HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 18. 23:39

Lattatok, hogy Voipdiscounton mar kevesebb 2 orszaggal? Ha jol sejtem: Israel es Brazilia kimaradt ...
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#202 Felhasználó inaktív   Rocksun 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 19. 06:48

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 11:50

érdekes:

Kép

:think:

:D

Valóban érdekes:-) Jól néz ki nem gondolod?

De ez is érdekes: http://phone21.hu/de...?oldal=7&hir=59

Különben nem dolgozom itt, de ismerek pár pofát közülük!

Hali

#203 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 07:37

Idézet: Rocksun - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 7:48

Valóban érdekes:-) Jól néz ki nem gondolod?

De ez is érdekes: http://phone21.hu/de...?oldal=7&hir=59

Különben nem dolgozom itt, de ismerek pár pofát közülük!

Hali

1. Nem szabadna ekkora blamának lenni egy ilyen cégnek a weboldalán... (legalább azt írnák, hogy nincs kép)

2. Minden cégnek, aki maradni akar ezen a piacon LÉPNIE KELL !!! különben csak a család fogja használni őket, meg a mazsolák...

Wengo is lépett.

#204 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 18:57

Metric: VoIP to steal $100B in PSTN revenues

Over the next five years, VoIP usage should drain $100 billion from carriers' PSTN revenues, according to U.K. research house Informa Telecoms & Media. In fact, by 2010 PSTN revenues should no longer be carriers' primary source of revenue, researchers said. Informa predicts that in the developed world, carrier PSTN revenue will drop 16.7 percent by 2011. Because carriers have invested heavily in broadband, VoIP revenues should help to offset PSTN losses. However, because VoIP services tend to be priced lower than PSTN-based services, carriers may still face a net revenue loss as VoIP. Also, carriers will face fierce competition from dedicated VoIP services such as Skype and Vonage, notes report author Malik Saadi.
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#205 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 18:59

Ha volt már, akkor elnézést:

A SIPBroker oldalán van egy leírás arról, hogy miként lehet fogadni a bejövő hívásokat abban az esetben is, ha olyan szolgáltatónk van, amelyik nem engedi a hálózaton kívülről jövő hívásokat: SIPBroker Wiki

A beszédet nem próbáltam, de a SIPBroker-féle EziDial és a GizmoProject kiliensprogi is megcsörgette a telefont, úgyhogy valószínűleg működnie kell.

#206 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 18:59

DSL Forum releases VoIP interop standards

Technical standards are as dry as dry can be, but try deploying a technology without them. In this case, the DSL Forum is doing its part with Technical Report 122, which defines a standard set of functions in DSL-connected VoIP terminal equipment. The idea is for carriers and equipment makers to be working from the same page. The forum claims that 60 percent of global broadband service is delivered via DSL, as opposed to cable, fixed wireless or other technologies.

#207 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 19:21

Ez is erdekes:

http://news.com.com/2061-10785_3-6073509.h...73509&subj=news

http://www.oreillynet.com/etel/blog/2006/0..._for_pla_1.html

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 19. 19:34 -kor

#208 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 19:31

Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 19:59

Ha volt már, akkor elnézést:

A SIPBroker oldalán van egy leírás arról, hogy miként lehet fogadni a bejövő hívásokat abban az esetben is, ha olyan szolgáltatónk van, amelyik nem engedi a hálózaton kívülről jövő hívásokat: SIPBroker Wiki

A beszédet nem próbáltam, de a SIPBroker-féle EziDial és a GizmoProject kiliensprogi is megcsörgette a telefont, úgyhogy valószínűleg működnie kell.

Működik, megerősítem.

NEkem nincs Sipuram, úgyhogy ENUM-mal és DynDNS-sel a Fritz!Box ok.

#209 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 19:44

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 20:31

Működik, megerősítem.

NEkem nincs Sipuram, úgyhogy ENUM-mal és DynDNS-sel a Fritz!Box ok.

Kerhetlek, hogy egy kicsit reszletesebben elmagyarzd a dolgot. Hogy mukodik ez es mire lehet hasznalni. Ez azt jelentene, hogy a sajat PSTN telefonszamothoz rendeled vmi VoIP szamot (nem PSTN-est)? Hogy ez helyetesiti a Sipurat?
Nagyon sok idot megtakaritanal nekem/nekunk, hogy ne keljen kulon atgondolni es egy csomo dolgot atolvasni ...  :respect:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 19. 19:45 -kor

#210 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 12:22

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 20:44

Kerhetlek, hogy egy kicsit reszletesebben elmagyarzd a dolgot. Hogy mukodik ez es mire lehet hasznalni. Ez azt jelentene, hogy a sajat PSTN telefonszamothoz rendeled vmi VoIP szamot (nem PSTN-est)? Hogy ez helyetesiti a Sipurat?
Nagyon sok idot megtakaritanal nekem/nekunk, hogy ne keljen kulon atgondolni es egy csomo dolgot atolvasni ...  :respect:

Először is nincs Sipurám, tehát azt Te tudnád kipróbálni, ami ott angolul (szintén jobban érted, mint én) le van írva...

DE a célt, hogy VoIP szolgáltató nélkül is hívható legyek az ATA-mon, az megoldható másképpen is. Erről értekeztem már régebben itt: katt ide nézd a 2006. febr. 7., kedd - 0:47 időpontú hozzászólásomat és ami még utána van.

Másik kérdésedre:
saját PSTN számunkat hozzárendeltem ENUM-mal (www.e164.org) a Fritz!-em fix IP címéhez (www.dyndns.com) és kész... ez is le van írva a fent említett helyen.
Így pl. X-Pro-val ingyen hívhatsz URI címen: username@username2.dyndns.org

#211 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 15:42

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 12:22

Másik kérdésedre:
saját PSTN számunkat hozzárendeltem ENUM-mal (www.e164.org) a Fritz!-em fix IP címéhez (www.dyndns.com) és kész... ez is le van írva a fent említett helyen.
Így pl. X-Pro-val ingyen hívhatsz URI címen: username@username2.dyndns.org

Szia!
Probalkozok ezzel az e164-el.
regisztraltam a PSTN szamom.
Mit jelent az ENUM mezoben:
-a preference
-protokoll

Ha nemi peldaval meg tudnad vilagitani nekem, megkoszonnem, az angolt torom, igy a regisztracios PIn kod megertese sem volt egy egyszeru muvelet...  :think:

#212 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 15:43

Na itt én is el vagyok egy kicsit akadva.
1. lépés. A trükk nagyon jó, szóval ha el akarnak érni engem olyan számot kell tárcsázni amelyik valamelyik szolgáltatónál regsiztrálva van, és utána@meg a dyndns vagy ip cím. Szóval ha főleg neox-et használok, a szám legyen 765432. Ekkor a 765432@ip.címen (vagy dyndns) elérhető vagyok. Szuper, működik is gizmóról, jajahról.
2. lépés. Regisztráltam (vezetékes híján) a mobilszámoat az e164.org-on, és azt mondtam jöjjön be a dyndns-es ip címemre, így ha voipról hívnák a mobilomat ami enum lookup-ot figyel, akkor bejön hozzám a hívás voip-on. Eddig stimmt ez is.
3. lépés, Sipbroker. Sipbroker-nek egy csomó országbeli PSTN behívószáma van, ez nagyszerű dolog, ki is bróbáltam, kitelefonáltam franciaországba, felvette az automata, beütöttem a mobilszámomat, és nem a mobilomon csörgött a hívás, hanem bejött egyenesen az ip címemre a hívás. Így van egy csomó országbeli behívószámom amin el tudnak érni helyi vagy távolsági hívásként. Nagyszerű, ehhez nem is kellett regisztrálnom a sipbrokere-en.
4. lépés, és innentől vagyok elakadva. Hogy tudom azt elérni, elérni, hogy ne csak pstn behívókon keresztül ami után a mobilszámomat hívják tudjanak elérni, hanem kapjak egy *xxx yyyy számot, amit atáról is lehet hívni? Regisztráltam a sipbrokeren, de nem értem a dolgot...
5. lépés. A sipbroker nem csak erre jó, hanem hogy enum lookup-ot keressen olyankor is, ha a szolgáltató nem igazán támogatja?! Ezt ha jól vettem ki egy dial-plannel a sipurákban lehet beállítani, hogy előbb elmegy a hívás sipbrokerhez, keres enum-ot, ha nincs, akkor visszadobja a hívást, és ugyanúgy indítódik a hívás, mintha nem is lett volna előtte sipbroker-es keresés. Ezt csak a sipurákban lehet beállítani? X-liteban nem? Én eleve nem értem ezt az egészet, hogy pl. a neox aki kifelé-befelé zárt (sajna) hogy tudja előbb elküldeni a siprokerhez a hívást, utána meg visszadobni (ha nem talál enum-ot)?
6. A sipbroker oldalán ott van egy halom szolgáltató, hogy milyen rövidített kódokon érhető el ha oda akarnék telefonálni valakinek. De ezeket hogy tudom meghívni pl. a neoxből? Vagy egy msáik szolgáltatón keresztül kell kimenjek, ami a sipbroker? De a sipbrokernek mik a beállításai? Nem értem...

Szóval a 4,5,6 pontok nagyon sötétek nekem. Blacbile, vagy más, légyszi.....
Köszi

#213 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 17:07

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 15:43

6. A sipbroker oldalán ott van egy halom szolgáltató, hogy milyen rövidített kódokon érhető el ha oda akarnék telefonálni valakinek. De ezeket hogy tudom meghívni pl. a neoxből? Vagy egy msáik szolgáltatón keresztül kell kimenjek, ami a sipbroker? De a sipbrokernek mik a beállításai? Nem értem...

Ha legalább két vonalad van, akkor a másikra beállítasz egy olyan szolgáltatót, ami kifele és befele is engedi a hívásokat. Meg mondjuk az is kérdés, hogy miként kell kifele telefonálni. A SipBroker esetében *xxx, míg pl. az Fwd-nél (freeworlddialup.com) **xxx a formátum.
Nálam pl. a 2. vonalra az fwd van beállítva. Regisztráltam (természetesen ez is ingyenes), kaptam egy számot: 123456. Így a SIP URI-m: 123456@fwd.pulver.com. Ezt simán megadva pl. a Gizmoproject kliensprogijában, máris csörög nálam a telefon és lehet beszélni.
Ugyanez a hívás ATA-ról vagy IP telóról kicsit más, mivel ott ugye csak számok vannak a gombokon. Erre találták ki azt, hogy a különböző szolgáltatónak különböző "körzetszámaik" vannak. Ezeket találod meg a SipBroker oldalán: Itt
Engem pl. egy olyan valaki, akinek a SipBroker van beállítva, mint szolgáltató, úgy tud hívni, hogy először beüti az fwd "körzetszámát", utána pedig az én számomat: *393 123456.
Olyat is lehet csinálni, hogy ha én pl fel akarok hívni valakit, aki mondjuk olyan szolgáltatónál van, amit pl. az fwd-től nem érek el közvetlen "körzetszámmal", hogy előbb a SipBroker számát ütöm be (**275), aztán utána a másik szolgáltató "kötzetszáma" (ahogy a SIPBroker-től hívnám, tehát *xxx)+a hívandó fél száma. pl. az ismerősöm SIP URI-ja: 9876543@voip.bobcat.ca. A hívás tehát az fwd felől: **275 *527 9876543.

Végülis az egyik megoldás az, amikor a dyndns.org és tsai segítségével megcsinálod, hogy közvetlenül téged tudjanak hívni. A másik megoldás meg ez, amikor regisztrálod magad valamelyik olyan szolgáltatónál, amelyik engedi minden irányba a forgalmat, aztán mindenkinek azt adod meg, mint elérhetőséget.

De ha nem jól mondtam valamit, mindenképpen javítsatok ki, mert nem akarok félrevezetni senkit.

#214 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 17:46

007, először is köszönöm, hogy felvetetted ezt a direkt ip dial-os dolgot, igaz ugyan, hogy blackbile ezt már február 7.-én kivesézte magának, de teljesen átsiklottam fölötte, most ütötte meg csak a fülem amikor felvetetted hogy hogy is van ez, és reggel 5-ig "szórakoztam" vele az éjszaka. :confused:
Nos, Neked fwd-d van, legyen, hogy én sipbrokert akarok beállítani magamnak második szolgáltatónak. A sipbroker oldalán regisztróciókor tulajdonképpen csak meg kellett mondjam mi a jelenlegi provider-em. 765432@sip.neophonex.hu, így kaptam egy számot: "your SIP BRoker number(s) are *368-765432". És tulajdonképpen ennyi a regisztráció. A számmal nem érek semmit, mivel a neox nem engedi be a hívást.
De milyen paramétereket állítsak be, hogy a sipbroker legyen a második szolgáltatóm? Erre semmilyen útmutatót nem találok.
Amikor Blackbile feb 7.-én próbálgatta, ő a dyndns-en meghívható ata-jához kapott egy *011 3663-as számot, amivel közvetlenül az ő ip címe vagyis ata-ja hívható meg, mintha az is egy szolgáltató lenne. Ezt hogy csinálta? :think:
Szóval ez a két dolgot még mindig nem tudom: sipbroker másodiknak, vagy saját dyndns csillagos előhívóval.

Mindenesetre érdekes az is amit mondtál a kettős előválasztással -ha nem hívható meg közvetlenül a Te szolgáltatódtól, akkor egy másikon keresztül megívod- ezt sem tudtam. :respect:

#215 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 19:09

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 17:46

A sipbroker oldalán regisztróciókor tulajdonképpen csak meg kellett mondjam mi a jelenlegi provider-em.
[...]
De milyen paramétereket állítsak be, hogy a sipbroker legyen a második szolgáltatóm? Erre semmilyen útmutatót nem találok.

Amikor Blackbile feb 7.-én próbálgatta, ő a dyndns-en meghívható ata-jához kapott egy *011 3663-as számot, amivel közvetlenül az ő ip címe vagyis ata-ja hívható meg, mintha az is egy szolgáltató lenne. Ezt hogy csinálta? :think:
Szóval ez a két dolgot még mindig nem tudom: sipbroker másodiknak, vagy saját dyndns csillagos előhívóval.

Az biztos, hogy Blackbile fényévekkel jár mindeki előtt.

Szerintem a SipBroker-nél a jelenlegi szolgáltatónál kell megadni az általad létrehozott Dyndns-es SIP URI-t. Pl. 123456@buksika.dyndns.org. A SipBroker Alias-nál meg megadsz valamilyen neked tetsző számot, aztán utána ha valaki hívja a *011 xxxxx számot, akkor az nálad fog csörögni, ha már előtte beállítottad az ATA-t úgy, hogy közvetlenül hívható legyen.
Ezt gondolom én. De majd Blackbile biztosan kijavít, ha nem így van.

Azt én sem tudom, hogy mit kell megadni, hogy a SipBroker működjön, mint szolgáltató. Én sem találtam sehol. Lehet, hogy nem is lehet. Igaz, először az fwd-vel találkoztam több fórumon is, aztán úgy döntöttem, hogy jó lesz az nekem. (-:
De ahhoz, hogy a SipBrokeren keresztül tudj hívni, nem is kell regisztrált felhasználónak lenni. SipBrokeréknél, mert mennie kell a dolognak. Példa Dial Plan, hogy a SipBrokeren keresztül menjen a hívás. SIPBroker
Így egyszerűen lehet hívni a SipBroker oldalán megadott számokkal és nem kell az általam előzőleg írt
megoldás.

Szóval nem kell SipBroker másodiknak, mert csak a megfelelő Dial Plan kell, de érdemes megcsinálni a saját Dyndns megoldást. Még én sem csináltam, de meg fogom.

Hogy Blackbile hogy kapta a *011 3663 számot, arra van tippem, aztán majd ő elmondja, hogy így van-e, vagy sem:

A "Member Details" részben meg lehet adni egy SipBroker Alias-t.
A *011 a SipBroker alias szerverének a száma. Aliasnak szerintem megadta, hogy 63.
Az ország meg Magyarország, aminek a száma ugye 36. Így *011 országkód + SIPBroker Alias = *011 3663.

#216 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 19:39

Tyűű, a mindenit! Szuper vagy 007! Ha minden igaz, a *011 3664 az én dyndns-emre mutat, (egyel nagyobb mint blackbile-é :-) ) Úgy van minden ahogy mondtad, ki kellett választani hogy Hungary 36 meg egy aliast.
Mostmár csak az hiányzik, hogy nem tudom magam kipróbálni, felhívni...
Közben kipróbáltam egy sipbroker-es pstn behívón keresztül, működik.

Szóval a sipbroker-nél ha egy már meglévő szolgáltatói számot regisztrálok akkor annak az előhívóját kapom meg, ha pedig egy "saját"-ot, akkor sipbroker-es előhívót kapot.

Nem sipurám van, sőt nincs is ata-m, bár már hónapokkal ezelőtt kikötettük a matávot és csak VoIP-on telefonálunk, de ezzel együtt én is egy FritzBox-ra pályázom, így nem tudom kiptóbálni a sipbrokert mint enum lookup-ot.

Az fwd-nél lehet én is regisztrálni fogok, hogy kifelé, más szolgáltató felé is ki tudjak menni. Bár úgy tűnik, már van egy SipBroker-es számom ami 3664, de ez csak befele jó (egyelőre). Majd még próbálok varázsolni az X-Pro-ban, hátha sikerül kifele is menni a sip-brokeren.

Más. Az IPKall közvetlen Washingtoni számot ad, vagy "alközpontisat"?

#217 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 19:57

Idézet

Ha minden igaz, a *011 3664 az én dyndns-emre mutat, (egyel nagyobb mint blackbile-é :-) ) Úgy van minden ahogy mondtad, ki kellett választani hogy Hungary 36 meg egy aliast.
Mostmár csak az hiányzik, hogy nem tudom magam kipróbálni, felhívni...

Közben rájöttem, hogy jajahból vagy gizmoból megpróbálhatom magam felhívni, de még sem teljesen okés valami, ugyanis a sip:3664@sipbroker.com nem hívható. Sipbrokeres PSTN-en belépve *011 3664-el hívható vagyok.
Gondolom mivel a jajahba beírom, hogy @sipbroker.com akkor már elé csak a 3664 kell. De mit csinálok rosszul? 007, esetleg ha van időd megpróbálnál felhívni az fwd-ről?

#218 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 20:11

A Gizmobol ugy hivd, hogy: 011747-*0113664

A 011747 a SipBroker szama a Gizmo felől.

Vagy próbáld meg a *0113664@sipbroker.com-ot.

#219 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 20:20

Mivel 007 (gratula) mindent elmagyarázott, én nem is tennék hozzá semmit... (nagyon át kellene gondolnom a dolgokat újra, mivel február 7-én egy több hónapos megértési folyamat eredményét láthattátok)

ha van valami kérdés egyesével tegyétek fel, mert amiket Ti most írtatok kicsit magas volt nekem (komolyan)  :respect:

#220 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 20:34

Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 21:11

A Gizmobol ugy hivd, hogy: 011747-*0113664

A 011747 a SipBroker szama a Gizmo felől.

Vagy próbáld meg a *0113664@sipbroker.com-ot.

Igen, mindkettő müxik.
Most már csak azt nem értem, hogy miért kell a *011 a szám elé még akkor is ha utána írom hogy sibroker.com, mivel a *011 maga a sibroker előhívója a sipbroker oldaláról.

Tehát ha gizmóból meghívtam a sipbrokert a 011747-előhívóval, miért kell mégis a *011 ami szintén a sipbrokert jelenti?

Bocs, ha nagyon hülyének tűnök a sok kérdéssel és kösz a türelmet is.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.