HWSW Informatikai Kerekasztal: Asterisk - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asterisk Ingyenes PBX rendszer Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 19. 14:30

Idézet: xpkiller - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 14:01

Hát passz... nincs ilyen ext-em...
A http://www.voip-info.org/ -on láttam mintákat, és copy/paste ... no meg a FreePBX web-es cuccal konfigok, és az is tesz bele furcsaságokat, amit nem értek, viszont működik és ez nem egy elhanyagolható szempont :)
(nekem nem szokott DTMF kódolási hiba lenni.. elég sokat nyomkorásztam, és feltűnt volna... neo-n keresztül is sok ügyf.szolg.-ot hívtam már és még nem tévedett)
Tehát a qualify kellene? ezt megnézem...

Értem. Nálam a user acc nélkül is működik. Az összes VoIP mint peer van berakva, illetve register.

DTMF kódolási hiba így konkrétan nincs, hanem kimaradás. DTMF tárcsázáskor ki-kihagyogat 1-2 DTMF kódot, ha hosszabb sorozatot nyomok le. Egy menüben választani nem gond, de mondjuk már egy kódsorozatot betárcsázni nem jó.

Ez nemtom miért van. Majd megnézem. A másik, hogy alapból a transfer a #. Tehát ha olyan menüben vagy ahol kell nyomni ilyet, ott lehetnek gubancok. :) Nálam a Voda üzenetrögzítőjével volt ez szívás, mert ott kell mindenképpen a #, de ettől meg transfer-be átkapcsol. :) Mondjuk emiatt nem fogom átkonfolni, hogy évente egyszer nyomhassak ilyet a telóba.

Egyébként Neked a bejövő SIP hívásoknál (Neo pl.) a hívó telszámát írja ki, vagy a saját számodat amit mások behívnak ?

A qualify nem rossz dolog:

Idézet

This option has a double function, it will keep open the NAT translation binding, and will make sure asterisk doesn’t try to send a call to this phone if its unreachable.

Én ahol csak megy használom. (Vagyis minden SIP szolgáltatónál, leszámítva NeoPhone :) )

Szerkesztette: iNTi 2006. 06. 19. 14:30 -kor

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#62 Felhasználó inaktív   xpkiller 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 21. 20:11

Idézet: iNTi - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 15:30

Egyébként Neked a bejövő SIP hívásoknál (Neo pl.) a hívó telszámát írja ki, vagy a saját számodat amit mások behívnak ?

Most próbáltam mobilró, és emléxem, hogy sima windózos sip klienssel kiírta a mobilszámomat... most nem... azt írta, hogy Unknown <731xxx> ráadásul nem is ezt a trunk-öt hívtam, hanem a 720xxx-et...
De nekem a zap trunk felöl sem ír ki számot... pedig analógon is jön szerintem a CID nem?

#63 Felhasználó inaktív   xpkiller 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 12:39

Úgy tűnik, hogy ez most kifog rajtam, pedig nem most kezdtem Linux-ozni... hanem ha jól számolom több mint 10 éve...
Szóval iptables... kifelé nat-olok, és befelé PAT jó néhány portra, de vmi nem ok.
Szerintem ezért vannak gondok a neo-val is, és kívűlről, ha sima sip call-t küldök, akkor csak csörög..csörög... holott az asteriskem meg sem kapja.
Be van irányítva a SIP és IAX ráadásul nem csak az udp, hanem full tehát tcp is, de nem esik be a hívás.
Más portokokat nem kell beirányítani nem?

#64 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 15:08

Idézet: xpkiller - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 21:11

Most próbáltam mobilró, és emléxem, hogy sima windózos sip klienssel kiírta a mobilszámomat... most nem... azt írta, hogy Unknown <731xxx> ráadásul nem is ezt a trunk-öt hívtam, hanem a 720xxx-et...
De nekem a zap trunk felöl sem ír ki számot... pedig analógon is jön szerintem a CID nem?

Na ez van nekem is. Nekem ha bejön egy hívás akkor az account számát látom (saját klip számom, stb), nem a hívójét...

Elméletileg a ZAP-okon is kellene legyen hívószámkijelzés. De nem mindnél. Ugyanis nekem pl. olyan ISDN dobozom van, ami az analóg portokra nem küldi le a CID-t. Állítólag kevés TA tud ilyet, az egyike ezeknek a régi ISDNModem+TA kombó (2ab+mittoménmi) Az újakat meg nem ismerem.

Ha sima analóg telefon vonal van, akkor elméletileg meg kellene kapja a kártya a CID-t. Persze azért ott is lehet, hogy nem ártana egy telefont megereszteni a T-Com üfsz-nek...

#65 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 15:11

No, ebben nem tudok segíteni. Nekem egy BSD a tűzfal, ott annyit engedélyeztem, hogy a Linux kifele bárhova bármit csinálhasson, befele semmilyen portot nem forwardoltam ami az Asterisk-et érintené. A hívás kintről bejön (igaz, eddig másik Klip, és Neoról hívtak csak), és hallom is a másikat normálisan.

Elméletileg erre lenne a STUN szerverek, hogy azokkal felderítsék a dolgok ezeket a kacifántokat. Az egyetlen, hogy eddig nem jöttem rá, hogy az Asterisk támogatja-e valamilyen formában a STUN szervereket. (Szerintem nem)

#66 Felhasználó inaktív   xpkiller 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 12:26

Szerintem ez csupán elméleti kérdés, nem OS specifikus...
Nekem most az asterisk egy belső hálós gép, és előtte van a tűzfal, amin azért ütöttem lyukat, mert hogy kintről akarok sip..stb kliensekkel rácsattanni, ami megy is.
SIP vagy IAX kliensel be tudok regisztrálni, és telefonálgatok jobbramegbalra... de az amit az IPkall is akar csinálni, hogy csak beküldök egy SIP hívást, na az nem akaródzik... LAN felől megy.
(mint írtam az ilyen tesztelgetéshez tök jó az SJphone, mert lehet benne PC-to-PC call-t csinálni. Ilyenkor a telefonszám mezőbe azt kell írni hogy 12345@akarmi.domain.hu 12345=mellékszám pl.)
És ez független (amit nem is értek miért) attól, hogy engedem az anonymous call-t or not...

#67 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 16:45

Idézet: xpkiller - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 13:26

Szerintem ez csupán elméleti kérdés, nem OS specifikus...
Nekem most az asterisk egy belső hálós gép, és előtte van a tűzfal, amin azért ütöttem lyukat, mert hogy kintről akarok sip..stb kliensekkel rácsattanni, ami megy is.
SIP vagy IAX kliensel be tudok regisztrálni, és telefonálgatok jobbramegbalra... de az amit az IPkall is akar csinálni, hogy csak beküldök egy SIP hívást, na az nem akaródzik... LAN felől megy.
(mint írtam az ilyen tesztelgetéshez tök jó az SJphone, mert lehet benne PC-to-PC call-t csinálni. Ilyenkor a telefonszám mezőbe azt kell írni hogy 12345@akarmi.domain.hu 12345=mellékszám pl.)
És ez független (amit nem is értek miért) attól, hogy engedem az anonymous call-t or not...

Ja! Értem. Nekem is egy belsőhálós gépen van (mint írtam), és elötte egy tűzfal. Csak én még nem csináltam, hogy be is tudjanak rá lépni. Csak a bejövő hívásokat engedem be olyan hálókból ahova be vagyok regisztrálva, azt meg úgyis megoldja. :)

Majd én is valszeg eljátszom azzal, hogy betudjak regisztrálni kintről. :)

#68 Felhasználó inaktív   Rtt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 07:01

Sziasztok

Még mindíg ezzel a x100p clone kártyával küzdök. A forgatás már simán megy, egyébként a libc6-dev csomag hiányzott neki (a függőségek közé csak a libc6 volt betéve), de a kártyát nem tudom működésre bírni. A "zttest" parancs lefuttatására olyasmit ír, hogy az /etc/zap/ctl master device nem elérhető, pedig a szükséges modulok betöltése megtörténik. Kezdek arra gyanakodni, hogy bepaliztak ezzel a kártyával :(.
Az "lspci" parancsra a listában mint ismeretlen motorolla eszköz jelenik meg.

Először ubuntut használtam (debiánra építkező oprendszer), aztán áttértem debián unstabe változatra, de ott sem ment jobban a dolog és nagyjából ugyanazok a csomagok, mint az Ubuntuban, úgyhogy visszatértem az Ubuntu linuxra

Valaki le tudná írni, hogy ennek a klón kártyának az élesztése lépésenként hogy történik, hátha én vagyok a béna már megint. Azt aszetisk futtatása nélkül is tesztelhető kellene legyen a kártya? vagy a "zttest" parancs csak akkor használható ha fut?

Előre is köszönöm: Árpád

Szerkesztette: Rtt 2006. 06. 26. 07:05 -kor

#69 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 12:54

Idézet: Rtt - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 8:01

Sziasztok

Még mindíg ezzel a x100p clone kártyával küzdök. A forgatás már simán megy, egyébként a libc6-dev csomag hiányzott neki (a függőségek közé csak a libc6 volt betéve), de a kártyát nem tudom működésre bírni. A "zttest" parancs lefuttatására olyasmit ír, hogy az /etc/zap/ctl master device nem elérhető, pedig a szükséges modulok betöltése megtörténik. Kezdek arra gyanakodni, hogy bepaliztak ezzel a kártyával :(.
Az "lspci" parancsra a listában mint ismeretlen motorolla eszköz jelenik meg.

Először ubuntut használtam (debiánra építkező oprendszer), aztán áttértem debián unstabe változatra, de ott sem ment jobban a dolog és nagyjából ugyanazok a csomagok, mint az Ubuntuban, úgyhogy visszatértem az Ubuntu linuxra

Valaki le tudná írni, hogy ennek a klón kártyának az élesztése lépésenként hogy történik, hátha én vagyok a béna már megint. Azt aszetisk futtatása nélkül is tesztelhető kellene legyen a kártya? vagy a "zttest" parancs csak akkor használható ha fut?

Előre is köszönöm: Árpád

Hali!

Nézd meg lsmod-al, hogy a kernelbe be vannak-e töltve a kártya moduljai.

A zaptel az alap, és konkrétan az X100P-khez (és összes klónjához) a wcfxo modul kell.

A zttest-nek az Asterisk-től függetlenűl megy.

#70 Felhasználó inaktív   Rtt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 15:59

Idézet: iNTi - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 11:54

Hali!

Nézd meg lsmod-al, hogy a kernelbe be vannak-e töltve a kártya moduljai.

A zaptel az alap, és konkrétan az X100P-khez (és összes klónjához) a wcfxo modul kell.

A zttest-nek az Asterisk-től függetlenűl megy.

Szia

A kártya működik, egy trixbox-ot fölrakva, kb 30 perc alatt configoltam mindent működőképesre.

Ubuntu linux alatt "lsmod"dal néztem, az összes ide tartozó modul fut, konkrétan:

wcfxo        12832  0
zaptel      191620  1  wcfxo
crc_ccitt      2304  1  zaptel

de a zttool nem megy... sejtem mi lesz a probléma, a 10-es IRQ-n van a kártya és valamiért a 0-ás irq-val akar indulni a modul, és ezek után természetesen nem működik rendesen, ezért lehet, hogy hiányolja a master devicet (/dev/zap/ctl).. :(

Megpróbálok a megszakításokkal játszani kicsit hátha...

#71 Felhasználó inaktív   Rtt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 16:29

Idézet: Rtt - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 14:59

A kártya működik, egy trixbox-ot fölrakva, kb 30 perc alatt configoltam mindent működőképesre.

Ubuntu linux alatt "lsmod"dal néztem, az összes ide tartozó modul fut, konkrétan:

wcfxo        12832  0
zaptel      191620  1  wcfxo
crc_ccitt      2304  1  zaptel

de a zttool nem megy... sejtem mi lesz a probléma, a 10-es IRQ-n van a kártya és valamiért a 0-ás irq-val akar indulni a modul, és ezek után természetesen nem működik rendesen, ezért lehet, hogy hiányolja a master devicet (/dev/zap/ctl).. :(

Megpróbálok a megszakításokkal játszani kicsit hátha...

aahh ennyire béna nem lehetek :)

Szóval a lényeg irq ütközés... :) a gépben lévő SB live is és ez is a 10-es IRQ-t használja, szépen ki is derült az "lspci -v"-vel átböngészve az eszközöket. trixbox alatt azér működött, mert az nem vacakolt a sound hardverekkel...

köszi az eddigi segítséget, remélem mostmár nem lesz gond.

Üdv: Árpi

#72 Felhasználó inaktív   Rtt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 10:27

Hi

Még mindíg nem teljes az örömöm. Miután minden fölösleges irq zabáló dolgot kiiktattam, az SB Live-ot eltávolítottam, még mindíg megtagadta a 10-es irq-t szegény kártyától. Ezen csak az segített, hogy a kártyát áttettem 1 másik PCI slottba. Ezek után mőködött a dolog szépen fölkonfigurálható volt. Ma reggel újra elindítva a gépet megint nem működik a /dev/zap szöröstűl böröstűl eltünt. Ha újratelepítem a zaptel csomagot, utána "ztcfg" megint rendben van, de csak a legközelebbi rebootig. Ennek mi lehet az oka, melyik logokban érdemes kutakodni esetleg?

#73 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 17:02

Idézet: Rtt - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 11:27

Hi

Még mindíg nem teljes az örömöm. Miután minden fölösleges irq zabáló dolgot kiiktattam, az SB Live-ot eltávolítottam, még mindíg megtagadta a 10-es irq-t szegény kártyától. Ezen csak az segített, hogy a kártyát áttettem 1 másik PCI slottba. Ezek után mőködött a dolog szépen fölkonfigurálható volt. Ma reggel újra elindítva a gépet megint nem működik a /dev/zap szöröstűl böröstűl eltünt. Ha újratelepítem a zaptel csomagot, utána "ztcfg" megint rendben van, de csak a legközelebbi rebootig. Ennek mi lehet az oka, melyik logokban érdemes kutakodni esetleg?

Indulaskor betöltődnek a kernel modulok ?

#74 Felhasználó inaktív   Rtt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 20:41

Igen, minden modul rendben a helyén van, csak a "ztcfg" és "zttool" reklamál, hogyha újra le akarom futtatni őket. a /dev/zap/ctl master devicet hiányolják, ami nem csoda, hiszen mint írtam a /dev/zap/ könyvtár eltűnik reboot után. Lehet, hogy ez így normális? Ma este még tesztelgetem, igazság szerint az asterisket még nem konfiguráltam föl most, nem tudom, hogy az látja-e az eszközt a zaptel csomag újratelepítése nélkül.

Egy dolgot megnéznél nekem iNTi, nem tudom használsz-e hasonló eszközt, ha igen neked létezik a /dev/zap/ "könytár"? Csak hogy tudjam, hogy mi a normális működés...

Előre is köszönöm, üdv: Árpád

#75 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 22:23

Idézet: Rtt - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 21:41

Igen, minden modul rendben a helyén van, csak a "ztcfg" és "zttool" reklamál, hogyha újra le akarom futtatni őket. a /dev/zap/ctl master devicet hiányolják, ami nem csoda, hiszen mint írtam a /dev/zap/ könyvtár eltűnik reboot után. Lehet, hogy ez így normális? Ma este még tesztelgetem, igazság szerint az asterisket még nem konfiguráltam föl most, nem tudom, hogy az látja-e az eszközt a zaptel csomag újratelepítése nélkül.

Egy dolgot megnéznél nekem iNTi, nem tudom használsz-e hasonló eszközt, ha igen neked létezik a /dev/zap/ "könytár"? Csak hogy tudjam, hogy mi a normális működés...

Előre is köszönöm, üdv: Árpád

Hali!

Van ilyen könyvtár. devfs-t, vagy udev-et használsz ?

#76 Felhasználó inaktív   Rtt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 09:32

Idézet: iNTi - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 21:23

Hali!

Van ilyen könyvtár. devfs-t, vagy udev-et használsz ?

Reggelt.

"udev"-et használok, pontosabban szólva van a gépen, de akkor már lódítanék, ha azt mondanám, hogy tudom mire szolgál. :)

Szerkesztve: utánaolvastam ezek szerint az "udev" szórakozik velem? Ha jól értettem dinamikusan kezeli a /dev/ könyvtárat, hogy csak az legyen ott ami kell. Úgy tűnik a /dev/zap/ könyvtárat fölöslegesnek tartja... :( megnézem mit tehetek, köszönöm a tippet.

Üdv: Árpád

Szerkesztette: Rtt 2006. 06. 29. 09:37 -kor

#77 Felhasználó inaktív   mr.001 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 12:48

Sziasztok, itt sok okos dologról olvastam az asteriskre vonatkozán, csak attól tartok, hogy ez komplexé fejlődhet és altopikok szerkesztésére is majd szükség lenne. Úgy gondolom a voipforum pont hu alkalmas lehetne erre.

#78 Felhasználó inaktív   Rtt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 00:45

Sziasztok

Mostanra, egesz jol felkonfigoltam a PBX-et, de elojott egy ujabb problema. Az x100p egyszeruen nem hajlando letenni a telefon vonalat, de olyan szinten, hogy reboot, vagy a kartya kivetele sem segit. :( Arra gondolok, hogy az utobbi napok viharosabb idojarasa altal keltett elektromos zavar, egyszeruen tonkretette a kartyat. Magyaran kapott 1 villamot, nyugtassatok meg, hogy tevedek...

#79 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 16:46

Idézet: Rtt - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 1:45

Sziasztok

Mostanra, egesz jol felkonfigoltam a PBX-et, de elojott egy ujabb problema. Az x100p egyszeruen nem hajlando letenni a telefon vonalat, de olyan szinten, hogy reboot, vagy a kartya kivetele sem segit. :( Arra gondolok, hogy az utobbi napok viharosabb idojarasa altal keltett elektromos zavar, egyszeruen tonkretette a kartyat. Magyaran kapott 1 villamot, nyugtassatok meg, hogy tevedek...

Huhh. Erről ne is beszéljünk. Tegnap éjjel volt itt egy 2 órás áramkimaradás. Mikor hajnali 5-kor vissza jött az áram és én kettőt láttam mindenből gyorsan beállítottam a szervert, és bedőltem. Tegnap 11-dél körül szomszédok csöngetnek, hogy a család őket hivogatja egész délelött, mert nem veszem fel a telefont, csak nincs-e baj. :) Rámuszították a T-Com-ot.

A szerver beindult, de nem ismerte fel a kártyát. Hiába reseteltem semmi, nem ismerte fel, az asterisk meg elborult emiatt, így SIP-en sem tudtak hívni. Kikapcsoltam a gépet, kivettem a kártyát, megfogdostam, vissza raktam, és a fene tudja miért ez megjavította. :) A gond csak az volt, hogy én nem vettem észre a Linux nem shutdownolta a gépet, így feszültség alatt levő gépben fogdostam a kondenzátorokat, és a kártyát rángattam ki. Ha közben valaki felhív lehet, hogy nem lett volna természetes a vigyorom. :D

A kártya visszarakásával újra élt. Ilyet amióta megvan nem csinált... Nem tudom mi volt akkor. Ráadásul a szervert még utána háromszor kellett újraindítani, mert vagy a NET nem akart menni, vagy az egyik hálókártyára kötött Wireless AP-vel nem volt kapcsolata...

Egyébként a másik, hogy szokott jelenség lenni, hogy nem ismeri fel azt, hogy a hívó letette a telefont (foglalt jelzést), és rajta ragad. Ilyenkor Asterisk leállít, a modulokat kilövöm a kernelből, visszatöltöm, Asterisk elindít, és minden megy. Ez nekem Cron-ban benne is van, amig nem tudom finomhangolni, hogy felismerje minden körülmények között. Csak ez a módszer tegnap nem működött, mert az egész borult el. :)

Szóval nem akarlak kétségbe ejteni, de bármi lehet. Ilyet még nem tapasztaltam én sem amit csinált.

#80 Felhasználó inaktív   Rtt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 08:42

Idézet: iNTi - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 15:46

Huhh. Erről ne is beszéljünk. Tegnap éjjel volt itt egy 2 órás áramkimaradás. Mikor hajnali 5-kor vissza jött az áram és én kettőt láttam mindenből gyorsan beállítottam a szervert, és bedőltem. Tegnap 11-dél körül szomszédok csöngetnek, hogy a család őket hivogatja egész délelött, mert nem veszem fel a telefont, csak nincs-e baj. :) Rámuszították a T-Com-ot.

A szerver beindult, de nem ismerte fel a kártyát. Hiába reseteltem semmi, nem ismerte fel, az asterisk meg elborult emiatt, így SIP-en sem tudtak hívni. Kikapcsoltam a gépet, kivettem a kártyát, megfogdostam, vissza raktam, és a fene tudja miért ez megjavította. :) A gond csak az volt, hogy én nem vettem észre a Linux nem shutdownolta a gépet, így feszültség alatt levő gépben fogdostam a kondenzátorokat, és a kártyát rángattam ki. Ha közben valaki felhív lehet, hogy nem lett volna természetes a vigyorom. :D

A kártya visszarakásával újra élt. Ilyet amióta megvan nem csinált... Nem tudom mi volt akkor. Ráadásul a szervert még utána háromszor kellett újraindítani, mert vagy a NET nem akart menni, vagy az egyik hálókártyára kötött Wireless AP-vel nem volt kapcsolata...

Egyébként a másik, hogy szokott jelenség lenni, hogy nem ismeri fel azt, hogy a hívó letette a telefont (foglalt jelzést), és rajta ragad. Ilyenkor Asterisk leállít, a modulokat kilövöm a kernelből, visszatöltöm, Asterisk elindít, és minden megy. Ez nekem Cron-ban benne is van, amig nem tudom finomhangolni, hogy felismerje minden körülmények között. Csak ez a módszer tegnap nem működött, mert az egész borult el. :)

Szóval nem akarlak kétségbe ejteni, de bármi lehet. Ilyet még nem tapasztaltam én sem amit csinált.

Szinte biztos, hogy hardverhiba van nálam. Végső kétségbeesésemben visszapakoltam a gépre 1 trixboxot, ami alatt először kifogástalanul működött, de az alatt is rossz. Lehet hogy beégett a relé ami fölveszi a vonalat, ha van ilyesmi benne.. (sejtésem szerint van). Szóval ebből garis csere lesz asszem... no mind1 addig csak kibírom valahogy :)

Amúgy a tixbox nagyon jól összehozott aszterisk box, nem borul a rendszer, ha eltévolítod a x100p-at, újrakonfigurálja magát, és elindul a vonalas szolgáltatások nélkül... :) legalább a VoIP-s rész életben marad...ügyesen összehozták.

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.