HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 20. 20:39

Idézet: smelo - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 16:42

Mit jelent az ENUM mezoben:
-a preference
-protokoll

igy a regisztracios PIn kod megertese sem volt egy egyszeru muvelet...  :think:

Üdv újra köztünk!!!

Hát a Preference-szel kapcsolatban fogalmam sincs, nálam 10 - nem nyúltam hozzá.

Protocol: regisztrálásnál választhatsz "VoIP cím" mezőben, én azt feltételeztem, hogy ez lesz maga a protokol típusa, amelyen fogadni akarom a hívásokat, tehát SIP.

Jelezném, hogy nekem csak másodszorra sikerült megérteni a PSTN szám reggelésnél a kódot, amit elmondott a hölgy...  :D

#222 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 20:42

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 21:20

Mivel 007 (gratula) mindent elmagyarázott, én nem is tennék hozzá semmit... (nagyon át kellene gondolnom a dolgokat újra, mivel február 7-én egy több hónapos megértési folyamat eredményét láthattátok)

ha van valami kérdés egyesével tegyétek fel, mert amiket Ti most írtatok kicsit magas volt nekem (komolyan)  :respect:

Blackbile, akkor kicsit megnyugtattál, mégsem (csak)én vagyok annyira keményfejű, hogy ennyire nehezen értem meg. ;)

Remélem Dr.Buster-nek is világosodtak a dolgok a mai napi eszmecseréből.  :)

Szegény Smeló viszont még nem lett okosabb, pedig biztos mást is/engem is érdekelne a preferencia meg a protokoll, dehát nem annyira egyszerűek...  :confused:

007, nem is értem, hogy Te vetetted fel a közvetlen dyndns-es behívás lehetőségét, és mondod, hogy Te még nem csináltad meg, de meg fogod  :respect:

#223 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 20:44

...közben blackbile akcióba lépett  :D

#224 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 20:59

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 16:43

4. lépés, hanem kapjak egy *xxx yyyy számot, amit atáról is lehet hívni?

5. lépés. X-liteban nem? Én eleve nem értem ezt az egészet, hogy pl. a neox aki kifelé-befelé zárt (sajna) hogy tudja előbb elküldeni a siprokerhez a hívást, utána meg visszadobni (ha nem talál enum-ot)?

6. A sipbroker oldalán ott van egy halom szolgáltató, hogy milyen rövidített kódokon érhető el ha oda akarnék telefonálni valakinek.

De ezeket hogy tudom meghívni pl. a neoxből?

Vagy egy msáik szolgáltatón keresztül kell kimenjek, ami a sipbroker? De a sipbrokernek mik a beállításai? Nem értem...

4. ezt 007 megválaszolta helyesen: 36 - Mo. / 63 - én választottam, hogy tükörfordított legyen.  :smoker:

5. NeoX sehogy nem küldi el, mivel csak azok a szolgáltatókkal veheted ezt igyénybe, akik bevállalták, hogy pl. egy  *xxx kombinációval a Sipbroker fele átküldik a hívásodat, akkor is ha az ő proxyjukon megy ki!

6. A halom szolgáltató NEM azt jelenti, hogy működik is !!! Pl. a NeoX-et én írtam oda be, mivel bárki jelezhet szolgáltatót...

6/b lásd 5. pont

6/c igen, most hirtelen utána kell néznem, mert a Sipbroker is a homályba veszett nálam...

#225 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 21:04

Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 18:07

Olyat is lehet csinálni, hogy ha én pl fel akarok hívni valakit, aki mondjuk olyan szolgáltatónál van, amit pl. az fwd-től nem érek el közvetlen "körzetszámmal", hogy előbb a SipBroker számát ütöm be (**275), aztán utána a másik szolgáltató "kötzetszáma" (ahogy a SIPBroker-től hívnám, tehát *xxx)+a hívandó fél száma. pl. az ismerősöm SIP URI-ja: 9876543@voip.bobcat.ca.

A hívás tehát az fwd felől: **275 *527 9876543.

Tökéletesen fogalmazol, ráadásul tisztán, érthetően  :up:

:respect:

#226 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 21:07

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 18:46

765432@sip.neophonex.hu, így kaptam egy számot: "your SIP BRoker number(s) are *368-765432". És tulajdonképpen ennyi a regisztráció. A számmal nem érek semmit, mivel a neox nem engedi be a hívást.

ő a dyndns-en meghívható ata-jához kapott egy *011 3663-as számot, amivel közvetlenül az ő ip címe vagyis ata-ja hívható meg, mintha az is egy szolgáltató lenne. Ezt hogy csinálta?

1. ezt el is felejtheted, nem érsz vele semmit...

2. ezt szintén 007 megvilágította lejjebb

#227 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 20. 21:08

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 20:42

007, nem is értem, hogy Te vetetted fel a közvetlen dyndns-es behívás lehetőségét, és mondod, hogy Te még nem csináltad meg, de meg fogod

Közben már megcsináltam.  :)
De blackbile volt az első. Ő már tavaly foglalkozott ezzel a kérdéssel. Pont ma láttam egy beírását a SipBroker fórumában. Már 2005 októberében foglalkozott ezzel a témával.

#228 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 21:24

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 20:34

Most már csak azt nem értem, hogy miért kell a *011 a szám elé még akkor is ha utána írom hogy sibroker.com, mivel a *011 maga a sibroker előhívója a sipbroker oldaláról.

Tehát ha gizmóból meghívtam a sipbrokert a 011747-előhívóval, miért kell mégis a *011 ami szintén a sipbrokert jelenti?

Azon az oldalon, ahol a  "körzetszámok" vannak, az elején ott van, hogy: 
"*011  sipbroker.com  SIPBroker Alias Server".
Mivel te alias számot akarsz hívni, amit nyilván a fenti alias serveren keresztül lehet elérni, így talán logikusnak mondható, hogy kell a szám elé a server száma is.

Másként esetleg:
Ha megnézed a My Account "menüpontot" a SipBroker oldalon, akkor felül látható, hogy:  "Your SIP Broker number(s) are  -or-  *011-36xxx". Ez azt jelenti, hogy a SipBrokeren belülről is a *011-el kell hívni. Így a Gizmoból a 011747 hívással úgymond bejutsz a SipBroker-be, onnan meg ugye úgy hívhatod a számot, hogy *011-36xxx. Szóval kell a *011.

Lehet, hogy hülyén magyarázom, de ez az én logikám szerint így van.

#229 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 21:27

Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 20:09

1. Szerintem a SipBroker-nél a jelenlegi szolgáltatónál kell megadni az általad létrehozott Dyndns-es SIP URI-t. Pl. 123456@buksika.dyndns.org. A SipBroker Alias-nál meg megadsz valamilyen neked tetsző számot, aztán utána ha valaki hívja a *011 xxxxx számot, akkor az nálad fog csörögni, ha már előtte beállítottad az ATA-t úgy, hogy közvetlenül hívható legyen.

2. Azt én sem tudom, hogy mit kell megadni, hogy a SipBroker működjön, mint szolgáltató. Én sem találtam sehol.

3. De ahhoz, hogy a SipBrokeren keresztül tudj hívni, nem is kell regisztrált felhasználónak lenni.

4. A "Member Details" részben meg lehet adni egy SipBroker Alias-t.
A *011 a SipBroker alias szerverének a száma. Aliasnak szerintem megadta, hogy 63.
Az ország meg Magyarország, aminek a száma ugye 36. Így *011 országkód + SIPBroker Alias = *011 3663.

Bocsi, hogy mindenre reagálok, de hátha hasznos és megerősíti a dolgokat  :)

1. Tökéletes

2. Szerintem semmit, mivel az X szolgáltatótól "áthívsz" a sipbrokerbe, amikor *011-el kezdesz hívni.

3. így van

4. Tökéletes

#230 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 21:34

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 20:39

1. Tyűű, a mindenit! Szuper vagy 007!

2. Szóval a sipbroker-nél ha egy már meglévő szolgáltatói számot regisztrálok akkor annak az előhívóját kapom meg, ha pedig egy "saját"-ot, akkor sipbroker-es előhívót kapot.

3. Más. Az IPKall közvetlen Washingtoni számot ad, vagy "alközpontisat"?

Azon gondolkozom, hogy Doki el fog alélni az örömtől, ha elolvassa a mai termést  :D  :D  :D

1. így van...

2. ezt nem értem! mi az, hogy meglévő szolgáltatói szám? ill. saját ?

3. Nekem véletlenül van IPKall-os számom is  :Đ , mit jelent az, hogy alközpontis?

#231 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 21:57

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 22:34

Azon gondolkozom, hogy Doki el fog alélni az örömtől, ha elolvassa a mai termést  :D  :D  :D

1. így van...

2. ezt nem értem! mi az, hogy meglévő szolgáltatói szám? ill. saját ?

3. Nekem véletlenül van IPKall-os számom is  :Đ , mit jelent az, hogy alközpontis?

Igen, mindenre reagálsz, én nem tudok lépést tartani Veled  :D Már sokat világosodtam, de majd még kérdezek ami sötét, illetve igyekszem válaszolni.

1. Aláírom  :D , de Te sem semmi vagy blackbile :)

2. A sipbroker a szolgáltatódat kéri, belépési névként is.
Amíg a neophone-os számomat regisztráltam (elsődleges szolgáltatómnak), addig *368+neophone_szám -ot kaptam (tehát neophone előhívó -amit Te raktál fel anno :) ) de amnt Te is mondtad nem érek vele semmit, így miután a saját dyndns-emet regisztráltam mintha az lenne a szolgáltatóm, kaptam egy *011+alias számot, ami sipbroker előhívós.

3.Alközpontos: mint a neophonex például, hogy mindneki behív egy közös számon (PSTN-ről van szó) és csak mint melléket kéri tovább kaspcsolni az automata kezelőt az adott felhasználóhoz.
Az összes sipbroker-es PSTN behívószám is ilyen "alközpontos", de az nagyon jó dolog hogy elég sok országban van behívószáma, mert így a külföldi ismerősök akinek nincs netjük fel tudnak hívni Téged az adott országbeli számon helyi vagy távolsági hívással.

Szerkesztette: Buksika 2006. 05. 20. 22:05 -kor

#232 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 22:06

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 22:57

2. A sipbroker a szolgáltatódat kéri, belépési névként is.

3.Alközpontos: mint a neophonex például, hogy mindneki behív egy darab számon

ne viccelj már, 2 órámba került, amíg átrágtam magam azon, amit 007-tel írtatok  ;)

2. mostmár értem, és úgy is van

3. Természetesen NEM alközpontos!!!

Csak egy rövid történet:

Én ültem Budakalászon a munkahelyen, vezetékes telefonon felhívtam a washingtoni (IPKall-os) számunkat, és mivel át van irányítva a dyndns-es SIP URI-mra, így otthon kicsöngött a Fritz és már beszélhettem is feleségemmel  :D  (ezt csak egyszer kipróbáltam, mielőtt pazarlással vádolnátok meg)

#233 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 22:12

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 21:57

Az összes sipbroker-es PSTN behívószám is ilyen, de nagyon jó dolog hogy elég sok országban van behívószáma, mert így a külföldi ismerősök akinek nincs netjük fel tudnak hívni Téged az adott országbeli számmal helyi vagy távolsági hívással.

Azt nem tudom, ezek hogy létesülnek?
Egy-egy távközlési cég hoz létre ilyesmit (ha jól láttam, akkor ilyen biztosan van), vagy magánemberek is feláldozzák a meglévő telefonvonalukat erre a célra?

Ha pl. nekem lenne egy vonalam és egy SPA-3000-em, akkor én is csinálhatnék egy ilyet, hogy legyen magyarországon is? (A hátránya az lenne, hogy egyszerre csak egy ember használhatná)

#234 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 22:13

:offtopic:

csak az infó végett, hátha valaki hasznát veszi:

kattide

ugyan egészségügyiseknek fejlesztve, csak éppen arra nem emlékszem, hogyan és mikor került a látókörömbe  :D

#235 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 22:14

Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 23:12

Ha pl. nekem lenne egy vonalam és egy SPA-3000-em, akkor én is csinálhatnék egy ilyet,

Gondolj bele a telefonszámládba ezekután  :Đ

#236 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 22:17

Idézet

felhívtam a washingtoni (IPKall-os) számunkat...  és már beszélhettem is feleségemmel    (ezt csak egyszer kipróbáltam, mielőtt pazarlással vádolnátok meg)

Nem pazarlás, nekem is pl. LeptisMagna jóvotlából van stanaphone-os New-Yorki számom. Ez amellett, hogy a feleségem barátnője New-Yorkban van és így jól jön neki a helyi szám, én is szoktam hazahívni így, mivel 21-es szám még sehol a láthatáron, és sokszor olcsóbb hívni mobilról egy amerikai számot mint egy belföldit. Pl. Vodafone plusznullával 30 forint/perc Amerika.

Szerkesztette: Buksika 2006. 05. 20. 22:20 -kor

#237 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 22:17

Szubjektív:

a sipbrokert még ki sem tudtam próbálni, mert nem volt kivel  :mad:
hátha most, hogy Ti is belelendültetek lesz egy megfelelő időpont és egy tesztet lefuttatunk valamikor?

nincs PDA akkuszakértő köztetek? magánba lécci

#238 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 22:18

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 22:14

Gondolj bele a telefonszámládba ezekután  :Đ

De csak behívhatnának a vezetékesen, utána meg csak a SipBroker számait hívhatnák. Az nem kerülne  pénzembe.

#239 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 22:19

Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 23:18

De csak behívhatnának a vezetékesen, utána meg csak a SipBroker számait hívhatnák. Az nem kerülne  pénzembe.

Hoppá  :respect:

de akkor rokon Téged többé fel nem tudna hívni...

#240 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 22:22

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 22:19

de akkor rokon Téged többé fel nem tudna hívni...

Ja, az igaz. De egyébként is csak elméleti szintű a dolog, mert egyrészt nincs vezetékes telefonunk, másrészt Sipura 3000-em sincs.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.