Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg?
Elküldve: 2007. 01. 09. 13:18

Elküldve: 2007. 01. 09. 13:44
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 13:18

http://www.panasonic...=product&id=961
Elküldve: 2007. 01. 10. 18:16
EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!
Elküldve: 2007. 01. 12. 20:30
Idézet: szepi23 - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 8:13
A pause live TV csak scarton keresztül működik. És abban az esetben, ha a TV támogatja az adatkommunikációt a scarton keresztül (ez is jellemzően az 1-es scart csatlakozó, ha több van). Thomsonnál azt hiszem nextvlink-nek hívják, Panasonicnál Q-link, stb... Nálam Thomson TV és DVR-440-el működik és használom. Igaz, hogy az üzembehelyezésnél a DVD író a TV-től kérdezte le a csatornákat, tehát a kiosztás ugyanaz mind a kettőn. Nem tudom, hogy kell-e ez a funkció működéséhez, csak egy ötlet.

Elküldve: 2007. 01. 16. 00:08

Kéne egy kis segitség. Van 1 dimarson dvd felvevőm. DVD-R lemezre vettem fel több napon keresztül dolgokat SLP (6ora) módban. Többször vissza is néztem akorábban felvetteket. Majd mikor már csak 1 perc volt rajta,gondoltam lezárom. Benyomtam,hogy Finalize, el is kezdte zárogatni, aztán 98%nál behalt! Aztán jött a probléma: Visszaraktam, de üresnek érzékelte, rávenni sem lehett már semmit. Szoval dvd-recorder kilöve. Gondoltam berakom a sima dvd lejátszóba, az se vitte. Aztán beraktam a divxesbe (kiváncsiságbol), de az se birta felfogni mit raktam bele. Szoval maradt a szamitógép. Viszont ez se csinált vele semmit. A nero az valahogy a disc infonál felfogta,hogy valami mocorog odabenn, fel is ajánlotta,hogy: close dvd (aminek nagyon megörültem), ám kb 20%nál hibát irt ki,és leállt.Aztán jött a gondolat!:installáljuk a badcopy-nkat!

Összefoglalva:Van Egy lezáratlan -R lemez,amit már nem lehet lezárni,de az adatot hiánytalanul leszedtem rola, viszont nem tudom megnézni,kiirni. ennyi.

-todymano
ja, és légyszi ne azzal kezdjétek, hogy hát a dimarson az dimarson, meghogy milyen tréj. Nincs mindenkinek 60-70ezre egy márkásra. Ez 34 volt,és az USB,meg a DV bemenet is nagyon fullos.
kösz,hogy elolvastad, minden jót.
Elküldve: 2007. 01. 16. 11:34
hdd nem kell
dvd-ram mindenképp
panán kívül más nem ír ramot?
Elküldve: 2007. 01. 16. 11:39
Idézet: PeC - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 11:34
De, az új Pioneer-ok biztosan. Talán még a Samsung ír, de azt ne vegyél.

Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Elküldve: 2007. 01. 16. 14:02
Idézet: Todymano - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 1:08

Kéne egy kis segitség.
ezekre a szavakra keress rá: demux és reauthoring.
némi felhasználói tapasztalatom van csak. csinálsz egy szétszedett kép+hang forrást az anyagból. mondjuk pgcdemux-szal szétszedni apránként, mert gondolom nem egybe rögzítetted, hanem több felvételből álll össze. bár lehet h egybe is fogja látni. ha esetleg a decrypter "megeszi", azzal a különálló felvételt is látni fogod. akkor azokat csak leszeded vob-okba.
majd pl. ha menüt is akarsz akkor a dvd-lab shareware változatával összerakni. kezelése elég egyszerű. nagyon jó faq van benne. csak most nem tudom, h kezel-e mp2 vagy milyen hangforrást, amibe a dimarson dolgozik. de azt hiszem van lehetőség vele ac3 konvertre is. ha nem kell menü, akkor elég sok free program van. de így kérdés a több felvételt hogyan tudod majd keresgélés nélkül megnézni...
de a továbbiakban: sztem lezáratlanul rögzíts rw-re, majd a felmásolni decrypterrel iso-ba és imgburnnel kiírni.
Szerkesztette: avman 2007. 01. 16. 14:10 -kor
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2007. 01. 16. 21:12
Idézet: PeC - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 11:34
Toshiba-k is írják, igaz az enyém HDD-s.
Elküldve: 2007. 01. 17. 09:41
Idézet: avman - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 15:02
némi felhasználói tapasztalatom van csak. csinálsz egy szétszedett kép+hang forrást az anyagból. mondjuk pgcdemux-szal szétszedni apránként, mert gondolom nem egybe rögzítetted, hanem több felvételből álll össze. bár lehet h egybe is fogja látni. ha esetleg a decrypter "megeszi", azzal a különálló felvételt is látni fogod. akkor azokat csak leszeded vob-okba.
majd pl. ha menüt is akarsz akkor a dvd-lab shareware változatával összerakni. kezelése elég egyszerű. nagyon jó faq van benne. csak most nem tudom, h kezel-e mp2 vagy milyen hangforrást, amibe a dimarson dolgozik. de azt hiszem van lehetőség vele ac3 konvertre is. ha nem kell menü, akkor elég sok free program van. de így kérdés a több felvételt hogyan tudod majd keresgélés nélkül megnézni...
de a továbbiakban: sztem lezáratlanul rögzíts rw-re, majd a felmásolni decrypterrel iso-ba és imgburnnel kiírni.
Köszönöm a segitséget, de ebből egy olyan mondat nem volt, amit tökéletesen felfogtam.

Ne értsd félre, nagyon hálás vagyok a válaszért, de ennél kicsit egyszerűbb megoldás nincs? és mondjuk konyhanyelven leirva?

bocsi, és mégegyszer köszi.
Elküldve: 2007. 01. 18. 11:16
Kéne egy kis segítség.
Elolvastam a leírást, de valami nem akar összejönni.
van egy pio 540-es író hdd-ről úgy szeretnék kiírni anyagot, hogy menüje le is legyen. a menüt meg is csinálta, de ha berakom a lemez a menü nem indul el automatikusan.
lehet olyan menüt készíteni vele, hogy elinduljon magától ha berakom a lemezt?
Elküldve: 2007. 01. 18. 11:49
Idézet: Neoka1 - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 11:16
Kéne egy kis segítség.
Elolvastam a leírást, de valami nem akar összejönni.
van egy pio 540-es író hdd-ről úgy szeretnék kiírni anyagot, hogy menüje le is legyen. a menüt meg is csinálta, de ha berakom a lemez a menü nem indul el automatikusan.
lehet olyan menüt készíteni vele, hogy elinduljon magától ha berakom a lemezt?
Automatikusan nem is fog elindulni hiszen a menü csak akkor jön elő ha megnyomod a "Menu" gombot a távirnyán

Ha azt szeretnéd, hogy a menü a lemez berakása után megjelenjen akkor írd ki RW-re az anyagot majd PC-n rippeld be pld. DVD Decrypter programmal majd pld. az IFOEdit program segítségével módosítsd a First PGC-t úgy, hogy ne a Title-re hanem a menüre mutasson majd DVD író programmal DVD-VIDEO módban írd ki és így ha berakod a lemezt először a menü fog megjelenni.
Elküldve: 2007. 01. 18. 11:56
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 11:49

Ha azt szeretnéd, hogy a menü a lemez berakása után megjelenjen akkor írd ki RW-re az anyagot majd PC-n rippeld be pld. DVD Decrypter programmal majd pld. az IFOEdit program segítségével módosítsd a First PGC-t úgy, hogy ne a Title-re hanem a menüre mutasson majd DVD író programmal DVD-VIDEO módban írd ki és így ha berakod a lemezt először a menü fog megjelenni.
Érdekes. A Pion nem állítható, hogy mi legyen a "Firstplay" (a film vagy a menü)?
Elküldve: 2007. 01. 18. 11:57
Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 11:56
Nem.
Elküldve: 2007. 01. 18. 21:50
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 10:49

Köszi a segítséget és a választ wpepi
Elküldve: 2007. 01. 19. 21:12
Kábeltévés forrás esetén van-e vizuális különbség mondjuk egy 72 cm-es vagy nagyobb képcsövű TV-n nézve az SP és LP módba felvett műsorok között? Vagy itt a műsorforrás maga a szűk keresztmetszet, és ezért felesleges is az SP? 19" monitoron nézegettem, de hajszálnyi volt a különbség SP-ben és LP-ben felvett azonos műsor között, 55 cm-es TV-n meg gyakorlatilag 0. Azonban DVD-nyersanyag ára nem olyan egetrengető, hogy egy-két év múlva, amikor lecserélem a TV-met projektorra vagy valami "29"+" -os flat képcsöves kütyüre, anyázzak az archivált, esetleg megismételhetetlen felvételek minősége miatt.
Világosítsátok meg az elmémet ezzel kapcsolatban, pls!
Elküldve: 2007. 01. 20. 06:57
Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 21:12
Kábeltévés forrás esetén van-e vizuális különbség mondjuk egy 72 cm-es vagy nagyobb képcsövű TV-n nézve az SP és LP módba felvett műsorok között? Vagy itt a műsorforrás maga a szűk keresztmetszet, és ezért felesleges is az SP? 19" monitoron nézegettem, de hajszálnyi volt a különbség SP-ben és LP-ben felvett azonos műsor között, 55 cm-es TV-n meg gyakorlatilag 0. Azonban DVD-nyersanyag ára nem olyan egetrengető, hogy egy-két év múlva, amikor lecserélem a TV-met projektorra vagy valami "29"+" -os flat képcsöves kütyüre, anyázzak az archivált, esetleg megismételhetetlen felvételek minősége miatt.
Világosítsátok meg az elmémet ezzel kapcsolatban, pls!
Van különbség ráadásul nem is kicsi. Az SP átlag bitrátája 4.5Mbps-5.2Mbps között van, az LP átlag bitrátája 2.6Mbps-3.2Mbps között van. Ez már egy igen nagy különbség. A sorfelbontás csökkenés a másik nagy különbség mivel az LP esetében kisebb a sorfelbontás (kivéve a Panasonic készülékeket mert ott megtartják az 500-as sorfelbontást /igaz így sokkal jobban hajlamos a kockásodásra összetettebb kép esetén/).
Ha SP és LP között nem veszel észre különbséget akkor javaslom a szemészet felkeresését

Minél nagyobb az átlag bitráta annál jobb lesz a minőség.
Elküldve: 2007. 01. 20. 22:17
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 7:57
Eddig én is eljutottam, leginkább az érdekelne MIN jön ki az a különbség? Mert pl. 55 cm-es katódsugárcsöves tv-n rajzfilmek esetében nem nagyon érzékelhető.
Elküldve: 2007. 01. 21. 06:13
Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 22:17
A sorfelbontás csökkenés bármilyen méretű TV-n megfigyelhető mert mosottabb lesz a kép. A bitráta csökkenés pedig összetett képtartalmak, gyors mozgások esetén igen jól megfigyelhető és kockásodás, hártyásodás formájában jelenik meg (természetesen márkásabb felvevők esetében ez nem lesz olyan szembetűnő de ha egyszer rááll a szemed arra, hogy mit keress akkor mindig látni fogod