HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 23. 09:03

Idézet: Csapszi - Dátum: 2006. okt. 22., vasárnap - 21:27

Jóestét !

Megint egy-két oktalan kérdésem lenne!

Olvasom ott, hogy egyik ATA-t a másikról hogyan lehet hívni.

Azt meg lehet csinálni, hogy a PAP2 egyik Line-jét hívni a másikról?
Mindkettőn egy-egy Voipdiscount van beállítva, de nicsenek feltöltve.

Illetve esetleg egy helyileg máshol lévő PAP2 szintén feltöltetlen Voipdiscountját?

Bocs ha nagyon-nagy baromságot kérdeztem!

Szia!
PAP2-LINE1-ről  LINE2 hívása (Loopback megoldással)

Azonos codec kell mindkét vonalra, továbbá
a hívó vonalon a                Make Call Without Reg: yes-re állítani
a fogadó vonalon az        Ans Call Without Reg: yes-re állítani
illetve , ha mindkét vonalról akarsz hálón belül hívni akkor természetesen mindkettőnél yes-re állítani.

A hívo vonal dial planba (LINE1)  |<1#:>S0<:Line2_UserID@127.0.0.1:5061>)
A hívo vonal dial planba (LINE2)  |<1#:>S0<:Line1_UserID@127.0.0.1:5060>)

Feltételezve., hogy a LINE1 és a LINE2 SIP portok  alapbeállításon vannak 5060 és 5061
gyorshívással  pedig:  User1-be:  Line2_UserID@127.0.0.1:5061
                              User2-be:  Line1_UserID@127.0.0.1:5060

A másik eset, ha nem azonos hálózaton belül van a 2 db PAP2 (pl. egyik nálad, másik a szüleidnél, vagy barátodnál, stb.) és a szolgáltató bevonása nélkül szeretnél telefonálni, akkor a 007 jóvoltából érthetően dokumentált "direct IP dialing" tanulmányozását ajánlom.
http://voipuser.blog.../?post_id=57760

#1582 Felhasználó inaktív   Csapszi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 23. 09:29

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. okt. 22., vasárnap - 23:42

Légy szives pontositani mit akarsz csinálni!

Hát nem egyszerű! :-)

Az egyik ATA (lényegtelen ,de Balaton.....-on van)  az én házamban van, nekem van egy ADSL-em.
A szüleim a szomszéd házban laknak, nincs vonalas telefonjuk, de a Net áthúzva UTP kábellel hozzájuk, valamint az egyik üres érpárat használva az egyik LINE is.
Értelemszerűen a másik LINE nálam maradt.

A másik ATA Budapesten van a menyasszonyomnál, akinek UPC-s netje van telefon nélkül.

A célok:
Mivel a hugom Kanadában él ezért kellene tudni hívni mindkét Balatonon lévő LINE-ről Kanadát és Magyar számokat, valamint egymást is.

A Pesten lévőről elég csak Magyarországot és az én LINE-met ,illetve nekem a menyasszonyom LINE-jét.

(Még annyi, hogy a Pesten lévő ATA egyik LINE-jével ne számoljunk , mert azt pedig a barátnője kapta meg a szomszéd lakásban. De az az ő dolga mit csinál vele.)

Remélem érthető.
Köszi a segítséget előre is.

#1583 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 09:33

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. okt. 22., vasárnap - 23:42

3) Kis trukkel (mar par napja irtam errol):
PAP2-re feltenni a SPA1001 -s firwaret es mind a ketto vonal "egyesul egy keszuleket: teged hivnak - felveszed, de ha hivni akarsz hivsz es megmindig agyanaz telefon keszzulekrol. Ez nagyon kenyelmes dolog.

Szia Doki!
Én is kipróbáltam, de a firmware csere PAP2-röl nem változott SPA1001-re a feltöltést követően. Azonban a szerző az elmúlt napokban kiegészítette egy lényeges momentummal a beírását, amit most beollózok.
IDÉZET:
Kérdés:
A PAP2-re SPA1001-es firmware-t raktál? Ezt egy kicsit bővebben kifejtenéd, illetve most akkor hogy műxik a PAP2. Line1-en van két vonal? 
Válasz:
Most úgy működik, hogy csak a Line1 használható (a Sipura 1001-es egy portos, de két szolgáltatós). Ha Line2-re kötök valamit, semmi nem történik, és csak a hálózati aktivitást mutató led világít, a többi három nem. Tulajdonképpen le lett butítva, de nekem erre volt szükségem: egy telefonnal két vonalat használni. Mondjuk annyi előnye van, ha mégis két telefon kellene, akkor vissza lehet csinálni úgy, ahogy volt, egy valódi Sipura 1001-ből nem lehetne PAP2-t csinálni.
Egyszerűen töltsd le a http://www.sipura.com-ról az 1001-eshez való 3.1.8-as firmware-t, és töltsd a pap2-be...
Kérdés:
Le akartam cserélni a PAP2 adapterem firmware-ét (3.1.3(LS)) a Sipura 1001-ére (spa1001-03-01-08-SE-c).
Se a Sipura firmware-rel együtt letöltött exe-vel, se a tftp serverrel nem sikerült. Látszólag mindkét esetben lement a feltöltés, hibát egyik sem írt, de mégsem cserélődött le.
Van valami ötletetek, hogy miért nem?
Válasz:
Kifelejtettem egy fontos mozzanatot, mely szerint természetesen se a PAP2, se a Sipura nem enged más firmware-t telepíteni. Okos szovjet mérnökök azonban megoldották, hogy a PAP2 firmware headerjét lecserélték a Sipura-éra, és fordítva, így a PAP2 azt hiszi, hogy a saját firmware-jét tölti be, közben dehogy... Smile Fordítva is igaz ez, amikor vissza akarod állítani a PAP2 eredeti szoftverét. Ekkor Sipura-nak álcázott PAP2 szoftver kell.
http://www.dslreport...remark,15221048
Ezen az oldalon a végétől számított negyedik hozzászólásban van egy NOTHING_TO_SEE_HERE.ZIP... ezt kell letölteni. Ebben megtalálható mindkét álcázott firmware. Miután rátöltötted a Sipura firmware-t, utána nyugodtan rátöltheted a legfrissebb, Sipura oldaláról letöltött szoftvert is. A PAP2, mint Sipura már azt hiszi, hogy a sajátja...
Elnézést mindenkitől, de csak most jutott eszembe, én hogyan vettem rá cserére a PAP2-t...    "

#1584 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 10:08

Idézet: Csapszi - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 10:29

Hát nem egyszerű! :-)

Az egyik ATA (lényegtelen ,de Balaton.....-on van)  az én házamban van, nekem van egy ADSL-em.
A szüleim a szomszéd házban laknak, nincs vonalas telefonjuk, de a Net áthúzva UTP kábellel hozzájuk, valamint az egyik üres érpárat használva az egyik LINE is.
Értelemszerűen a másik LINE nálam maradt.

A másik ATA Budapesten van a menyasszonyomnál, akinek UPC-s netje van telefon nélkül.

A célok:
Mivel a hugom Kanadában él ezért kellene tudni hívni mindkét Balatonon lévő LINE-ről Kanadát és Magyar számokat, valamint egymást is.

A Pesten lévőről elég csak Magyarországot és az én LINE-met ,illetve nekem a menyasszonyom LINE-jét.

(Még annyi, hogy a Pesten lévő ATA egyik LINE-jével ne számoljunk , mert azt pedig a barátnője kapta meg a szomszéd lakásban. De az az ő dolga mit csinál vele.)

Remélem érthető.
Köszi a segítséget előre is.

Egy alternatíva
1. A barátnődnél lévő mondjuk LINE1-re telepíted azt a buster klónt, ami nálad is van telepítve (mert ugye több helyre is lehet ugyanazt a buster klónt telepíteni és természetesen egyidőben használni is) A barátnőd  IP címrére kell regisztrálnod egy Dyndns-t hogy általad (is) hívható legyen.(Lásd: elöbb írt direct IP dialing)
A Bp-i routert be kell állítani távoli elérésre (remote management)  és akkor az ATA konfigurációt bármikor változtatni tudod a lakásodból is.
2.A Nálad lévő ATA készülék LINE1-re szintén azt a buster klónt telepíted, ami a barátnődnél is van. LINE2-re pedig egy olyan szolgáltatót telepítesz, mely hívható is (klip, Neo, stb). Ettől függetlenül a Te IP-dre is regisztrálsz egy Dyndns-t, hogy IP dialingon keresztül is hívható legyél, akár a barátnődtől is.
3.A PAP2-t átalakítani SPA1001 firmwarera (Ezért felelőséget nem vállalok)
Egy RJ-11-es elosztót (kb.40 Ft) kell a LINE1-be tenni ahonnan az egyik vezetéket szüleid telójába , a másikat a Te telefonodba csatlakoztatod. Ez megoldható vezetékek nélkül is egy duo DECT telefonnal is 100-150 m-en belül simán műxik.
4.Amennyiben a PAP2-nél maradsz, abban az esetén kettő telefon kell szüleidnek és neked is a 2 vonal kezelésére.

Az az igazi, ha bp-en és a nálad lévő routerek mindegyike támogatják a dyndns-t és nem szoftveresen kell telepíteni, mert az előbbi esetben nem szűkséges a PC bekapcsolt állapota az esetleges IP cím megváltozása miatt.

#1585 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 13:54

kiegészítés az előző hsz-hoz.
Az előbb említett megoldásnál  szüleiddel ikervonal jön létre, de mindkettőtök tud "ingyenes buster" hívásokat kezdeményezni és a klip, vagy neo révén hívásokat is fogadni, majdnem mindenhonnan.
Előnye: valakít hívsz pl. Kanadánan élő hudodat, akkor a szüleid is felvehetik otthon a telefont és hármas beszélgetést folytathattok. Hátránya: Amennyiben hívnak nálad és szüleidnél is egyszerre csörög a telefon (habár egy dect telefon egy-két kicsörgéssel később szólal meg , mint a "hagyományos" analóg telefon). Tehát "lehallgathatók" a beszélgetések.
Azt neked kell eldönteni, hogy melyik számodra az előnyösebb megoldás:
1. Külön független vonalat akarsz magadnak és a szüleidnek is, akkor a dyndns-el meg tudod oldani a barátnöddel történő egymás hívhatóságát, a loopback-al pedig a szüleidel tudjátok egymást hívni.
Amennyiben valamelyik buster klónt telepíted  valamelyik LINE-re, akkor hívásokat tudsz kezdeményezni minden irányban, de csak IP-n keresztül leszel elérhető.
2. Vagy beruházol még egy ATA-ra (mint korábban olvastam már 9.000 Ft-ért lehet kapni PAP2-t a MM-ban) és akkor szüleidnek és neked is egymástól független hívó és hívható vonala van. Ekkor jön az, amit korábban írtam, hogy hálózaton belül, hogy lehet egyik ATA-ról a másik ATA-t hívni. Persze ebben az esetben lehet mindegyikötöknek Neo (ehhez feltölteni sem kell mert ugye a hálózaton belüli, valamint a külső számokról történő hívhatósághoz nem kell feltölteni sem), vagy Klip van az ATA egyik vonálán , tehát a szolgáltató hálózatán belül is tudjátok egymást hívni, de akár IP-n keresztül is, mert mindegyik ATA-nak más a belső IP címe.
Na, szóval jó bütykölést és biztos +találod a  legmegfelelőbb megoldást  ;)

#1586 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 19:27

Idézet: murzuk - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 10:33

Szia Doki!
Én is kipróbáltam, de a firmware csere PAP2-röl ...

Koszi mindenki neveben is: ez egy nagyon fontos es erdekes dolog azoknak akiknek Pap2 van. Velemenyem sz. amennyiben ez a softcsere mukodik, a Pap2 sokkal jobb es sokkal tobb lehetosegeket biztosit mint SPA1001, hisz barmikor szabadon donthetsz egy telefonkeszuleket vagy kettelefont hasznalsz. Es ez szerintem nagyon jo dolog!
Nekem special nem szukseges ez az info (nincs Pap2), de lehet, hogy ha ez a softcsere siman mukodik, akor lefogom csereilni a sajat SPA1001-t Pap2-re es igy barmikor alakitom (1 telefon -2 telefon) tetszesem sz.
Kosz.  :respect:

Szerkesztes: Megneztem a linket: http://www.dslreport...remark,15221048 . Ott sajnos nagyon sokat beszelnek a Pap2 unlock-rol, ami ertheto is mert Vonage (US VoIP provider) ingyen adja az ugyfeleknek a Pap2 es amikor azok kilepnek toluk akar nagyon rovid ido utan is, a dobozt nem kerik visza ... ez altalanos gyakorlat USA-ban es ezert erdemes volt kitalalni vmit, hogy "kinyitni" a dobozokat. Bar ha bele gondolom, a hasznalt doboz ara kb. 15-20 $ is lehet ... erdemes - e itt US-ben vacakolni ezzel? Persze hogy nem, de ez mint sport: edekes es szorokoztato kikapcsolodas. Vadaszat olcso dolgokra ez is az, mert nagyon gyakran tobb energiat fektetunk be ebbe mint megdolgozni ezt a penzt. Nem baj, radioamatorek is csianltak tranzistoros radiokat honapokon keresztul, nem sajnalva penzt alkatreszekre,  igy sokkal dragabb es farasztobb volt mint megvenni boltban, de migis csinaltunk es buszke voltunk a sajat gyartmanyunkra, sot mostanaig is megvan (muanyag szappantartoban egy mai szemmel nezve primitiv zsebradio-kb. 13- eves voltam amikor epitettem? akor csucs volt!!!) es buszken mutatom a fiamnak ... aki csak rohog rajta, de megerti, talan ...  :think:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 10. 23. 19:55 -kor

VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1587 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 20:17

Idézet: murzuk - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 14:54

kiegészítés az előző hsz-hoz.
Az előbb említett megoldásnál  szüleiddel ikervonal jön létre...

Nagyon okos, reszlees es ertheto dolgokat irtal  :respect:  Az egeszel egyet ertek en is. Foleg azal, hogy a legjobb megoldas neg egy ATA a szuloknek, hisz ugyis van nekik LAN/internet, igy telyes es fuggetlen a dolog. Nem hiszem, hogy erdemes IP hivasokkal bajlodni (bar ez is sgy erdekes dolog lehet mint plusz megoldas), amikor ingyen kaphatsz valamelyik szolgaltatotol bejovo "rendes" telefonszamot valamint ingyen beszelhetsz halozaton belul.
Szerintem, ha jol korul nezi az ember, akor akar 4-5 ezerer is kaphat vmi dobozt, de a 10 000 is kibirhato. Megint radioamatorekrol: neha a flevi fizetesunket es beleinvesztaltunk egyszere olyan dolgokba ami az ATA tudasanak 1%-t sem erte el, beszelni is alig lehetett rajta, de felepiteni is kellett honapokon keresztul ... Szoval, a tanacsom: vegyel szuloknek karacsonyi ajandekot, egy ATA-t, es kesz.  :respect:

PS: Csak egy pontositas: nem ikervonal jon letre hanem parhuzamos vonal. Iker vonal ez gyakorlatilag telyes jogu vonal es sajat szama is van, csak nem lehet egy idoben telefonalni masik ikernek. Itt viszont parallel keszulek kapcsolat jon letre, parhuzamos vonal/telefon ...

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 10. 23. 20:21 -kor

VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1588 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 20:29

A Neo-val kapcsolatban van egy kis felreertesem, de lehet hogy nektek.Ugy ertelmeztem a dolgot hogyha nem lesz kimeno hivasom 1 honapon belul, akkor elveszik a 0621-es szamot, ha penzt is rakok ra akkor 6 honap mulva.Az en ertelmezesem szerint akkor 1 honapig van Neo-s szamom, mert en kifele nem fogom hasznalni.Nos akkor jol gondoltam? :confused:
Joeapi

#1589 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 22:17

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 21:29

A Neo-val kapcsolatban van egy kis felreertesem ...

Lehet, hogy jo, de senki nem akadajoz teged felhivni havonta 1x valakit halozaton belul ami ingyenes es nem kell hozza penz egyaltalan. Igy lehet megtartani a szamot vegtelensegig vagy addig amig ne felejtesz el valakit felhivni 1 honapon belul  ;)

#1590 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 02:25

30 perc naponta ingyen 25 orszagba (sajnos eppen Mo-g nincs benne .. es meirt is lenne  ;) ), elofizetni sem kell (De azert van 1,5 angol P. kezelesi dij), SIP alapu es mikodik Hard es Soft eszkozokkel:
Babbler

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 10. 27. 02:38 -kor

#1591 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 00:04

Ujdonsag!

1) Telyesen ingyenes hivasok barhonan USA-ba: Tglo Softphone
Who can I call using my desktop phone?
FREE - Calls to Any Phone – home, office, or mobile phone – are presently FREE and UNLIMITED to and within the United States. So if you live outside of the US, then all calls are still free to any phone.
FREE - Using GloPhone, you can make free unlimited calls to and receive calls from any GloPhone user in the world using your PC, while surfing the web at the same time.
FREE – Surf the web and click on any phone number you see and we connect the call. Set up all your friends’ phone numbers in our Directory and click on the number to connect the call. Also use our dial pad to make your calls.

2) Hatteri hangok es echok megszuntetese es beszelgetes felvetele: Software

:respect:

#1592 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 00:11

3) Es ez aztan nagyon jo dolog, szerintem: http://www.gotvoice.com/home.php

#1593 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 15:44

Kidoltem.Hogy kell beallitani a Fritz-et neo-ra 0621xxxxxxx-es szammal?Elnezest a tobbiektol. :think:
Joeapi

#1594 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 16:47

Kozbe megtalaltam.A 0621-es szammal megy.Pedig biztos hogy probaltam ugy is.
Joeapi

#1595 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 07:37

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. okt. 29., vasárnap - 17:47

Kozbe megtalaltam.A 0621-es szammal megy.Pedig biztos hogy probaltam ugy is.

... es most mar mukodik? Mi volt a gont? Mert elobb is irtad " ...  neo-ra 0621xxxxxxx-es szammal?..." Akor mi volt a gond? Mi volt a hiba?

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 10. 30. 07:40 -kor

#1596 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 10:33

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 6:37

... es most mar mukodik? Mi volt a gont? Mert elobb is irtad " ...  neo-ra 0621xxxxxxx-es szammal?..." Akor mi volt a gond? Mi volt a hiba?

Most ugy mukodik hogy "Internet number:0621xxxxxxx"
"user name:0621xxxxxxx".
"Registrar:sip.neophonex.hu"
"Proxy server:sip.neophonex.hu"
Nem tudom mi volt a hiba,de biztos hogy ezt is probaltam.
Neztem a log-ot ,es hibat irt ki, es rogton valtoztattam.Lehet hogy tobb idot kellett volna varnom,vagy
a neo-nal volt volt valami pillanatnyi zavar.Esetleg a szerverukre nem rogton kerultem fel.
Az utolso 6 szam a halozaton beluli szam, vagy a 0621 utani resz?Ez meg homaly.
Joeapi

#1597 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 13:07

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 11:33

Az utolso 6 szam a halozaton beluli szam, vagy a 0621 utani resz?Ez meg homaly.

az utolsó 6 az 7:
0621380xxxx ezt a számot kell  regisztrálni...

#1598 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 08:23

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 14:07

az utolsó 6 az 7:
0621380xxxx ezt a számot kell  regisztrálni...

Akkor e serint 21 korzefben nem lehet hasznalni a kozponton keresztul mukodo regi szamot 7xxxxx?
A kerdesem az, hogy most mar mit kell csinalnom: megvaltoztatni a regi szmomat a 21-s korzeti szamra mert a regi dec. 15 utan nem fog mukodni (megszunik a kozpont?) es kizrolag csak 21-s korzeti szamok fognak mukodni? Vagy ez most meg mindig nem vilagos mi lesz majd a Neo kozpontjaval?
Lehet vki mar tudja?
Koszi.

#1599 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 09:12

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. nov. 1., szerda - 7:23

Akkor e serint 21 korzefben nem lehet hasznalni a kozponton keresztul mukodo regi szamot 7xxxxx?
A kerdesem az, hogy most mar mit kell csinalnom: megvaltoztatni a regi szmomat a 21-s korzeti szamra mert a regi dec. 15 utan nem fog mukodni (megszunik a kozpont?) es kizrolag csak 21-s korzeti szamok fognak mukodni? Vagy ez most meg mindig nem vilagos mi lesz majd a Neo kozpontjaval?
Lehet vki mar tudja?
Koszi.

"Kérjük, hogy a számváltáshoz jelentkezzen be a felhasználói oldalon. A belépés után kérjük, kövesse az utasításokat."Ezt irja a neo.
Nalam a lehetseges hiba a fritz beallitasanal ,most mar biztos a turelmetlensegem volt, es csak kis szerencsevel talaltam vissza a
megoldasra.A logot nezve az ejjel kemeny 18 perc alatt valaszolt a neo kozpont.A buster nem is latszik, gondolom azonnal. :)

Szerkesztette: Joeapi 2006. 11. 01. 09:16 -kor

Joeapi

#1600 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 19:44

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. nov. 1., szerda - 9:12

A logot nezve az ejjel kemeny 18 perc alatt valaszolt a neo kozpont.A buster nem is latszik, gondolom azonnal. :)

igen ezt már egyszer én is meg akartam említeni...

mi magyarok ennyit tudunk.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.