HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 14. 22:27

Idézet: Asker - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 21:39

nálatok se műxik a voipdiscount?

Kiprobaltam es par szor tudtam kicsongetni, kapcsolt is, de utana megalt az egesz: ringing, de soha nem kapcsol, uatana abba is hagy ...

Itt is papanszkodtak a fiuk: http://voxilla.com/P...pic-t-8749.html
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#162 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 23:14

Erdekesnek tartok:

http://voxilla.com/P...pic-t-7572.html
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#163 Felhasználó inaktív   calocsay 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 15. 10:44

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 1:20

Szia Bogdan!
En is kiprobaltam: kivaloan mukodik, mindenkit oszekapcsoltam mindenkivel (kulonbozo orszagokat), kitono a hangminosig is. Annyire gyorsan kapcsol, szinte azonnal.

Kedves LeptisMagna!

A mylineglobal minden oldalról nyitott, de ezt természetesen egy egyszerű áthívással kb: 1 perc alatt le lehet ellenőrizni: 63600000@sip.myline.hu. (akinek gondja lenne vele, kérdezzen rá a szolgáltatójától, hogy engedélyezett-e az áthívás). A taxi 2000 is a mi ügyfelünk, épp azért, mert a nyitott hálózatot nem akarta lecserélni másra.  :) Ha pedig valaki azt mondja a saját hálózatáról, hogy nyitott, ugyanakkor az első áthívási kísérlet blokkolódik (outband proxy policy hibaüzenettel), nos, ott valaki nem mond igazat. Amúgy pedig nem minősítettem senki szolgáltatását, csupán pontosítottam és a valóságot világítottam meg.

Szerkesztette: calocsay 2006. 05. 15. 10:46 -kor

#164 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 11:45

kicsit összekavarodtam  :D

ki is szidja kinek a jó édes anyját?  :Đ

mi volt és mi van és mi lett belőle? és ki nyitott és kicsukott?? és a Ta?i ?000 miért ment át máshoz? átment vagy vitték?  :omg:

:D

#165 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 11:50

érdekes:

Kép

:think:

:D

#166 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 13:47

Idézet: calocsay - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 11:44

Kedves LeptisMagna!

A mylineglobal minden oldalról nyitott, de ezt természetesen egy egyszerű áthívással kb: 1 perc alatt le lehet ellenőrizni: 63600000@sip.myline.hu. (akinek gondja lenne vele, kérdezzen rá a szolgáltatójától, hogy engedélyezett-e az áthívás). A taxi 2000 is a mi ügyfelünk, épp azért, mert a nyitott hálózatot nem akarta lecserélni másra.  :) Ha pedig valaki azt mondja a saját hálózatáról, hogy nyitott, ugyanakkor az első áthívási kísérlet blokkolódik (outband proxy policy hibaüzenettel), nos, ott valaki nem mond igazat. Amúgy pedig nem minősítettem senki szolgáltatását, csupán pontosítottam és a valóságot világítottam meg.

Szia!
Köszönettel vettem a tájékoztatásod.
Amennyiben jól értelmezem, (majdnem) mindegyik  szolgáltató kiengedi a SIP hívásokat (a hazaiak közül: Klip, NEO, myline, stb.), de csak nagyon kevés fogadja (pl. myline ;)
A klip és Neo alól így simán kihívható. Kipróbáltam - és OK  ;)
Tehát a myphone.hu-ból lett phone24.hu és myline.hu  :confused:
http://www.mylineglobal.hu/index.php
+36 (21) 234-5xxx Ezek is GTS által igényelt számok ?
Átfutottam a honlapot:  Első nekifutásra a véleményem
- Percdíjak a többi hazai voip szolgáltatókhoz képest magasak
- Kártyafeltöltés min: 1.000 Ft 2.000 Ft-os feltölthetőség hiányzik.
- A többi szolgáltató (egyenlőre) nem kér díjat a 21-es behívószámért (kivétel: phone21, mikrohálo,phone24, stb.) 
- A áthívhatóság ezek szerint a nagy voip szolgáltatóknak nem áll érdekében (Klip, UPC,stb.)
Ebből adódóan az emberek többségének az éri meg, ha a nagy céget választja szolgáltatójának , s ezáltal a saját hálózaton belül (Klip, Neo) sok partnert hívhat ingyenesen, sőt még a kisebb voip cégeket is pl. myline, de sajna fordítva ez egy jó darabig nem fog működni.
Üdv.

#167 Felhasználó inaktív   calocsay 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 15. 15:39

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 13:47

Szia!
Köszönettel vettem a tájékoztatásod.
Amennyiben jól értelmezem, (majdnem) mindegyik  szolgáltató kiengedi a SIP hívásokat (a hazaiak közül: Klip, NEO, myline, stb.), de csak nagyon kevés fogadja (pl. myline ;)
A klip és Neo alól így simán kihívható. Kipróbáltam - és OK  ;)
Tehát a myphone.hu-ból lett phone24.hu és myline.hu  :confused:
http://www.mylineglobal.hu/index.php
+36 (21) 234-5xxx   Ezek is GTS által igényelt számok ?
Átfutottam a honlapot:  Első nekifutásra a véleményem
- Percdíjak a többi hazai voip szolgáltatókhoz képest magasak
- Kártyafeltöltés min: 1.000 Ft 2.000 Ft-os feltölthetőség hiányzik.
- A többi szolgáltató (egyenlőre) nem kér díjat a 21-es behívószámért (kivétel: phone21, mikrohálo,phone24, stb.) 
- A áthívhatóság ezek szerint a nagy voip szolgáltatóknak nem áll érdekében (Klip, UPC,stb.)
Ebből adódóan az emberek többségének az éri meg, ha a nagy céget választja szolgáltatójának , s ezáltal a saját hálózaton belül (Klip, Neo) sok partnert hívhat ingyenesen, sőt még a kisebb voip cégeket is pl. myline, de sajna fordítva ez egy jó darabig nem fog működni.
Üdv.

Szia,

Köszönjük, hogy megosztottad velünk véleményed! A leírt gondolataidra röviden válaszolok:

- A hazai percdíjak közül véleményünk szerint a standard tarifa tűnhet magasnak, de választhatsz kedvezőbb csomagot is, amivel akár csúcsidőben 4.80,-Ft egy belföldi vezetékes szám hívása.
- Az alacsonyabb feltöltő csomagokra rövidesen lesz lehetőség
- Általánosságban az a tapasztalat a 21-es számokkal kapcsolatban, hogy egyenlőre vagy csak céges ügyfeleknek adják ingyen, vagy havi előfizetési díjhoz kötik. A Skype is hasonlóan működik (vagy inkább azt mondanám, mi láttuk az Ő megoldásukat emészthetőnek) és jól bevált.
- Az említett számmező valóban GTS tulajdonú. Ennek csupán az az oka, hogy az összekapcsolásokat más szolgáltatókkal nem nekünk kell letárgyalni, hanem helyettünk megteszik Ők.

Üdv.

#168 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 01:24

Nagy ujsag : mai naptol lehet telefonalni Skype-bol ingyen barmilyen US & Canada telefonszamra! Klasz!  :up:

"Free calls within the US and Canada to all phones.

Hello,
Calls to friends and family on Skype have always been free. Now we've made calls within the US and Canada to all phones totally free till the end of the year.

Starting from today it doesn't matter if it's a Skype-to-Skype call or a call to landline or mobile phone - it's free as long as you're calling from within the US or Canada to US or Canadian phone number.

Make a free call now
Calling with Skype is easy - select someone from your contact list, or dial a number and hit the green call button. This is how to make a call.

How can we do this? Well, we hope our customers will support us by using Skype to make international calls at incredibly cheap rates, or by buying stuff from our store - like Skype Voicemail, perhaps an accessory like headphones to make using Skype even easier, or even a cool ringtone to personalize your Skype.   "

A minoseg nagyon jo, nagyon jo minden, csak egy baj van: miert e ev vegeig es nem orokre?  :confused: :eek:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 16. 01:55 -kor

#169 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 02:02

"How can we do this?"
hat neztuk, hogy mi a gebasz, es miert hasznaljak egyre kevesebben a skype-out-ot, mire latjuk, hogy itt ez a Finerea, es bakker hat nem ingyen lehet naluk egy csomo helyre telefonalni? meg ott a tobbi vacak, mind olcsobb, mint mi vagyunk. na azert ennyi ingyenesseget megsem ajanlunk, de valamit azert dobjunk be az ingyenbe, mert kulonben meg gond lesz.. :D

"csak egy baj van: miert e ev vegeig es nem orokre?"
szerintem rosszul olvasod a hirt! a sorok kozott kell olvasni, tudod, mint regen. ;)
amig csak egy ceg (Finerea) kinal ingyenesseget, addig ez barmikor megszunhet. amint kezd tob lenni, egyre kevesbe lehet kilepni onnan, hiszen akkor a masik ceg elonybe kerul. csapdahelyzet. sot, mas cegeket is arra sarkal, hogy nyissanak meg ingenes iranyokat! egyszoval en ezzel a hirrel bejelentenem az OROK ingyenkorszak kezdetet! :)

Szerkesztette: bogdan 2006. 05. 16. 02:05 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#170 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 02:13

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 3:02

"How can we do this?"
hat neztuk, hogy mi a gebasz, es miert hasznaljak egyre kevesebben a skype-out-ot, mire latjuk, hogy itt ez a Finerea, es bakker hat nem ingyen lehet naluk egy csomo helyre telefonalni? meg ott a tobbi vacak, mind olcsobb, mint mi vagyunk. na azert ennyi ingyenesseget megsem ajanlunk, de valamit azert dobjunk be az ingyenbe, mert kulenben meg gond lesz.. :D

Sajnos nem ertek veled egyet:

1) A tobbi ahol ingyen lehet telefonalni (Busterek) egyaltalan nem ingyenesek: be kell fizetni 12,5 USD mely lejar 3-4 honap alatt es vannak mas korlatozasok,melyek utan megint nem ingyen ...

2) Ez a Skype ajanlata tenyleg abszolut ingyenes: SEMMIT (!) nem kell fizetni erte. Egyebbkent a tollfree szamokra idaig is lehetett ingyen telefonalni Skypebol. Ez a lehetoseg volt Stanaphone-nel, de megszunt mert azt irtak, hogy draga nekik ...

Sajnalom, tenyleg sajnalom, hogy ez csak egy szep reklamfogas (csak felevre ervenyes ez az ingyeneseg).
Sajnalom azt is, hogy csak USA es Canada ingyen van ... HOL VAN, peldaul, A MAGYARORSZAG ?!!!!!  :mad:   :eek:  MIKOR LESZ ? !!! Mi van?  :confused:  Sajnos es csak vicc  :down:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 16. 02:15 -kor

#171 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 02:43

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 3:02

"csak egy baj van: miert e ev vegeig es nem orokre?"
szerintem rosszul olvasod a hirt! a sorok kozott kell olvasni, tudod, mint regen. ;)
amig csak egy ceg (Finerea) kinal ingyenesseget, addig ez barmikor megszunhet. amint kezd tob lenni, egyre kevesbe lehet kilepni onnan, hiszen akkor a masik ceg elonybe kerul. csapdahelyzet. sot, mas cegeket is arra sarkal, hogy nyissanak meg ingenes iranyokat! egyszoval en ezzel a hirrel bejelentenem az OROK ingyenkorszak kezdetet! :)

... latom te is "szerkeszkedtsz"  ;)
Ezel az ujabb verzioval mar telyesen egyet ertek.
Remelem, hogy interenetes telefonalassal igy lesz ahogy e-mailekkel tortent: ingyen lesz. Ennek sok eselye van US, Canada es meg par olcso (ahol nagy a konkurencia telcok kozott) orszagok eseteben.
Gondolom Mo-g is ide fog tartozni par 10 ev mulva (100?). Magyarorszaggal az a gond, hogy a belfoldi hivasok percalpuak - ez a legnagyobb disznosag  :down:  Mashol (fonti par orszagban) ilyen nincs, csak a hivaskezdemenyezesi dijat kell fizetni (kb. 6-10 cent) es utan beszely amenyit akarsz. Valaki dialupos internetet bekapcsolja es soha nem kapcsol ki (csak 10 centbe kerul orokre, legalabb amig nem szakad meg).
De azert ahogy elnezem Mo-n is oriasi haladas van: kb. 10 eve amikor USA-ba telefonaltam fizettem kb. 200-250 Ft/perc (fizetesek 15 ezer voltak?), Oroszorszagba csekely 120 Ft-ert/perc. Most mi van? Azt mondhatom gyakorlatilag ingeyn telefonalunk a fizetesek es arak figyelembe veve, de tenylegesen ingyen is telefonalhatunk  :offtopic:

#172 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 06:28

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 2:24

t's free as long as you're calling from within the US or Canada to US or Canadian phone number.

nekem egy dolog nem tetszik:

"calling from"

tehát még amcsiban is kell lenned?  :think:

#173 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 18:28

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 7:28

nekem egy dolog nem tetszik:

"calling from"

tehát még amcsiban is kell lenned?  :think:

... jogosan is mert csak USA-bol es Canadabol lehet hivni ingyen, sajnos.  :down:
Itt kell megjegyeznem, hogy ez nem rosz dolog azoknak akik itt vannak, de igazan az ittenieknek sem nagyon kell ez az ingyenesseg. Azert mert mindenkinek ugyis van mobilje (ingyen az egesz orszagra) vagy lakas telefonjuk mely altalaban (de nem mindig) tartalmazza olyan csomagot mely biztosit korlatlan es ingyenes hivasi lehetoseget USA es Canada teruleten ... szoval, igazad van. Ez csak egy nagyon szep reklmfogas mely egyaltalan nem szukiti a penz menniseget mely van Skype zsebeben.
Csak egy esetben ez jo, sot nagyon jo: amikor WiFi telefonod van vagy Palm, vagy mas Skype-t hordozo mobil eszkozod (akar laptop is) es uton vagy. Barhol "elkaphatsz" ingyen internetet es telefonalsz korlatlanul Skype-bol ... Bar ez esetben is talan jobb vmi "busteres" megoldas (ha persze fut az emletett eszkozoken). Mindegy, ezt csak azoknak erdekes aki USA vagy Canada teruleten vannak. Itt csak erdekesseg kedveert kozoltem ...  :respect:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 16. 18:33 -kor

#174 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 18:31

most ugye nme a voipdiscountról van szó?
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#175 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 18:34

Idézet: Asker - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 19:31

most ugye nme a voipdiscountról van szó?

??? Skype-rol!

#176 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 18:41

" Skype offers free North American calling

There's been another volley in the VoIP price war, and we'll see how easy it is to beat "free." Skype, whose SkypeOut service charges about 2 cents a minute to call a phone number within the U.S. and Canada, is doing away with even that charge, though calls terminating on other countries' switched networks will continue to cost money. The promotion will last until the end of 2006, the company said. Skype claims 100 million registered users worldwide. Skype, a division of eBay, will presumably still need to pay for access to the public switched network; it's not clear how much the promotion will cost the company in its quest for market share."

#177 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 18:46

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. May. 14., Sunday - 23:14

thx  :respect:  :respect:

szerk:
mondjuk éreztem ,hogy lesz vmi miutpn bekebelezték a Skypeot...

Amúgy mikortól kell fizetni a discountnál? mert a FAQban le van éírva hogyha túllépek ezt vag yamazt akkor már enm ingyenes hiába van free írva a díjakhoz...
erre gondolok:

Idézet

I want to call one of the free destinations, but I get charged anyway^ top

You probably have reached the maximum limit of our Fair Use Policy. Please consult our terms of use.

Szerkesztette: Asker 2006. 05. 16. 18:55 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#178 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 20:37

Hátha valakit érdekel...

részlet az indexes NEox fórumból:

"Tudjátok-e, hogy linksys WRT54G wireless router csütörtökön ca 16e áfa incl. lesz a nagykerünkben? Ez Neox-nél kemény 30e."

#179 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 21:55

Ha nem ismertek meg - erdemes:

http://www.voipproducts.eu

#180 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 23:45

Asker: klononkent valtozo. van amelyik napi limitet ad meg, van amelyik hetit (ott 7 egymast koveto nap 300 perc a limit, utana percenkent egy eurocent.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »