HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 21. 07:42

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 8:33

Te hogy fordítanád le azt az angol mondatot?

A fő indok természetesen az, hogy eegy konkurenciát akartam ismertetni  ;)

"What's the point of the link" En ugy ertelmeznek ezt: mit akarsz ezel mondani, mi a lenyege ennek a linknek, mi van benne olyan hasznos, mi koze van ennek (valanmihez amirol van szo), stb.

Most nem valaszolok semmi uj irasra: at szeretnek nezni az elozeket, igy viszont soha nem lesz vege ... Ugy latom te mar felkeltel, en viszont meg nem fekudtem le ... szoval, elolvasom ami volt elotte, ha muszaj valaszolok, az utana megirtakat majd amikor felkelem atnezem. Nalatok mar este lesz...
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#702 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 07:47

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 12:41

Igazabol minimalis koltsegert mobilra is megoldhato.

...

Szeretnek ehez hozzaszolni, de mar neincs erom ... fentartom a jogot arra, hogy erre viszaterhessek!  ;) Nalam is ez mukodik, csak teljesen maskeppen, persze masok az adottsagok...
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#703 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 07:48

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 14:19

tengerpart mellett honnan lesz egy elegendő szélessávod voip-ozni? (a prepaid mobilt még megértem, habár mennyi kint felhívni egy kinti mobilról egy kinti vezetékest?)

Melyik orszagrol van szo?

#704 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 07:50

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 14:43

azert nem kell a voip-hoz szelessav! en mar 5 eve is voipoztam tisztam modem alapon. (speakfreely, ha valaki hallott rola.) a mobil GSM tomoritese meg ugye 9600bit/sec.

Na, stop! Errol bovebbet kerek!  ;)

#705 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 07:54

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 15:45

"tengerpart mellett honnan lesz egy elegendő szélessávod voip-ozni?"

a tengerpartrol nyilvan egy mobillal a kezemben telefonalok, ...
...

Ezert mondtam elobb, hogy ez helyi adottsagoktol fugg. Nalam is ez mukodik, de sokkal sgyszerubb es telyesen ingyen.

#706 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 08:06

Idézet: leslie-sz - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 16:55

Köszönöm a megtisztelő megszólítást!
Amikor megvettem a Fritz-et, ...
...
Lusta voltam a monitort elcipelni a postára, ezért leírtam az adatokat ...

ügyvezető László Zoltán ...

Pedig vanok megoldasok: monitort cipelni sokkal egeszsegesebb mint firkali ... de leezik a printer is  ;)

Laszlo Zoltannal beszeltem tegnap egy oran keresztul ... rendes embernek tuik es ez tenyleg egy nagyon kis (csaladi?) valalkozas.

#707 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 08:13

Idézet: leslie-sz - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 16:55

elefonálni. Na akkor hajrá-hurrá, töltsünk.

leslie!
Mennyivel töltötted fel ?

#708 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 08:24

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 8:27

az következik, hogy ma valamelyikönknek rossz napja lesz kettőjük kivételével...  :D  :D  :D

Na most megkaptam, rendesen kicikiztetek. :-)
Értem én, sőt azt is, hogy Adam-tól bocsánatot kellene kérnem.
Adam:  :respect:

#709 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 08:32

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 20:44

---

1)  de nem tudom megérteni azt, hogy egy tök egyszerű dolgot úgy mondasz el, hogy sorozatban visszakérdeznek hogy hogy is gondoltad-ezt vagy azt, miközben az egész egy tök egyszerű dolog.

2) ...felveszi a vonalat az SPA, bekér egy azonosítót, és megint ütheted már magát a számot amit hívni akartál.

3) ...Ezért sem működik a VoIP-ról a segélyhívás, hisz miért csörögjön Pesten, ha én Zalaegerszegen vagy éppen Afganisztánban vagyok.

Gyerekek, olyan sok dologra itt szeretnek reagalni, de mar nagyon kellene menem aludni ... Kiragodom 1-2-t.

1) Igaza van Buksikanak sok mindenben, de az hogy nagyon nehezen ertheto amit magyarazol ez teny. Valoszinuleg ez nem is a te hibat. Te profi vagy es ezert neked minden egyertelmu es egyszeunek tunik is ugy gondolod, hogy masoknak is ez ertheto. En egesz eletemben orvosok oktatasaval foglalkozom es nagyon gyakran vagyok te boredben. Ami nekem nagyon egyszerunek tunik masoknak kinaiul hangzik es el kell magyaraznom ami nem mindig egyszeru. Megertelek, de mindig ugy kell beszelni a bonyolult dolgokrul, hogy a hulye (magamra gondolok itt!) is megertsen. Nagyon sok erdekes dolgot mondasz, de nagyon nehezen ertelek neha.  :think:  :respect:
2) Nem is muszaj, hogy bekerjen azonositot, felismeri O sajat maga, hogy ki telefonal es eldonti atkell engedni tovabb vagy nem... okos ez a gep.
Ez nem igy van! Mukodik VoIProl a segelyhivas is. MOst nemakarom errolirni: faradt vagyok, ti is... majd kulon temakent es nagyon megeri. US-ben VoIP segelyhivasi kerdes torvenyben van lefektetve:minden VoIP szolgaltato KOTELES ezt biztositani, de magunk is megtudjuk csinalni ha kell ... Egyszeru a dolog...

#710 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 08:36

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 20:54

A segélyhívásokról jutott még eszembe.
.... ...
lehet egész USA nem evszi figyelembe a hívószámletiltás jelét, de ha valaki akar ugyanígy kisérletezni és felderíteni számot, privátban megadom a számot amit megcsörgessen, aztán megmondom mit láttam :-)

Na, ez megint egy kulon nagy tema ... ellehet rejteni a szmot USA-ban is, de a magyar kozpontok nem mindig teszik ezt beallitaodnek ellenere ... most faradt vagyok, majd  :respect:

#711 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 08:37

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 22:00

A Megafone-nál a 3235102661 számot jelzi ki. Ez ha minden igaz egy belgiumi szám, azon belül is Antwerpen. Szóval egy belga cég szállítaná a kimenő hívásokat?

Nem biztos, de ez is uj tema ...

#712 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 08:39

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 8:24

A Fritz-em lóg a telefonvonalról leszűrt ADSL-en és rajta egy PC! Így nincs gond, viszont router mögött nem próbáltam a traffic management-et...

Router utan hiaba, persze ha a computert nem dugod be a router utana levo Fritzusba ...

#713 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 08:40

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 8:27

Most, hogy ez a fórum leszűkült kb. (Doki, Buksi, 007, bogdan, adam, leslie és én) 7 főre - az következik, hogy ma valamelyikönknek rossz napja lesz kettőjük kivételével...  :D  :D  :D

... es miert Doki es Buksi vastag betuvel? Ez jo vagy rosz?

#714 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 08:44

:)  :)  :)  Letudtam a mai hazi feladotat: atfutottam idaig mindent, sajnos csak atfutottam es nem tudtam rendesen atolvasni, atgondolni mindent. Sok erdekes dolog volt idaig. Koszonom mindenkinek, megyek alszom egy kicsit ... itt 4 h reggeol van hamarosan Jo ejszakat , jo reggel mindenkinek!

#715 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 08:44

Te is, én is letoltunk egy-egy embert (indokoltalanul). Most a többiek jönnek, hihi. Na majd holnap mi rakjuk helyre őket! :)

#716 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 21. 08:50

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 7:11

Fritzusban van ilyen (?)

Idézet az "Installation Manual"-ból.
For connection to a DSL or cable modem, FRITZ!Box Fon ata is equipped with integrated bandwidth management.
Annyit még én is belátok, ennek működéséhez az kell, hogy a teljes (saját) internet forgalom a Fritz-en menjen keresztül.

#717 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 08:55

Azért továbbra is fenntartom a kérdéseimet Adam-mal szemben, persze elimserem, hogy lehet finomabban is fogalmaznom nem pedig így nekiállni.
Látom Doki is érdeklődik részletek után, bennem is továbbiak merülnek fel:

Idézet

De azert ne felejtsuk el, hogy bar remek dolog kulfoldon telefonalni, alapvetoen megis csak nyaralni megy oda az ember, tehat valoszinuleg a mobilos extra koltsegek fel sem fognak merulni.
...
Az, hogy ki mikor nyaral, es hol az nem befolyasolja azt, hogy milyen szamon erheto el, es milyen szamrol inditja a hivast.  A partnereknek mindig ugyanazt a szamot kell hivni es mindig ugyanonnak latjak az erkezo hivast is.  Ez olyan szempont, ami nem merheto penzben.

Szóval alapvetően nyaralásról van szó. Azért nehezen tudom elképelni, hogyga az ember kimegy egy vagy két hétre valahova, akkor azzal kezd el foglalatoskodni, hogy keressen valahol egy vezetékes vonalat meg internetet ahova elhelyezheti a sipuráját, no meg ugye a tűzfalon is kellene portokat nyitogatni. Tűzfal pedig mindenhol van, kérdés, az is, hogy hozzáférhető-e.
Szóval én továbbra sem látom annyira a realitását a dolognak. De ahogy mondta is Adam, az ember ne telefonálgasson a tengerparton hanem fürödjön. Ha meg mégis, akkor a nyaralás bírja már el azt a néhány száz forintot.
De mondodk egy másik alternatívát a vezetékes hívószám megtartásához. Egyrészt a vezetékes vonalat is át lehet irányítani, persze ez nem egy olcsó megoldás. Másik megoldás, -és talán jóval könnyebben kivitelezhető-  egy gsm adapter letelepítése a pesti vezetékes vonal mellé. Hívás bejön, gsm adapteren ki, másik mobil felhív (ami mint elmondtad ingyenes céges mobilok között) roaming fogadási díj fizet (100ft.) Ja, és amúgy vannak call back-es GSM gatewayek, vagyis ha hívást akarsz kezdeményezni a kütyü visszahív, azaz továbbra is a 100 forintos roaming fogadási díj mellett tudsz kifele telefonálni, nem a 300-at kell fizetni. A 100 meg a 60 között pedig már nem sok az eltérés.
Na ennyi...

#718 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 21. 08:56

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 8:13

leslie!
Mennyivel töltötted fel ?

500 Ft-ot kockáztattam. Azért jól bevállaltam!?

#719 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 09:02

Ha engem kérdezel, korrekt.

A Fonline meg akármilyen kis vagy nagy vállakozás legyen, eleve szempont, hogy hogy állnak hozzá a dologhoz. Doki is, Leslie is, én is beszéltem már a képviselővel, és csak pozitív benyomásaink voltak. A hozzáállással azt szeretném még kiemelni, hogy tudomásom szerint a Fonline egy nyílt szolgáltató. Legalábbis befel biztos! Nem egy utolsó szempont.
A minimum összeg meg nem határozása lehet hogy csak meggondolatlanság, de lehet ez is szolgáltatói korrektség jele, ahogy a Megafonnál is az, hogy nem "jár le" a befizettett összeg. Neophonnál is pl. 6 hónap után lejár.

Szerkesztette: Buksika 2006. 06. 21. 09:16 -kor

#720 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 09:56

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 9:24

Na most megkaptam, rendesen kicikiztetek. :-)
Értem én, sőt azt is, hogy Adam-tól bocsánatot kellene kérnem.
Adam:  :respect:

ne úgy vedd  :D

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »