HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 23. 09:43

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 21:38

Tele2, Pantel... marpedig _nem_ fogok elohivokkal vacakolni.

nos a rendszered szamomra mar nem atlathato (nem azert, mert tul bonyolult, hanem mert kisse tobb idot kene befektetnem a megertesebe, amim mostanaban egyszeruen nincs. :(), de ezt a pontot itt most onmagaban nem ertem.

az vilagos, hogy az axiomad a teljes fuggetlenseg (ezzel egyet is lehet reszben erteni), de hogy jon ehhez az elohivokkal valo vackolas? azert van az embernek szamitogepe, hogy AZ a hivasirany alapjan eldontse, hogy melyik hivas hova menjen, es ha valamelyik nem mukodik, akkor atrakja mas iranyba. semmi elohivo, csak arra az esetre, ha eroszakosan akarom mas iranyba terelni. nem ez lenne a helyes megoldas? igy nem kene lemondanod az olcso finerea cegekrol sem, es a fuggetlensegedet is meg tudod orizni!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#762 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 10:19

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 9:43

erteni), de hogy jon ehhez az elohivokkal valo vackolas? azert van az embernek szamitogepe, hogy AZ a hivasirany alapjan eldontse, hogy melyik

Mar most konkretan melyik szamitogepre gondolsz?  A vegfelhasznaloknal egy darab telefon van, nincs szamitogep.  A SIP proxyra?  Vegulis azt meg lehetne csinalni, hogy az spa dial plan gondolkodas nelkul a proxynak dobalja a hivast, es o donti el, hogy datum, napszak, eddigi beszelt percek, valamint egyeb preferenciak alapjan hova dobja a hivast.  Esetleg mindig ugyanoda, de mindig maskepp transzformalva a hivott szamot (eleteve a megfelelo elohivokat).

Ezen el fogok gondolkodni, azert, mert jelenleg mondhatni, hogy a befektetett munkatol lenyegesen nagyobb az elert vegeredmeny.  Azt kell megfontolni, hogy az altalad javasolt modositas mekkora munkat jelent, es mekkora a varhato nyereseg.  Asszem megnezem a percdijakat, kedvezmenyeket mas szolgaltatoknal, es ket honapos hivasstatisztika alapjan fogom osszevetni, hogy jelent-e akkora koltsegcsokkenest, hogy megerje munkat belefektetni (a munka sincs ingyen).

Elso gondolatom az, hogy a sip proxy valoszinuleg nem tud osszetett felteteleket kezelni, es masikat kellene keresni, esetleg sajat programot irni hozza (vagy venni sok penzert egy igazi voice routert ami helyettesitheti a sip proxyt).

#763 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 11:11

igen, a sip proxyrol beszeltem. ha az egy linuxon fut (pl. asterix), akkor az biztos, hogy ezek mind beallithatoak.

de meg az ATA-k dialplanja is, ha jol ertem eleg sok mindenre alkalmas. (mondjuk napszakot valoszinulegh nem kezelne, de a tobbire szerintem elegseges..)
a forum ma:

#764 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 11:48

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 11:11

igen, a sip proxyrol beszeltem. ha az egy linuxon fut (pl. asterix), akkor az biztos, hogy ezek mind beallithatoak.

de meg az ATA-k dialplanja is, ha jol ertem eleg sok mindenre alkalmas. (mondjuk napszakot valoszinulegh nem kezelne, de a tobbire szerintem elegseges..)

Szia!

Nincs asterisk, csak sip proxy.  A dial plan nem alkalmas a celra, sem napszakot nem tud kezelni, sem beszelt perceket (arra az esetre amikor X perc ingyen beszelgetes resze az elofizetesnek... nyilvan azt celszeru elhasznalni de nem tobbet).

#765 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 12:20

Adam.K, ez talán pont az amit szeretnél csinálni/csináltál. Hátha találsz benne valami újat:
http://www.provu.co.uk/pdf/sipura/spa_back..._2x_spa3000.pdf

Erre a doksira a sipurák call back lehetőségeit kutatva bukkantam. De mivel még most sem tudom, hogy egyáltalán a sipurák tudnak-e call back funkciót, megköszönném ha Te vagy valaki aki tudja, elmondaná hogy lehet-e ilyet, és ha igen, hogyan.

Mondok egy életszerű példát erre. Itthon van ugye interneteted meg egy sipurád, és van egy buster előfizetésed amivel egy csomó országba ingyen tudsz telefonálni. Ehúztál nyaralni Spanyolba, ahol csak egy PSTN vonalad van. Szeretnél telefonálni (nyilván jó lenne ingyen), no meg miért ne használd a busteres előfizetésedet ha már van. Mit tudsz csinálni? Felhívod az otthoni számodat, és a dobozodon keresztül telefonálsz már busterről. No igen, de hol az ingyenesség, hisz Mo.-ig fizetned kell a nemzetközi hívást. Ekkor jönne jól az, hogy hazatelefonálsz, és a kis dobozod azt mondja a caller ID alapján: nicsak nicsak, ez Adam kis gazdim az apartmannjából, biztos telefonálni szeretne valahova. Nosza hívjuk csak vissza, mert ha én hívom, az ingyen van. És visszahív, Te meg kapsz egy dial tone-t, ahonnan már telefonálhatsz máshova szintén busteren keresztül, vagy akár az otthoni PSTN-edet használva.
Nos, tud ilyet a sipura?

:offtopic:
Megjegyzés:
adam.k, a fenti példa nem konkrétan Rólad szólt, hisz tudom egyrészt Te soha nem lennél buster előfizető ("A javaslatod, mi szerint telefonaljak ilyen szolgaltatokon at, eleve ki van zarva.")
másrészt meg nem lehet hogy Spanyolo.-ban csak PSTN legyen mert akkor mi van a VoIP-al? ("De akkor hol a voip az egeszben?  Miert jo nekem ezzel foglalkozni?") :cool: 
Najó, ez most már valóban kötekedés lenne, kérlek ne vedd komolyan nem akarlak cikizni. Egyébként is ma "jó" napom van  :) csak azt szerettem volna tudatni, hogy a fenti példa bárminemű valós vagy vélt egyezése a valósággal csakis és kizárólag a véletlen műve lehet ;)

Visszatérve a reagálásodra. A rendszereddel kapcsolatban azon kívül, hogy két sipurából áll és ezeken keresztül callthrought-ot valósítol meg ide-oda, a teljes kép még nincs bennem kialakulva olyan szinten, hogy átfogóan átlássam a rendszerednek a Te konkrét helyzetedbe való ültetését. Még hiányzó képek és kérdőjelek vannak a fejemben.
"Azzal vadolsz (amugy neha jogosan), hogy bonyolultan mondok el dolgokat (mert neha tenyleg).  De ha nem irok le mindent szorol szora, mar belekotsz."
Ezt elsimerem, ilyen ez egy nagy hibám, hogy sokszor a legapróbb részletekis érdekelnek. Sokszor a feleségem is ha mond valamit, nem érdekel, mondom mondja azt az egy mondatot ami a lényegről szól. De ha meg valami nagyonis érdekel, akkor sokszor már nem is maga a lényeg érdekel, hanem a hozzá tartozó összes körülmény. Ki mondta? mirefel mondta? hol találkoztál vele? hogy jött ez szóba? hol történt mindez? ki volt még ott? hány óra volt? stb. stb. :rolleyes:
Hétvégén szívesen elbeszélgetnék Veled a rendszerről, hogy világossá váljanak az olyan megfogalmazódott kérdéseim mint: kinek a Mo.i PSTN vonalát használjátok, a Tiedet, másét, vagy mindig átállítjátok azéra aki ott tartózkodik? de ha annak a személynek otthon nincs netje és/vagy sipurája? Vagy a cég PSTN-ét használjátok? de akkor mindenkinek a mellékére külön sipurát teszel aki oda kiment?;
Ki fizeti ott az internetet, szétosszátok arányosan?; Te 3 hetet, a többiek 3-4 hónapot vannak ott (jun-szept). A többi üres 8 hónap alatt miért is van kihasználva egész évben a VoIP? "Es mivel a voip rendszert tobben hasznaljuk, gyakorlatilag egesz evben folyamatosan hasznalva van." ;
A tűzfal Linux, te állítod be. Ez azt jelenti, hogy egész évben megy egy gép, fogyasztva az áramot?...
Én nem tudom, lehet én vagyok a tökkelütött hogy ezekre a részletekre kiváncsi vagyok, de amíg az ehhez hasonló kédések csak kérdőjelek nálam, logikailag nem tudom helyrerakni, nem látom át reálisan.

Feltettél egy kérdést is, válaszolok:
"call back-es GSM gatewayek,"
ez remek dolog, ez biztosan mukodik is.  De akkor hol a voip az egeszben?  Miert jo nekem ezzel foglalkozni?  A hivasokat hogyan lehetne elszamolni egymas kozott?

Az első részre azt tudom mondani, ha megoldásokat keresel valamire, értem én hogy for fun, de nem bizots hogy ragaszkodnod kell egyfajta úthoz, ha lehet másképpen/egyszerűbben is.
A második részre: nyilván arra értettem, hogy kérsz egy másik sim kártyát a cégtől, amit beleraksz a gsm adapteredbe. A cégnek nem fog többe kerülni semmi, mert az arról kezdeméynezett hívások is feléd mindvégig ingyenesek lesznek, Neked csak a roaming fogadási díjat kell fizetned. De ne feledjük, hogy ez a megoldás arra született, amikor valóban annyira mobil akarsz lenni, hogy a tenger mellől is fogadhass és kezdeményezz hívásokat (amikoris VoIP közbeiktatása esetén járulékos költségek adódnának: prepaid mobil, ottani PSTN kihívás köbeiktatása, stb.)

:offtopic:

Szerkesztette: Buksika 2006. 06. 23. 12:55 -kor

#766 Felhasználó inaktív   gap 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 23. 12:22

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 7:09

Na, szerintem eleg reszeletes utasitasokat kaptad?

Szia!
Igen Doki jól érted, amit megpróbáltam leírni és egyben köszönöm, hogy ilyen mélységben foglalkozol a problémámmal.
Rendszeres olvasója vagyok ennek a topiknak és úgy érzem itt a legnagyobb esélyem olyan szakembert találni, aki orvosolni tudja ezt a beállítási feladatot. Aki ilyen PAP2T ATA készüléket vásáról, annak nagy valószínűsége van, hogy ezzel a bosszantó problémával szintén szembetalálkozik.
Már több mint egy éve elégedett használója vagyok egy PAP2 készüléknek. Na de rátérek a lényegre:
Szerintem a codec problémát ki lehet zárni, mert akkor valóban nem működne a beszélgetés.
Több variációt is kipróbáltam, s a saját PAP2-vel minden működött tökéletesen, azon kisérletek közül, amit itt lentebb leírok. Tehát ebből adódik, hogy az ATA körüli beállításokon kellene változtatni, mivel a dect telókkal nincs probléma.
1. Ugye mint  korábban írtam , hogy a hívó fél a sima (panasonic) analóg tel./faxot  megcsörgette, viszont a dectet nem . Több fajta sima analóg és dect telefont is kipróbáltam, de az új típúsu (PAP2T) készüléknél rendre kudarcba fulladt a dectes kisérlet.
2. Egy elágazón kezesztül a LINE-1 vonalra rácsatlakoztattam egy analóg telefont és egy dect készüléket, de ebben az esetben az analog készülék csak idönkén (rendszertelenül) fel-fel csörrent egy kicsit, de a dect meg sem mukkant, viszont, ha felvettem tökéletes hangminőségben lehetett beszélgetni
3. Ugyanez a helyzet állt elő A LINE-2 vonalon is, valamint több fajta analóg és dect telefont is kipróbálva.

Arra gondolok, hogy (sajnos szakszavakkal nem tudom leírni) mintha nem lenne elegendő ereje/frekvenciája, vagy a kicsörgéshez szükséges teljesítménye hiányzik.
Megpróbáltam a Regional menüben az FXS Port Impedance: 600-as értékét másképp/magasabbra (900) állítani, de az sem hozott változást.
Az a legnagyobb gond a kevéske angol nyelvismeretem mellett/miatt , hogy nem tudom, hogy melyik rész felelős a kicsörgési jel (erőssége) miatt, pedig valószínű, hogy létezhet erre is valami beállítási lehetőség.
Felhívtam a hazai Linksys nagyker forgalmazókat/szervízt/képviseletet, de igen hiányos  ATA/voip-os szakmai  ismeretekkel rendelkeznek,s ebből adódóan nem is tudtak érdemi választ adni, de jelezték, hogy volt már rajtam kívül is hasonló problémára visszajelzés.

#767 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 12:36

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 11:48

(arra az esetre amikor X perc ingyen beszelgetes resze az elofizetesnek... nyilvan azt celszeru elhasznalni de nem tobbet).

miert nem tobbet? az ingyenes reszen felul meg mindig 1 eurocent/perc barhova! ennel nem feltetlenul olcsobb a Te megoldasod.. ha csak magyarorszagot nezunk, akkor munkaidoben dragabb a helyi hivas.
a forum ma:

#768 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 12:42

bogdan:

Idézet

sip proxyrol beszeltem. ha az egy linuxon fut (pl. asterix), akkor az biztos, hogy ezek mind beallithatoak.

adam:

Idézet

Ezen el fogok gondolkodni, azert, mert jelenleg mondhatni, hogy a befektetett munkatol lenyegesen nagyobb az elert vegeredmeny.

Ha már az asterisk is így szóba jött, még a végén egy új VoIP szolgáltató fog kisülni belőle. Ezt most komolyan mondom. A legtöbb szolgáltató is ezt használja. Szerintem nem egy túl nagy cucc megcsinálni egy ilyet, csak egy jó távközlési cég kell akitől olcsón lehet percdíjakat venni és bérelt vonalon (vagy vpn-en) eljutni hozzá. No meg egy más vas kell alá nem mint ami itthon van :-)

A Bogdan által javasolt dolgot is meg lehet csinálni (ne kérdezd hogyan, asterisk-et én is csak most tanulom ahogy az időm engedi) de nyilván itt már kell egy adatbázis is ahol el kell tárolni a hívásadatokat (SQL).

Amúgy asteriskről is beszéhetnénk a fórumon ha van más is akit érdekel, engem sokáig a linux volta tartott vissza (nem ismerem) de van windows-os hivatalos lefordított változata is, próbálkozásokra kiváló.

#769 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 12:49

Szia Gap, üdv köztünk!
Szerintem jó helyen keresed, próbáld meg a Regional Settingsben a Call and Call Waiting Tone Spec rész alatt a Ring Voltage-t, (esetleg Ring Frequency-t) állítani. Most milyen értékek szerepelnek ott?

Szerkesztette: Buksika 2006. 06. 23. 12:50 -kor

#770 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 13:25

Na ma is ugy latom mi toltjuk meg a forumot.  1400x1050 felbontasban mar gaz ha nem fer bele a valaszom, szoval probalom roviden.  Legalabb lesz mibe belekotni :)

Buksi: a callback peldad ettol fuggetlenul erdekel, en nem fogom ugyan hasznalni, de mint kihivas es megoldando problema, erdekel.  A realitasat nem latom, de mint tudjuk a muszaki problemak megoldasanak nem az a lenyege hogy ertelme legyen, hanem hogy megoldjuk a problemat.

bogdan: osszesen harom spa, egy sip proxy, egy radius szerver es egy sql szerver.  ebbol all maga a voip.  Ez alatt meg van a halozat, de az nem ide tartozik.

"És visszahív, Te meg kapsz egy dial tone-t, ahonnan már telefonálhatsz máshova szintén busteren keresztül, vagy akár az otthoni PSTN-edet használva. Nos, tud ilyet a sipura?"

Visszahivni tudhat, ha megszerkeszted dial plan-ben.  ki kene probalni, nyilvan nem tud felhivni ha beszelsz, ha lerakod meg nem biztos hogy a DP ervenyre jut.  az spa tud ket hivast.  hogy dial tone-t is tud-e adni azt nem tudom.  sajnos nem valoszinu.

"kinek a Mo.i PSTN vonalát használjátok"
tobb vonal van, isdn is, pbx-en at.

"de ha annak a személynek otthon nincs netje és/vagy sipurája?"
bocs, de senkit nem ismerek akinek nincs otthon netje.  de tenyleg nem.  ah, nem igaz.  Egy embert ismerek akinek nincs otthon netje.

"Ki fizeti ott az internetet, szétosszátok arányosan?"
a ceg, a szelessav mindenkinek musthave. 

"Te 3 hetet, a többiek 3-4 hónapot vannak ott (jun-szept). A többi üres 8 hónap alatt miért is van kihasználva egész évben a VoIP?"
nyilvan nem mindenki egyszerre van kint ugyanabban a 3-4 honapban.  Ez mar tenyleg kotozkodes.

"A tűzfal Linux, te állítod be. Ez azt jelenti, hogy egész évben megy egy gép, fogyasztva az áramot?"
Igy van.  egesz evben megy.  Mint ahogy peldaul a hutogep is.  Azon nem akadsz ki? :)  Amugy van ennek elonye, ha valahol uzemel 7/24 egy gep, peldaul lehet ra rakni mindenfele szolgaltatasokat amik boldogga teszik az embereket.  Szoval jo az ott.

bogdan:
"miert nem tobbet? az ingyenes reszen felul meg mindig 1 eurocent/perc barhova! ennel nem feltetlenul olcsobb a Te megoldasod."

Ez jelenleg egy elvi lehetoseg.  Nem hasznaljuk ki, de a hivasiranyito rendszernek fel kell keszulnie arra, hogy lehet olyan elofizetes amivel X percig preferalt telefonalni utana nem.  Peldaul elmeleti lehetoseg: felezo dijcsomag.  Jo percdija van olcso havidijert, de csak korlatozott.  Utana dragabb.  Ez egy koltseghatekony dolog, ha amugy is van ilyen, akkor beszeljunk rajta, de ne tobbet mint az olcso percdijak altal nyujtott lehetoseg.  Vagy ha gondolkodom az altalad felvetett gsm rendszerben: mobil elofizetesek kozott most is van olyan hogy lebeszelheto elofizetesi dij.  Az elofizetest ugye mindenkepp fizetni kell, de itt is van valamennyi ido ami ez utan ingyen beszelgetesnek szamit.  Akkor mar beszeljuk le.  De tobbet ne beszeljunk rajta.  Ezt mind a sip proxynak feladata kezelni (bar mondom: jelenleg ez csak elvi lehetoseg).

#771 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 13:52

én Off topicba raktam, komolyan gondoltam hogy beszéljünk hétévégn, megkerestelek volna privátban.
...nem bírom ki, hogy most ne reagáljak

"A realitasat nem latom" (call back)
Pedig pont ezért volt a példa. Ha ez működne, sok helyről és helyzetben hasznos lenne.
Vannak egy bizonyos paraméter Call back serv rész a Line fülön amit yes/no-ra lehet állítani, kell még nyomozni ezzel kapcsolatban. De örülök, hogy érdekel, hátha ki tudjuk deríteni ezt a részt.

"hogy dial tone-t is tud-e adni azt nem tudom."
tud, a dial planben a "," egy második tárcsahangot ad

"Visszahivni tudhat, ha megszerkeszted dial plan-ben.  "
hm... érdekes gondolat. Gondolod, hogy innen kellene kezdeni? Lehet... Eddig csak kifele gondoltam hogy használja a dial plant, bár visszahívásnál ez történik. Az infó fülön mutatja hogy ki hívott utoljára, ha már ezt el tudja tárolni, nem sok kell(ene) hogy tudjon visszahívási funkciót is?!

"kinek a Mo.i PSTN vonalát használjátok
"tobb vonal van, isdn is, pbx-en at.""
bocs, de a vonal típusa nem válasz arra nézve, hogy kinek a vonala, vagyis kiknek spórol/vagy kell állnia a kihívási költségeket amivel szemben takarékosságot jelent ez a rendszer (a külföldi roaming tartózkodás költségeivel szemben)

"nyilvan nem mindenki egyszerre van kint ugyanabban a 3-4 honapban.  Ez mar tenyleg kotozkodes."
már ne haragudj, de te mondtad konkrét hónapokkal mutatva, hogy juniustól-szeptemberig. Spanyolországban ez a főszezon! Honnan kellene tudnom, hogy más hónapokban is történik kint tartózkodás amikor nem erről volt szó

"Ki fizeti ott az internetet, szétosszátok arányosan?
"a ceg, a szelessav mindenkinek musthave. ""
kérdem: ott
Spanyolban is must have és fizeti nyaralási időre??

"A tűzfal Linux, Te állítod be. Egész évben megy egy gép, fogyasztva az áramot?
"Igy van.  egesz evben megy""
Tűzfalat kicsit luxus (ezt is meg lehet másképp oldani) sőt, vpn router is van ha az hiányozna (drytek vigor 2300 pl.)
(látod, a baj, hogy nem értem a környezetet - tudod, a részletek...)

"Akkor mar beszeljuk le.  De tobbet ne beszeljunk rajta.  Ezt mind a sip proxynak feladata kezelni (bar mondom: jelenleg ez csak elvi lehetoseg)."
Csak technikai kérdés: a sip proxy nem csak a hangátvitel kezeléssért felelős?

szerk:
Még egy kérdés. Hol jön be a képbe a harmadik SPA?
Hol is van a rajzod? -olyan nehéz visszakeresni valamit is ebben a fórumban.

"harom spa, egy sip proxy, egy radius szerver es egy sql szerver.  ebbol all maga a voip. "
a voip nem ebből áll ezt Te is tudod, esetleg a Te rendszered. Sip proxy miért kell? eddig úgy tudtam, hogy direkt ip-re nézve látják egymást. Mit használsz SIP proxy-nak ha nem titok?

Szerkesztette: Buksika 2006. 06. 23. 14:13 -kor

#772 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 14:34

"A realitasat nem latom" (call back)
"Pedig pont ezért volt a példa. Ha ez működne, sok helyről és helyzetben hasznos lenne."

Nekem mar akkor is fellallt a hatamon a szor amikor *127## modon lehetett elorefizeto mobillal hivast inditani kulfoldrol.

"hogy dial tone-t is tud-e adni azt nem tudom."
"tud, a dial planben a "," egy második tárcsahangot ad"
Ez nyilvanvalo, de akkor is amikor o hiv?  , szerintem csak akkor megy ha ot hivod.

"Spanyolban is must have és fizeti nyaralási időre??"\
Nem a nyaralasi idore, egesz evre.  Szerinted mi a poen abban hogy net nelkul ott uzemel egy linux allandoan?  Nyilvan net is van hozza.

"Tűzfalat kicsit luxus (ezt is meg lehet másképp oldani) sőt, vpn router is van ha az hiányozna (drytek vigor 2300 pl.) "
Van draytek eszkozunk tobb is.  Kosz, nem.  Valamit tudom, van sok 'embedded' tuzfal is, de nekunk azok nem jok, mert sok olyan funkciot nem tudnak amire viszont szukseg van.  Hidd el, hogy nem veletlenul van ott komplett szamitogep es nem csak valami dobozka.

"Csak technikai kérdés: a sip proxy nem csak a hangátvitel kezeléssért felelős?"
Attol fugg hogy allitod be.  Nagy szolgaltatok nyilvan nem fogjak az osszes beszelgetest a proxy-n atfolyatni, mert az uristen savszelessege nem lenne eleg ra, es a felhasznalok szamanak novekedesevel romlana a minoseg es/vagy folyamatosan boviteni kellene.

"Hol is van a rajzod? -olyan nehéz visszakeresni valamit is ebben a fórumban."
www.adamk.freesite.hu/voip

"a voip nem ebből áll ezt Te is tudod, esetleg a Te rendszered."
Megint kezded?  Nyilvan a voip lehetosegek tarhaza nem ebbol all.  De nekem jelenleg nincs szuksegem gatekeeperre, sem az egesz h.323 -ra, sem mas kiegeszito protokollokra, amik amugy szinten lehetnek a voiip reszei.

"Sip proxy miért kell?"
Mert a mostani allapot nem kivitelezheto sip proxy nelkul, azert.  Valamint vannak elgondolasaim amelyek kozul van ami mar mukodik (AAA) es van ami meg nem de szeretnem (sajat hangposta rendszer) es ezekhez egesz egyszeruen kell sip proxy.

"Mit használsz SIP proxy-nak ha nem titok?"
eddig ser, illetve most openser, de ha lesz idom akkor ossze akarom hozni egy cisco callmanager-rel is az egeszet, kiprobalva mit tud nyujtani az ingyenes verziokkal szemben.  Van meg tartalekban ket sip proxy, amiket meg nem hasznaltam, de egy hotbackup-ot tervezek beloluk osszerakni, hogy legyen redundancia is a rendszerben (najo, igazabol csak azert, hogy ne szolj be, hogy fuggok az aram  es az internet szolgaltatotol).  Meg persze mert jo dolog foglalkozni dolgokkal, abbol tanul az ember a legtobbet.

#773 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 15:06

Adam, ez még jól jöhet Neked (meg persze másoknak). Az spa 3k státuszállapotait jelzi a tálcán. Gondolom nem csak LAN-on belül működik, így ha távol van különösen jó szolgálatot tehet állandó megfigyelésre
http://whirlpool.net.au/forum-replies-arch...cfm/429829.html

szerk: Eddig úgy tűnik, a Sipurákban lévő call back paraméterek csak arra vonatkoznak, hogyha felhívsz egy számot és az foglalt, bizonyos időnként próbálkozik és ha felszabadul szól (mint amit a mobilok is tudnak.

Szerkesztette: Buksika 2006. 06. 23. 15:16 -kor

#774 Felhasználó inaktív   gap 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 23. 15:14

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 12:49

Szia Gap, üdv köztünk!
Szerintem jó helyen keresed, próbáld meg a Regional Settingsben a Call and Call Waiting Tone Spec rész alatt a Ring Voltage-t, (esetleg Ring Frequency-t) állítani. Most milyen értékek szerepelnek ott?

Végig próbálgattam mindent 0 eredménnyel.  Csere készülék lett a vége,annál  működik minden, szerencsére még a dect is. Valszinű fw hibás  lehetett a cucc, de egyből kicserélték.
Köszi a biztatást és a segítséget, amúgy rengeteget tanultam tőletek, amit így utólag is köszi.
Írjatok további sok okosságot  ;)
Sziasztok

#775 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 15:16

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 15:06

Ez tenyleg hasznos dolognak tunik.  Sajnos csak windowsra van.  En jobb hijan nagiossal figyeltetem a sipurakat, illetve gondolkodtam egy kulon plugin irasan de meg a cselekvesig nem jutottam el.

#776 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 15:21

Idézet: gap - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 16:14

Köszi a biztatást és a segítséget, amúgy rengeteget tanultam tőletek, amit így utólag is köszi.
Írjatok további sok okosságot  ;)
Sziasztok

Örülök, hogy sikerült megoldani.
Amúgy Te is beszállhatnál az 'okoskodók'  :)  táborába (itt magamra értettem), maradhatnál aktív tag.

#777 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 15:45

Sziasztok!

Doki linkelt be egy oldalt, amin lehet vásárolni helyi számokat.
Mivel annyira nem vágom az angolt lenne egy kérdésem.
Ha megvásárolom a helyi hívószámot, azt hozzárendelik egy általam használt Sip Accounthoz?
Előre is köszönöm a segítséget  :respect:

#778 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 17:17

Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 0:17

Sziasztok!

Én is feltöltöttem próbaképp 135 ft-al (0,5 Euro), azonnal meg is jelent az egyenlegemen, bekonfiguráltam, az ATA-m, Online státust ír, mégsem lehet hívást kezdeményezni.
Nem tudom mi lehet a gond.

Biztos ilyen apro penzekkel nem foglalkozik ...  ;) 
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#779 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 17:30

Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 0:48

Doki!

Beleolvastam az általad írt weboldal tartalmába , de mivel nem sokat tudok angolul, nem nagyon értem miről van szó.
Ha például veszek egy telefonszámot, azt hozzárendelik egy bármely általam használt Voip szolgáltatáshoz/szolgáltatóhoz?
Olvastam hogy 5$ a beállítás és 5$ 1 hónapra egy hívószám.
Ha a hónap végén úgy döntök, hogy meg szeretném hosszabbítani ismét egy hónappal, akkor megmarad a számom? Vagy ujat kapok és ismét ki kell fizetnem a beállítási díjat?

Előre is bocsi az értetlenkedésem miatt  :respect:

Ezt is irtad ma:
"Sziasztok!
Doki linkelt be egy oldalt, amin lehet vásárolni helyi számokat.
Mivel annyira nem vágom az angolt lenne egy kérdésem.
Ha megvásárolom a helyi hívószámot, azt hozzárendelik egy általam használt Sip Accounthoz?
Előre is köszönöm a segítséget "

(gyerekek, hogy lehet ide 2 idezetett betenni? Nem jottem ra meg ...  :confused: )

A valaszom jelen pilanatban lenne az, hogy nem kerulte el afigyelemet a kerdesed, csak az a gond, hgoy annyire sokat firkalunk ide idonkent (szereny magam elsosorban), hogy nem  egyszeru nem csak megvalaszolni, hanem elolvasni mindent. Ez a gond altalaban forumokkal, de ez a jo is talan, mert aktiv informacio csererol van szo es gyakran nagyon fontos dolgokrol. Mi tortenik itt tulajdonkeppen? Tanulunk! Tanulunk tanarok nelkul, mert itt mindenki tanar es tanulo egyben ...
Szoval, ahoz hogy valaszoljak a te kerdesedre at kellenne neznem ujra azt a web sitet, de oda sem jutottam meg, hogy Adamk - Buksika es masok dialogust atolvassak ... Szoval turelem ...
Ja, es olrulok annak, hogy turelmetlen vagy mert ez azt jelenti, hogy kozlot informaciom nagyon is actualis es izgato volt. Orulok neki. Turelem  :respect:
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#780 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 19:17

call monitor Sipura 3000-hez: http://www.clacy.com/sipura/

dial plan generator: http://www.taet.com....alPlan?OpenForm

Szerkesztette: blackbile 2006. 06. 23. 19:18 -kor

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első