HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 01. 19:10

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 22:48

szeretnek megtudni hogy lehet rainstallalni vmit USB Flash diskre (pl. Gizmot vagy mas telefonos dolgot)? Azert ez erdekes mert barhonnan instalallas nelkul lehet hasznalni a sajat softwaret es telefonalni barmilyen public computrrol is.

Csak egy tipp. Ugye ha bedugsz egy flash disk-et, kap egy drive nevet: E, vagy F, ...stb. Amikor pedig programot telepítesz a gépre, mindegyik megkérdezi, hogy hova szeretnéd installálni "C:\Program Files\Gizmo" Na ennél a pontnál váltod át, hogy ne C: -re, a helyi komputerre, hanem a flash disk drive-jának egy tetszőleges könyvtárába. Pl. : E:\Gizmo helyre telepítse. A programot pedig majd ebből a könyvtárból indítod el.

#1122 Felhasználó inaktív   propel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 01. 20:54

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 19:10

Csak egy tipp. Ugye ha bedugsz egy flash disk-et, kap egy drive nevet: E, vagy F, ...stb. Amikor pedig programot telepítesz a gépre, mindegyik megkérdezi, hogy hova szeretnéd installálni "C:\Program Files\Gizmo" Na ennél a pontnál váltod át, hogy ne C: -re, a helyi komputerre, hanem a flash disk drive-jának egy tetszőleges könyvtárába. Pl. : E:\Gizmo helyre telepítse. A programot pedig majd ebből a könyvtárból indítod el.

A probléma akkor van, ha a flash disk-et egy másik gépbe dugod be,mivel a programok általában sok információt jegyeznek be a regisztrációs adatbázisba.
X-lite-vel kipróbáltam működik, négy szolgáltatóra beregisztrált nekem.
Pl. X-lite-nál kimásolod a flash disk-re a program filekből az X-lite mappát, majd a regeditből lemented a hozzá tartozó bejegyzést. Ha másik géppel szeretnéd használni, előbb be kell másolni a lementett
reg fájlt a regeditbe. Gond lehet a hangszóróval és a mikrofonnal, ezért érdemes a konfigurációnál a default-on hagyni ezeket.

#1123 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 21:28

Akik boldog használói a pbxes-nek, figyelem! Miután bő egy hónap alatt letelefonáltam kétezer forintot, ráadtam a fejem és előfizettem én is busterre. Korábban volt róla szó, hogy pbxesen keresztül a busterek nem használhatók. Nos, ez nem így van, egy kis trükkel működik! Úgyhogy mostantól még boldogabb pbxes használók lehetünk :) Az áthidaló megoldás az, hogy a voxalot-nál kell beregisztrálni a bustert, a pbxes-nél pedig a voxalot trunkjét, és máris működik. Kellemes telefonálást!  ;)

Még egy kis trükk szintén a pbxes-hez. Ha valaki szeretné tudni, hogy mikor melyik szolgáltatón keresztül hívják fel (kijelzős telefon miatt, híváslista), erre is van egy megoldás. Akit érdekel keressen meg privátban, most lusta vagyok leírni  :cool:

Doki! Neked még adós vagyok a pbxes-el, sőt egyre jobban, mivel van egy olyan jó hírem is számodra, hogy az i2telecom is működik rajta keresztül. Így mostmár semmire sem foghatod majd, hogy miért is kell Neked annyi dobozt használni  ;)

#1124 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 21:39

Idézet: propel - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 21:54

A probléma akkor van, ha a flash disk-et egy másik gépbe dugod be,mivel a programok általában sok információt jegyeznek be a regisztrációs adatbázisba.
X-lite-vel kipróbáltam működik, négy szolgáltatóra beregisztrált nekem.
Pl. X-lite-nál kimásolod a flash disk-re a program filekből az X-lite mappát, majd a regeditből lemented a hozzá tartozó bejegyzést. Ha másik géppel szeretnéd használni, előbb be kell másolni a lementett
reg fájlt a regeditbe. Gond lehet a hangszóróval és a mikrofonnal, ezért érdemes a konfigurációnál a default-on hagyni ezeket.

Üdv. propel a fórumon, látom első hozzászólásod! Az X-lite mindent az égadta világon a regisztriben tárol, régebben le is írtam hogy pontosan hol. A regedit lementése és beolvasása az idegen gépen valóban működhet, de ezt nem ajánlanám, mert az idegen gépen így minden beállított szolgáltatás és a hozzá tartozó password! de még a híváslista is megmarad ha valaki felinstallál egy xlite-ot.

Doki kérdése konkrétan a Gizmo-ról szólt, és hogy hogy lehet megoldani. A Gizmo (a belinkelt fórum alapján) nem tárol semmit idegen könyvtárban/registry-ben ezért (elviekben) simán használható flash diskről. De a sima átmásolás helyett korrektebb az egyenesen az usb-re való telepítés.
Mindenesetre Te előrébb vagy azzal, hogy x-lite-ot ki is próbáltad.  :respect:

#1125 Felhasználó inaktív   propel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 21:58

Oké!
Nyilvánvalóan nagyon sokan tudjuk, hogy az X-lite minden adatot a regeditben tárol,
talán ezért is egyszerű vele ez a megoldás.
Egyébként Doki kérdése pontosan igy szólt, " (pl. Gizmot vagy mas telefonos dolgot).
Ezért is mertem az X-lite-vel előjönni.
Különben nem jelent nagy problémát a regeditből kitörölni a bejegyzést, ha már nem kell.
Ezt én is megtenném.

#1126 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 22:43

Idézet: propel - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 22:58

Oké!
Nyilvánvalóan nagyon sokan tudjuk, hogy az X-lite minden adatot a regeditben tárol,
talán ezért is egyszerű vele ez a megoldás.
Egyébként Doki kérdése pontosan igy szólt, " (pl. Gizmot vagy mas telefonos dolgot).
Ezért is mertem az X-lite-vel előjönni.
Különben nem jelent nagy problémát a regeditből kitörölni a bejegyzést, ha már nem kell.
Ezt én is megtenném.

Oké, részemről is, félre ne érts, :) bár lehet kissé sarkosan fogalmaztam így visszaolvasva. Igazad van abban is, hogy tényleg nem csak a Gizmót kérdezte  :respect:
Csak egy kérdés, hátha én vagyok lemaradva. Regisztrihez két kattintással hozzá lehet adni bejegyzéseket. Törölni is lehet ugyanilyen könynen, vagy azt már manuálisan kell megkeresni/törölni? Köszi

#1127 Felhasználó inaktív   propel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 07:44

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 22:43

Oké, részemről is, félre ne érts, :) bár lehet kissé sarkosan fogalmaztam így visszaolvasva. Igazad van abban is, hogy tényleg nem csak a Gizmót kérdezte  :respect:
Csak egy kérdés, hátha én vagyok lemaradva. Regisztrihez két kattintással hozzá lehet adni bejegyzéseket. Törölni is lehet ugyanilyen könynen, vagy azt már manuálisan kell megkeresni/törölni? Köszi

Hát jobb megoldást én sem tudok mint manuálisan ebben az esetben.
Ez sem sokkal több két kattintásnál, ha tudod hol kell keresni.

#1128 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 06:27

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 20:10

Te Professor! Most mar mit csinaljak veled? Most mar csak Akademikus cimem van szamodra!!! ... de azert ez meg korai lenne ... ;)
Tenyleg ez igy egyszeruen lehetseges lenne?
Rainstallalok pl. Gizmot ugy, hogy mar eleve Flashra, kiveszem, elviszem mashova es bedugom idegen comp-be, megjelenik a Fl. dr. -en a megfelelo ikon,  raklikentem es kinyilik az Gizmom az oszes kontaktusommal, beallitasaimmal, stb. Jol ertettem? Ha igen es ez igy mukodik, akor ez zsenialis mert nagyon egyszeru es mukodik ... annyire egyszeru lenne, hogy nem hiszem el ...  :think:  Kiprobaltad mar?
Ha igy van, akor ezt meglehet csinalni elvgileg barmilyen programmal? X-pro-val, Skype, stb.?
Mit jelent az, hogy "A programot pedig majd ebből a könyvtárból indítod el."? Lenne vmi ikon mely arra mutat? Hogy nezki ez ... De lehet ezt megcsinalni nem is csak Flashsal, hanem barmilyen USB kulso HDD-vel is, sot nem lehetne az egesz compot bootolni a USB levo HDD-rol  es akor lenne sajat(!!!) megszokott computerem barhol? :confused:  :think:
Ha ilyen egyszeru lenne, akkor miert annyire szorgalmason dolgoznak ezek a fiuk http://portableapps.com/ ? Mert Buksika sz. ez nagyon egyszeru dolog es csak installation mulik? Igy van ez egyaltalan?
Nagyon erdekesnek tartom a dolgot!  :omg:   :respect:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 08. 03. 06:47 -kor

VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1129 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 06:53

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 22:28

... a bustert, a pbxes-nél pedig a voxalot trunkjét, és máris működik. Kellemes telefonálást!  ;)

Még egy kis trükk szintén a pbxes-hez. Ha valaki szeretné tudni, hogy mikor melyik szolgáltatón keresztül hívják...

Doki! Neked még adós vagyok a pbxes-el, sőt egyre jobban, mivel van egy olyan jó hírem is számodra, hogy az i2telecom is működik rajta keresztül. Így mostmár semmire sem foghatod majd, hogy miért is kell Neked annyi dobozt használni  ;)

Hat, most mar lassan tenyleg ugy nezki, hogy tul sok dobozom lesz es eladasra kerulnek ...  ;)
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1130 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 06:57

Idézet: propel - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 21:54

A probléma akkor van, ha a flash disk-et egy másik gépbe dugod be,...

No, pont ezert a gynauk miatt nekem is kicsit gyanus ez a dolog ...

#1131 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 07:02

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 22:39

...
Doki kérdése konkrétan a Gizmo-ról szólt, és hogy hogy lehet megoldani. A Gizmo (a belinkelt fórum alapján) nem tárol semmit idegen könyvtárban/registry-ben ezért (elviekben) simán használható flash diskről. De a sima átmásolás helyett korrektebb az egyenesen az usb-re való telepítés.
...

Igen eppen ezert volt remenyem,hogy Gizmoval talan konyebb dolgunk lenne. Akor gondolod, hogy ez mehet Gizmoval?
Mert X-pro/lite persze hogy erdkesebb lenne mert ott 10 db. szolgaltao is lehet, de ha ez nem megy akar a Gizmo is megtenne a dolgot (2db szolgaltatojaval) valamint ha PBX-re gondolom akor mar tok mindegy lenne, mert a Gizmo e esetben egy sima mellek lenne es rolla lehet moindent csinalni PBX-ben. Idegen computerrol beszelve ez nem lenne semmi egyyaltalan !  :up:

#1132 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 07:08

Idézet: propel - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 22:58

1) ... Egyébként Doki kérdése pontosan igy szólt, " (pl. Gizmot vagy mas telefonos dolgot).
2) Ezért is mertem az X-lite-vel előjönni.
3) Különben nem jelent nagy problémát a regeditből kitörölni a bejegyzést, ha már nem kell.
Ezt én is megtenném.

1) Pontosan igy van, sot mar HDD-krol is beszelek ...  ;)
2) Nagyon tiszteletre melto  lepes volt mert az X-ten meg fontosabb lenne mint Gizmo, de ha Gizmoval egyszerubb akor az is eleg lenne.
3) Hat ez nem biztos egyaltalan: az ember idegen helyen van, siet, siettetnek, ideges, stb - ismerem/ismertek e szituaciot ... ott maradnak az adatok es komoly gondok lehetnek ...  Es ne felejtsunk, hogy en arrol beszelk, hogy bedugtam telefonbaltam, lezartam, kivettem es elmentem mashova ...

#1133 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 07:12

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 23:43

Jo kerdes ... akarhogy ez nem annyire kenyelmes lenne ... Legfeljebb ezt a folymatot automatizalni kellene es lehet, hogy ezek a fiuk http://portableapps.com/ pont ezt csinaljak sajat app-kkel?

#1134 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 08:23

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 6:57

No, pont ezert a gynauk miatt nekem is kicsit gyanus ez a dolog ...

Nem akartam hozzaszolni ehhez a temahoz, de megis megteszem.

usb-s memoria:

- az, hogy milyen betujelet kap az usb-s diszk, az attol a geptol fugg amibe belerakod.  Peldaul nalam C-H foglaltak a betuk, utana halozati meghajtok vannak, es a flash disk az 'R' jelzest viseli.

- nem mindegy milyen usb-s kutyut viszel, nem mindegy milyen gepbe.  kellhet driver hozza.  az is lehet, hogy nem minden gepbe, mert ez oprendszer (es service pack) fuggo

- regeditet valoszinuleg nincs jogod babralni a gepen amibe beledugot, mert ahhoz rendszergazdai jogok kellenek az adott gepen

- hdd hurcolaskor hasonlo problema: nem tudhatod elore a betujelet, regeditet nem tudsz babralni, sot, esetleg a berakott lemezhez sincs jogod.

Ezert en mast gondolok.  Keress neten olyan linux alapu livecd-t amiben eleve van skype / xlite / sjphone / gnomemeeting.  Ez utobbi szinte mindegyikben van (knoppix, astaro security linux, ubuntu live).  Barmilyen gepbe berakod, bebootolsz rola, es egy komplett linuxod van, ami nem nyul a gep eroforrasainak egy reszehez (nem olvas, nem ir a merevlemezrol stb) tehat miutan vegeztel nem hagysz magad utan se nyomokat (hivaslista, kontakt lista) se kart (nem irtal felul semmit amit nem kellett volna).

Igazabol el sem tudom kepzelni, hogy windows alatt megoldhato volna a 'barhova megyek es ugyanazt latom' mert egyszeruen ilyen nincs.  Valamivel tuti lesz problema.

#1135 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 16:59

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 8:23

Igazabol el sem tudom kepzelni, hogy windows alatt megoldhato volna a 'barhova megyek es ugyanazt latom' mert egyszeruen ilyen nincs.  Valamivel tuti lesz problema.

Élő példa a PhoneDrive, hogy a probléma megoldható. Persze ehhez megfelelő szoftver szükséges. Arról nem írnak, hogy hagy-e nyomot maga után a gépen.
http://www.cybercomputers.hu/items.php?typ...etail=1&c_id=52
http://www.cybercomp.../news.php?id=10

#1136 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 22:26

Idézet: leslie-sz - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 16:59

Élő példa a PhoneDrive, hogy a probléma megoldható. Persze ehhez megfelelő szoftver szükséges.

Idezet a weboldalrol:

"Amint csatlakoztatta a számítógépre vagy a Laptopra, automatikusan telepíti önmagát, majd kezdeményezheti hívását."

Nem mellesleg: miota ket kulon dolog a szamitogep es a laptop?  Es tovabbra is fenntartom:

- ha megfelelo oprendszered van (linux, mac, regebbi windows?)
- ha megfelelo jogosultsagod van (mi van ha nincs jogod semmit futtatni az usb-rol?)
- honnan tudhatom hogy miket hagy maga utan?

Valamint ha jol latom, ez _egy_ program, _egy_ szolgaltato.  Nem pedig szolgaltatofuggetlen megoldas.  Valamint nekem kicsit gyanis, hogy ez az elso szolgaltato akinel olcsobb mobilt hivni, mint kulfoldet.  Ebben valami kamu van.  Ha tenyleg megerne ilyen aron mobilt hivhatova tenni, mar mindenki ennyiert adna.

Szerintem a kulcsmondat az idezetedben is: "persze ehhez megfelelo szoftver szukseges".  NEM!  A 21. szazadban vagyunk.  NEM akarok egy tonna szoftvert magammal cipelni.  Kinosan mosolyogni, ha a fogado szamitogepen valami mashogy van.  En egy, azaz egy darab cd-t akarok csak magamnal tartani amin egy komplett oprendszer van, es barhova megyek ahol van cd olvaso, ott ugyanazt kapom.

#1137 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 04. 06:42

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 22:26

- ha megfelelo jogosultsagod van (mi van ha nincs jogod semmit futtatni az usb-rol?)

En egy, azaz egy darab cd-t akarok csak magamnal tartani amin egy komplett oprendszer van, es barhova megyek ahol van cd olvaso, ott ugyanazt kapom.

Csak szerényen érdeklődnék, hogy az utóbbihoz van jogod?

Idézet: "Mar regota szeretnek megtudni hogy lehet rainstallalni vmit USB Flash diskre (pl. Gizmot vagy mas telefonos dolgot)?"

Innen indult a az egész, én még ezt is figyelembe vettem, amikor válaszoltam. Te már túl vagy ezen, kiterjesztetted a problémát.

#1138 Felhasználó inaktív   gap 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 07:52

Sziasztok
Óvatosan érdeklődöm, hogy létezik-e olyan telefonkészülék (esetleg DECT), melyre kettő (voip) vonalat is lehet csatlakoztatni.
Mivel a Voipstunton csak hívok a Neoxon pedig csak fogadok hívásokat, ezért praktikusabb lenne az 1 telefon a kettő vonal kezelésére. Sajnos annak idején elhamarkodtam a vásárlást és SPA1001 helyett PAP2-t vásároltam.
köszönöm előre is a válaszokat.

#1139 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 10:54

Idézet: leslie-sz - Dátum: 2006. aug. 4., péntek - 6:42

Csak szerényen érdeklődnék, hogy az utóbbihoz van jogod?

mivel a cd-rol bebootolva egy teljesen onallo, az anyageptol fuggetlen operacios rendszert kapsz, igy nincsenek ilyen szintu jogosultsagi problemak.

ha nincs cd - az valoban pech - bar en meg nem talalkoztam olyan geppel amiben ne lett volna cd es ne lehetett volna rola bootolni.

#1140 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 11:06

Tegnap tokjo nap volt, ilyen cuccokat tanulmanyoztam:

http://cisco.com/image/jpeg/en/us/guest/pr...ecd800961d6.jpg
http://cisco.com/image/jpeg/en/us/guest/pr...ecd8016aa16.jpg
Plusz egy 7835-os call managert es egy vg224-es analog phone gateway-t (ami nagyjabol 24 darab ata egyben).  Hat eleg impozans csapat ezek igy egyutt, es eleg izmosan toljak a voipot.  Az izmossag mellett a kellemetlenseg: 12 karakternyi konfiguracios hiba miatt ~1 orat szenvedtunk mire megtalaltuk a hibat, amiert nem lehetett kifele telefonalni.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.