HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#1681 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 29. 09:02

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. nov. 28., kedd - 17:27

Nem veletlenul talaltak ki, hogy az ilyenekre ajanlatot kell kerni halozatinregrator cegektol, akik raadasul ajanlatot ingyen adnak.  Ok megmondjak azt, hogy mi az optimalis, es mennyibe kerul.  Utana meg mindig nekiallhatsz magad megcsinalni.  De legalabb mar tampontod lesz.  A teteles listabol en ugy latom, hogy szukseged van az ajanlatokra, olyan lesz mint vandornak viz a Szaharaban.

Szia,

Köszi az infókat.
Már van ajánlatom 2 cégtől is, csak próbáltam tapasztalatokat gyűjteni attól is, aki már használ ilyet.
Mérlegelni szeretnénk, hogy az ip rész mennyibe kerül és ez nekünk megéri-e.

Üdv.: GYuri

#1682 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 21:00

Az IP rész a jelenlegi koncepciók mellett biztosan hamar behozza az árát.

#1683 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 01. 20:41

Tisztelt Fórumosok!

Érdeklődnék van-e tapasztalata valakinek erről:

http://www.gizmoproj...lcallsfree.html

Lényegében az érdekelne, hogy ha én regisztrálok valakit, akinek nincs internete, de van telefonja (amit megadok a regisztrálásnál), lakhelye szerepel az ingyenesen hívható országok között (ami esetleg nincs a Betamax-os szolgáltatónál) és csinálok a nevében is "few phone calls per week with Gizmo Project", működik a dolog? ( few = ? db )
Persze saját regisztrációm  is van.

Na csak ennyi ...

#1684 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 04:34

Idézet: leslie-sz - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 21:41

Tisztelt Fórumosok!

Érdeklődnék van-e tapasztalata valakinek erről:

http://www.gizmoproj...lcallsfree.html

...

Igen, ismerem ezt az oteletet. Az egyik ismerusem ezt csinalja ... de mindenkinek kell hasznalni, hogy activ account legyen. Akar te is hasznalhatsz tobb accountot (helyettuk is), de muszaj, hogy activ legyen. Ez volt regebben, de most mint ha vki mondt nekem, hogy igy is mukodik, de ezt nem garantalok ... Ha lesznek tapasztalatok ezzel, kerlek innformalni minket  :respect:  Egyebbkent az biztos, hogy a Gizmo sok oknal fogva jobb mint Skype, de mar megszoktunk ...  :down:   :eek:

Szerkesztes: most megneztem. Ott a contactusra klikkentsz es kiirja, hogy active a contactus vagy nem. Furcha, hogy az emberek akikkel mar reg nem volt kapcsolatom aktivak, viszont akit latok gyakran Gizmoban inaktivak. Biztos van ennek vmi logikaja, de meg nem jottem ra ... biztos azert mert nem is nagyon kerestem? Ha rajosz szoljal  :respect:

" Under the All Calls Free calling plan, if both you and your Gizmo contact are active users, a call you make to that person will be free (assuming they are in one of the qualifying countries). An active user is one who regularly uses several communication features in Gizmo Project including:
Making PC-to-PC calls
Inviting friends to use Gizmo Project, encouraging them to put their telephone numbers (landline and mobile) into their profile
Adding those friends to their buddy list
Sending instant messages (IMs) between users
Making online purchases periodically (for identity verification)"

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 12. 02. 05:02 -kor

VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1685 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 13:30

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 4:34

Biztos van ennek vmi logikaja, de meg nem jottem ra ...

Sok mindenre nem jöttem rá én sem, pedig a munkára fordítandó időmet már elfecséreltem, de így legalább jön a pihenés fázis.  :)
Szóval nem tudom mikor lesz aktív az "ACF status" és a "Making online purchases periodically" is zavar egy kicsit. Ami miatt mégis írok az a következő:

1.) Regisztrálásnál lényegében ad egy telefonszámot. A szolgáltatás reggelhető ATA-ra, ezért megvalósítható az ATA-ATA hívás sima analóg telefonról is normál számok bebillentyűzésével. És az ATA-kliens hívás (oda-vissza) is természetesen.

2.) A Gizmo Project szoftverrel hívható a Fonline (ami nem meglepő), de hívható a VoipDiscount, VoipStunt stb is peer-to-peer kapcsolatban. Sajnos azonban a Contacts-ban megadott ilyen információkat ( pl.: username@sip.voipdiscount.com ) csak kikapcsolásig őrizte meg, újraindítás után már nem.

A leírtak nagy része nem új információ, korábban szerepeltek már pl. ebben a fórumban is. Nem is akarom elvenni senkinek ez irányú dicsőségét. Talán egy kicsit másképp rendszereztem az eddig ismert dolgokat.

#1686 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 00:36

Idézet: leslie-sz - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 14:30

Sok mindenre nem jöttem rá én sem, ...
...

1.) Regisztrálásnál lényegében ad egy telefonszámot. A szolgáltatás reggelhető ATA-ra, ezért megvalósítható az ATA-ATA hívás sima analóg telefonról is normál számok bebillentyűzésével. És az ATA-kliens hívás (oda-vissza) is természetesen.

...

Na, eppen  ezert a Gizmo jobb mint Skype  :up:
Csak az a gond, hogy most mar annyire rabeszeltem mindenkit Skypere, hogy most mar nem egyszeru lebeszelni oket es rabeszelni Gizmora, pedig kellene mert Gizmoval,nem csak ingyen hovhatunk PSTN, de hivhatnak engemet akar computerrl akar telefonrul akkor is amikor nincs bekapcsolva a computerem, en is tudok hivni oket ATA-n keresztul is. Skype viszont computerhez van kotve es emiatt en is, ezert is utalom ...
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1687 Felhasználó inaktív   ivaan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 02:38

Sziasztok!

Látom elég erős a csapat SIP témában, így hátha választ tudtok adni az alábbi kérdésemre: :confused:

1, Nokia E61 -es telefon támogatja a VoIP-ot (SIP igen, STUN nem)
2, Van Voipdiscount accountom

Gondolom már sejtitek, hogy a kérdéses az lesz, hogy tudom-e használni...ugyania a Nokia hivatalos
honlapján ez áll:

----------
Q: Does my Nokia E61 device support voice over IP (VoIP)?

A:
Yes, your Nokia device support VoIP telephony based on the SIP (Session Initiation Protocol). This means that the service has to be based on the same technology standard.
Please consult your VoIP service provider for more information about compatibility.

In the first phase, your Nokia device has been designed to be used with a SIP based VoIP server which resides on the same side of the firewall as the phone, for example inside company premises.

Mobile VoIP telephony is unique compared to the fixed VoIP telephony, because users expect to be able to use their mobile phones in multiple different spaces, such as in the office, at home or under WLAN hotspot. Hence the IP phone call should be able to cross different kinds of firewalls on its way to the server. In order to be able to do this, a method called Network Address Translation (NAT) is needed to translate different IP addresses on different sides of the firewall.
Your Nokia device do not currently support a technique to enable the crossing of the firewall (called NAT traversal).

Your Nokia device support compatible enterprise voice solutions from Avaya and Cisco which operate inside the company firewall and hence do not require NAT traversal.
We are also working on ways to enable the NAT traversal. Our current plan is to build support for the most common methods for NAT traversal, called STUN, TURN and ICE.
STUN support is expected to become available during 2006, and TURN and ICE during 2007.

--------------------------------------------------------------------------------

Válaszotokat előre is köszönöm, ettől függ hogy veszek -e ilyen telefont.  :respect:

Ivan

Szerkesztette: ivaan 2006. 12. 03. 02:40 -kor

#1688 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 20:09

Akkóóóó nem veszel, merthogy én azt hittem ilyened van... és akkor ezt írtam volna Neked:

Jó munkát : itt a megoldás

#1689 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 22:17

Idézet: ivaan - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 2:38

1, Nokia E61 -es telefon támogatja a VoIP-ot (SIP igen, STUN nem)
2, Van Voipdiscount accountom

Nem csak a nokia altal vazolt modokon (stun, turn, ice) lehet kijutni nat mogul.  Nem ez a helye es az ideje a kiseloadasnak, de lenyegeben es roviden, ami a koztudatban mint nat elterjedt, az valojaban nat overload, azaz pat (port address translation).  sok kulonbseg nincs, ez is a nat egy formaja.  ebbol viszont kovetkezik, hogy akkor van neki mas formaja is.  Tobb publikus cim eseten csinalhatsz cim-megfeleltetest, amikoris el tudnam kepzelni, hogy a problema megkerulheto.

Az igazi joker persze az lenne, ha tobb publikus ip cimed lenne.  Harmadik lehetoseg egy sip proxy-t csinalni a sajat halozatodon belul, aki beregisztral ahhoz, ahol accountot csinaltal magadnak, az E61 pedig a sajatodhoz.  Igy lenyegeben a sip proxyd feladata, hogy kijusson a szolgaltatoi proxyhoz, ellenben az mar nem egy telefon, tehat tud minden naton at kozlekedni.

Persze azt is meg kell fontolni, hogy erdemes-e akar egy bitnyi eroforrast belefektetni a feladatba, hiszen az idezeted szerint a nokie 2006-ban tervezi megoldani a stun problemat, 2006-bol pedig akarhogy is nezem, van meg hatra 25-26 nap.  Ennyit csak kibirsz.  Plane ha meg meg sem vetted a telefont.

#1690 Felhasználó inaktív   tnn 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 13:53

Kedves Guruk!

PBX-es temaban segitseget kernek.(pbxes.com)
Kifelehivas nem megy fonline szolgaltatoval
Hogyan sikerult beallitani akinek mukodik
es melyik szolgaltatoval?
(Fonline kicsorog de suket, sipdiscount ki se csorog
befele hivasnal minden oke)
Milyen hibak lehetnek.
Ki vagyok.... :think:

Elore is nagyon koszonom.
Torocsik Norbert

Ui: ha esetleg tudnatok voip szamot kuldeni
akkor tudnek kerdezni eloszoban is.
(SMS-06306804817 vagy e-mail)

#1691 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 15:44

Napokban nem tudtak felhivni, es sajnos egybe esett a helyi halozatom atalakitasaval.Nekem a bejovo hivas a neon jon.Ossze-vissza konfigoltam a rendszert de csak nem tudtak felhivni.Ott tartottam eladom az ATA-t, mert sz@r.A hiba nagyon egyszeru felhivtam a neo-t es azt mondtak van egy kis zur a 0621-es resszel.
Szoval kis turelem es mukodni fog. :cool:
Joeapi

#1692 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 16:33

Idézet: tnn - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 13:53

PBX-es temaban segitseget kernek.(pbxes.com)
Kifelehivas nem megy fonline szolgaltatoval
Hogyan sikerult beallitani akinek mukodik
es melyik szolgaltatoval?

Nekem a Klip megy rendesen.

Kipróbáltad már a kifele hívást mondjuk az ATA-ra kötve?

A Sipdiscount valoszínűleg nem is lesz jó. Sőt, az összes Betamax nem megy.

Részlet a PBXes fórumából:

The following providers are not interoperable:

sip.internetcalls.com
sip.poivy.com
sip.sipdiscount.com
sip.sparvoip.de
sip.voipbuster.com
sip.voipdiscount.com
sip.voipstunt.com

#1693 Felhasználó inaktív   tnn 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 17:22

Idézet: 007 - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 16:33

ATA nincs egyenlore,jelenleg softphone -val
probalgatom azzal tokeletes a sajat szolgaltaton
keresztul,csak a pbx-hez kapcsolodva nem akarja
az igazsagot.
A többek milyen szolgáltatóval próbálgaták?

Bye

Norbert
003663444808

#1694 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 17:23

Idézet: 007 - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 15:33

A Sipdiscount valoszínűleg nem is lesz jó. Sőt, az összes Betamax nem megy.

Részlet a PBXes fórumából:

The following providers are not interoperable:

sip.internetcalls.com
sip.poivy.com
sip.sipdiscount.com
sip.sparvoip.de
sip.voipbuster.com
sip.voipdiscount.com
sip.voipstunt.com

Nekem a kifele hivas megy a voipdiscount-tal. :confused:
Ups, bocsi lehet hogy rosszkor szoltam.

Szerkesztette: Joeapi 2006. 12. 04. 17:25 -kor

Joeapi

#1695 Felhasználó inaktív   tnn 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 17:58

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 17:23

Nekem a kifele hivas megy a voipdiscount-tal. :confused:

Köszönöm válaszodat.

Ja csak sok bajom van, a rendszerem win98 1 verzió
ez a szolgáltató meg csak xp alatt futtatható a programja.
De rákérdeztem tőlük hogyan lehet regisztrálni program
nélkül nem bizok nagyon benne hogy válaszolnak.

Semmi dtmf-et nem állítottál csak user jelszó proxy?

Bye

Norbert

#1696 Felhasználó inaktív   tnn 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 20:43

Győzelem!

Egyenlőre megoldódott a probléma.
A kliensnek kellett "megmagyarázni"
a portokat azután már működött.

Köszönöm minden hozzászólónak a segítséget.

Bye
Norbert

#1697 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 05:15

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 23:17

Nem csak a nokia ...
... van meg hatra 25-26 nap.  Ennyit csak kibirsz.  Plane ha meg meg sem vetted a telefont.

:up:  :respect:

#1698 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 05:50

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 16:44

Napokban nem tudtak felhivni, es sajnos egybe esett a helyi halozatom atalakitasaval.Nekem a bejovo hivas a neon jon.Ossze-vissza konfigoltam a rendszert de csak nem tudtak felhivni.Ott tartottam eladom az ATA-t, mert sz@r.A hiba nagyon egyszeru felhivtam a neo-t es azt mondtak van egy kis zur a 0621-es resszel.
Szoval kis turelem es mukodni fog. :cool:

En is napokban kinlodok Neo-val es ATA-immal  :)  de nem gondoltam ATA-k ( SPA 3000, 1011 es Fritz)eladasara mert tudom, hogy most a Neo ez egy nagy Szar! Szandekosan kiirtam ezt a csunya szot, mert a Neo most ennel es rosszabb ... Nehany napja nem alszom nem eszek, stb. ... ez a csunya ceg miatt es piszkalom az ATA-imat. Kifogastalanul mukodott valamikor, de utolso talan felevben meghulyult. Nekem pedig eletdfontossagu dolog, hogy elerheto legyek Mo-rol (csaladi okok miatt).
A gond Neovala az, hogy elobb cselekszenek es utana gondolkoznak. Miert nem hagytak beken a jol mukodo rendszert es nem csinaltak parhuzamosan a dolgukat addig amig nem lenne kesz. Mindegy, nem az en uzletem ez es nem nekem kell, hogy fajon a fejem: elveszitik a klienseket, kevesebbet fognak keresni ez az O bajuk! A 21-s tovabb sem hivhato sem kulfoldrol, sot Initel terultrol sem :eek: . Utobbi mar tenyleg nevetseges hisz a Invitel a Neo tulajdona  :rolleyes:
Ezert ugy dontettem,hogy keresek magamnak masikat (kell magyar szam! De mukodo!!). Tanacsoknak megfeleloen Kliphez fordultam, kaptam is 215xxxx szamot, de nekem ugy tunik, hogy ez csak egy "virtualis" es kivulrol nem hivhato szam lenne. Tovabb mentem regisztracioban (3-k lepesben) es kaptam lehetoseget befizetni penzt  :omg:  Ami nem jo nekem mert eszembe sincs fizetni olyan szamert mely lehet, hogy olyan szar mint a Neo-i.
Klipet hasznaloktol szeretnek kerdezni:
1) Hivhato e tenylegesen a Klip 21-s Invitel teruleterol, kulfoldrol, kabeles telefonokrol?
2) Tenyleg kell valamennyit befizetni azert, hogy komplett kivulrol is hivahato Klip szamot kapjak?
3) Lehet, hogy altalam mar megkapott szam (215xxxx) mar eleve egy komplett szam es elegendo arra hogy 21-s korzebol lehessen hivni es csak 06-t kell elotte tarcsazmi? Bar nem hiszem mert furcsa lenne ez amikor a Neo szamai 06-21-380-xxxx formatomu es nem hiszem, hogy a 21-s korzet anyire nem egyseges szamokkal mukodne. Persze lehet, de akkor ez is nagy baromsag.
Elore nagyon szeppen koszonom!
:respect:

#1699 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 06:03

Idézet: tnn - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 21:43

Győzelem!

Egyenlőre megoldódott a probléma.
A kliensnek kellett "megmagyarázni"
a portokat azután már működött.

Köszönöm minden hozzászólónak a segítséget.

Bye
Norbert

Nem egeszem ertettem mi koze a PBXesnek Klienshez ... lehet, hogy bennem a hiba ... de kivancsi lettem mi volt a gond es mi koze a portoknak PBXeshez.
Kultem PU-t neked  :respect:

#1700 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 07:47

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 5:50

1) Hivhato e tenylegesen a Klip 21-s Invitel teruleterol, kulfoldrol, kabeles telefonokrol?
2) Tenyleg kell valamennyit befizetni azert, hogy komplett kivulrol is hivahato Klip szamot kapjak?
3) Lehet, hogy altalam mar megkapott szam (215xxxx) mar eleve egy komplett szam es elegendo arra hogy 21-s korzebol lehessen hivni es csak 06-t kell elotte tarcsazmi? Bar nem hiszem mert furcsa lenne ez amikor a Neo szamai 06-21-380-xxxx formatomu es nem hiszem, hogy a 21-s korzet anyire nem egyseges szamokkal mukodne. Persze lehet, de akkor ez is nagy baromsag.

1. Szerintem nem hívható mindenhonnan. Ha hihetünk a weboldaluknak, akkor a Hungarotel és a Monortel területéről nem lehet. Ugyan még nem próbáltam felhívatni ilyen területről, de valószínű, hogy tényleg nem.

A kábeles telefonon mit értesz? A hagyományos vezetékest? Mert akkor a fenti dolog érvényes.

2. Befizetni biztosan kell a kívülről hívható számhoz. Csak az a kérdés, hogy milyen vezetékes szolgáltatótól hívnának téged? Mert a fenti két szolgáltató területéről valószínűleg nem tudnának hívni.

Itt van egy térkép a vezetékes szolgáltatók területi elosztásáról: LINK

3. Vezetékesről, mobilról úgy kell hívni, hogy 06-21-215xxxx. Tehát kell elé a 21-es körzetszám is. De ahogy fent írtam: ehhez be kell fizetni. Minimum 500Ft

Ami viszont még mindig rosszul van kint az oldalukon, az az, hogy a felhasználónevet hogy kell megadni az ATA-nak:

Sip usernév: telefonszám@klip.hu, pl. 2104321@klip.hu
Helyette simán a 7 jegyű klip szám kell, a @klip.hu nélkül.

Az egész 21-es körzet úgy rossz, ahogy van. Addig egységes, hogy van a 21-es körzetszám. De onnantól egy nagy rakás... Az egyik szolgáltató X vezetékes szolgáltatótól nenm hívható, a másik Y-tól. Gondolom, akivel már megegyeztek, annak a hálózatából megy. Hogy mikor lezs végre minden 21-es szám minden vezetékes hálózatból hívható? A fene tudja.

Olyan megoldás sajnos nincs, ami nem kerül pénzbe. Ami igazán jó lehet, az a www.didww.com-nál előfizetett szám. Ezt még te találtad valamikor, ha jól emlékszem. Ez tényleg földrajzi szám és mindenhonnan hívható. Igaz, $5 havonta,  na meg $5 a "telepítés".

Szerkesztette: 007 2006. 12. 05. 07:48 -kor

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.