HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#2261 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 11. 11:54

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 11:38

Hali!

Van egy olyan problémám, hogy mostanság a Klip esetén nem hallom a másik felet, ő hall engem.
PAP2T -t használok, egyébb szolgáltatóval nincs ilyen gondom és nem jövök rá a probléma okára.
Ha hívást fogadok, ugyanez a hibajelenség.
Szerintetek mi lehet?

Es ha az a masik fel nem klipen hiv fel Teged, hanem

Az a masik fel nem panaszkodik, hogy ot senki sem hallja?

#2262 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 19:33

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 12:54

Es ha az a masik fel nem klipen hiv fel Teged, hanem

Az a masik fel nem panaszkodik, hogy ot senki sem hallja?

Ezt nem egészen értem....
Bárkit hívok Klipról senkit nem hallok, engem viszont mindenki.

#2263 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 19:56

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 20:33

Ezt nem egészen értem....
Bárkit hívok Klipról senkit nem hallok, engem viszont mindenki.

Én is megrendeltem a Klipet a T-comtól, bár ne tettem volna, feleslegesnek tűnik. Ugyan nem minden irányba, de pl. T-mobil számot hívva én nem hallom a hívott felet, míg ő hall engem. Sokszor egyszerűen ledob a hálózatról, nem enged visszaregisztrálni SPA3102-t használva, az egész egyelőre egy nagy kalap kakinak tűnik, pedig már nem ma indult. Visszaraktam inkább a Neophonos számom, az sokkal megbízhatóbbnak tűnik. Szóval a problémád nem látszik egyedülinek. Azt nem értem, hogy Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltató cége hogy a búbánatba képes ilyen csapnivaló szolgáltatást nyújtani  :confused: Pedig nekem épp arra kellene, hogy másodperc alapon kiértesítéshez tudjam használni mobiltelefonokhoz. A vonalas számomon perc alapban mérik a mobilt, ezen meg egy 5-6 másodperces hívás csak 5-6 Ft lenne, de így nem kóser. Pedig arra gondoltam, hogy nem töltögetem a Neoxos számom ilyen miatt, hanem majd az exMatávnak tejelek a számlámon utólag fizetve, de ez nem kell nekik ezek szerint... Befejezem a sírást, számomra egyelőre használhatatlan, talán később ismét kipróbálom.
Könyvjelző linkgyűjtemény -- Állás hirdetések

#2264 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 22:06

Softphone-al érdekes módon hallanak és én is hallom a hívott felet.
pedig nem állítottát semmit az ATA dobozban...

#2265 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 22:24

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 23:06

Softphone-al érdekes módon hallanak és én is hallom a hívott felet.
pedig nem állítottát semmit az ATA dobozban...

Szia mindenki  :respect: !
De regen nem irtam itt...  ;)
Koszonom azoknak akik reszvetuket nyilvanitottak  :respect:

Szerintem NAT a problema. Stunt server van e beallitva az ATA-n? Ha nincs, akkor kellene.
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#2266 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 22:47

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 23:24

Szia mindenki  :respect: !
De regen nem irtam itt...  ;)
Koszonom azoknak akik reszvetuket nyilvanitottak  :respect:

Szerintem NAT a problema. Stunt server van e beallitva az ATA-n? Ha nincs, akkor kellene.

Szia az van beállítva.
Portok nyitva routerben....
El nem tudom képzelni mi lehet még...

#2267 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 08:13

Jelenten nálam egyelőre megjavult a klip. De Vodafoneról továbbra sem lehet hívni a klip féle 21-es számom  :confused:

Szerkesztette: Sparks 2007. 10. 12. 08:23 -kor

Könyvjelző linkgyűjtemény -- Állás hirdetések

#2268 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 11:33

A Klipet a következő hálózatokból lehet elérni:
T-Mobile
Pannon
Dunakanyar
Pantel
GTS
Invitel
T-Kábel
volt Emitel szolgáltatási terület

Amugy megoldódott a problémám, a router volt a ludas.
Tomato firmware volt rajtaés az kavart be, rátettem egy másik firmware-t és azzal már kifogástalanul müködik.

#2269 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 11:04

Sziasztok!

Ha valaki használ neophonex et vagy klip-et PAP2T vel, kérem írjon privibe.
Szeretném átnézni a beállításokat , mivel hívást tudok kezdeményezni, de fogadni nem :(

Köszönöm.

#2270 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 17:51

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 11:04

Sziasztok!

neo nem pap2t-vel van.  a bealiltasok szerintem ugyanazok csak maskepp hivjak oket.  a privatot nem szeretem, masnak is lehet ilyen problemaja.

#2271 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 20:04

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 18:51

neo nem pap2t-vel van.  a bealiltasok szerintem ugyanazok csak maskepp hivjak oket.  a privatot nem szeretem, masnak is lehet ilyen problemaja.

Ok akkor printscreenelje be a beállításokat SIP és Line fülön, advanced módban:)

Köszönöm

#2272 Felhasználó inaktív   Old timer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 18. 04:55

Sziasztok!

Bár én spa2100-al nyomulok, nekem sem ment a klip befelé. Bár ez így nem teljesen igaz, mert amikor csak magában volt az spa2100 működött kíválóan a gyári beállításaival. Akkor jött a bibi, amikor beraktam élé egy routert. A kekapcsolás után kb 240 sec. ig volt hívhító, utána nem. Annak ellenére, hogy a routeren engedélyeztem minden szükséges portot (sőt még többet is). DMZ-ben sem akarta az igazságot. Végül a (line fül) "Register Expires: 200" ra állítása oldotta meg dolgot. (a tapasztalatom szerint 240 sec. fölött már nem működik) A másik porton a voipdiscount fut, a legnagyobb megelégedésemre.

Sok sikert!

#2273 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 06:32

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 12:04

Sziasztok!

Szeretném átnézni a beállításokat , mivel hívást tudok kezdeményezni, de fogadni nem :(

Köszönöm.

Nalam forditott a helyzet most (SPA1001-3l): fogodni tudok, de kifele nem meg. Ez vonatkozik csak a 21-s accountomra, viszont a regi mas accountom (7xxxxx m ig mindig jol szuperal) kifogastalanuil mukodi ... ke erti ezt...
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#2274 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 06:34

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 18:51

:up:  :respect:

#2275 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 06:40

Idézet: Old timer - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 5:55

Sziasztok!

Bár én spa2100-al nyomulok, nekem sem ment a klip befelé. Bár ez így nem teljesen igaz, mert amikor csak magában volt az spa2100 működött kíválóan a gyári beállításaival. Akkor jött a bibi, amikor beraktam élé egy routert. A kekapcsolás után kb 240 sec. ig volt hívhító, utána nem. Annak ellenére, hogy a routeren engedélyeztem minden szükséges portot (sőt még többet is). DMZ-ben sem akarta az igazságot. Végül a (line fül) "Register Expires: 200" ra állítása oldotta meg dolgot. (a tapasztalatom szerint 240 sec. fölött már nem működik) A másik porton a voipdiscount fut, a legnagyobb megelégedésemre.

Sok sikert!

Igen registracios idot erdemes 60-120 sec kozott alltitani. Valamint NAT mapping es Nat keep alive Yes-ra kell allitani.
Hat, ha nem a szolgaltato a hibas akkor ezek mind a NAT problemai...

:offtopic: Rovidesen Mo-n leszek par hetig... :offtopic:

#2276 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 06:50

Idézet: Sparks - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 15:39

Istmét egy kis gondom akadt: Adva vagyon egy Linksys SPA-3102
PSTN: T-com vonal, Line 1: Klip, GW1: Voipdiscount és e mellé menne GW2: Neophone
Viszont a Neo nem hajlandó hívást kezdeményezni csak akkor, ha Line-ra teszem és beregisztrál. Létezik, hogy gatewayen nem működik? Annyira nem tragédia, csak egy kisérlet lenne, mert 21-es számnak egyelőre a Klip lesz használva ezen a helyen, de mégis baxtatta a csőröm, hogy nem sikerül. Régebben azt olvastam, hogy működik GW-ként is
GW2: telefonszám@sip.neophonex.hu (próbáltam csak sip.neophonex.hu is) GW2 Auth id: telefonszám és természetesen a hozzávaló pass. De ez így nekem csak foglaltat ad hívásnál, és nem a DP-vel van gond, mert ahogy Line-ra teszek egy másik Neophonex számot, ezzel is azonnal lehet hívni. Szóval próbálta már valaki, hogy gatewayen regisztráció nélkül megy-e a Neo?
Amúgy ez a SPA-3102 nagyon klassz szerkentyű, sikerült felkonfigurálni, mostmár ki-be működik minden szuperül, csak ajánlani tudom, akinek 1 telefonra kell vezetékes és voip szám közösítve, annak ez tökéletes megoldás  :up:
A klip egyelőre elég gagyinak tűnik: vodafont hívva szépen kicsörög, működik rendben. Vodafonról hívva klip-et: hangbemondás, hogy nem működik a szolgáltatás  :confused: T-mobile-t hívva: a mobil csörög, de a vonalban nem hallatszik a csörgés... Visszafelé tökéletesen megy. Neophonet Klipről mondanom sem kell, hogy nem sikerült  :down: Szóval egyelőre elég nagy a káosz, a Neophone ehhez képest már egy hibátlan rendszer......

Igen igazad van, SPA3000/3102 a legjobb keszulek, csak lenne benne tobb szolgaltato beallitasi lehetoseg (befelera gondolok itt, mint Fritzben). Fritz viszont a vilagon legrosszabb keszulek. Haziaszonyoknak valo talan akik smmit enm tudnak. Nagyon sok gondom van/volt Fritzel es nem lehet benne semmit bealitani...  :(
Regebben volt nekem bealitva a Neo GW-en es kivaloan mukodott, de kb. egy eve mar nem hasznalom SPA3000 (eladtam) es most kinlodok Fritzel  :down:

Szerkesztette: Dr.Buster 2007. 10. 18. 06:52 -kor

#2277 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 08:24

végülis megoldódott...
Auth Invite értéket no-ra állítottam.

Szerkesztette: csucsregop 2007. 10. 18. 08:39 -kor

#2278 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 20:49

Sziasztok! Rég jártam erre.
Azt szeretném megérdeklődni, hogy vajon egy WLAN-os PDA-val van-e olyan a hot spot helyeken az internet minősége, hogy VOIP menjen? És milyen SIP kliens van ingyenesen PDA-ra? Valakinek tapasztalata?

#2279 Felhasználó inaktív   PBAPBA 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 04. 01:36

Hello Smelo,

nekem van bőven ilyen tapasztalatom. Sok-sok hónapig voltam külföldön egy munkám miatt, több EU-s országban is, és egy Mio558-as WIFI-s PDA-t vittem magammal a navigációra és a telefonáláshoz. Hazai tapasztalatom egyáltalán nincs, de külföldi igen! :-)
Én az SJLABS szoftveres SIP kliensét használtam, és azt kell hogy mondjam, teljesen tökéletes volt, nem is használtam a mobilomat roaming-hoz. :-)

A konfig a kövi volt: regisztráltam még itthon Neophone-os számot magamnak, feltöltöttem az egyenleget, beállítottam a Neo-t az SJLABS kliensben és: voilá, minden okés volt. Iszonyatosan sokat használtam. Nem szaggatott a hang, teljesen tökéletesen működött. Egyaránt használtam ingyenes hot-spotok-on és fizetősön is. Annyi talán a fontos, hogy a PDA-d bírja sebességgel a kliens futtatását és a WLAN használatát egyszerre.

Amúvgy az SJLABS SIP kliens ingyenes, a weboldalukról le tudod rántani, és kipróbálni egy hot-spot-on. Én csak ajánlani tudom, szerintem egy vagyont takarítottam meg vele :-)

#2280 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 22:07

Idézet: PBAPBA - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 1:36

Hello Smelo,

nekem van bőven ilyen tapasztalatom. Sok-sok hónapig voltam külföldön egy munkám miatt, több EU-s országban is, és egy Mio558-as WIFI-s PDA-t vittem magammal a navigációra és a telefonáláshoz. Hazai tapasztalatom egyáltalán nincs, de külföldi igen! :-)
Én az SJLABS szoftveres SIP kliensét használtam, és azt kell hogy mondjam, teljesen tökéletes volt, nem is használtam a mobilomat roaming-hoz. :-)

Annyi talán a fontos, hogy a PDA-d bírja sebességgel a kliens futtatását és a WLAN használatát egyszerre.

Én csak ajánlani tudom, szerintem egy vagyont takarítottam meg vele :-)

Köszi!
Én a MIO550-es PDA-n gondolkodtam.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »