Idézet: adam.k - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 22:47
Kuldtem korabban egy linket hibakeresesrol. Azokkal a programokkal ess neki, es valaszolj a kovetkezo kerdesekre:
- kabelezes biztosan jo, linkek vannak?
- latod a halozaton, hogy a sipura dhcp-vel ip cimet ker?
- latod a valaszt a keresre?
Ha eddig megy, akkor a cuccnak van ip cime, a halozaton elerheto.
- azt a cimet kapta amit Te gondoltal?
- pingelni tudod halozaton belulrol?
- kivulrol?
- latod a sip szerverhez a beregisztralast a halozati forgalomban?
Valamint szerintem sajat magadnak is segitenel azzal, ha pontos kerdest tennel fel. Ha orvoshoz mesz, es megkerdezi mi a bajod, azt mondod beteg vagy? Ne a "diagnozist" mondd, mert nem is biztos, hogy beteg vagy, azt majd az orvos megmondja. Te azt mondd meg mi faj, a tobbi nem a Te dolgod. Ne azt mondd, hogy nem mukodik a sipura, mert azt majd ki kell deriteni. Hanem azt mondd meg mi nem megy. Nem tudod pingelni? Nem ered el a weboldalt?
Nem irtad, milyen "router" de mac szurest altalaban csak a wireless oldalon lehet allitani, a sipura pedig nem tud wirelesst, tehat az, hogy a mac szures ki van kapcsolva, valoszinuleg tokeletesen haszontalan informacio. Specifikalj jobban, mert igy csak talalgatni lehet.
szia adam,
jogos a fejmosás.....nézd el egy lamertől
a router SMCWBR14T-G, ehhez KÁBELLEL csatlakozik az SPA 3000 (több kábelt is kipróbáltam és több LAN bemenetet is).
a sipurát kipróbáltam, amikor alapállásban (IP 0.0.0.0) volt és engedélyezve volt rajta a DHCP és kipróbáltam úgy is hogy letiltottam rajta a dhcp-t és fixre beállítottam a 192.168.2.100-t az ip cimének.
mindkét esetben a sipura egy hosszú és 2 rövidet villant.
a hálózaton még 4 gép van, fix IP cimmel (192.168.2.101-104) részben kábellel részben wireless módon kapcsolódnak.
a sipuran most a DHCP disable és a 192.168.2.100 pingelésére a válasz : a kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.... :confused:
szóval nem tudok hozzáférni sehogyan sem.

Súgó
A téma zárva.