HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 22. 03:09

Idézet: smelo - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 19:05

Bocs, en is itt vagyok, csak idom nincs irni.
...

Jo neked  ;)
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#742 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 03:16

Idézet: smelo - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 19:10

Laszlo Zoltan annyira korrekt, hogy amikor beszeltem vele, hogy a friss spa3000-emmel vmi nincs rndben, gond nelkul intezte a cserejet. ...

Nemis szabadna ezt minositeni mert ez egy alap dolog egy szolgaltatonal. Nem csak ki KELL cerillnije, hanem visza is kell vennije ha egyszeruen nekem ez nem tetszik es nincs vele semmi baj, csak ugy. Ez a dolog itt altalanos es gondolom, hogy nyugat EU-ban is. Ez szep dolog amit irtal de ez a kotelezsege volt. Plane ha hitelkartyaval fizettel esetleg (mert e esetben a bankot es mellette all/allnija kellene.)
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#743 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 03:20

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 21:50

Azta mennyit irkaltatok.  Ma egesz nap offline dolgoztam, epitettem a halozatot jol.  Nekiallok megirni a valaszokat.  Sok kicsit vagy egy nagyot kenyelmetlenebb olvasni?

Szerintem sok kicsi egyszerubb lenyelni mint eg nagyot?  ;)

#744 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 03:22

Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 0:17

Sziasztok!

Én is feltöltöttem próbaképp 135 ft-al (0,5 Euro), azonnal meg is jelent az egyenlegemen, bekonfiguráltam, az ATA-m, Online státust ír, mégsem lehet hívást kezdeményezni.
Nem tudom mi lehet a gond.

Nem az is a lenyeg, hogy telefonalhassunk hanem az, hogy tudjunk befizetni  ;) Nem? ;)
Bocs a viccelesert  :respect:

#745 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 03:27

Idézet: Asker - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 20:17

solved

Nem baj, de legalabb lathattunk a szep orcadat itt ... mar regen nem voltal itt ...  ;)
Ez megint vicc vollt  :think:  :confused:
Szerintem igen es akor ma vicces napom van.

Buksi, koszi jol mukodik a 311-es szamom. Egyebkent te nagyon ugyes tanr is vagy.Koszi.  :respect: Ez mar nem vicc volt.  :up:

Ma estere befejeztem (nalatok hajnal van) es lehet, hogy ma tenyleg idoben sikerulne lefekudni (3h elotre gondolom persze)
Jo reggelt mindenkinek!

#746 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 22. 06:39

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 20:38

CSAKHÁT nem működik semmi

Gondolom nem vígasztal, nálam működik.

idő tarifa  ár
Tue Jun 20 15:57:50 2006 0036140308xx 48    0      0
Tue Jun 20 16:03:03 2006 0036125812xx 22    0      0
Wed Jun 21 16:43:57 2006 0036125812xx  23    0      0
Thu Jun 22 08:23:19 2006 0036128190xx  418 0      0

#747 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 08:50

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 3:08

Nem hiszem mert mas cegek adnak 5$-ert Mo-i szamokat ezek viszont kerek 10 Eurot!

Doki!

Konkrétan milyen cégekre gondoltál?
21-es körzetben adnak vagy normál telefonszámot.
Igaz, a fonline is csak annyit ír, hogy helyi számot ad (kérdés hogy mit ért ez alatt)

#748 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 16:53

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 21:38

nem működik semmi, Buksinak előbb ecseteltem, hívok kifele és valamiért saját magamat (mint telszámot) hívja ???  :think:

megoldottam... rossz volt a dial rule-om  :omg:

hát, azért még van egy pár porszem a gépezetben:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

ebből azt látom, hogy kb. félóránként felhívom saját magam, még éjszaka is nyomtam  :D

Szerkesztette: blackbile 2006. 06. 22. 16:58 -kor

#749 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 18:42

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 11:00

én "mocsok" és bunkó Magyar voltam: most paypaloztam el 1 azaz egy EUR-t (és megjelent 270 Ft az új egyenlegemen)

nem is voltam a többiekhez képest olyan sóher a befizetésnél  :cool:

#750 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 20:02

Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 9:50

Doki!

Konkrétan milyen cégekre gondoltál?
21-es körzetben adnak vagy normál telefonszámot.
Igaz, a fonline is csak annyit ír, hogy helyi számot ad (kérdés hogy mit ért ez alatt)

Mar irtam talan 2 napja errol, de nem baj kozlom ujra

http://didww.com/store.php

5$, de ha 100-t veszel, akor csak 3,50$ (nem biztos, hogy erdemes de lehet oszefogni). A telefonszam termeszetesen renges geografiai, mert rendes terleti korzetekre van bontva. Ma beszeltem veluk (szerintem ezek oroszok? vagy vmi hasonlok) sok mindenre nyitottak ... Lehetseges, hogy a tobbi magyar ceg is toluk vasarol teruleti szamokat, mert ezek a nagyker ... de nagykernek is van nagykerje es annak meg nagykerje ...  ;)

Szerkesztes: egyebbkent a 21-s korzeti szamokat (mert ez nem igazi teruleti szam) mashol altalaban ingyen adnak, USA-ban a barmilyen teruleti szamot is. Ez lenne a normalis dolog Mo-n is.  :reklamacio:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 22. 20:25 -kor

#751 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 20:08

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 17:53

megoldottam... rossz volt a dial rule-om ...
... ebből azt látom, hogy kb. félóránként felhívom saját magam, még éjszaka is nyomtam  :D

Megtanithanal hogy lehet ilyen csinalni  ;)  Meg jo hogy most ingyenesek a hivasok ... :up:

#752 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 21:38

Na joestet.  jon sok belolem.

Buksika @ kedd - 19:44

Hat Oregem, beloled sut a rosszindulat :)  mazli hogy vegigolvastam mindent mielott elkezdek valaszolni.

Azzal vadolsz (amugy neha jogosan), hogy bonyolultan mondok el dolgokat (mert neha tenyleg).  De ha nem irok le mindent szorol szora, mar belekotsz.

Cegen belul ingyenes.  Van ceges quota, aminek elereseig barmit hivsz, ingyen van (juttatas).  Csak e felett kell a nettot kifizetni.  Ezt a quotat csak kulfoldon erem el.  Tehat oszessegeben: ingyen van a telefonalas, de cegen belul meg korlatlan mertekben is.

Tele2, Pantel... marpedig _nem_ fogok elohivokkal vacakolni.

Kitol fugg: aramtol, matavtol.  Valoban.  30+ ev alatt nem volt kimaradas.  Az ISP-mmel ezt nem mondhatom el :)

Sipura gyarto: hat, ettol annyira nem aggodom.  Megvette a cisco, tudod? :)  Nem egy garazsceg.  Nyilvan sajat dizelgeneratort sem fogok a pinceben tartani.

#753 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 21:39

Buksika @ kedd - 19:44

"Azt hiszem közben megfogalmazódott bennem az igazi problémám. Az, hogy még mindig még nem tudom eldönteni magamban, hogy te egy cégnek dolgozol, vagy saját céged van"

mindketto, es workalcoholic vagyok.  nekem napi 8 ora nem eleg a munkambol (persze azert van olyan nap is amikor csak bamulom a monitort es semmi hasznosat nem teszek).

"nem hinném, hogy a külföldön hívott 112 mondjuk Miskolcra futna be."

de. (ezt remelem nem bonyolitottam tul)  Szoval pstn nelkul kulfoldon nem tudnek segelyhivasokat a helyi halozatba tovabbitani, mint ahogy magyar pstn nelkul magyarorszagon nem tudnek.  helyi pstn kapcsolatnak _kell_ lennie.  Ez egy axioma.

ize.  kiszedtem szerkesztessel a quote-ot.

Szerkesztette: adam.k 2006. 06. 22. 21:40 -kor

#754 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 21:41

Buksika @ kedd - 19:54
igen, a segelyhivasoknal a diszpecserek minden esetben latjak a hivo szamat, legtobbszor a foldrajzi helyet is.  MO-n is.

Doki @ szerda - 7:48
Kulfold: spanyolorszag.  En evente kb 3 hetet toltok itt, amivel az a gond, hogy egyszerre.  Es folyamatosan harom hetig keptelenseg elszakadni a munkatol, allandoan hivnak.  Es mivel a voip rendszert tobben hasznaljuk, gyakorlatilag egesz evben folyamatosan hasznalva van.

Buksika @ szerda - 8:55
"Szóval alapvetoen nyaralásról van szó"
Reszemrol, de mikozben nyaralok, sokat keresnek telefonon.  Valamint a tobbiek nem feltetlenul nyaralnak (van aki juniustol szeptemberig kint van folyamatosan).

"nehezen tudom elképelni, hogyga az ember kimegy egy vagy két hétre valahova, akkor azzal kezd el foglalatoskodni, hogy keressen valahol egy vezetékes vonalat meg internetet ahova elhelyezheti a sipuráját, no meg ugye a tuzfalon is kellene portokat nyitogatni. Tuzfal pedig mindenhol van, kérdés, az is, hogy hozzáférheto-e."
1) pedig kepzeld el.  en ezt elvezem: kitalalok problemakat es megprobalom megoldani oket.  Jelen esetben mar az elejen tokeletesen lenyegtelen volt, hogy a vegen anyagilag jobb lesz-e vagy sem.  Van aki kocsmazik, van aki jatekterembe megy, van aki kartyazik.  En igy jatszom.
2) tuzfal: mindenhol linux, en rakom ossze, es nem kell portforward sem.

"sem látom annyira a realitását a dolognak."
Mondtam: for fun!  De a vegen kiderult, hogy hasznalhato is.

#755 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 21:42

Buksika @ szerda - 8:55

"a vezetékes vonalat is át lehet irányítani"
ennek utana sem jartam.  ha tenyleg lehet, akkor sem elegiti ki az en vagyaimat uj rendszerek letrehozasa irant.

"call back-es GSM gatewayek,"
ez remek dolog, ez biztosan mukodik is.  De akkor hol a voip az egeszben?  Miert jo nekem ezzel foglalkozni?  A hivasokat hogyan lehetne elszamolni egymas kozott?

Buksika @ szerda - 10:27
1997-ben egy egri baratommal zajlott az elso beszelgetesem internet felett.  mindketten modemmel.  A szoveg ertheto volt, a hatterben szolo zenet a partner felismerte.  A program azt hiszem paltalk volt.  Vagy hasonlo nevu.

Na ennyi voltam mara :)

#756 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 23:48

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 20:02

Mar irtam talan 2 napja errol, de nem baj kozlom ujra

http://didww.com/store.php

5$, de ha 100-t veszel, akor csak 3,50$ (nem biztos, hogy erdemes de lehet oszefogni). A telefonszam termeszetesen renges geografiai, mert rendes terleti korzetekre van bontva. Ma beszeltem veluk (szerintem ezek oroszok? vagy vmi hasonlok) sok mindenre nyitottak ... Lehetseges, hogy a tobbi magyar ceg is toluk vasarol teruleti szamokat, mert ezek a nagyker ... de nagykernek is van nagykerje es annak meg nagykerje ...  ;)

Szerkesztes: egyebbkent a 21-s korzeti szamokat (mert ez nem igazi teruleti szam) mashol altalaban ingyen adnak, USA-ban a barmilyen teruleti szamot is. Ez lenne a normalis dolog Mo-n is.  :reklamacio:

Doki!

Beleolvastam az általad írt weboldal tartalmába , de mivel nem sokat tudok angolul, nem nagyon értem miről van szó.
Ha például veszek egy telefonszámot, azt hozzárendelik egy bármely általam használt Voip szolgáltatáshoz/szolgáltatóhoz?
Olvastam hogy 5$ a beállítás és 5$ 1 hónapra egy hívószám.
Ha a hónap végén úgy döntök, hogy meg szeretném hosszabbítani ismét egy hónappal, akkor megmarad a számom? Vagy ujat kapok és ismét ki kell fizetnem a beállítási díjat?

Előre is bocsi az értetlenkedésem miatt  :respect:

#757 Felhasználó inaktív   gap 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 23. 01:14

Sziasztok - Help !!!
Rábeszélésemre egyik rokonom vásárolt egy PAP2T készüléket . A készüléket beállítottam nagyon jól szuperál minkét vonal hagyományos telefonon. Az a gondom, hogy a dect telefonja nem csörög, ha hívják. A hívónál lehet hallani, hogy kicsörög a hívott félnél, de valójában a hívott félnél tök süket, semmi kicsörgés nincs. Viszont, ha felveszi a hívott fél, akkor lehet rendesen beszélgetni. Amikor ő indít hívást a dect telóról, akkor minden simán müxik. Kipróbáltuk nála az én PAP2 készülékemet is , azzal prímán működnek a dect telefonjai. Azonosak az ATA beállítások és nem tudok rájönni, hogy hol lehet a hiba, min kéne állítani, hogy a hívás a dect telót is megcsörgesse?

#758 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 01:15

Buksi!

Mi a i2telecom.com -t neztunk, de lehet hogy mas neven szrepel a nevsorban ? Nezd mar meg a Voicestick.com -t is. Hol nezted?

OK?

Szerkesztes: bocs, Buksika !!!  :think:  :respect:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 23. 01:50 -kor

#759 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 06:25

Idézet: gap - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 1:14

Sziasztok - Help !!!
Rábeszélésemre egyik rokonom vásárolt egy PAP2T készüléket . A készüléket beállítottam nagyon jól szuperál minkét vonal hagyományos telefonon. Az a gondom, hogy a dect telefonja nem csörög, ha hívják. A hívónál lehet hallani, hogy kicsörög a hívott félnél, de valójában a hívott félnél tök süket, semmi kicsörgés nincs. Viszont, ha felveszi a hívott fél, akkor lehet rendesen beszélgetni. Amikor ő indít hívást a dect telóról, akkor minden simán müxik. Kipróbáltuk nála az én PAP2 készülékemet is , azzal prímán működnek a dect telefonjai. Azonosak az ATA beállítások és nem tudok rájönni, hogy hol lehet a hiba, min kéne állítani, hogy a hívás a dect telót is megcsörgesse?

Potforward rendben? Nekem jól müxik a PAP2-m Dect készülékkel.

#760 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 07:09

Idézet: gap - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 2:14

Sziasztok - Help !!!
Rábeszélésemre egyik rokonom ...

Szoval, akor vegyun sorba, csak azert ismetlem a dolgot mas szavakkal, hogy lassuk jol e ertem a problemat. Egyebkent ez a problema nem e topikba valo - ezel nem azt akorom mondani, hogy ne foglalkozzunk vele. Foglalkozunk nagyon is mert, ha jol itratad le a dolgot a problema nagyon furcsa es lehet, hogy semmi koze nincs semmi portokhoz - leglabb ez nem lenne logikus, bar hol lehet a logika a mostani keszlekkel ...   ;)
Ami nem logikus ez az,hogy nem csong ki, de lehet beszelni es mind a ketto fel jol  hallja egymast. Ez furcsa, mert ha vmi NAT problema lenne, akkor nem csongetessel lenne a gond elsosorban hanem hanggal ... Ezt egyszeru tisztazni lehetne: DMZ, de nem logikus ez az intezkedes lenne egyaltalan mert ... Mirol is van szo tulajdonkeppenen? Adott 2 db. egyforma (?) ATA/doboz, ezek a dobozok ugyanaz a helyen/lanban vannak - e szerint ugyanozok a dolgok es kornezet is. Mi a gondunk? az ha az egyik dobozhoz csatolom a DECT-et akor minden rendben, ha masikhoz akkor is minden rendben egy kivetelelle,hogy nem csong. Igy van? Jol ertem? Ha igen a javvaslatom az, hogy kapcsold mind a ketto dobozt egy idoben (!!!) ugyanugy ("parhuzamosan") az adott LAN-ba es ugy probald ki, hogy rakapcsolod ugyan az a tel. a doboz #1-re es nezd meg hogyon viselkedik hivaskor (csinald ez nem egy szer, hanem tobszor es jegezd meg/fel az eredmenyt. Ez utan vedt ki a tel-t a #1 dobozbol es dugd be a #2 dobozba es imeteld ugyan azt mint csianltal #1-el (ugyanaz telefonrol hivd fel, mindent ugyanaz elegyen es ugyanannyi szer). Ezt is jegyezd meg/fel. Az eredmenyeket ide kernem kzolni. CSak ez utan elmondhanam az "orvosi" velemenyemet  ;)  :cool:
Most hoszu lenne megindokulni miert kerek ez pontosan ugy elvegezni ahogy leirtam, de hidd el nem szorokozasbol kerek ...
Ha az eredmenyek szugnifikanson fognak az igazolni amit leirtal, akor nem a LANnal lehet a gond (elsosorban, de a LAN is csian neha bolond dolgokat). Tudomanyos kesiretunk eredmenyei mellett nagyon jo lenne/kellene, hogyad meg pontos leirast a LANodrol (milyen keszulekek vannak benne es hogyon vannak kapcsolva, mindent).
Mennyire biztos vagy, hogy beallitasok egyformak es honnan tudod ez? Lehet, hogy furcsan hangzik a kerdes, de nem az ...  Ja, meg szukseges tudni milyen szolgatatot hasznalsz es azt (fygeld meg hogy es mennyi idonkent regisztralodnak a dobozok, akor is figyekld hogy ez tortenik idoben ha a beallitasok egyformak - egy doloog a beallitas, de mast csinalhat a doboz !!!, szolgaltato is. Pl., nalam az X-lite soha nem csong ha neophonexrol hivnak es soha nem regisztralodik, X-pro viszont kifogastalanul mikodik: a softfonok egyforma (csak nevek masok) LAN is, de viselkednek nem egyforman - ez csak egy pelda volt, hogy ne goldold hogy ez a hulye micsoda hulyesegeket javasol. Lehet hogy huleyesegekenek tunik, de hidd el regi radioamator-mernoknek, hogy lehet benne is vmi. Szoval mindent kenek ide leirni es rogton elmondom mmi a gond ... de leht, hogy velem lesz a gond, az is lehet, ha nem fogok tudni mia a gond  ;) Majd latjuk. Mos talalgatni, mielott necs teljes adatunk, nem gondolom okos dolognak. Ja, meg a DECT adatait es kerek, bele ertve hol volt vasarolva (orszag) es milyen compatibilitasi jel van rajta (pl. CE, UL, vagy akarmi mas, rendelkezik e magyar postai vagy akarmivel engedelyel es hol volt gyartva, valamint keszuleknek a gyartojat, neve es tipusa).
Hogy ne mondhasd, hogy keves feladatot kaptad lenne meg egy. Mi elott elkedenel ezeket az "utasitasokat" pontosan kovetni, azt javasolm, hogy kerd el a barataidtol legegyszerubb es legolcsobb DECT keszulekeket es probald azokkal, jegyezd meg/fel az eredmenyeid. Ha ugyanazok lenenek mint te DECT-el akkor vegezd el azokat a dolgokat amit javasoltam elobb.
Ha esetleg a bartodtol (mas telefon) nem csinalna ezta jelenseget akkor megint mas ugy es nem is kell evegezni azt amit leirtam, mert telefonnal lehet gond akkor is ha ez nem egy logikus dolognak tunik.
Es meg vmi: ha a telefonod 2,4 Ghez-es akkor arra is figyekld, hogy ugan az a helyen maradjon kiserletezesed soran mindig (ne mozditsd el!), csak a drotot dugdosd at, keszulek maradjon a helyen.
Na, szerintem eleg reszeletes utasitasokat kaptad?

Buskika!
Emlekszel, pont tegnap beszeltem neked 2,4 GHzes telefonokrol (mi elott a magyar es amerikai cicakat is megtargyaltunk es a cicak miatt elfelejtettem mondani a lenyeget, hogy miert is tulajdonkeppen a  2,4 Ghz-es telefonok a legroszabbak) ? Na ez az eset is lehet ennek bizonytika, bar nem hiszem hogy epen ez az eset lenne az ...

Szerkesztes: Adam.K !
Remelem nem haragszol, hogy nem olvasom most az irasodat. Most nekem is ez hosszu lenne, mert nagyon farad vagyok es keso van. De nagyon erdekel es eppen ezert szeretnek tiszta fejel es reszletesen elolvasni. Addig is Jo ejszakat, pontosabban nektek jo reggelt!

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 23. 07:41 -kor

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.