HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 08. 19:25

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 19:37

Buszke vagyok magamra  ;)  hogy en vettem eszre ezt az uj functiot elsokent ...  :cool:
Tenyleg ez jo dolog. Jajahnak is van ilyen, de ott fizetni kell perceket.

Doki-doki, csak a miheztartás végett: olvasd el a "2006. máj. 4., csütörtök - 7:40 " hozzászólásomat a 2. lapon... :cool:

#122 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 02:04

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 20:25

Doki-doki, csak a miheztartás végett: olvasd el a "2006. máj. 4., csütörtök - 7:40 " hozzászólásomat a 2. lapon... :cool:

Jo-jo ... igazad van. Most mar te mehetsz a talalmanyi hivatalba ... nem en sajnos  ;)
Minden esetre ez egy jo dolog. Es meg mindig ahogy szokott lenni a preoritas a tied. Te igazon a forumunknak a hiatasos CIA fonoke vagy: mindig valamit ujabbat kinyomozol. Hiaba nekem nem sikerult megelozni teged.
Bocs, nem vettem eszre (vagy lattam es elfelejtettem?) az irasadot.  :respect:

Szerkesztes:
Azert viszavonom, hogy telyesen a te preoritasod: most ujra megneztem es te a Voipbusterrrol irtad, en pedig a Voipdiscountrol adtam hirt. Igy a nemzekozi szabalyok sz. mid a kettonkenk jar az elsoknak jaro dij ...  ;)  :cool:  :up:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 09. 02:09 -kor

VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#123 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 06:38

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 3:04

Azert viszavonom, hogy telyesen a te preoritasod: most ujra megneztem es te a Voipbusterrrol irtad, en pedig a Voipdiscountrol

OK  ;)

(kiváncsi voltam észreveszed-e)

#124 Felhasználó inaktív   calocsay 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 09. 17:42

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 11:42

Doki!
Lehet a voipstunt-ot egy felhasználó névvel egyidőben akár több helyről is használni.
Kipróbáltam PAP2 mindkét vonalán azonos voipstunt user/pw és harmadikként az X-Prot is elindítottam szintén ugyanazzal az user/pw-el és működött mind a 3 egyszerre. Ez természetesen a NEO-nál már nem működik.

A dialplanból természetesen számos SIP szolgáltató felé lehet hívást indítani, amennyiben a regisztrált szolgáltatód ezt támogatja. A Magyar szolgáltatók közül egyedül úgy tudom, hogy a phone21 (régi nevén myphone.hu) támogatja mindkét irányban (anyuser) egy DKoreai szerveren keresztül.
Egy példa hogy kell a  dialplan-ba beírni, más szolgáltatók gyors hívását:
Az fwd szolgáltató van regisztrálva az egyik vonaladra, melyről a sipphone szolgáltatót hívod SIP-en keresztül. Az fwd-nél a sipphone elérhetőségi kódja **747.  A # megnyomását követően tárcsázod az x helyén szerepló sipphone utolsó 7 számjegyét.
|<#:**747>xxxxxxx<:@fwd.pulver.com>) 
Ez természetesen fordítva is elérhető , tehát az sipphone hálózatáról az fwd elérése
<1#=sip:1393>xxxxxx<:@proxy01.sipphone.com>)
Ebben az esetben az fwd behívó kódja az fwd felé a 1393. Tehát a 1# után a 6 számjegyű fwd-s számot kell bepötyögni a telóba.

Itt egy link a legújabb fwd behívó kódokra, de ebben nem látom már a fentebb írt (sipphone) szolgáltatót, de azért gondolom érthető az egész  lényege.
http://www.freeworld...ore/?p=features
itt a "access codes"-ra klikk.
Üdv.

A phone21 szolgáltatóról adott információd nem pontos, ők is bezárják a kapukat, más VoIP hálózatból nem elérhetőek! Ettől függetlenül létezik magyar VoIP szolgáltató, aki minden irányban nyitva van mylineglobal.hu. Át lehet irányítani 21-es számot az általad használt voip szolgáltató hálózatára, kivéve akik bezárták magukat, Pl: Neo, Mikroháló, stb... Inphonex-re ragyogóan működik az áthívás és a 21-es szám behívhatósága. További infokat a sipbroker.com oldalon találhatsz a nyitott hálózatú VoIP szolgáltatókról.

#125 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 18:49

itt az igazság:

* Max 300 minutes per week of free calls, measured over the last 7 days. Unused free minutes cannot be taken to the following week(s). If limit is exceeded, a minimal rate of 1ct/min will be charged (as shown in the VoipStunt software).

#126 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 19:15

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 19:49

itt az igazság:

* Max 300 minutes per week of free calls, measured over the last 7 days. Unused free minutes cannot be taken to the following week(s). If limit is exceeded, a minimal rate of 1ct/min will be charged (as shown in the VoipStunt software).

Allandoan valtasztatnak a jatek szabalyait jatek kozben ... ez mar nem szep dolog ... biztos azert leszarrjak (bocs, de ez a legmegfelelobb) a felhasznalokat mert tudjak, hogy igy is Ok a legolcsobbak? Lehet, hogy igaz is, bar ez nem okos politika is rovidlato. Az emberek megunjak az allando valtoztatasokat (pl. en kozel vagyok ehez) es fizetnek inkabb kicsit tobbet, de nyugadtan elnek es nem muszaj naponta lesni a vatozasokat.
:down:
Ezert annak ellenere,hogy az en US szolgaltatom kerul nekem 24$-ba havonta (kb. 100 orszag korlatlanul) meg mindig nem mondtam fel nekik, annak ellenere sem, hogy a "busterek" sokkal olcsobbak ... Legalabb az en szolgaltom nem szolgtalja engemet ezert a penzert semmi meglepetessel, csak telefonhovasi lehetoseggel ...
:up:

Es mi van a tobbi busterekkel?  :confused:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 09. 19:23 -kor

VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#127 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 19:43

:offtopic:

ez is érdekes lesz: mobile callback ...

Kép

Szerkesztette: blackbile 2006. 05. 09. 19:44 -kor

#128 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 19:46

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 20:15

Allandoan valtasztatnak a jatek szabalyait jatek kozben ... ez mar nem szep dolog ... biztos azert leszarrjak (bocs, de ez a legmegfelelobb) a felhasznalokat mert tudjak, hogy igy is Ok a legolcsobbak? Lehet, hogy igaz is, bar ez nem okos politika is rovidlato. Az emberek megunjak az allando valtoztatasokat (pl. en kozel vagyok ehez) es fizetnek inkabb kicsit tobbet, de nyugadtan elnek es nem muszaj naponta lesni a vatozasokat.
:down:
Ezert annak ellenere,hogy az en US szolgaltatom kerul nekem 24$-ba havonta (kb. 100 orszag korlatlanul) meg mindig nem mondtam fel nekik, annak ellenere sem, hogy a "busterek" sokkal olcsobbak ... Legalabb az en szolgaltom nem szolgtalja engemet ezert a penzert semmi meglepetessel, csak telefonhovasi lehetoseggel ...
:up:

Es mi van a tobbi busterekkel?  :confused:

Kicsit optimistábban felfogva :D
4 hét * 300 min = 1200 min/28 nap, tehát maradt még 2-3 nap a hónapból, így az adott  hónapban marad még 2-3 nap, ami  85 - 128 perc + beszélgetést jelent. Tehát összesen 1285 - 1328 perc/hó  ;)
Egyre jobban beosztják a telefonálási szokásainkat/ időnket , a következő alkalommal 1 nap max: 40 perc lesz  :mad: 
Persze akkor korrekt a dolog, amikor befizeti vki a 10€-t  annak a szerződésnek kellene a lejáratáig (pl. 120 day) tartani, tehát csak az újakra vonatkozhat a módosítás. De hát ez free, meg beta, meg ezzel ezek szerint mindent + lehet csinyálni. A Lényeg persze, hogy ez még  mindig messze a legolcsobb ;)

#129 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 20:29

de legalabb mar pontositottak, hogy ha tullepi az ember, akkor 1 cent percenkent. szoval szerintem ez meg mindig nem olyan veszes! aki kevesebbet telefonal, annak 0, aki tobbet, annak az 1-hez kozelit. meg mindig olcsobb, mint a nem ingyenes, ahol, ha jol ertem, 1c vegig.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#130 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 16:29

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 20:43

ez is érdekes lesz: mobile callback ...
...

Miert  :offtopic:  ? Ez egyaltalan nem off topic! Ide most mar minden tartozik ami VoIP-es es olcso telefonalashoz tartozik.
Vegul a "busteres" call backet is gondolom lehet valahogy internet kepes mobilre ratenni  :confused:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 10. 16:42 -kor

#131 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 16:40

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 20:46

Kicsit optimistábban felfogva   :D
4 hét * 300 min = 1200 min/28 nap, tehát maradt még 2-3 nap a hónapból, így az adott  hónapban marad még 2-3 nap, ami  85 - 128 perc + beszélgetést jelent. Tehát összesen 1285 - 1328 perc/hó  ;)
Egyre jobban beosztják a telefonálási szokásainkat/ időnket , a következő alkalommal 1 nap max: 40 perc lesz  :mad: 
Persze akkor korrekt a dolog, amikor befizeti vki a 10€-t  annak a szerződésnek kellene a lejáratáig (pl. 120 day) tartani, tehát csak az újakra vonatkozhat a módosítás. De hát ez free, meg beta, meg ezzel ezek szerint mindent + lehet csinyálni. A Lényeg persze, hogy ez még  mindig messze a legolcsobb   ;)

Nem is az a problema, hogy mennyibe kerult, hanem az hogy allandoan valtozik ... Igazad van, hogy legalabb azkora aki mar befizetetett turnus vegeig nem szabadna valtoztatni. De ez a "szabad piac". Csak mitol szabad? Talan a tiszteseges szabalyoktol? USA-ban ilyen ceg mar komoly gondokkal allna szembe: valami penzehes jogasz mar reg raszallna es az ugynevezett "class action" pert inditana milliokat kovetelve $-ban persze. Ahogy mar megtettek par szor pl. AT&T telefonos gigatussal par szor ...

#132 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 16:55

1) AOL launches IM-based VoIP service

It's the Law of the Playground: The big boys may not take over a game when they join in, but they can't help but change the rules. When it comes to consumer marketing, there are few bigger boys than AOL, which last week announced its free, IM-based VoIP service. AIM Phoneline gives a free phone number to any instant messaging client--remember, IM is already free. Skype, by comparison, charges $4 per month for an inbound phone number. If you want to make outgoing calls on the AOL VoIP service, that'll cost a flat $14.95 per month. The new AOL service is primarily a consumer play, but carriers are well aware that consumer tech has a way of sliding into enterprises, so this approach to VoIP service delivery is definitely worth watching.

Reszletek: http://www.cbronline.com/article_news.asp?...87-3E056823D5C1

2) New Skype beta harder to block

The conflict between Skype and network administrators is heating up. Admins have long been worried about Skype, which "borrows" users' network resources in a proprietary and cloaked way. The latest beta of Skype, version 2.5, does a better job than ever of hiding its traffic from admins, says German company iPoque. Admins have long feared Skype because of its ability to use network bandwidth in hard-to-control ways. iPoque, which claims to be able to stop Skype using traffic analysis, says the new beta gets around its previously effective software blocks. iPoque says it will produce a work-around. With enough ingenuity, it seems, players like Skype may be safe even if carriers start charging extra for high-bandwidth services like VoIP and video.

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 10. 17:01 -kor

#133 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 18:13

Dr.Buster: a jogi eszmefuttatasoddal nem tudok egyeterteni. nem latok sehol szabalyvaltozast! egy beta projecthez csatlakoztunk (annak minden hatranyaval!), es csatlakozaskor elfogadtuk, hogy menet kozben barmi valtozhat. (szinte.) raadasul mar az eredeti "szerzodesben" is volt egy csomo kibuvo, csak nem volt nevesitve. (az elvarhatohoz kepest tulzo hasznalat..) ebbol meg Nalatok sem lenne per. (es ha magyarorszag nem is annyira jogfejlett, mint az usa, a finerea cegek egesz europaban szolgaltatnak, ahol azert nem nagyon kulonbozik a jogkovetes es jog koveteles az usa-tol!
a forum ma:

#134 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 19:24

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 19:13

Dr.Buster: a jogi eszmefuttatasoddal nem tudok egyeterteni. nem latok sehol szabalyvaltozast! egy beta projecthez csatlakoztunk (annak minden hatranyaval!), es csatlakozaskor elfogadtuk, hogy menet kozben barmi valtozhat. (szinte.) raadasul mar az eredeti "szerzodesben" is volt egy csomo kibuvo, csak nem volt nevesitve. (az elvarhatohoz kepest tulzo hasznalat..) ebbol meg Nalatok sem lenne per. (es ha magyarorszag nem is annyira jogfejlett, mint az usa, a finerea cegek egesz europaban szolgaltatnak, ahol azert nem nagyon kulonbozik a jogkovetes es jog koveteles az usa-tol!

Ez egy írásos szerződés,ami ha az ügyfélnek megfelel és azt ráutaló magatartással elfogadja (10€ kifizetésével), akkor kölcsönösen létrejön a két fél között a szerződés. A beta a műszaki tartalomra/fejlesztésre, s nem pedig a jogi tartalomra utal. Ergo amit kölcsönösen elfogadnak a felek a leírtak (szerz.) alapján az a szerződés időtartamára mindkét fél számára kötelező érvényü. A folyamatban természetesen lehet változás, de az a régi ügyfelekre nem vonatkozhat.  Mivel nem teljesíteti /megsérteti a  megállapodott szerződést ezért a sértett kártérítési igénnyel élhet.
Igen ámde:
Az  egy másik tényező, hogy ilyen esetben egy épp eszü ember sem fog  perbe lépni egy olyan féllel szembe, aki ingyen szolgáltat neki. Tehát itt mit is akarna követelni az ügyfél  :confused: Talán még a cégnek kéne fizetni a szolgáltatás mellé.  :D 

#135 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 19:43

amit irsz, az pontosan ugy van. de hol kovetkezik a "a szerződés időtartamára mindkét fél számára kötelező érvényü"-bol a "változás, de az a régi ügyfelekre nem vonatkozhat"? amikor a szerzodes eleve tartalmazta az egyoldalu valtoztatas lehetoseget!?

ugy tunik szamomra, hogy Te ugy "irtad" ala, hogy nem olvastad el, hogy mit irsz ala! ;)

persze en sem! :D most atfutottam. barmikor megvaltoztathatjak a szerozdest(!), barmikor indok nelkul felmondhatnak Neked, es barmikor valtoztathatnak azon, hogy arulnak-e barmit is ingyen. tovabba elfogadod, hogy az ingyenes hivasok idotartama es mennyisege korlatozott. (hogy mennyiben, az nincs benne!)

az utolso pont szo szerint:
"Our rights
1. VoipStunt may charge you a cost-price based rate for any subsequent calls to one of the free destinations, terminate your account, or deny the use of the VoipStunt service or features of it."

a beta egyebkent nem egeszen erre vonatkozott, de van kapcsolat. egy normal szolgaltatotol az ember (jogilag is) elvarja, hogy legyen support, meg hogy legyenek a szerzodesben egyertelmuek a fogalmak. (mit jelent a "tul sok telefonalas", meg mit a " If limit is exceeded, a minimal rate will be charged" kifejezesek. egy beta rendszernel (mivel ez egyertelmu volt mindket fel reszere) ezeket a hibakat szerintem nem rohatnad fel nekik.

Szerkesztette: bogdan 2006. 05. 10. 20:00 -kor

a forum ma:

#136 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 20:52

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 20:43

amit irsz, az pontosan ugy van. de hol kovetkezik a "a szerződés időtartamára mindkét fél számára kötelező érvényü"-bol a "változás, de az a régi ügyfelekre nem vonatkozhat"? amikor a szerzodes eleve tartalmazta az egyoldalu valtoztatas lehetoseget!?

ugy tunik szamomra, hogy Te ugy "irtad" ala, hogy nem olvastad el, hogy mit irsz ala! ;)

persze en sem! :D most atfutottam. barmikor megvaltoztathatjak a szerozdest(!), barmikor indok nelkul felmondhatnak Neked, es barmikor valtoztathatnak azon, hogy arulnak-e barmit is ingyen. tovabba elfogadod, hogy az ingyenes hivasok idotartama es mennyisege korlatozott. (hogy mennyiben, az nincs benne!)

"Our rights
1. VoipStunt may charge you a cost-price based rate for any subsequent calls to one of the free destinations, terminate your account, or deny the use of the VoipStunt service or features of it."

a beta egyebkent nem egeszen erre vonatkozott, de van kapcsolat. egy normal szolgaltatotol az ember (jogilag is) elvarja, hogy legyen support, meg hogy legyenek a szerzodesben egyertelmuek a fogalmak. (mit jelent a "tul sok telefonalas", meg mit a " If limit is exceeded, a minimal rate will be charged" kifejezesek. egy beta rendszernel (mivel ez egyertelmu volt mindket fel reszere) ezeket a hibakat szerintem nem rohatnad fel nekik.

Hát persze, hogy nem olvastam el. Én is a 100 közül a 99-be tartozom - Ajándék lónak ne nézd a fogát ;)
Hamarosan lejár a 120 napom, azon filózok, hogy melyikre töltsek fel. A Voipdiscount (mobil) árban a legjobb, meg talán az egyik legkésőbbi változat  is. Persze ettől még lehet, hogy a VS tovább marad free.  :omg:

#137 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 00:43

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 19:13

... ahol azert nem nagyon kulonbozik a jogkovetes es jog koveteles az usa-tol!

Sajnos nagyon!

#138 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 00:48

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 20:43

"Our rights

Igy van minden, de ammit megvettem az mar nem valtozhat ... elvileg es ha valaki nagyon eszes jogasz visz az ugyet birosagba (USA) akor a birosag akkor is szankciokat helyezhet kilatasba, akar mi van a szerzodesban: "tisztesegtelen szerzodes" neven ... de mindegy. Ezek nem a mi dolgunk es nincs olyan jogaszunk aki ebbol penszt szeretne csinalni.

#139 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 02:21

Kiváncsi voltam, hogy múltkor Blacbile által belinkelt "voip szolgáltató" hol tart.
Lám lám ez a csapat is leköveti a Voipstunt napi kiegészítőit 300min/7 nap 
http://voip.aspydigital.com/
A Híreik aranyosak ;)
http://voip.aspydigital.com/hirek.html   
de a gyakori kérdések is elég mulatságosak ezen fórum látogatói számára  ;)

Bogdan mútkor  beszélgettünk róla , hogy csinálhatják server, firmware, stb. Egy nagy frászt - Szerintem a megrendelőnek kivisznek egy PAP2-t , esetleg egy routert is  ha kell - Bekonfigolják az előre regisztrált és 10€-val feltöltött accountot , majd lezárják a routert/ATA-t egy admin/user pw.-el és jócccakát. Otthon meg nézik, a hívás listát a weben , hogy mennyit  fogyaszt az ügyfél. Hónap végén kimásolják a hívásrészletezőt  , felszorozzák x %-al és kiszámlázzák a jogkövető szerződésük alapján - és ennyi.  Egy user/pw-ot több ügyfelük is megkaphat, hátha nem beszélnek olyan sokat  ;)

#140 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 02:42

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 3:21

Kiváncsi voltam, hogy múltkor Blacbile által belinkelt "voip szolgáltató" hol tart. ...

En is megneztem ... ez sem Amerika: ha nincs nekik megallapodasuk "busterekkel" akor igen nagy gondjuk lenne itt (US). Mar meg nehany het es legalabb a bortonyben lenne a helyuk, legalabb a birosagig, utana viszont addig amik nem fizetnenek ki a "bustreknek" neh'ny millio $-t.
De igy is lehet,hogy a "busterek" elcsipnek Oket, felteve ha kinyomoznak azt hagy egyaltalan van e penzuk. Ha nincs, akor sajnos lesznek mas kovetkezmenyek ennek. Koztuk az is lehet, hogy tovabb szigoritjak hozaferest szolgaltotasukhoz, akar ATA-kat le is tilthatjak ... majd latjuk.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.