If you're reading this newsletter--and anecdotal evidence would indicate that you are--you're probably a big fan of VoIP. But even as legacy phone systems are being pushed aside by open-system PBXes, don't kid yourself: Telecom buyers aren't beating a path to VoIP because it's the latest and greatest. Research companies that track PBX installations are finding that even though VoIP accounts for an increasing number of PBX lines, those lines that are being deployed as legacy systems are reaching the end of their natural lifespans. Telecom managers are not abandoning their natural caution and rushing to VoIP. Rather, it appears that they are buying VoIP as a replacement technology, not as displacement or disruptive. The upshot: VoIP will still beat TDM; it will just take longer than some might expect.
Voipbuster II
Elküldve: 2006. 07. 25. 19:13
If you're reading this newsletter--and anecdotal evidence would indicate that you are--you're probably a big fan of VoIP. But even as legacy phone systems are being pushed aside by open-system PBXes, don't kid yourself: Telecom buyers aren't beating a path to VoIP because it's the latest and greatest. Research companies that track PBX installations are finding that even though VoIP accounts for an increasing number of PBX lines, those lines that are being deployed as legacy systems are reaching the end of their natural lifespans. Telecom managers are not abandoning their natural caution and rushing to VoIP. Rather, it appears that they are buying VoIP as a replacement technology, not as displacement or disruptive. The upshot: VoIP will still beat TDM; it will just take longer than some might expect.
Elküldve: 2006. 07. 25. 19:48
Idézet: djsms - Dátum: 2006. júl. 24., hétfő - 9:52
Látod, itt van az írás előnye az élőszóval szemben!
...
De ezen ne múljon, megköszönöm itt is
Lehet,hogy igazod van: az iras az bizonyitek, de nem birosagon vagyunk ... en nem ezt irtam volna helyedben amit leirtad ... de te te vagy en viszont en vagyok ...
En is mindig barmijen is volt a beszelgetes szoktam mondani vegen, hogy koszonom szepen, de ez csak egy udvariassagi forma ... en igazan nem erol beszeltem itt, de mindegy ... Tudod van kulonbseg amikor egy srac erdeklodik vmi irant es szivesen segitunk neki es amikor egy uzleti celekkel egy ceg probal tanacsokat, otleteket es segitseget kerni ingyen ... Peldaul ha Pista bacsi megkeri engemet kijavitani a TV-jet akor sziveszen atmagyek szomszedomhoz es megcsinalom ha tudom. Megkoszoni is a szomszedom, sot mindig es emlegtni fog hogy nagyon is seitettem neki ... Itt a masik Jozsi bacsi esete aki siznte keri engemet kijavitani a TV-t, de a TV nem az ovi (nem magan celjeire hasznalja), hanem egy vallalati akivel all szerzodesben azal, hogy uzemeltett ott a TV rendszeruket. Lehet hogy szivesen adom a tanacsomat, ha tudom, de az biztos, hogy nem fogok javitani a TV-t ingyen ...
Tudod, itt a szokasos orvosi pelda is. Szomszedom eljott hozzam, hogy faj a hasa. Megneztem, adtam gyhogyszert (minden ingyen). De eljon vki korhazba rendelesemere akor nem adom gyogyszert, foleg ingyen. Gyogyszertarba kellene neki menni es raadasul fizetni a gyogyszerert. Ugy meselem ezeket neked mint a fiamnak meselnek ... Koszonom szepen.
Ja, egyebkent koszonom szepen, hogy megkoszonted
Egyebkent minden rednben van es orulok, hogy segitettem, sot annak is hogy jelentos erkolcsi es majd valoszinuleg anyagi hasznad fog szarmazni ebbol neked, amit nem sajnalok toled, nem is irigylem ... csak jol esik a macskanak ha megsimogatnak ...
Mindegy, koszonom szepen a figyelmet es a kikenyszeritet koszonetedet is.
Remilem ezel a temat (off topic is) lezartunk. Koszonom!
Elküldve: 2006. 07. 25. 20:49
Elküldve: 2006. 07. 25. 21:57
Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 20:48
En is mindig barmijen is volt a beszelgetes szoktam mondani vegen, hogy koszonom szepen, de ez csak egy udvariassagi forma ... en igazan nem erol beszeltem itt, de mindegy ... Tudod van kulonbseg amikor egy srac erdeklodik vmi irant es szivesen segitunk neki es amikor egy uzleti celekkel egy ceg probal tanacsokat, otleteket es segitseget kerni ingyen ... Peldaul ha Pista bacsi megkeri engemet kijavitani a TV-jet akor sziveszen atmagyek szomszedomhoz es megcsinalom ha tudom. Megkoszoni is a szomszedom, sot mindig es emlegtni fog hogy nagyon is seitettem neki ... Itt a masik Jozsi bacsi esete aki siznte keri engemet kijavitani a TV-t, de a TV nem az ovi (nem magan celjeire hasznalja), hanem egy vallalati akivel all szerzodesben azal, hogy uzemeltett ott a TV rendszeruket. Lehet hogy szivesen adom a tanacsomat, ha tudom, de az biztos, hogy nem fogok javitani a TV-t ingyen ...
Tudod, itt a szokasos orvosi pelda is. Szomszedom eljott hozzam, hogy faj a hasa. Megneztem, adtam gyhogyszert (minden ingyen). De eljon vki korhazba rendelesemere akor nem adom gyogyszert, foleg ingyen. Gyogyszertarba kellene neki menni es raadasul fizetni a gyogyszerert. Ugy meselem ezeket neked mint a fiamnak meselnek ... Koszonom szepen.
Ja, egyebkent koszonom szepen, hogy megkoszonted
Egyebkent minden rednben van es orulok, hogy segitettem, sot annak is hogy jelentos erkolcsi es majd valoszinuleg anyagi hasznad fog szarmazni ebbol neked, amit nem sajnalok toled, nem is irigylem ... csak jol esik a macskanak ha megsimogatnak ...
Mindegy, koszonom szepen a figyelmet es a kikenyszeritet koszonetedet is.
Remilem ezel a temat (off topic is) lezartunk. Koszonom!
Ej, ha itt írod itt is kell válaszolni...
Szóval beszélgettünk 2.5 órát az internetről, gazdasági dolgokról, meg úgy általában a telefonálásról. De konkrétan voipról csak 1-2 mondatot, azt is inkább adapterekről és voip telefonokról. Ha így nézzük felesleges volt az egész, mivel konkrétan nem segítettél megoldani a problémát. Aztán most meg emlegeted, hogy igazán megköszönhettem volna jobban, mert majd én ebből jól hasznot húzok. Kvázi csak azt nem írod, hogy itt a számlaszámom, kérlek utalj rá valami kisebb összeget. Pedig az első pillanattól kezdve őszintén beszéltem, hogy ki vagyok, mit akarok és hogy nem az anyagi haszontól vezérelve!!! Szóval tényleg így gondolod? Remélem nem, mert nekem nem ez jött le a beszélgetésünkből!
Szerintem hasznos és érdekes volt a "rövidke" csevej, mert rengeteg dolgot tudtam meg az USA-ról. Csak hogy egyet említsek számomra mindig is rejtély volt miért lehet USA-ban ingyen hívni a mobilokat. Naivan simán betudtam annak, hogy akkora verseny van, hogy a szolgáltatók egyszerűen ennyire olcsón adják. Holott a valódi ok teljesen más.
Szóval ne érts félre, de teljesen mások vagyunk. Ráadásul még a mindennapi környezetünk is egészen más, így az "elvárások" is. Én úgy éreztem, hogy a beszélgetés közben elhangzott köszönöm elég volt, hiszen ennyivel én is be szoktam érni. Még akkor is, ha a konkurens szolgáltató kér tőlem tanácsot! (Mert jóban vagyunk, noha üzletben meg ellenfelek) Kár lenne ilyen hétköznapi dolgok miatt "összeveszni"
Egyébként had jegyezzem még meg, hogy a telefon (pláne a mobil) az egyik olyan dolog, amit az első között dobnék ki, ha megtehetném!
(egyébként ha még ebben a témában lenne valami tényleg ne itt intézzük, mert ez gondolom másokat nem érdekel. -> Pü, email, voip, bár ez családi és egyéni okok miatt ritkán jön össze)
Elküldve: 2006. 07. 26. 02:58
Idézet: djsms - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 22:57
2) Ha így nézzük felesleges volt az egész, mivel konkrétan nem segítettél megoldani a problémát. ....
3) Kvázi csak azt nem írod, hogy itt a számlaszámom, kérlek utalj rá valami kisebb összeget. ...
4) ... közben elhangzott köszönöm elég volt, hiszen ennyivel én is be szoktam érni...
5)... "összeveszni" ...
6) (egyébként ha még ebben a témában lenne valami tényleg ne itt intézzük, ...
Nos ... szohoz sem tudok ... ezeket nem vartam volna el attol az embertol akinek csak legjobb idnulatombol egy-ket rovid tanacsot adtam ami nagyon is hasznara valtak neki. Az igazsag az, hogy nem is akartam semmit sem valaszolni az "oriasi koszonettel es tisztelettel" tele irasodra, de egyszer es utljara megteszem es utana nem reagalok akarmit is fogsz irni:
1) Igen sokaig beszeltunk, baratkoztunk (ugy ereztem), igen kevesed beszeltunk VoIProl, de nem is volt mit, mert egy mondatban elmagyaraztam neked, hogy a gondjaitok a PBX fogja megoldani ... es igy is lett.
2) Ez aztan tenyleg nagyon szep megkoszenes reszedrol ... szep, koszonom. Tudod nem regen lattam egy dokument filemet mely foglalkozott azzal miert a nemeteknek nem sikerult atom bombat kifejleszteni, alitolag azert, hogy nem jottek ra, hogy kritikus massza kell hoza ... csak ennyit. Es a film arol beszelt mi lett volna, ha erre a nemetek idoben rajottek volna ... az egesz vilag lett volna az oveki. Egy skandinav tudos szandekosan titkolta el a szmitasait es a nemetek nem tudtak meg soha ... Kepzeld el ha megis egy mondatban elmondta volna, mi lett volna akor? Akor az atom bomba nem Japanra ment volna, hanem talan Moszkvara vagy esetleg Londonra vagy Budapestra ... Igaz, itt nem atom bombarol van szo, csak PBX-rol ...
3) Ez viszont amit itt irsz a vicnek is csunya, en szgyelnek magamat ha ezt megirtam volna ... de nem minositok ezt sem. De azert kivancsi lettem mennyit is kuldenel a szamlamra?
4) Ez a te dolgot, de a velemenyem mint elobbi pontban, egyebkent koszonom ezt is.
5) Figyelj, valoszinuleg te egy piocit elvagytajolodva, de nem tudom miert... talan nevelesed, vagy annyire nagykepu vagy? nem tudom, de nem is az en dolgom ez. Olyan nagy dolog neked vkinek megkoszonni vmit? Kivel "oszeveszni"? Te velem? En veled talan szoba sem allnek es nem azert mert nem tisztelnek (mindenkit tisztelek alapertelmezeskent), hanem azert, hogy egyszeruen nem talalkoznank egyutt mert a tarsasagaink nem egyforma, korrol nem is beszelek. Persze, te egy nagyon meno, okos (lehet hogy ontelt?, bar ezt nem allitanek egyertlmuen, de erre gyanus irasaid utan embernek tunsz nekem), eros es egeszseges nagyon fiatal ember vagy en viszont sajnos mar kozel sem vagyook olyan mint te, egeszseges sem, okos sem. De en is voltam ... neked egesz eleted van meg elore, nekem viszont honapok, lehet evek, de nem tobb ... kivel szeretnel oszeveszni? Mirol beszelsz egyaltalan? Terj mar eszhez es nezd magadra tukorbe, legy szives ... Egyebkent ezt is koszonom, de szerintem nem erdemeltem ki.
6) No, latod azert vannak azok a dolgok amiben egyertelmuen es telyesen egyet ertunk! Koszonom, hogy megismetelted azt amit en mar elozo hozaszolasban leirtam es egyet ertek ezel. Sem itt, sem mashol, mert igazsag sz. nincs mit inteznunk ... ha nem arra gondolsz, hogy menyunk ki es verekdjunk, de nem menne ez sem tobb oknal fogva is: nem igazsagos lenne verekedni egy nalad sokkal idosebb es beteg emberrel meg az is az igazsag, hogy nem kocsmaban vagyunk.
Es most mar komolyon:
Ez volt az utolso felszololasom e nem ide valo temaban. Mi itt nem penzert vagy akar maser dolgozunk, hanem igyekszunk segiteni egymasnak es altalaban udvariasan elvarjuk egy mastol elismerest is mert mi is emberek vagyunk es nekunk is jol esik egy kis koszonet, nem minde merheto penzben... Ujra leirom, hogy a macskanak es jol esik a simogatas, es nem azert mert elvarna egy kis penzt szamlajara.
Sok uzleti sikert kivanok neked es a cegednek, tovabbi zavarmentes intenet szolgaltatast es hasznaljatok ugyfelek megelegedesere ezt vagy akar mas PBX-et ugy sem az en talalmanyom, csak az en tanacsom volt ... Tudod mit ... gondold bele a dologba meg egy szer es nezd meg magad meg egy szer a tukorbe ne hogy meglatod, hogy elpirult az arcad. Irhatsz amit akars, de en befejeztem ezt a szegyenli valo temat es nagyon koszonom ezt sajnos nagyon rovid (par oras) baratsagunkat.
Bocsanat es koszonom a turelmet ... tobbi nem fog elofordulni - igerem.
Elküldve: 2006. 07. 26. 08:30
Látod pont erről próbáltam beszélni, hogy totálisan félreérted amit írok vagy mondok! Most is... Akart a fene téged megbántani! Hogy nézne már ki, hogy idejövök segítséget kérni aztán egyből hülyézek mindenkit?
Elküldve: 2006. 07. 26. 09:10
Idézet: adam.k - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 16:43
Talán blackbile volt aki egyszer már belinkelte:
http://forum.index.h...ticle?t=9135224
Szóval itt lehet olvasni a 21-es körzet körüli "nagyszerű" szervezésről. De mostanában valóban nagy a csend. Úgy néz ki senki nem kényszerít senkit az összekapcsolási szerződések megkötésére?
Nekem az nem teszik az egészben, hogy egy 21-es szám hívásakor nem tudhatod mennyit számláznak, mivel több tarifasávba tartozhat a szám (mint a 0690) attól függően kié a számmező, és az sem mindegy, hogy melyik szolgáltatótól hívod (mondjuk ez utóbbit még valahol (meg)értem). Arról nem is beszélve, hogy pl. úgy néz ki a Vodafone 96 ft-ot kér a 21-es számok hívásáért?! Hogy lehet ilyet megtenni?? Valóban nincs itt semmiféle szabályozás...
Elküldve: 2006. 07. 27. 02:13
Idézet: djsms - Dátum: 2006. júl. 26., szerda - 9:30
Igen lezarva. Valaszoltam a PU uzenetedre is ...
Csak annyit it roviden: nem kell hivatkozni arra, hogy ugyfeleken akarsz segitenei, mert ez nem jotekanysagi intezmeny amit csinaltok es nincs kulonbseg (jogilag sem) koztetek es pl. Telco kozott. Ok is, ti is profit orientaltok vagyok es minnel tobb penzt akarjatok ... Kaptok is, de ne predikaljatok legalabb, hogy emberiseget akortok segiteni ... Kommunistak is ezt mondtak, sot lehet hogy egyesek gondoltak is ezt ...
Igazad van, ha nem mondtad volna meg hogy ISP-tol vagy akor nem lett volna ez a helyzett, de ez nem lett volna becsuletes, igy van ...
Egyebkent hidd el nekem, hogy az oszes forumot "monitoroznak" a nagy teleco-k is, csak ezt titkosan csinaljak ... Igaz, tanacsokat nem kernek nyilvanosan, de fizetnek igen is sok penzt sajat kimjeinek akik kotorasznak forumokban es nekik adnak/eladnak jelenteseit, otleteket. Ismerem ilyen embereket szemelyesen is, fizetest is kapnak, nem is roszat ... Ezt a forumot is garantalom, hogy legalabb egy kozismert Telco figyel allandoan es biztos, hogy 1-2 ember ebbol megis el nem is olyan roszul ... es nagyon is szokak figyelni velemenyekre es foleg az otletekre
Ok, mar regen mondtam, te is, hogy vege a temanak ....
Koszonom szepen legalabb a ram forditott idodet, masoktol viszont megint elnezesuket kerek
Elküldve: 2006. 07. 27. 02:28
Idézet: Buksika - Dátum: 2006. júl. 26., szerda - 10:10
... a 21-es körzet körüli "nagyszerű" szervezésről. De mostanában valóban nagy a csend. ... a Vodafone 96 ft-ot kér a 21-es számok hívásáért?! Hogy lehet ilyet megtenni?? Valóban nincs itt semmiféle szabályozás...
Kedves Buk-sika Professzor Ur! Mi usag ott Japanban?
Telyesen egyet ertek veled. Ez egy anarchia magyar modra (magyar rapszodia 21?).
Nem egyseges, rabulhatnak ahogy akarnak mert egy szabalyazatlan "teruleti" :confused: korzetet vezetik be? Ez egyaltalan nem teruleti (nem geografiai) es ezert ez ugyan az mint 90 vagy 900 USA-ban (itt ezt szabad rablasi korzetnek nevezik).
Ezert US-ben fel sem merult ilyen mint 21 (21-s csabda a neve?). Nem merult fel mert szegeny telefonalo rafazhat mint akar 900-s hivasa eseten. Hivifelnek pontosan kell tudnije mennyit is fog fizetni!
Ha viszont ilyen horibillis arakat fognak bevezetni akor ez csak megint a nagy es kicsi Telcoknek lesz kezukre ami ugyfelnek rosz mert monopopliakrol van szo. Ezert US-ben nem is merulnek fel ezek a dolgok akar mobiltelefonoknal sem. Hivofel mindent a mit hiv fizet mint egy sima vezetekes hivast ...
Vodafone egyebkent a legnagyobb nemet rablo, nagyobb nala nincs is a vilagon es millardokot keres mint a tobbiak is, de tobszorosen tobbett es mindig csak azt demagogizal, hogy az ugyfelei erdekeben cselekszik ... ugy mint az egyes kicsi ISP-k Mo-n ...
Vege, ennit errol.
Egyetertek
Elküldve: 2006. 07. 27. 06:35
Bevétel orientáltak, kimenő hívás működjön, oszt jónapot
Pre paid terén a Klip viszi a prímet abban a tekintetben, hogy a legtöbb irányból elérhető (előfizetői számot figyelembe véve).
A német Tí esetén már megjelentek az úgynevezett Flat csomagok , 10 euróért korlátlan vezetékes hívások, igaz ott komolyabban is foglalkoznak az értékesítéssel, mert "csomagban" értékesítik a voip szolgáltatást Voip eszközökkel.
Lehet, hogy az itteni Tí kivár az IP TV bevezetésére és akkor indítja be komolyabban a Triple Play szolgáltatást (kép, adat, voip), annál is inkább, mert a Home Gateway amit majd adnak az IP TV-hez, tartalmaz Voip kimenetet analóg telefon csatlakozási lehetőséggel.
Elküldve: 2006. 07. 27. 06:55
Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 7:35
Lehet, hogy az itteni Tí kivár az IP TV bevezetésére és akkor indítja be komolyabban a Triple Play szolgáltatást (kép, adat, voip), annál is inkább, mert a Home Gateway amit majd adnak az IP TV-hez, tartalmaz Voip kimenetet analóg telefon csatlakozási lehetőséggel.
Szia,nagyon is igazad van mindenben amit leirtad.
USA-ban mar regn vannak csomagok, mar kb. 3-5 eve ... Ami altalaban korlatlan USA es CAnadat ad ez altalaban kb. 3-8 $/ho, ami fobb orszagot (kb. 50) az kb. 20-25/ho.
Mar irtam pont ma, hogy senkit nem erdekel az ugyfel, csak a penz (aki mas allitja az maszlag, pontosabban uzleti fogas). Ez altalaban ott van ahol meg nem elegendo a konkurencia: pl.Mo-gon. BAr ez nagyon rovidlato plitika es majd latni fogtok, hogy nehany ev mulva a fele VoIP es mas ceg nem lesz a piacon ...
Itt van absolut ingyenes az egesz ejszak amerikara szolgaltato is: http://www.myadcalls.com/dialer.htm
No, pontosabban nem az hogy nem ertek egyet hanem nem biztos, hogy ertem mit akartal pontosan mondni, mert Triple Play (TP) itt lehet, hogy mast jelent mint nalatok. Ez erdekes tema, de nem erdemes ragozni mert hoszu ... Roviden, TP USA-ban ez rendes kabel rendszer (bar itt a rendes ez mar digitalis is), de lehet toluk (mint MO-n) kermi meg internetet is (nekem ez van valamint nekik is van VoIP szolgaltatas (nekem nincs toluk: dragak, de nagyon jok). Na ez itt TP. Amit te irod ez viszont it nem TP, hanem rendes telefonsozlgaltatas ami lesz biztositva jovo evtol telefontarsasag altal. Ma0ig ez nem lehetetett jogi okok miatt, de most mar megvaltoztak kb. 1 hte a torvenyt: most mar telefonos cegeg is szolgaltatnak nem csak internetet de TV musorokat is. DE ez nem nevezik itt TP-nek. No, csak enny pontositasnak ... Koszonom.
Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 07. 27. 07:07 -kor
Elküldve: 2006. 07. 27. 07:10
Szerkesztette: koliz 2006. 07. 27. 07:38 -kor
Elküldve: 2006. 07. 27. 07:16
Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 6:55
USA-ban mar regn vannak csomagok, mar kb. 3-5 eve ... Ami altalaban korlatlan USA es CAnadat ad ez altalaban kb. 3-8 $/ho, ami fobb orszagot (kb. 50) az kb. 20-25/ho.
Mar irtam pont ma, hogy senkit nem erdekel az ugyfel, csak a penz (aki mas allitja az maszlag, pontosabban uzleti fogas). Ez altalaban ott van ahol meg nem elegendo a konkurencia: pl.Mo-gon. BAr ez nagyon rovidlato plitika es majd latni fogtok, hogy nehany ev mulva a fele VoIP es mas ceg nem lesz a piacon ...
Itt van absolut ingyenes az egesz ejszak amerikara szolgaltato is: http://www.myadcalls.com/dialer.htm
No, pontosabban nem az hogy nem ertek egyet hanem nem biztos, hogy ertem mit akartal pontosan mondni, mert Triple Play (TP) itt lehet, hogy mast jelent mint nalatok. Ez erdekes tema, de nem erdemes ragozni mert hoszu ... Roviden, TP USA-ban ez rendes kabel rendszer (bar itt a rendes ez mar digitalis is), de lehet toluk (mint MO-n) kermi meg internetet is (nekem ez van valamint nekik is van VoIP szolgaltatas (nekem nincs toluk: dragak, de nagyon jok). Na ez itt TP. Amit te irod ez viszont it nem TP, hanem rendes telefonsozlgaltatas ami lesz biztositva jovo evtol telefontarsasag altal. Ma0ig ez nem lehetetett jogi okok miatt, de most mar megvaltoztak kb. 1 hte a torvenyt: most mar telefonos cegeg is szolgaltatnak nem csak internetet de TV musorokat is. DE ez nem nevezik itt TP-nek. No, csak enny pontositasnak ... Koszonom.
Triple Play alatt a hang-adat-kép(TV) triót értettem., illetve mindezt ADSL tehnológián, vagyis kizárólag IP alapon.
Elküldve: 2006. 07. 27. 08:36
Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 7:35
Bevétel orientáltak, kimenő hívás működjön, oszt jónapot
Pre paid terén a Klip [...] a legtöbb irányból elérhető...
Lehet nem jól tudom de ha valakit hívnak, akkor a hívott fél szolgáltatója is kap -ha nem ő kapja a legtöbbet- az összepakcsolási díjból. Tehát érdekük le(het)ne a hívhatóság is.
A Klip esetében nem csoda hogy "törte" magát a hívhatóságon, mert szerintem kifele senki nem telefonál tőlük. (Legfeljebb a sok, reklámnak bedőlő ember aki nem tudja hogy más is nyújt ilyen szolgáltatást és örül hogy van lehetősége két forinttal olcsóbban megúszni egy nemzetközi hívást mintha a vezetékes vonaláról tette volna.)
A törte azért van idézőjelbe, mert nyilván neki pofonegyszerű volt megkötni az összekapcsolási szerződést saját magával/társvállalatával a T-com -al, és egyébkéntis ha ő megjelenik valakinél hogy összekapcsolási szerződést akar kötni, nyilván a kicsik vele mint naggyal szóbaállnak kapásból, nem is biztos hogy nagyon tehetnek mást.
Szerintetek vajon miért a Megafone-nak is szinte mindenkivel van már összekapcsolási szerződése, csak éppen a legnagyobbal a T-com -al nincs? Van egy sejtésem...
De a legbosszantóbb az, hogy amilyen 21-es számot hívsz és ahány helyről hívod, annyi lehetséges díjat fizethetsz. Igaza van Dokinak, hogy az ügyfél számára átlátható kellene legyen a tarifarendszer és tudnia kellene hogy egy hívásért mennyit fizet, ez valahol alap dolog. És ebben a szabályozási hiányoságban valaki föntebb, talán az NHH a ludas.
Elküldve: 2006. 07. 27. 08:59
Idézet: Buksika - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 8:36
A Klip esetében nem csoda hogy "törte" magát a hívhatóságon, mert szerintem kifele senki nem telefonál tőlük. (Legfeljebb a sok, reklámnak bedőlő ember aki nem tudja hogy más is nyújt ilyen szolgáltatást és örül hogy van lehetősége két forinttal olcsóbban megúszni egy nemzetközi hívást mintha a vezetékes vonaláról tette volna.)
A törte azért van idézőjelbe, mert nyilván neki pofonegyszerű volt megkötni az összekapcsolási szerződést saját magával/társvállalatával a T-com -al, és egyébkéntis ha ő megjelenik valakinél hogy összekapcsolási szerződést akar kötni, nyilván a kicsik vele mint naggyal szóbaállnak kapásból, nem is biztos hogy nagyon tehetnek mást.
Szerintetek vajon miért a Megafone-nak is szinte mindenkivel van már összekapcsolási szerződése, csak éppen a legnagyobbal a T-com -al nincs? Van egy sejtésem...
De a legbosszantóbb az, hogy amilyen 21-es számot hívsz és ahány helyről hívod, annyi lehetséges díjat fizethetsz. Igaza van Dokinak, hogy az ügyfél számára átlátható kellene legyen a tarifarendszer és tudnia kellene hogy egy hívásért mennyit fizet, ez valahol alap dolog. És ebben a szabályozási hiányoságban valaki föntebb, talán az NHH a ludas.
A helytől független távközlési szolgáltatás szabadáras, mivel nem egyetemes szolgáltatás kategóriába tartozik. Kizárólag a verseny irányítja az árakat.
Ha megnézed az NHH honlapján, hány cég kért 21-es számmezőt , ledöbbensz.
Még így sincs verseny.
Elküldve: 2006. 07. 27. 09:49
Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 9:59
na pont ez a baj, miért nem egyetemes? ezt kellett volna leszabályozni
Elküldve: 2006. 07. 27. 13:12
Elküldve: 2006. 07. 27. 13:16
Elküldve: 2006. 07. 27. 13:44
Idézet
Na nee, a Neo az Invitel tulajdona? A Neophone korábban a Pantelé volt aztán szétváltak, a Pantel meg már megvette a Hungarotelt, azt tudom. De hogy a Neophone az Invitelé??? ...ez meglepett
A fentebbi idézet valóban kissé vicces. Ehhez legalább befelé meg kellene nyitni a hálózatot, mint ahogy korábban volt.
Elküldve: 2006. 07. 27. 14:30
Idézet: blackbile - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 14:12
Én már semmin sem csodálkozom, de ez már pofátlanság:
"Szolgáltató a webes regisztrációt, fizetést követően egy magyarországi telefonszámot rendel előfizetőhöz, valamint a weboldalon előfizető tudomására hozza a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges információkat (Felhasználó név, jelszó.)"
Fizess és kapsz egy 21-es számot, amivel kitörölheted a ..... Ezt a t-klip évi 500-ért megteszi.
Kiváncsi vagyook, hogy az e féle "szolgáltatóknak" vannak e ügyfeleik?

Súgó
A téma zárva.