HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 26. 03:38

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 10:17

Na jó, nevezzük nevén a gyereket. Ez a 87 oldalas dokumentáció ...
...
Amit én vettem itt Mo.-n Spa 2100-ast, csak egy kis lapot adtak hozzá mint üzembehelyezési útmutatót és ami semmire sem volt volt, sőt egy óráig azt hittem hibás a termék mivel nem tudtam elérni a webfelületét sem, mire kiderült, hogy telefonon be kell ütni bizonyos kódokat amivel engedélyezni kell a webszerverét. De ez sehol nem volt leírva csak ebben a 87 oldals doksiban valahol a közepén, amit nem a sipura oldaláról szedtem le.

Ez viszont nagyon furcs nekem mert amit itt kaphatok azoknak mindig mar eleve engedelyezve van a WEB. Velem ellenkezo torten: mar amikor beallitottam minden, csak akkor fedeztem fel azt,hogy IP es egyebbet lehet megkerdezni kagylon keresztul. En ugy csinaltam, hogy IP-jet elso neki futasban a routeremben talaltam ...
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#502 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 03:42

Idézet: smelo - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 10:33

Blackbile,
nekem nincs ADSL-em, nem kell ISDN, sot, meg routerem is van. Melyik Fritz az, ami ilyen esetben szoba johet:
-van PSTN szamom
-lehetoleg egy analog keszulekrol kezelni lehessen a PSTN-t, es a VoIP hivasokat
Ha jol gondolom ezek a Fritzek is tudjak a PSTN-VoIP atjarast, mint az spa3000 ?  :think:

Nem szeretem ez az atjarast, ki is kapcsoltam: inkabb 2 vonalos telefont hasznalok. Igy egyertelmubb nem csak nekem, csaladomnak is.
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#503 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 03:54

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 10:38

Elkepzelem ahogy mondjuk a matav kozpontban ott sorakozik egymas mellett 40 darab haromezres :) Szerintem az spa3000 egy igen igen keskeny felhasznaloi reteget celzott meg, es (szamomra ugy tunik) nem nagyon van kovetoje.  Inkabb csak az olyan majmok veszik mint en, akinek semmi se jo es mindent maguk akarnak megcsinalni.

A tomegtermeles valoban arra van, hogy a nagyit fel lehessen hivni vezetekes telefonon olcsobbert.  Az ilyen termekek valoban szepen csillognak, magyarul beszelnek.

De akkor hol marad a kihivas? :)

A Sipurak USA-i felhasznalokat es elso sorba cegeket (raadasul kicsi cigeket) celzott meg ezzel a termekkel es nagyon eredmenyesen:
Olyan cegekrol van szo mint pl. az en szolgaltatom www.rocketvoip.com. Ez ugy mukodik, hogy kotok szerzodest veluk, postan kikuldik nekem SPA2100 (ez van nekem is) vagy akar 3000-t is (ha kered). Megerkezik postan 1-2 nap alatt, bedugod internetbe, masik vegen telefont es ... kesz mukodik minden. Nem kell semmit beallitani,nem is lehet, csak a datumot es idot esetleg (helyi idot) a tobbi mar a szolgaltato mindent megtette, sot kozben tudatom nelkul is kozben bemaszk az ATA-ba es igazit amit akar, akar firmweret is cserel ...
Ez egy oriasi uzlet. Ha jol emlekszem a szolgaltomnak legalabb 300 000 elofizetoje van es ez egy kis cegnek szamit csak. CSak Sipurakat hasznalja. Masok viszont mast is. Pl. Vonage (kb. 1,5 millio kliense van) azok Motorolakat kuldik es WiFi telefont is (barhool ahol van vezetek nelkuli internet telefonalhatsz vele).
Szoval, igazad van ez nem Matavoknak keszult, hanem olyan cegeknek mint leirtam, na meg olyan "bolondoknak" mint mi vagyunk  ;)

#504 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 03:56

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 10:54

Nem így értettem, nem a központban természetesen. De Dr.Buster SPA-2100-ast kapott a telefonszolgáltatójától -lockolva.

Itt van a kutya elasva!!! Ugyes. Szeretlek  ;)

#505 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 04:09

Idézet: smelo - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 11:15

Koszi!
Most mar csak meg nehany kerdes:
Magyarorszagrol honnan lehet ilyet rendelni. Korabban a fonline-nal lattam iylet, de most ott sincs...
Ha a Fritz routerenek LAN reszebol jovo kabel vegere egy switch-et rakok, ugye akkor le tudom osztani a netem tobb PC fele meg?
Ezzel a Fritz-el is meg lehet csinalni azt, mint az spa3000-nel a PSTN-VoIP, es a VoIP-PSTN atjarast?
Ennyi kerdesem lenne csupan meg, es ezek utan el kell gondolkoznom, megerne-e lecserelni az ATA-m.
Koszi szepen a segitseget. :respect:

Router megletet en is jo dolognak tartom.
Szerintemsiman tudsz osztani tovabb, sot nem is kell switch-et venni, meglevo routered kivaloan alkalmas erre. Nem muszaj kikapcsolne benne smmit, csak arra kell ugyelni, hogy mas LAN IP legyen beallitva benne es maris kapcsolhatsz a meglevo routeredhez + eszkozeket. Egyszerubben: A Fritzet beallitod az internetbe es a LAN-jaba bedugod a meglevo routeredet es semmit nem kell valtoztatni a mostani LAN-odban. Lehet, hogy nem ertheto? Szolj es pontositok.
PS: kultem neket provat uzenetet is.

#506 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 04:20

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 14:27

Toprengtem.  Topr, topr. Hogyan lehetne az spa haromezressel megoldani a ket "fo" gateway problemat.  Amugy magat az igenyt nem ertem teljesen, de mindegy, attol meg lehet morfondirozni rajta.

A haromezres olyan kicsi, es szerintem sokat tud.  Legyen belole ketto.  Igen, de az kenyelmetlen, mert ket telefon kell es nem praktius.  Ellenben mi lenne, ha a ket haromezres kozul az elsot radugnad a PSTN-re, a masodikat pedig bele az elsobe.  Magyarul kaszkadositanad.  Az egy szem telefont pedig a masodik haromezresbe.  Ekkor a masodik spa azt hinne, hogy a PSTN-be van dugva, de valojaban nem, mert az elso SPA eljatsza neki a pstn-t.  Eredmeny?  Egy telefonrol, kisse trukkos dial plannel tudsz valtogatni mindket spa "fo" gateway-e kozott.  Sot, mindket eszkoz 4-4 tovabbi gateway-e rendelkezesre all, tehat meg van plusz nyolc darab.

Tovabbi elony: a ket eszkoz ugyebar egyforma, tehat ha valamelyik meghibasodik, meg tartalekon tovabbra is tudsz uzemelni.  mig kulonbozo eszkozokkel ez nem annyira megoldhato.

Teljesen nem gondoltam vegig, csak egy futo otlet, de milyen vicces lenne mar.

Ez egy nagyon (!!!) erdekes tema es egy reszen mar tul vagyok: vmit kiprobaltam. Most tul faradt vagyok ezt leirni es nagyon-nagyon hosszu lenne leirni. Kar,hogy bojkotalod a Skypet megtudnank gyorsan szoban megbeszelni ... vagy megis lehetseges Skypelni veled?
Most is ugy mukodik nalam a dolog, hogy 2100 (elofizetett VoIP) van bedugva PSTN helyett. Eppen ezen gondolkozom mit vegyek (keves nekem 1 fovonal SPA3000-ben): 1001-st (es bedugom 3000-be - igy3 fovonalom lenne), meg egy 3000-t vagy vmi fritzeket esetleg. Szivesen megtargyalnam ezket a dolgokat, akar Smeloval egyutt Skype konferenciaban ... irasban ilyen dolgok nagyon unalmosak es bonyolultak: tul sok az lternativa ezekben az otletekben.
Es meg vmi: keszulodok oszekotni a LIne es Phone bemenetket (3000-nel) ...

#507 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 04:27

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 20:33

pontosítok:

- az enyémnek 1 PSTN vonala van befelé, és 2 db telefonkészülék köthető rá. (valóban van olyan ami 3 telefont visz el
... ... ...

Na, meg ezt szeretnik pontositani:
Ezek a telefonok (2 vagy3 mindegy) hogy hasznalhatok: hoza vannak rendelve vmi szolgaltatohoz mint pl SPA2100-ban vagy tetszoelegesen lehet hasznalni barmelyik telefonrol (2 vagy harom) barmelyik szolgaltatot (10 lehetseges kozol)? PSTN nem erdekel mert nem szeretem oszekeverni VoIP-okkal. CSak 3000-nel erdekel a PSTN mert azon keresztul is lehet jutni a VoIP szolgaltatohoz.

#508 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 04:31

Most mar tudom mi a baj velunk  :cool:
A gond az, hogy tul okosok vagyunk  ;)
Nezetek meg mennyi "marhasagot" irunk/irok itt. Ha egy " normalis" ember atalvosna mondana, hogy ezek nem normalisak es nem is magyarol beszelnek, talan kinaiul, de nem annak tunik ...  ;)
Ok ... mara befejeztem ... en is almos vagyok. Jo ejszkat nekem,nektek viszont jo reggelt  :respect:

Szerkesztes: nem csak tul okosok vagyunk, hanem tul szerenyek is  :up:  ;)

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 26. 04:32 -kor

#509 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 05:52

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 5:27

PA2100-ban vagy tetszoelegesen lehet hasznalni barmelyik telefonrol (2 vagy harom) barmelyik szolgaltatot (10 lehetseges kozol)?

Doki, erre már válaszoltam feljebb...

Igen bármit hozzárendelhetsz bármelyik vonalhoz.

#510 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 08:52

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 4:09

A Fritzet beallitod az internetbe es a LAN-jaba bedugod a meglevo routeredet es semmit nem kell valtoztatni a mostani LAN-odban.

Igazság szerint nem jó megoldás a routerek ilyen módon történő egymásba dugdosása, mert megvalósul az úgynevezett dupla NAT, ami nem minden esetben előnyös. Úgyhogy jobb elkerülni. A legjobb módszer: a második routert switch-ként kell használni. Tapasztalatból beszélek.  :) Nemrég kénytelen voltam venni egy második routert is, úgyhogy kipróbáltam minden megoldást és ez utóbbi a nyerő.

Szerkesztette: 007 2006. 05. 26. 08:53 -kor

#511 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 11:58

Aaaaaahhhh kialudtam magam.  isteni erzes.

Buster: a 87 oldalas pdf szerintem korrekt, ha valamit nem tudtam beallitani fellapoztam es utana igen.  Amikor par napja megvettem, osszeraktam, fekonfigoltam es nem ment, elolvastam es megtalaltam benne az okat, amiert nem ment.

Valamint visszavonom a wireless minosegrol irt korabbiakat, tegnap egy wireless halozaton a PDA-mmal felhivtam az itthoni ata-t, es radiot hallgattam voipon.  Nem mondom hogy valami uberjo minosege volt, de a zene felismerheto volt.  Rogzitettem is, de meg nem tudom milyen formatumban tudom kibanyaszni, hogy valami hallgathato legyen belole.

A skype-ot feltettem, de mar nagyon megutaltam a fejhallgatos, mikrofonos "telefonalast"... telefonalni telefonnal kell :)

Hetvegen amugy szetszedem a komplett halozatomat es mas modon ujra osszerakom, nem fogok unatkozni, ki akarok probalni par dolgot.

Ja, es megjott a masodik spa3000, hetfon mar remelem vegzek vele is, es hajra hajra kulfoldi telefonalas.

#512 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 16:17

Most tesztelem azt, hogy fali dugóból szűrőn át kábellel az ADSL modembe, onnan UTP kábellel a Fritz! LAN csatlakozójába, majd a Fritz!-ből USB kábellel a PC-mbe.

MŰKÖDIK.

(Buskika, meg lehetsz elégedve velem  :cool: )

#513 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 19:03

azért a hang minősége, az eredeti összeállításban jobb volt.

#514 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 19:11

Idézet: murzuk - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 18:34

Szia
Olyan érthetően és világosan leírtad, de nekem ez sem akar összejönni  :mad:

ATA IP: 192.168.1.2 DMZ-be rakva- enabled
A routeren a NAT/Virtual Server alatt ez a beállítás van:

You can configure the Broadband Router as a virtual server so that remote users accessing services such as the Web or FTP at your local site via public IP addresses can be automatically redirected to local servers configured with private IP addresses. In other words, depending on the requested service (TCP/UDP port number), the Broadband Router redirects the external service request to the appropriate server (located at another internal IP address).

Ide ezt írtam:
Mapping Ports...Server IP......Enabled
......80............192.168.1.2.......yes
Apply
próbálkoztam a 81-es porttal is , de ugyanaz , csak a router loginja jön elő.

Nem akar menni -hol a bibi  :confused:

Huhh, bocsi, de őrült napom volta ma, most meg dög fáradt vagyok...

Na nézzük. Az ATA-d ip címe 192.168.1.2 de mondod, hogy dmz-be van beállítva a routereden, ugyanakkor a 80-as portot is forwardoltad a ugyanerre az ip címre. A forward beállítás jó!
A routered ip címe gondolom 192.168.1.1. Hogy hívod be? http://192.168.203.1 ? nem írsz utána semmit? ha nem, akkor a routeredet is a 80-as porton szólítod meg, ezért nem adja tovább az ata-nak.
Mondod, hogy a 81-es portot is próbáltad forwardolni. De az ata-n beállíottad, hogy azon keresztül figyelje a kéréseket?
Mindenesetre ez eléggé  :offtopic: és úgyis kérdés-válaszok szükségesek, úgyhogy ajánlanám keress meg privátban aztán megbeszéljük mikor beszéljünk VoIP-on. Biztos megoldásra jutunk! :)

#515 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 19:20

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 4:38

Ez viszont nagyon furcs nekem mert amit itt kaphatok azoknak mindig mar eleve engedelyezve van a WEB. Velem ellenkezo torten: mar amikor beallitottam minden, csak akkor fedeztem fel azt,hogy IP es egyebbet lehet megkerdezni kagylon keresztul. En ugy csinaltam, hogy IP-jet elso neki futasban a routeremben talaltam ...

Én két 2100-assal találkoztam -a másodikkal héttel később, igaz ugyanattól a nagykereskedőtől származott, de a web elérés nem volt engedélyezve. Az első teljsen bontatlan, a doboza lefóliázva.
Az ip címét láttam a DHCP szerver kiosztásaiból, de nem jött elő semmi. Aztán mikor a dokumentációban megtaláltam a kagylón keresztüli konfigurációkat, bemondattam az IP címét is (gyönyörködtem a hangban, meg egy ilyen kütyü beszél :) ), majd engedélyeztem a web-ed, de csak nem ment. Aztán később olvastam+rájöttem, hogy akkor érvényesül bármi is (újraindulás), ha mindkét kagyló le van téve.
Nálam ez így volt, de jó, hogy megvolt ez a doksi amit amúgy a fonline oldaláról töltöttem le.

#516 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 19:27

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 4:56

Itt van a kutya elasva!!! Ugyes. Szeretlek  ;)

:offtopic: No akkro valljunk egymásnak, én is szeretlek Doki, főleg a stílusod  ;)
Nagyon bírtalak főleg mikor az "ovis" kártyákat magyaráztad :) (megjegyzem azóta Mastercard Gold! -om van (kedvezményes feltételekkel jutottam hozzá), de amúgy még mindig nem tudom mivel érek többet vele, majd egyszer még privátban elmagyarázhatnád) :offtopic:

#517 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 19:35

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 17:17

Most tesztelem azt, hogy fali dugóból szűrőn át kábellel az ADSL modembe, onnan UTP kábellel a Fritz! LAN csatlakozójába, majd a Fritz!-ből USB kábellel a PC-mbe.

MŰKÖDIK.

(Buskika, meg lehetsz elégedve velem  :cool: )

Meg is vagyok, Veled is, meg a Fritz!-el is :D  Ügyes vagy, köszi, szerintem másoknak is jó hír lehet ez, hogy a Fritz!box fon-ok nem csak ADSL-vonalon használhatóak. Jobb volt megbizonyosodni róla, mégha hallottunk is róla, hogy megoldható.

Igazából mostmár csak azon meditálok, hogy hogy a csodába lehet ezt tovább leosztani switch-el több gépre. Ugyanis nem jellemző a switcheken az usb bemenet  :rolleyes:
Mondjuk van 1-2 ötletem...

Hangminőség... érdekes... vajon mitől rosszabb? nagyobb a processzorigény a kütyüben? szűkebb a sávszélesség (usb)? -ez nemigen jöhet szóba... belső/külső modem minősége? -ezt sem hinném adat-adat mindkettő

Szerkesztette: Buksika 2006. 05. 26. 19:40 -kor

#518 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 19:57

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 20:35

Igazából mostmár csak azon meditálok, hogy hogy a csodába lehet ezt tovább leosztani switch-el több gépre.

Hangminőség... érdekes... vajon mitől rosszabb?

hát igen... szép kérdés.

emiatt írtam be utólag a megjegyzésemet a hangról, mert azt hiszem ez egy nagy negatívum ebben a pillanatban... és nem tudom mi az oka én sem (XPro és SJPhone is tesztelve volt, hasonló eredmény)

#519 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 20:01

Jelezném, hogy a voxalot.com proxy-val elért sipbroker szolgáltatás a Fritz!-ről még mindig kihívásokkal küzd...

ezt a tesztszámot *393613 gyakorlatilag 1x sikerült csak elérnem napok óta...

007, Buksika és smelo sipbrokeres elérése is még legyözhetetlen akadálynak tűnik előttem.  :confused:

#520 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 20:28

Érdekes, itt a fórum alatt Voxbone (the inbound voip provider) reklám fut. Mintha tudná, hogy miről beszélünk :) Vajon minden hwsw toipc alatt ilyenkor ugyanez megy, vagy valóban mint a google az érdeklődésnek megfeleően választja ki a bannert?

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.