung asztali író.
Nem tudom, milyen balga írta a szoftverét, mert a ki- és bekapcsolt állapot között szinte semmi látható különbség nincs. (normális videók csak az órát, a kazetta, és az időzített felvétel ikonját mutatták, míg bekapcsolva minimum a tv-adó számát, L/R/ST/HIFI, egyéb jelzéseket.)
Ezen a cuccon kb egy heti használat után derült ki, hogy a kijelzőfényerőt csökkenteni lehet, ha kikapcsolom a készüléket. Minden egyéb info változatlan marad.

VPS hazánkban nem volt és nem is lesz soha. Showview pedig anno csak próbálkozás volt kis hazánkban és mára kihalt. Már annak idején sem volt egységesítve. Tipikus magyar öszvér volt amikor elkezdte egy-két szerkesztőség a saját szakállára. Ráadásul a műsorszolgáltatók se támogatták. Nézd meg a Showview oldalán, hogy már sok-sok évvel ezelőtt megszűnt TV adók szerepelnek a csatornalistában (pld. SZIV TV, Z+, TV3, MSAT, stb...). Arról nem is beszélve, hogy az oldalon a kódok publikációjára egyedül a TVR újság van megjelölve ami ugyebár nem fedi a valóságot hiszen ez a szerkesztőség sok évvel ezelőtt felhagyott a hazánkban amúgy is használhatatlan kódok közlésével. http://www.showview.com
Az a műsorújság meg amit belinkeltél nem ér semmit se hiszen ha nincs VPS akkor nem biztosított a műsorcsúszás lekezelése és köztudott, hogy szinte az összes magyar műsorszolgáltató +/- pár perc eltéréssel kezd. A VPS nélküli Showview pedig csak népámítás hiszen hazánkban a magyar indítási/leállítási időre célszerű legalább -/+ 10 percet rányomni.

Idézet

Bekapcsolt állapotba nem indul a programozott felvétel?  :think:
És ez miért csak egy hét után derült ki? Nem írja a kezelési kézikönyve?
Az én Pioneer felvevőm bekapcsolt állapotban is rögzít időzítve (ráadásul programozott felvétel közben akár le is játszhatok az sem zavarja)  :D

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 02. 00:10 -kor

#83 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 00:21

A Showview kódok csak egy kezdö idöt és egy vég idöt tartalmaznak vezérlö kódokat nem.
Ezek a kódok bárki számára hozzáférhetök, csak ismerni kell az algoritmust.
A neten lehet találni Showview kód generáló progikat megadod a két idöt és már löki is a kódot.
A Showview lényegében csak egy egyszerüsitett programozást kinál, bár szerintem idöben nem sokat  nyer aki ezt használja. MO-on nem sok értelme van, mert nálunk a TV adók furán értelmezik a kezdési idöpontokat.

Szerencse, hogy a PIO-ban meglehet adni +idöt amivel a két idöt megtoldja a készülék autómatikusan.

A VPS/PDC lenne a király.

Üdv.

#84 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 00:35

Idézet: pet - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 1:21

A VPS/PDC lenne a király.

Üdv.

De az nem lesz.

#85 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 12:04

Magyarországon mennyire elterjedt ez a másolásvédelmes adás? És a németeknél mondjuk? Akkor lehet hogy jobb olyat venni amin videó is van, és azzal felvenni, majd átjátszani dvd-re? Mert mi van ha 1 év múlva úgy döntenek, hogy minden filmet védve sugároznak, és akkor max a híradót tudom felvenni.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#86 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 12:28

Le tudnátok írni, vagy valami forrást mutatni a különböző szabványok(plusszos, minuszos) előnyeiről, hátrányairól?
Csak mert amint látom nem mindegyik ír lovas mindent.
Amúgy a síma komponens video be/kimenetet hogyan jelölik?
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#87 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 12:42

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 13:04

Magyarországon mennyire elterjedt ez a másolásvédelmes adás? És a németeknél mondjuk? Akkor lehet hogy jobb olyat venni amin videó is van, és azzal felvenni, majd átjátszani dvd-re? Mert mi van ha 1 év múlva úgy döntenek, hogy minden filmet védve sugároznak, és akkor max a híradót tudom felvenni.

Nem Magyarországon hanem a "nyugati" műholdas adásoknál.

Idézet

Mert mi van ha 1 év múlva úgy döntenek, hogy minden filmet védve sugároznak, és akkor max a híradót tudom felvenni.

Rögzíteni akkor is tudod csak legfeljebb másolatot nem tudsz belőle készíteni.

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 02. 12:42 -kor

#88 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 13:58

Engem a német adások is érdeklnének ilyen szempontból. Mellesleg gondolom Magyarországon is el fog terjedni, ha lesz rá valami eu norma.
Az pont elég ha nem tudom kiírni dvd-re. Akkor inkább felveszem videóval. Én mondjuk nem csim-bumm filmeket szoktam felvenni, úgyhogy nem zavar ha nem olyan fantasztikus a minősége.

#89 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 14:05

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 14:58

Engem a német adások is érdeklnének ilyen szempontból. Mellesleg gondolom Magyarországon is el fog terjedni, ha lesz rá valami eu norma.
Az pont elég ha nem tudom kiírni dvd-re. Akkor inkább felveszem videóval. Én mondjuk nem csim-bumm filmeket szoktam felvenni, úgyhogy nem zavar ha nem olyan fantasztikus a minősége.

A videónak nem egészen 1 év és befellegzett. Az asztali felvevők a VHS magnókat hivatottak felváltani. Először eltűnnek a VHS magnók majd szépen eltűnik a VHS kazetta is a polcokról.

#90 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 14:44

És videóval fel tudom venni a másolásvédetten sugárzott adást?
(Régiekkel-újakkal)

#91 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 15:11

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 15:44

És videóval fel tudom venni a másolásvédetten sugárzott adást?
(Régiekkel-újakkal)

A klasszikus videomagnóval igen. A DVD felvevővel egybeépítettel már lehet, hogy nem. De ennek utána tudsz nézni a gyártó oldalán.

#92 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 10:38

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 19:28

Ma már egyre több műholdas adás alatt sugároznak másolásvédelmet (pld. Copy Once Broadcasting program) ami meghatározza a másolatok számát ill. a védelem megtilthatja a HDD-ről történő kiírást. A felvevők működése ezen másolásvédelmi jelek alapján módosul azaz ha pld. olyan jelet kap ami letiltja a másolást akkor a HDD-re rögzített anyag nem írható ki DVD-re.

Nocsak... ezek szerint mégiscsak van létjogosultsága a HD nélküli íróknak? ;) Vagy másolásvédett tartalmat ilyen esetben - a HD hiánya miatt - ezek nem is hajlandók rögzíteni DVD-re?!  :confused:
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#93 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 10:46

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 11:38

Nocsak... ezek szerint mégiscsak van létjogosultsága a HD nélküli íróknak? ;) Vagy másolásvédett tartalmat ilyen esetben - a HD hiánya miatt - ezek nem is hajlandók rögzíteni DVD-re?!  :confused:

Ha a védelem nem csak a másolatok számát korlátozza hanem magát a rögzítést akkor közvetlen DVD-re sem vehető fel a műsor.

Ha rögzítés közben a felvevő olyan másolásvédelmet érzékel ahol maga a rögzítés van letiltva akkor pause-ba kapcsol és csak akkor indul el ha a jel megszűnik. Ha pedig eleve a rögzítést tiltó jel van az adásban akkor hiába nyomkodod a record gombot a felvétel nem fog elindulni.

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 03. 10:51 -kor

#94 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 10:53

MediaMarkt körkép:

80GB HD:

Daewoo DH 6150
79k HUF

Samsung DVD-HR 720
86k HUF

LG RH 7500
80k HUF

Sony RHR-HX510
90k HUF

Pioneer DVR 433 H-S
123k HUF (!)

160 GB HD

Philips DVD-R3330 II
100k HUF

LG RH 7800
89k HUF

Pioneer DVR 530 H-S
128k HUF

A Pio szimpatikus lenne, de nekem ennyiért k***a drága. 100k alatt a Sony-n kivül gyakorlatilag nincs "márkás" felvevő. A Philips határeset ugyan, de eddig még mindenhol csak lehúzták. Ezek közül vállalható még valami 100 alatt? Panát sajnos nem láttam.

p.s. a típusszámokat az árcédulákról másoltam, ergo elírások lehetnek benne!

#95 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 10:55

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 11:46

Ha a védelem nem csak a másolatok számát korlátozza hanem magát a rögzítést akkor közvetlen DVD-re sem vehető fel a műsor.

Ha rögzítés közben a felvevő olyan másolásvédelmet érzékel ahol maga a rögzítés van letiltva akkor pause-ba kapcsol és csak akkor indul el ha a jel megszűnik. Ha pedig eleve a rögzítést tiltó jel van az adásban akkor hiába nyomkodod a record gombot a felvétel nem fog elindulni.

Szép új világ ...  :rolleyes:

Ehez remekül passzol a Philips szabadalma, mely szerint a reklámblokkok alatt letiltanák a csatornaváltást...  :reklamacio:

#96 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 11:20

Csirke, pio -bol 440 -eset (ujabb tipus, szinten 80gb) mar kapni 97 -ert (itthoni ceg altal intezett becsi garival), 101 -ert (itthoni basys garival)...

Esetleg, ha van vagy lesz 16:9 -es tv -d, az lg meg samu divx -eseket nyugodtan felejtsd el, ezidaig mindegyik szeriahibas (16:9 -es divx -eket 16:9 -es tv -n rossz keparanyban jatszak, nemelyik meg 4:3 -as tv -n is hibasan... nalam lg dr7500, rh7500 -as jart, es azt irjak a samu 12x/72x szeriak is ettol kuszkodnek)...

#97 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 11:50

Na valami elsötétült előttem amiről azt hittem hogy értem:
Tehát a vr módban történő felvétel magára a lemezre történik , és nem a hdd re? Mert mint arról szó volt csak ilyen módban lehet úgy vágni kockapontosan, hogy ne legyen akadás.
Mi a hátránya, ha vr módban veszem dvd-re az anyagot?
Azoknál a lejátszóknál ahol kockapontosan lehet vágni, ki tudom választani, hogy én ezt nem akarom, csak gop határon? És ezzel megúszhatom az újratömörítést?
Mi az a dvd video mód, és ezt miért nem engedi némelyik a vinyóra másolni?

#98 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 14:01

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 12:50

Na valami elsötétült előttem amiről azt hittem hogy értem:
Tehát a vr módban történő felvétel magára a lemezre történik , és nem a hdd re?

A VR (Video Recording) mód az újraírható (-/+RW, RAM) lemezek olyan formátuma mely lehetővé teszi play lista készítését ill. többszöri hozzáírást. A HDD-s felvevők is VR módban rögzítik az anyagot HDD-re.

Idézet

Mert mint arról szó volt csak ilyen módban lehet úgy vágni kockapontosan, hogy ne legyen akadás.

Ez  -/+RW ill. RAM lemezre vonatkozott azaz csak VR módban megírt RW és RAM lemezeken lehet szerkeszteni. DVD-VIDEO módban megírt RW és RAM lemezeken írás után nem lehet szerkesztés végrehajtani.
HDD-re rögzített anyagot mindig lehet szerkeszteni. Az, hogy van e lehetőség kockapontos vágásra az készülékfüggő mivel ez egy plusz extra szolgáltatás.

Idézet

Mi a hátránya, ha vr módban veszem dvd-re az anyagot?

A hátránya az, hogy csak olyan lejátszóval tudod használni ami ismeri a VR formátumot. Egyébként VR módban csak újraírható DVD írható

Idézet

Azoknál a lejátszóknál ahol kockapontosan lehet vágni, ki tudom választani, hogy én ezt nem akarom, csak gop határon? És ezzel megúszhatom az újratömörítést?

Készülékfüggő, hogy van e erre lehetőség.

Idézet

Mi az a dvd video mód, és ezt miért nem engedi némelyik a vinyóra másolni?

A DVD-VIDEO mód a hagyományos DVD azaz mint a gyári filmet tartalmazó DVD. A merevlemezre másolás pedig szintén extra plusz szolgáltatás mely készülékfüggő.

#99 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 15:14

De ha viszont a vinyón már a kiírás előtt megszerkesztettem akkor elvileg nincs sok értelme vr módban kiírni, csak ha tudom hogy utólag még szerkesztgetni akarom.
Akkor ez az ugrás a kivágásnál mindenképpen meg lesz ha nem tömörítem újra(apropó akkor végülis a panasonic hogyan is csináljaezt a dolgot?)  ha csak nem véletlenül a gop határon vágok, amely esetben viszont nem lesz ugrás.
A nem lezárt -r és+r lemezeket a felvevőn meg tudom nézni?
Na akkor olvasok még némi használati utasítást...

#100 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 16:01

Tényleg és mi van ha nem kitörlök egy adott szakaszt, csak beelölömmint reklám, és nem teszem e a lejátszási listába? Akkor is ugrik majd a kép, vagy az eféle átmenet teljesen zökkenőmentes?

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.