Idézet: gap - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 2:14
Sziasztok - Help !!!
Rábeszélésemre egyik rokonom ...
Szoval, akor vegyun sorba, csak azert ismetlem a dolgot mas szavakkal, hogy lassuk jol e ertem a problemat. Egyebkent ez a problema nem e topikba valo - ezel nem azt akorom mondani, hogy ne foglalkozzunk vele. Foglalkozunk nagyon is mert, ha jol itratad le a dolgot a problema nagyon furcsa es lehet, hogy semmi koze nincs semmi portokhoz - leglabb ez nem lenne logikus, bar hol lehet a logika a mostani keszlekkel ...
Ami nem logikus ez az,hogy nem csong ki, de lehet beszelni es mind a ketto fel jol hallja egymast. Ez furcsa, mert ha vmi NAT problema lenne, akkor nem csongetessel lenne a gond elsosorban hanem hanggal ... Ezt egyszeru tisztazni lehetne: DMZ, de nem logikus ez az intezkedes lenne egyaltalan mert ... Mirol is van szo tulajdonkeppenen? Adott 2 db. egyforma (?) ATA/doboz, ezek a dobozok ugyanaz a helyen/lanban vannak - e szerint ugyanozok a dolgok es kornezet is. Mi a gondunk? az ha az egyik dobozhoz csatolom a DECT-et akor minden rendben, ha masikhoz akkor is minden rendben egy kivetelelle,hogy nem csong. Igy van? Jol ertem? Ha igen a javvaslatom az, hogy kapcsold mind a ketto dobozt egy idoben (!!!) ugyanugy ("parhuzamosan") az adott LAN-ba es ugy probald ki, hogy rakapcsolod ugyan az a tel. a doboz #1-re es nezd meg hogyon viselkedik hivaskor (csinald ez nem egy szer, hanem tobszor es jegezd meg/fel az eredmenyt. Ez utan vedt ki a tel-t a #1 dobozbol es dugd be a #2 dobozba es imeteld ugyan azt mint csianltal #1-el (ugyanaz telefonrol hivd fel, mindent ugyanaz elegyen es ugyanannyi szer). Ezt is jegyezd meg/fel. Az eredmenyeket ide kernem kzolni. CSak ez utan elmondhanam az "orvosi" velemenyemet
Most hoszu lenne megindokulni miert kerek ez
pontosan ugy elvegezni ahogy leirtam, de hidd el nem szorokozasbol kerek ...
Ha az eredmenyek
szugnifikanson fognak az igazolni amit leirtal, akor nem a LANnal lehet a gond (elsosorban, de a LAN is csian neha bolond dolgokat). Tudomanyos kesiretunk eredmenyei mellett nagyon jo lenne/kellene, hogyad meg pontos leirast a LANodrol (milyen keszulekek vannak benne es hogyon vannak kapcsolva, mindent).
Mennyire biztos vagy, hogy beallitasok egyformak es honnan tudod ez? Lehet, hogy furcsan hangzik a kerdes, de nem az ... Ja, meg szukseges tudni milyen szolgatatot hasznalsz es azt (fygeld meg hogy es mennyi idonkent regisztralodnak a dobozok, akor is figyekld hogy ez tortenik idoben ha a beallitasok egyformak - egy doloog a beallitas, de mast csinalhat a doboz !!!, szolgaltato is. Pl., nalam az X-lite soha nem csong ha neophonexrol hivnak es soha nem regisztralodik, X-pro viszont kifogastalanul mikodik: a softfonok egyforma (csak nevek masok) LAN is, de viselkednek nem egyforman - ez csak egy pelda volt, hogy ne goldold hogy ez a hulye micsoda hulyesegeket javasol. Lehet hogy huleyesegekenek tunik, de hidd el regi radioamator-mernoknek, hogy lehet benne is vmi. Szoval mindent kenek ide leirni es rogton elmondom mmi a gond ... de leht, hogy velem lesz a gond, az is lehet, ha nem fogok tudni mia a gond

Majd latjuk. Mos talalgatni, mielott necs teljes adatunk, nem gondolom okos dolognak. Ja, meg a DECT adatait es kerek, bele ertve hol volt vasarolva (orszag) es milyen compatibilitasi jel van rajta (pl. CE, UL, vagy akarmi mas, rendelkezik e magyar postai vagy akarmivel engedelyel es hol volt gyartva, valamint keszuleknek a gyartojat, neve es tipusa).
Hogy ne mondhasd, hogy keves feladatot kaptad lenne meg egy. Mi elott elkedenel ezeket az "utasitasokat" pontosan kovetni, azt javasolm, hogy kerd el a barataidtol legegyszerubb es legolcsobb DECT keszulekeket es probald azokkal, jegyezd meg/fel az eredmenyeid. Ha ugyanazok lenenek mint te DECT-el akkor vegezd el azokat a dolgokat amit javasoltam elobb.
Ha esetleg a bartodtol (mas telefon) nem csinalna ezta jelenseget akkor megint mas ugy es nem is kell evegezni azt amit leirtam, mert telefonnal lehet gond akkor is ha ez nem egy logikus dolognak tunik.
Es meg vmi: ha a telefonod 2,4 Ghez-es akkor arra is figyekld, hogy ugan az a helyen maradjon kiserletezesed soran mindig (ne mozditsd el!), csak a drotot dugdosd at, keszulek maradjon a helyen.
Na, szerintem eleg reszeletes utasitasokat kaptad?
Buskika!
Emlekszel, pont tegnap beszeltem neked 2,4 GHzes telefonokrol (mi elott a magyar es amerikai cicakat is megtargyaltunk es a cicak miatt elfelejtettem mondani a lenyeget, hogy miert is tulajdonkeppen a 2,4 Ghz-es telefonok a legroszabbak) ? Na ez az eset is lehet ennek bizonytika, bar nem hiszem hogy epen ez az eset lenne az ...
Szerkesztes:
Adam.K !
Remelem nem haragszol, hogy nem olvasom most az irasodat. Most nekem is ez hosszu lenne, mert nagyon farad vagyok es keso van. De nagyon erdekel es eppen ezert szeretnek tiszta fejel es reszletesen elolvasni. Addig is Jo ejszakat, pontosabban nektek jo reggelt!
Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 23. 07:41 -kor