HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 09. 13:18

Vagy nagy HDD, DivX, oszt nincs mellette, hogy 2005-ös kifutó model, mint a JVC-k mellett. Lehet rendesebben kellett volna követnem a piacot az elmúlt évben  :think:
Make love not Wor.

#622 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 09. 13:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 13:18

Vagy nagy HDD, DivX, oszt nincs mellette, hogy 2005-ös kifutó model, mint a JVC-k mellett. Lehet rendesebben kellett volna követnem a piacot az elmúlt évben  :think:

http://www.panasonic...=product&id=961
Make love not Wor.

#623 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 10. 18:16

samsung írókról van vkinek véleménye?

My Webpage
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#624 Felhasználó inaktív   spirit777 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 12. 20:30

Idézet: szepi23 - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 8:13

Szia!
A pause live TV csak scarton keresztül működik. És abban az esetben, ha a TV támogatja az adatkommunikációt a scarton keresztül (ez is jellemzően az 1-es scart csatlakozó, ha több van). Thomsonnál azt hiszem nextvlink-nek hívják, Panasonicnál Q-link, stb... Nálam Thomson TV és DVR-440-el működik és használom. Igaz, hogy az üzembehelyezésnél a DVD író a TV-től kérdezte le a csatornákat, tehát a kiosztás ugyanaz mind a kettőn. Nem tudom, hogy kell-e ez a funkció működéséhez, csak egy ötlet.

:)  Koszi a tippet az 1-es scart bejott es mukodik.

#625 Felhasználó inaktív   Todymano 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 16. 00:08

:( Hello!
Kéne egy kis segitség. Van 1 dimarson dvd felvevőm. DVD-R lemezre vettem fel több napon keresztül dolgokat SLP (6ora) módban. Többször vissza is néztem akorábban felvetteket. Majd mikor már csak 1 perc volt rajta,gondoltam lezárom. Benyomtam,hogy Finalize, el is kezdte zárogatni, aztán 98%nál behalt! Aztán jött a probléma: Visszaraktam, de üresnek érzékelte, rávenni sem lehett már semmit. Szoval dvd-recorder kilöve. Gondoltam berakom a sima dvd lejátszóba, az se vitte. Aztán beraktam a divxesbe (kiváncsiságbol), de az se birta felfogni mit raktam bele. Szoval maradt a szamitógép. Viszont ez se csinált vele semmit. A nero az valahogy a disc infonál felfogta,hogy valami mocorog odabenn, fel is ajánlotta,hogy: close dvd (aminek nagyon megörültem), ám kb 20%nál hibát irt ki,és leállt.Aztán jött a gondolat!:installáljuk a badcopy-nkat! :) Nos, ez a badcopy program valahogy (cirka 1,5ora alatt) leszedte a dolgokat rendesen a dvdről a HDDre.Ennek is örültem. Ott volt a video_ts a 4,2 gigájával, látszólag minden ifo,vob,bup fájl rendesen a helyén.Na meg a video_rm,amiben kb1mega foglalt helyet.De sajnos a windvd nevű lejátszóm,nem birta elinditani a videot,meg se moccant.Kiváncsiságomtól vezérelve a bsplayer-ben megnyitottam a vob fájlokat,és csodákcsodájára, rendesett játszotta a felvett dolgokat.Persze az eltelt idő megbolydult kicsit,meg menü sem volt,de ez mindig igy van a bsnél,ha vobot játszok.(ez ugye nem dvd lejátszó).Najo,fogtam egy RW-t,és gondoltam kiirom.Neroban, dvd-video, aztán video_ts ből összes fájlt áthuztam.Video_rm-et nem irtam ki.Kezdés előtt 2 hibaüzi is jött,először csak figyelmeztet,h unable to play lesz, aztán a következőben már vissza is számol, meg hogy defective write!,vigyázzak.De végülis engedtem.Mikor kész lett,ujra nem játszotta semmi.Nem szabványos dvd!-szolt az üzenet.Szoval a kérdésem az lenne, hogy hogy tudnám ezt kiirni,hogy ujra normális dvd-video formátumom legyen,és lejátssza bármi.??Valaki itt a forumban a ulead-ot javasolja. Nekem van ulead9.0, de azzal mit,és hogy csináljak?
Összefoglalva:Van Egy lezáratlan -R lemez,amit már nem lehet lezárni,de az adatot hiánytalanul leszedtem rola, viszont nem tudom megnézni,kiirni. ennyi. :)) Légyszi segitsetek, nagyon fontos lenne a cucc ami rajta van. előre is köszi

-todymano
ja, és légyszi ne azzal kezdjétek, hogy hát a dimarson az dimarson, meghogy milyen tréj. Nincs mindenkinek 60-70ezre egy márkásra. Ez 34 volt,és az USB,meg a DV bemenet is nagyon fullos.
kösz,hogy elolvastad, minden jót.

#626 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 11:34

Mit érdemes venni asztali írók közül, a következő igényekkel:

hdd nem kell
dvd-ram mindenképp

panán kívül más nem ír ramot?
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#627 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 11:39

Idézet: PeC - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 11:34

De, az új Pioneer-ok biztosan. Talán még a Samsung ír, de azt ne vegyél. :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#628 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 01. 16. 14:02

Idézet: Todymano - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 1:08

:( Hello!
Kéne egy kis segitség.

ezekre a szavakra keress rá: demux és reauthoring.
némi felhasználói tapasztalatom van csak. csinálsz egy szétszedett kép+hang forrást az anyagból. mondjuk pgcdemux-szal szétszedni apránként, mert gondolom nem egybe rögzítetted, hanem több felvételből álll össze. bár lehet h egybe is fogja látni. ha esetleg a decrypter "megeszi", azzal a különálló felvételt is látni fogod. akkor azokat csak leszeded vob-okba.
majd pl. ha menüt is akarsz akkor a dvd-lab shareware változatával összerakni. kezelése elég egyszerű. nagyon jó faq van benne. csak most nem tudom, h kezel-e mp2 vagy milyen hangforrást, amibe a dimarson dolgozik. de azt hiszem van lehetőség vele ac3 konvertre is. ha nem kell menü, akkor elég sok free program van. de így kérdés a több felvételt hogyan tudod majd keresgélés nélkül megnézni...
de a továbbiakban: sztem lezáratlanul rögzíts rw-re, majd a felmásolni decrypterrel iso-ba és imgburnnel kiírni.

Szerkesztette: avman 2007. 01. 16. 14:10 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#629 Felhasználó inaktív   szepi23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 18:26

Idézet: spirit777 - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 21:30

:)  Koszi a tippet az 1-es scart bejott es mukodik.

Örülök! :D

#630 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 21:12

Idézet: PeC - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 11:34

Toshiba-k is írják, igaz az enyém HDD-s.

#631 Felhasználó inaktív   Todymano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 09:41

Idézet: avman - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 15:02

ezekre a szavakra keress rá: demux és reauthoring.
némi felhasználói tapasztalatom van csak. csinálsz egy szétszedett kép+hang forrást az anyagból. mondjuk pgcdemux-szal szétszedni apránként, mert gondolom nem egybe rögzítetted, hanem több felvételből álll össze. bár lehet h egybe is fogja látni. ha esetleg a decrypter "megeszi", azzal a különálló felvételt is látni fogod. akkor azokat csak leszeded vob-okba.
majd pl. ha menüt is akarsz akkor a dvd-lab shareware változatával összerakni. kezelése elég egyszerű. nagyon jó faq van benne. csak most nem tudom, h kezel-e mp2 vagy milyen hangforrást, amibe a dimarson dolgozik. de azt hiszem van lehetőség vele ac3 konvertre is. ha nem kell menü, akkor elég sok free program van. de így kérdés a több felvételt hogyan tudod majd keresgélés nélkül megnézni...
de a továbbiakban: sztem lezáratlanul rögzíts rw-re, majd a felmásolni decrypterrel iso-ba és imgburnnel kiírni.

Köszönöm a segitséget, de ebből egy olyan mondat nem volt, amit tökéletesen felfogtam. :) Nem lehetne ezt érthetőbben megfogalmazni, és mondjuk nem 6 programmal véghezvinni?! Lezárárskor elromlott a lemez, de mindent leszedtem rola, akkor miért nem tudom ujra kiirni/megnézni!!?
Ne értsd félre, nagyon hálás vagyok a válaszért, de ennél kicsit egyszerűbb megoldás nincs? és mondjuk konyhanyelven leirva? :)) nem vagyok egy számtechzseni. Mondjuk dvdshrink-em van, az nem erre?
bocsi, és mégegyszer köszi.

#632 Felhasználó inaktív   Neoka1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 11:16

Hali!

Kéne egy kis segítség.
Elolvastam a leírást, de valami nem akar összejönni.

van egy pio 540-es író hdd-ről úgy szeretnék kiírni anyagot, hogy menüje le is legyen. a menüt meg is csinálta, de ha berakom a lemez a menü nem indul el automatikusan.

lehet olyan menüt készíteni vele, hogy elinduljon magától ha berakom a lemezt?

#633 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 11:49

Idézet: Neoka1 - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 11:16

Hali!

Kéne egy kis segítség.
Elolvastam a leírást, de valami nem akar összejönni.

van egy pio 540-es író hdd-ről úgy szeretnék kiírni anyagot, hogy menüje le is legyen. a menüt meg is csinálta, de ha berakom a lemez a menü nem indul el automatikusan.

lehet olyan menüt készíteni vele, hogy elinduljon magától ha berakom a lemezt?

Automatikusan nem is fog elindulni hiszen a menü csak akkor jön elő ha megnyomod a "Menu" gombot a távirnyán  :D
Ha azt szeretnéd, hogy a menü a lemez berakása után megjelenjen akkor írd ki RW-re az anyagot majd PC-n rippeld be pld. DVD Decrypter programmal  majd pld. az IFOEdit program segítségével módosítsd a First PGC-t úgy, hogy ne a Title-re hanem a menüre mutasson majd DVD író programmal DVD-VIDEO módban írd ki és így ha berakod a lemezt először a menü fog megjelenni.

#634 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 11:56

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 11:49

Automatikusan nem is fog elindulni hiszen a menü csak akkor jön elő ha megnyomod a "Menu" gombot a távirnyán  :D
Ha azt szeretnéd, hogy a menü a lemez berakása után megjelenjen akkor írd ki RW-re az anyagot majd PC-n rippeld be pld. DVD Decrypter programmal  majd pld. az IFOEdit program segítségével módosítsd a First PGC-t úgy, hogy ne a Title-re hanem a menüre mutasson majd DVD író programmal DVD-VIDEO módban írd ki és így ha berakod a lemezt először a menü fog megjelenni.

Érdekes. A Pion nem állítható, hogy mi legyen a "Firstplay" (a film vagy a menü)?

#635 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 11:57

Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 11:56

Érdekes. A Pion nem állítható, hogy mi legyen a "Firstplay" (a film vagy a menü)?

Nem.

#636 Felhasználó inaktív   Neoka1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 21:50

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 10:49

Köszi a segítséget és a választ wpepi

#637 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 21:12

Skacok, egy szubjektív, ámde számomra nagy dilemmát jelentő kérdés:

Kábeltévés forrás esetén van-e vizuális különbség mondjuk egy 72 cm-es vagy nagyobb képcsövű TV-n nézve az SP és LP módba felvett műsorok között? Vagy itt a műsorforrás maga a szűk keresztmetszet, és ezért felesleges is az SP? 19" monitoron nézegettem, de hajszálnyi volt a különbség SP-ben és LP-ben felvett azonos műsor között, 55 cm-es TV-n meg gyakorlatilag 0. Azonban  DVD-nyersanyag ára nem olyan egetrengető, hogy egy-két év múlva, amikor lecserélem a TV-met projektorra vagy valami "29"+" -os flat képcsöves kütyüre, anyázzak az archivált, esetleg megismételhetetlen felvételek minősége miatt.

Világosítsátok meg az elmémet ezzel kapcsolatban, pls!
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#638 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 06:57

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 21:12

Skacok, egy szubjektív, ámde számomra nagy dilemmát jelentő kérdés:

Kábeltévés forrás esetén van-e vizuális különbség mondjuk egy 72 cm-es vagy nagyobb képcsövű TV-n nézve az SP és LP módba felvett műsorok között? Vagy itt a műsorforrás maga a szűk keresztmetszet, és ezért felesleges is az SP? 19" monitoron nézegettem, de hajszálnyi volt a különbség SP-ben és LP-ben felvett azonos műsor között, 55 cm-es TV-n meg gyakorlatilag 0. Azonban  DVD-nyersanyag ára nem olyan egetrengető, hogy egy-két év múlva, amikor lecserélem a TV-met projektorra vagy valami "29"+" -os flat képcsöves kütyüre, anyázzak az archivált, esetleg megismételhetetlen felvételek minősége miatt.

Világosítsátok meg az elmémet ezzel kapcsolatban, pls!

Van különbség ráadásul nem is kicsi. Az SP átlag bitrátája 4.5Mbps-5.2Mbps között van, az LP átlag bitrátája 2.6Mbps-3.2Mbps között van. Ez már egy igen nagy különbség. A sorfelbontás csökkenés a másik nagy különbség mivel az LP esetében kisebb a sorfelbontás (kivéve a Panasonic készülékeket mert ott megtartják az 500-as sorfelbontást /igaz így sokkal jobban hajlamos a kockásodásra összetettebb kép esetén/).

Ha SP és LP között nem veszel észre különbséget akkor javaslom a szemészet felkeresését  :D

Minél nagyobb az átlag bitráta annál jobb lesz a minőség.

#639 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 22:17

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 7:57

Minél nagyobb az átlag bitráta annál jobb lesz a minőség.

Eddig én is eljutottam, leginkább az érdekelne MIN jön ki az a különbség? Mert pl. 55 cm-es katódsugárcsöves tv-n rajzfilmek esetében nem nagyon érzékelhető.
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#640 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 06:13

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 22:17

Eddig én is eljutottam, leginkább az érdekelne MIN jön ki az a különbség? Mert pl. 55 cm-es katódsugárcsöves tv-n rajzfilmek esetében nem nagyon érzékelhető.

A sorfelbontás csökkenés bármilyen méretű TV-n megfigyelhető mert  mosottabb lesz a kép. A bitráta csökkenés pedig összetett képtartalmak, gyors mozgások esetén igen jól megfigyelhető és kockásodás, hártyásodás formájában jelenik meg (természetesen márkásabb felvevők esetében ez nem lesz olyan szembetűnő de ha egyszer rááll a szemed arra, hogy mit keress akkor mindig látni fogod  :) ). Rajzfilmek esetében ez nem lesz annyira feltűnő.

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.