HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás V. Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 05. 20:10

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 20:59

Minden eladó.

Na ja....
szomorú.....

Remélem, nem.

#442 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 20:16

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 21:10

Na ja....
szomorú.....

Remélem, nem.

A lepényhal először, a reményhal meg utoljára.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#443 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 20:20

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 21:16

A lepényhal először, a reményhal meg utoljára.

B@zzmeg!  :D  :up:

#444 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 20:21

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 20:53

Nem te szorgoskodsz körülöttük?

De tényleg, boldoggá tennél, ha leírenád legalább 5-6 lépésben, időrendben, hogyan történik az ilyen.

Majd megmondom, miért kérem.
Lécci!
Gondolkoztál már ma?

#445 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 20:24

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 21:21

De tényleg, boldoggá tennél, ha leírenád legalább 5-6 lépésben, időrendben, hogyan történik az ilyen.

Lécci!

Ne mondd, hogy a noname infókat felhasználva Te segítesz az ügyészségnek, de ha igen, erkölcsi támogatásom mindenképp élvezed!

#446 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 20:37

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 21:21

Lécci!

Szánj rá egy pár napot, dugj a kocsidba egy GP300-at 1-12CR legyen benne, a menetrendek nagyjából nyílvánosak, szerintem megyét vakon választhatsz.

Nem csak az RSZVSZ olvas fórumot, más is.

#447 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 20:43

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 21:37

Szánj rá egy pár napot, dugj a kocsidba egy GP300-at 1-12CR legyen benne, a menetrendek nagyjából nyílvánosak, szerintem megyét vakon választhatsz.

Nem csak az RSZVSZ olvas fórumot, más is.

Nem érted.

Én az autós szemszögéből szeretném, ha lépésről lépésre leírnád mondjuk 5-6 lépésben, hogyan történik egy ilyen trafizás. Onnan, hogy gyorsabban ment a megengedettnél odaáig, hogy egyesbe rakta az autót és elindult tovább.

Nem vagyok spicli, ha eddig még nem derült volna ki. Ha az lennék, nem irogatnék ide, hanem jegyzetelnék...magamnak...és tudnám az IP-ket is. De nem tudom...
Gondolkoztál már ma?

#448 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 20:53

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 21:43

Nem érted.

Én az autós szemszögéből szeretném, ha lépésről lépésre leírnád mondjuk 5-6 lépésben, hogyan történik egy ilyen trafizás. Onnan, hogy gyorsabban ment a megengedettnél odaáig, hogy egyesbe rakta az autót és elindult tovább.

Nem vagyok spicli, ha eddig még nem derült volna ki. Ha az lennék, nem irogatnék ide, hanem jegyzetelnék...magamnak...és tudnám az IP-ket is. De nem tudom...

Ha kíváncsi vagy tudod hogyan, elmondtam. Olyan helyet keress, ahol a mérőautó és az elfogó közt van párszáz méter. Ilyet sem nehéz keresni a menetrendből.

Felesleges azon agyalni, ki kinek mit jelent.

#449 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 21:09

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 21:53

Ha kíváncsi vagy tudod hogyan, elmondtam. Olyan helyet keress, ahol a mérőautó és az elfogó közt van párszáz méter. Ilyet sem nehéz keresni a menetrendből.

Felesleges azon agyalni, ki kinek mit jelent.

Elfogó autó???
Eggyel több krimit láttál, mint kellett volna?

Na leírom, mi érdekelt volna.

1. Autóskám megy, nyomja neki, villan. Derült az ég, tehát rossz hír.
2. Satufék (már késő) már látja is a mérőautót. Villan megint, másnál is.
3. Index, megfordulás, visszafelé kicsit túlmenni a helyszínen.
4. Baállni a sorba, mert már vannak ott páran.
5. Amikor sorra kerül, elkezdi a mondókáját, hogy nem is tudja, mintha villant volna, de hát ő nem, sőt kettesben, és nem hiszi.
6. 50-es táblánál 77, feljelentés.
7. Szarügy, emberünk számba veszi, mennyi a mozgatható pénzösszeg és megtesz egy ajánlatot, hogy neki megérne ennyit, ha az a 77 nem lenne, csak 49.
És itt álljunk meg!!!

Nekem akkor mondja valaki is egy rendőrre, hogy korrupt, és zsebre dolgozik, ha ilyen esetben nem megy vissza, és nem akarja elsikálni pénzzel a bírságot, hanem elismeri a hibát és viszi a balhét, követi a jogszabályt és nyilatkozik, fizet, és jogsit lead!!!

A tököm tele van már azzal, hogy mindenki korruptnak mondja őket, de ha beleszalad egy vakuba, akkor jó kisfiú módjára megy oda csaholni, hogy nemelehetnee elintézni, hogy ez most tudlajdonképpen nem is villant!

ÉRTED???
Gondolkoztál már ma?

#450 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 21:14

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 22:09

A tököm tele van már azzal, hogy mindenki korruptnak mondja őket, de ha beleszalad egy vakuba, akkor jó kisfiú módjára megy oda csaholni, hogy nemelehetnee elintézni, hogy ez most tudlajdonképpen nem is villant!

ÉRTED???

A korrupciohoz ket fel kell, mindketto elitelendo... es egyiket se menti fel a masik hozzaallasa. A rendort pedig kulonosen nem, ha elfogadja a csabitast. Ahelyett hogy azert is buntetne.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#451 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 21:15

Elfogó autó???
Eggyel több krimit láttál, mint kellett volna?

Na leírom, mi érdekelt volna.

1. Autóskám megy, nyomja neki, villan. Derült az ég, tehát rossz hír.
2. Satufék (már késő) már látja is a mérőautót. Villan megint, másnál is.
3. Index, megfordulás, visszafelé kicsit túlmenni a helyszínen.
4. Baállni a sorba, mert már vannak ott páran.
5. Amikor sorra kerül, elkezdi a mondókáját, hogy nem is tudja, mintha villant volna, de hát ő nem, sőt kettesben, és nem hiszi.
6. 50-es táblánál 77, feljelentés.
7. Szarügy, emberünk számba veszi, mennyi a mozgatható pénzösszeg és megtesz egy ajánlatot, hogy neki megérne ennyit, ha az a 77 nem lenne, csak 49.
És itt álljunk meg!!!

Nekem akkor mondja valaki is egy rendőrre, hogy korrupt, és zsebre dolgozik, ha ilyen esetben nem megy vissza, és nem akarja elsikálni pénzzel a bírságot, hanem elismeri a hibát és viszi a balhét, követi a jogszabályt és nyilatkozik, fizet, és jogsit lead!!!

ÉRTED???

Én részemről megmondtam neki, hogy jelentsen fel, azután megkifogásoltam a 2 hónapi eltiltást, (el is engedték) és fizettem mint a katonatiszt.

Nem csaholunk, nálunk nem szokás.

És teljesen feleslegesen vitatkozol a korrupcióról, létező dolog, de konkrét dolgokat bizony nem fog neked senki sem írni.

Szerk: Csaholni amúgy sem kell, mert kis körtánc után szépen felajánlják az összes választható lehetőséget, pont mint a Vágó műsorban.

Szerkesztette: JonesC 2006. 05. 05. 21:17 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#452 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 21:21

Nem nézek krimit, én tudom miről beszélek. Ne költs hozzá postomhoz. THNKS.

Nemnem. Amíg nincs egységes elbírálás, amíg pofára méri a rendőr a bírság összegét, addig nem lesz rend. Amíg ennek a népi játéknak mindkét fele érdekelt az üzletkötésben, addig virágzik a biznisz.
Az adónkból vett kis eszközzel, zsebre, igen.

Azért sem életszerű az 1-7 pontba szedett menetrended, mert megoszlanak a kuncsaftok, van aki visszamegy és van akit az elfogó állít meg. Nem mindegyik gyorshajtó veszi észre mibe is futott be.

#453 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 23:56

Más szituáció is számít? :rolleyes:

Volt egy időszak az életemben, amikor külföldi rendszámú és persze tulajdonú céges autóval úgy kellett közlekednem, hogy karambol miatt nem volt rajta első rendszámtábla. Emiatt persze gyakran megállítottak, és szinte mindig be akarták vonni a forgalmit és a kocsit is el akarták szállíttatni. Viszont eég volt utalni rá, hogy valahogyan biztosan meg tudjuk oldani a dolgot, máris jöttek a részükről az egyértelmű jelek, hogy  hajlanak affelé, hogy "máshogy oldjuk meg". Ezt hónapokon keresztül kellett csinálnunk, de egyszer sem fordult elő, hogy a rendőr komolyan intézkedni akart volna azon kívül, hogy az iratokat átnézte, hogy benne van-e a neki szánt zsebpénz.

Nem egy-két rendőrről volt szó, hónapokig jártunk így, és a hiányzó első rendszám miatt állandó volt az igazoltatás.

#454 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 01:02

A pirosat kivettem, bocs, bántja a szemem.

A család több tagja (ők talán csak nem állítanak nekem valótlant) állt már be a "gyászmenetbe", felejtett papírpénzt a jogosítványban/személyiben és mindig probléma nélkül megszűnt a szabálysértés a közvetítőkocsi mellett. Én viszont még soha, nem is terveztem ilyet, pedig 3 dokumentált gyorshajtásom volt már (ebből 2 komolyabb, az egyik 88%-os). Azért nem állok be a korrumpálók sorába, mert a szabálysértési előadók általában fogékonyabbak a megfelelően tálalt élethelyzetekre (nem mesére kell itt gondolni, csak néha egy pici túlzás a történetben* és a büntetés ettől nyilván nem marad el, ám enyhébb lesz), valószínűleg részben köszönhetően annak, hogy talán jobban meg vannak fizetve, mint az út szélén videózgató Béla.
Ha jól értem, én mondhatom neked, hogy sok korrupt rendőr van(, melynek persze könnyen érthető okai vannak).

* de ezt mindaddig így fogom csinálni, amíg "kedves" kis államunk a kultúrált társadalmi keretek között élni képes embereknek a fejére szarik, már bocsánat. Csak néhány gyors példa, ami a topic témájához kapcsolódik érintőlegesen: regisztrációs adó, az üzemanyag adótartalmának mennyisége (és összetétele!), vagy a nemrég tárgyalt környezetvédelmi besorolás alapján érdekesen fizetendő ződkártya mani.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#455 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 01:17

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 22:21

... van aki visszamegy és van akit az elfogó állít meg. Nem mindegyik gyorshajtó veszi észre mibe is futott be.

Magyarországon olyan, hogy elfogóautó nem létezik, csak és kizárólag az autópályán pár RS Octavia és az a pár TT, amire jobban vigyáznak, mint az aranyra.

A trafizás pedig nem elsősorban az autópályára vontakozik, ha százalékos értékben nézzük, akkor szerintem egyszámjegyű százalékát teszi ki az összes sebességmérésnek.

Mellesleg (bár ezt biztosan tudod jól Te is) nem kötelező megállítani a gyorshajtás elkövetésén kapott járművezetőt.
Én még nem is tapasztaltam, hogy utánamentek volna, igaz, én kizárólag lakott területen veszek olykor-olykor részt ellenőrzésben.
Gondolkoztál már ma?

#456 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 01:20

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 0:56

Más szituáció is számít? :rolleyes:

Volt egy időszak az életemben, amikor külföldi rendszámú és persze tulajdonú céges autóval úgy kellett közlekednem, hogy karambol miatt nem volt rajta első rendszámtábla. Emiatt persze gyakran megállítottak, és szinte mindig be akarták vonni a forgalmit és a kocsit is el akarták szállíttatni. Viszont eég volt utalni rá, hogy valahogyan biztosan meg tudjuk oldani a dolgot, máris jöttek a részükről az egyértelmű jelek, hogy  hajlanak affelé, hogy "máshogy oldjuk meg". Ezt hónapokon keresztül kellett csinálnunk, de egyszer sem fordult elő, hogy a rendőr komolyan intézkedni akart volna azon kívül, hogy az iratokat átnézte, hogy benne van-e a neki szánt zsebpénz.

Nem egy-két rendőrről volt szó, hónapokig jártunk így, és a hiányzó első rendszám miatt állandó volt az igazoltatás.

Gondolom ismered a KRESZ-t és tudod, hogy mi a feltétele a forgalomban való résztvételnek.
Ha az általad vezetett autón nincs meg az előírásszerű 'rendszám-mennyiség', akkor a jármű kivonható a forgalomból.
Ennyi.

Mellesleg én a trafizásról írogattam eddig.

De mondom, továbbra is fenntartom, hogy annak az embernek van bármilyen jogalapja korruptnak nevezni bármelyik rendőrt is, ameddig nem ajánlott még fel MAGÁTÓL kisebb-nagyobb összeget azért, hogy elsikálódjon valami.
Gondolkoztál már ma?

#457 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 01:22

Idézet: brd - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 2:02

A pirosat kivettem, bocs, bántja a szemem.

A család több tagja (ők talán csak nem állítanak nekem valótlant) állt már be a "gyászmenetbe", felejtett papírpénzt a jogosítványban/személyiben és mindig probléma nélkül megszűnt a szabálysértés a közvetítőkocsi mellett. Én viszont még soha, nem is terveztem ilyet, pedig 3 dokumentált gyorshajtásom volt már (ebből 2 komolyabb, az egyik 88%-os). Azért nem állok be a korrumpálók sorába, mert a szabálysértési előadók általában fogékonyabbak a megfelelően tálalt élethelyzetekre (nem mesére kell itt gondolni, csak néha egy pici túlzás a történetben* és a büntetés ettől nyilván nem marad el, ám enyhébb lesz), valószínűleg részben köszönhetően annak, hogy talán jobban meg vannak fizetve, mint az út szélén videózgató Béla.
Ha jól értem, én mondhatom neked, hogy sok korrupt rendőr van(, melynek persze könnyen érthető okai vannak).

* de ezt mindaddig így fogom csinálni, amíg "kedves" kis államunk a kultúrált társadalmi keretek között élni képes embereknek a fejére szarik, már bocsánat. Csak néhány gyors példa, ami a topic témájához kapcsolódik érintőlegesen: regisztrációs adó, az üzemanyag adótartalmának mennyisége (és összetétele!), vagy a nemrég tárgyalt környezetvédelmi besorolás alapján érdekesen fizetendő ződkártya mani.

Azt kell mondjam, hogy egyetértek Veled.
Gondolkoztál már ma?

#458 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 01:50

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 22:21

Amíg nincs egységes elbírálás, amíg pofára méri a rendőr a bírság összegét, addig nem lesz rend. Amíg ennek a népi játéknak mindkét fele érdekelt az üzletkötésben, addig virágzik a biznisz.
Az adónkból vett kis eszközzel, zsebre, igen.

Még mindig nem az utcai 'gyalog'rendőr állapítja meg a bírság összegét. Hanem a szabálysértési előadó. A gyalogrendőr csak feljelent és leírja az elkövetet szabálytalanságot. Nem tudom, mi alapján hozza meg a bírság összegét az előadó, ezzel még sohasem foglalkoztam, mert nem érdekelt.
Egy gyorshajtás viszonylag nem sűrűn végződik helyszíni bírsággal, ha meg is szokták állítani az úrvezetőt, általában csak azért teszik, hogy elvitessék vele a balhét, aláírassák, hogy igen, ő vezette a járművet elismeri a balhét. Így becsuk a kiskapu.

Komolyan, olyan meggyőzően írod a dolgokat, mintha valaha Te is rendőr lennél/lettél volna, vagy naponta járnál arra kandi kamerával.
Persze dehogyis, hiszen akkor tudnád, hogy nem így van.

-----

Ugye köztudott a dolog, hogy a belvárosban akkor kezdődik az éjszakai trafis műszak, amikor átváltanak sárga villogóra a lámpák. Ekkor szoktak kitelepedni a Váci útra, a Bajcsyra és a Nagykörútra.
Tavasz elején volt egy este, hogy az Oktogon előtt állt fel a csapat egy fehér Fabiaval a Zichy sarkánál, és még az Oktogon előtt volt az EÁP, az Aradi utca környékén. A HB-tömb (25 db csekk), éjfél körülre elfogyott. Olyan 5-6-an jöttek vissza ezidő alatt és hangzottak el szép számok, de egy sem talált.

Kár, hogy nem hiszi el senki, hogy nem úgy megy manapság, mint az átkosban. Nem biztos, hogy megéri 5-10-15e Ft-ért otthagyni egy szarul fizető, de legalább biztos állást.
Amennyire képzettek a rendőreink, hol kapnak még ennyit is fizető állást?
Gondolkoztál már ma?

#459 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 02:00

Más.

Ma este/éjszaka szolgálatban voltam, láttam egy szép csattot.
A Kerepesin kifelé az Őrs előtt egy Yaris meghágott egy fát, de amúgy Istenesen, a fél eleje eltűnt. A fa meg b*ott elugrani, pedig hát a balesetet ugye el kell kerülni minden lehetséges módon...

Kinyílt mindkét légzsákja, tán még oldalsók is voltak. Épp akkor helyszínelték, sok féknyomot nem láttunk, persze az is lehet, hogy ABS-es volt a kicsike...
Gondolkoztál már ma?

#460 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 02:15

Remélem, nem a kollegám. Ezüstmetál Yaris volt?
Az nevet utoljára, aki először üt.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.