Idézet: FHD - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 6:59
Valóban egy F-Secure, de nem a personal, hanem a nagy biztonságu home vagy smart office (ugyanaz) verziója. Ezért fogja meg a gépet. Amúgy jó minőségü, megbízható csomag.
Köszönöm! Ezek szerint meg lehet bízni benne.
Nekem azért egy kicsit bonyolultnak tűnt a felülete, "túl sok mindent tud". A vírusírtón és spy írtón kívül tartalmaz még tartalomszűrőt (bizonyos weboldalak blokkolása), tűzfalat, popup blockert, meg mittudomén még mit. Bár szerintem ez utóbbi három dologra így külön nincs szüksége egy Windows XP-vel rendelkező otthoni felhasználónak (na jó, a tartalomszűrésre talán, de tűzfalat és popup blockert az XP már tartalmaz alapból. Az XP tűzfala ugyan elég primitív ehhez képest, de otthoni felhasználónak ez is elég, és gyakran még ennek a beállítása is komoly gondot jelent számukra.

)
A másik probléma ezzel a programmal kapcsolatban pedig az erőforrásigénye. Több, mint 15 külön futó processzből áll a program...

Szerencsére ki lehet kapcsolni a grafikus felület egy részét és az egyéb sallangokat, így a memóriaigénye is jóval kisebb lesz. Ennek ellenére szerintem ha a rendszermemória kevesebb, mint 512 MB RAM, akkor nem érdemes használni, mert TÉNYLEG nagy az erőforrásigénye, nagyobb még a Nortonnál is.
És a Norton óta ugyebár tudjuk, hogy a hatékonyság és a stabilitás nagyban függ az erőforrásigénytől (is). (Minél kisebb, annál gyorsabb és hatékonyabb.)