HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#2421 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 28. 15:00

Idézet: Lala9 - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 7:31

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy(kettő) SPA-3102 adapter programozásához. Sajnos önerőmből nem megy, mert annyi nyitott kérdésem van, hogy már én sem tudom mindet. 3 napja szenvedek vele, de sajna semmit nem sikerült beállítani, még egy egyszerű szolgáltatót sem. A neten találtam leírásokat, azok szerint próbálkozom de nem akar működni, mindig failed-et ír ki a regisztrációnál. De nem is ez a fő problémám. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni a Dial Plan működését, átolvastam a kézikönyvét, de abból sem lettem okosabb.

Leírnám röviden, hogy mit szeretnék vele csinálni (korábban már ebben a topicban részletesebben leírtam).
Van a cégünknek két telephelye 1-1 Panasonic analóg központtal. Erre van téve az 1-1 SPA-3102. Azt szeretném, hogy ingyen lehessen a két központ közt telefonálni és a bejövő városi vonalakat kapcsolni. Tehát ha engem keresnek az egyik helyen, akkor onnan áttudjanak kapcsolni az SPA-n keresztül a másik helyre, és ez visszafelé is működjön. Ezen kívül szeretnék még egy VoIP szolgáltatót is beállítani(neophone), hogy olcsón tudjunk telefonálni vezetékes irányba(egyelőre még csak ezt sem tudtam beállítani). A fentebb említett topicban már Pilot-telekom kollégától kaptam segítséget, csak sajnos nem tudtam hasznosítani, mert nem értem. Például ezt írta nekem a dial plan-be: (<:iroda_SPA_Line1_User_ID@irodaIPcíme:Line1_SIP_port_pl_5060>S0) Sajnos nem értem egyik adatot sem, hogy mi micsoda és miért kell. Most a Dial Plan tele van xxxxx-ekkel...nem tudom miért. Pl. ez az adat: ":iroda_SPA_Line1_User_ID" micsoda, nekem kell beállítani valahol? De sajnos a többivel is így vagyok.

Most ott tartok, ahol az elején. A hálózat be van állítva, az SPA egy router mögött van bridge-ként, a routeren a port továbbítások beállítva az SPA-nak, a két telephely közt működő VPN hálózat van. Mindkét telephely FIX IP címmel rendelkezik.

Nagyon szépen megkérnék valakit, akinek van egy szabad fél órája, hogy segítsen nekem beállítani az SPA-kat. Nem azt szeretném, ha helyettem beállítaná, hanem, hogy meg is értsem, hogy mit miért úgy kell állítani. A fentebb linkelt topicban részletesebben leírtam, hogy mit és, hogy hogyan szeretnék.

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!

Lala

Szerk.: Változás történt, a Neophone-t sikerült beállítani, az már működik. :)

Szia!

Írtam, hogy nem lesz egyszerű a beállítás. Dial Plan pl:
(<*777:iroda_SPA_Line1_User_ID@irodaIPcíme:Line1_SIP_port_pl_5060>S0)
ha az üzletből hívni akarod az irodát, és ez van az üzlet 3102 Line 1 Dial Planjában, akkor *777 tárcsázásával az iroda 3102 Line (FXS) portja csörögni fog (a többi a központ dolga)
iroda_SPA_Line1_User_ID: az a usernév amit az iroda 3102 Line 1 fülön a Subscriber Information-nál beállítottál
irodaIPcíme: Az iroda fix IP-je
Line1_SIP_port_pl_5060 A port szám, amit az iroda 3102 Line 1 fülön a SIP Settings-nél beállítottál.

Ez a dialplan csak az áthívásra jó, a többit még bele kell szerkeszteni.

Csaba

#2422 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 15:05

Idézet: Lala9 - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 7:31

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy(kettő) SPA-3102 adapter programozásához. Sajnos önerőmből nem megy, mert annyi nyitott kérdésem van, hogy már én sem tudom mindet. 3 napja szenvedek vele, de sajna semmit nem sikerült beállítani, még egy egyszerű szolgáltatót sem. A neten találtam leírásokat, azok szerint próbálkozom de nem akar működni, mindig failed-et ír ki a regisztrációnál. De nem is ez a fő problémám. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni a Dial Plan működését, átolvastam a kézikönyvét, de abból sem lettem okosabb.

Leírnám röviden, hogy mit szeretnék vele csinálni (korábban már ebben a topicban részletesebben leírtam).
Van a cégünknek két telephelye 1-1 Panasonic analóg központtal. Erre van téve az 1-1 SPA-3102. Azt szeretném, hogy ingyen lehessen a két központ közt telefonálni és a bejövő városi vonalakat kapcsolni. Tehát ha engem keresnek az egyik helyen, akkor onnan áttudjanak kapcsolni az SPA-n keresztül a másik helyre, és ez visszafelé is működjön. Ezen kívül szeretnék még egy VoIP szolgáltatót is beállítani(neophone), hogy olcsón tudjunk telefonálni vezetékes irányba(egyelőre még csak ezt sem tudtam beállítani). A fentebb említett topicban már Pilot-telekom kollégától kaptam segítséget, csak sajnos nem tudtam hasznosítani, mert nem értem. Például ezt írta nekem a dial plan-be: (<:iroda_SPA_Line1_User_ID@irodaIPcíme:Line1_SIP_port_pl_5060>S0) Sajnos nem értem egyik adatot sem, hogy mi micsoda és miért kell. Most a Dial Plan tele van xxxxx-ekkel...nem tudom miért. Pl. ez az adat: ":iroda_SPA_Line1_User_ID" micsoda, nekem kell beállítani valahol? De sajnos a többivel is így vagyok.

Most ott tartok, ahol az elején. A hálózat be van állítva, az SPA egy router mögött van bridge-ként, a routeren a port továbbítások beállítva az SPA-nak, a két telephely közt működő VPN hálózat van. Mindkét telephely FIX IP címmel rendelkezik.

Nagyon szépen megkérnék valakit, akinek van egy szabad fél órája, hogy segítsen nekem beállítani az SPA-kat. Nem azt szeretném, ha helyettem beállítaná, hanem, hogy meg is értsem, hogy mit miért úgy kell állítani. A fentebb linkelt topicban részletesebben leírtam, hogy mit és, hogy hogyan szeretnék.

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!

Lala

Szerk.: Változás történt, a Neophone-t sikerült beállítani, az már működik. :)

Mégegy dolog!

Hiába van a két telephely között VPN, nekem nem működtek a belső IP cimek, a közvetlen behíváshoz publikus IP-ket kellett használnom. A direkt behíváshoz egy kis anyag: http://voipuser.blog.../?post_id=57760

Csaba

#2423 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 28. 16:13

Idézet: pilot-telecom - Dátum: 2008. aug. 28., csütörtök - 15:05

Hiába van a két telephely között VPN, nekem nem működtek a belső IP cimek, a közvetlen behíváshoz publikus IP-ket kellett használnom. A direkt behíváshoz

Szerintem akkor valamit elszurtal a vpn-nel, mert nekem

ebben
http://www.adamk.fre...oip/network.png

a halozatban minden vpn-en at megy es minden belso cimekkel.  bele is pusztulnek, ha publikus cimeket kene hasznalni.

#2424 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 16:14

Idézet: pilot-telecom - Dátum: 2008. aug. 28., csütörtök - 14:38

melléket. De amint a két ATA kommunikál közvetlenül egymással, a DTMF decoder nem ismeri fel a betárcsázott számokat, és az első szám után foglaltat ad. Probáltam a PAP-on mindenféle DTMF beállítást, de szerintem

Szerintem nem biztos, hogy a DTMF-fel van problemad.  Amikor eloszor csinaltam ilyet, akkor az elso ATA dialplanje elkapta a tarcsazott digiteket es nekiallt ertelmezni.

#2425 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 19:01

Idézet: adam.k - Dátum: 2008. aug. 28., csütörtök - 16:13

Szerintem akkor valamit elszurtal a vpn-nel, mert nekem

ebben
http://www.adamk.fre...oip/network.png

a halozatban minden vpn-en at megy es minden belso cimekkel.  bele is pusztulnek, ha publikus cimeket kene hasznalni.

Mindkét ATÁ-nál NATolok, és STUN is be van állítva (aminek úgy tudom éppen a router mögögötti működésnél van szerepe). Sztem ha a NAT-ot kikapcsolom, menne VPN-en. Az SPA-nál még tudok olyan gw-t használni ami nem NAT-ol, a PAP2T-nél már macerásabb ugyan azt a Line-t használni NAT-tal, és NAT nélkül. A STUN sem kell ebben az esetben?

Üdv!  Csaba

#2426 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 19:48

Idézet: adam.k - Dátum: 2008. aug. 28., csütörtök - 16:14

Szerintem nem biztos, hogy a DTMF-fel van problemad.  Amikor eloszor csinaltam ilyet, akkor az elso ATA dialplanje elkapta a tarcsazott digiteket es nekiallt ertelmezni.

Próbáltam egy kicsit beletúrni a DP-be, de nem segített. Ugyan azon az eszközön (SPA és mindkettő a Line1-en) megy ki a publikus hívás, mint a direkt. Míg publikus híváson (és Invitel bejövőn) keresztül, megy a DISA (mind a négy számot be tudom tárcsázni), addíg direkt hívással (közvetlenül meghívom az SPA-ból a PAP2T-t) a DISA-nál már az első számjegy után foglaltat ad (sztem az ALCATEL kp). Mindkettő az SPA Line1 DP-en megy keresztül. Még mindíg tanácstalan vagyok.

Üdv!  Csaba

#2427 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 07:34

Idézet: pilot-telecom - Dátum: 2008. aug. 28., csütörtök - 15:05

Mégegy dolog!

Hiába van a két telephely között VPN, nekem nem működtek a belső IP cimek, a közvetlen behíváshoz publikus IP-ket kellett használnom. A direkt behíváshoz egy kis anyag: http://voipuser.blog.../?post_id=57760

Csaba

Köszi a segítséget!

Most egyelőre sajna nem tudok ezzel foglalkozni. Hétfőn látok neki, felszerelem a központot, mert még az sincs a falon.
Viszont van egy zavaró dolog amit nem tudok megszüntetni. Ha csak simán beállítok egy voip szolgáltatót, akkor amikor telefonálok rajta keresztül (FXS porton) én tökéletesen hallok mindent, de engem csak szaggatottan hallanak. Ugyanaz van akkor is, ha az FXS portról csak simán kérem az FXO-t és t-com vonalon telefonálok ki. Egyetlen egy esetben jó, ha fel van véve a telefon kagyló és újraindítom az ata-t, akkor megkapom a városi vonalat rendesen.

#2428 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 11:51

Idézet: Lala9 - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 7:34

Köszi a segítséget!

Most egyelőre sajna nem tudok ezzel foglalkozni. Hétfőn látok neki, felszerelem a központot, mert még az sincs a falon.
Viszont van egy zavaró dolog amit nem tudok megszüntetni. Ha csak simán beállítok egy voip szolgáltatót, akkor amikor telefonálok rajta keresztül (FXS porton) én tökéletesen hallok mindent, de engem csak szaggatottan hallanak. Ugyanaz van akkor is, ha az FXS portról csak simán kérem az FXO-t és t-com vonalon telefonálok ki. Egyetlen egy esetben jó, ha fel van véve a telefon kagyló és újraindítom az ata-t, akkor megkapom a városi vonalat rendesen.

Ha csak a VoIP-pal lenne gondod, akkor rögtön port forward problémára gyanakodnék. De mivel az FXO port is szaggat valszeg nem ez a gond. Nekem volt már Linksys táppal problémám...

#2429 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 16:08

Idézet: pilot-telecom - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 11:51

Ha csak a VoIP-pal lenne gondod, akkor rögtön port forward problémára gyanakodnék. De mivel az FXO port is szaggat valszeg nem ez a gond. Nekem volt már Linksys táppal problémám...

Na majd, akkor kipróbálom a másikat is. Még csak az egyiken teszteltem.

#2430 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 17:01

Idézet: pilot-telecom - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 11:51

Érdekes eset, hasonlóval volt nekem is gondom, de nálam is a VoIp-al lett egy idő után gond. Ezer dolgot végig próbáltam, és az érdekes az, hogy eleinte jó volt hosszú ideig minden. Azután egyre hosszabb "szünetek" lettek a beszélgetésbe, felváltva, mindkét oldalon (le és fel). Egy router csere oldotta meg a problémát. A port forwarddal elméletileg nem lehetett volna gond, mivel DMZ-be raktam az ATA-t.
A poén az, hogy 2 év elteltével ismét elkezdett előjönni ez a probléma. Lehet vennem kell megint egy  új routert? Pedig nem fagy ki, csomagvesztésem nincs. ESetleg vkinek vmi ötlete?

#2431 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 17:09

Idézet: Lala9 - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 16:08

Na majd, akkor kipróbálom a másikat is. Még csak az egyiken teszteltem.

És át tudod tölteni az egyik beállításait a másikba? Mert van rá trükk...

#2432 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 17:36

Idézet: pilot-telecom - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 17:09

És át tudod tölteni az egyik beállításait a másikba? Mert van rá trükk...

Azt nem neveznem trukknek, hogy save as-szel lemented az egesz html cuccot egy darabba, majd ujra elsubmitolod az spa ip cimere, ahova fel akarod tolteni.

vagy tudsz valamit amit mi nem? :)

#2433 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 22:33

Idézet: adam.k - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 17:36

Azt nem neveznem trukknek, hogy save as-szel lemented az egesz html cuccot egy darabba, majd ujra elsubmitolod az spa ip cimere, ahova fel akarod tolteni.

vagy tudsz valamit amit mi nem? :)

Egy újszülöttnek minden vicc új. Tiszteletem a guruknak... Én is "csak" ezt a módszert ismerem.

#2434 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 22:58

Idézet: pilot-telecom - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 22:33

Egy újszülöttnek minden vicc új. Tiszteletem a guruknak... Én is "csak" ezt a módszert ismerem.

Kar, azt hittem van valami fegyvered, mert ez az eljaras a jelszavakat nem menti le.  Hianyzik egy jo kis backup/restore megoldas ebbol a szerkezetbol.

#2435 Felhasználó inaktív   toupe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 17:59

Helló!

Intervoip...
Használja más is ezt a csodát, vagy csak én voltam ennyire lúzer, hogy beneveztem egy körre? Pár hívás ment, de későb a legtöbb számnál:

1. nem írja ki a hívószámot, ilyenkor rossz a hangminőség is
2. azt mondja, hogy a hívott fél nem kapcsolható, pedig de
3. SMS-t nem küldi el, pénzt levonja
4. nem sikeres hívásért levon pénzt
5. ügyfélszolgálat felejtős
6. 3 és 4 esetében pénzvisszatérítésre nem reagálnak
7. fel nem használt kreditet nem térítik vissza

Tök mindegy mennyi a percdíj, ha nem lehet használni. Kikapcsolt routerrel és tűzfallal sem - Skype viszont lazán megy.

:wc2:

#2436 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 18:30

Idézet: toupe - Dátum: 2008. szept. 1., hétfő - 17:59

Helló!

Intervoip...
Használja más is ezt a csodát, vagy csak én voltam ennyire lúzer, hogy beneveztem egy körre? Pár hívás ment, de későb a legtöbb számnál:

1. nem írja ki a hívószámot, ilyenkor rossz a hangminőség is
2. azt mondja, hogy a hívott fél nem kapcsolható, pedig de
3. SMS-t nem küldi el, pénzt levonja
4. nem sikeres hívásért levon pénzt
5. ügyfélszolgálat felejtős
6. 3 és 4 esetében pénzvisszatérítésre nem reagálnak
7. fel nem használt kreditet nem térítik vissza

Tök mindegy mennyi a percdíj, ha nem lehet használni. Kikapcsolt routerrel és tűzfallal sem - Skype viszont lazán megy.

:wc2:

Van a dial planemben de meg sosem hasznaltam, probalom elfogyasztani elobb a neorol a penzt de meg nem tortent meg.  Most elorevettem, teljesen jo hangminoseg.  sms-t nem kuldok, a telefonnal telefonalni akarok :)

#2437 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 17:22

Sziasztok!

Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek, de legfőképp Pilot-telecom-nak. Sikerült beállítani a két SPA-t :)
Megy a telefon az üzletből az irodába és vissza is, lehet kapcsolni is mindenkit.
Belemélyedtem a dial plan variációkba, de még mindig nem értem teljesen. A neophonex szolgáltatót nem sikerült még beállítani, de ez is össze fog jönni előbb-utóbb, sajna még mindig szaggatottan hall engem a másik fél, ez nem az SPA hibája, a másik is csinálja. Érdekes mód a csak sima IP hívásnál tökéletes a hang(üzlet-iroda közt, neo nélkül).

#2438 Felhasználó inaktív   danielh 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 09. 04. 16:45

Üdv,

Már többször próbáltam nekifutni ennek a topicnak, de ennyit képtelenség végigolvasni, ráadásul jórészt egyedi technikai kérdésekről szól.

Nekem 1 kérdésem lenne mindössze: cégesen hol a legolcsóbb VOIP-et használni, ha főleg EU (leginkább DE és AT) vezetékes és mobil számokat hívunk vele? Külön telefonvonal van, telefonközpont nem kell, csak a nemzetközire kellene a VOIP.
Valamelyik külföldi szolgáltató ad olyan bizonylatot ami itthon is elszámolható? Mert gondolom ezek a feltöltőkártyások rendes számlát nemigen küldenek. Eddig a skype-nál láttam kifejezetten business részt, de ott vmi 40-50 Ft a németországi mobil, aminél azért nem sokkal fizetünk most többet.

Előre is köszönöm a választ.

#2439 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 06:32

Idézet: danielh - Dátum: 2008. szept. 4., csütörtök - 16:45

Üdv,

Már többször próbáltam nekifutni ennek a topicnak, de ennyit képtelenség végigolvasni, ráadásul jórészt egyedi technikai kérdésekről szól.

Nekem 1 kérdésem lenne mindössze: cégesen hol a legolcsóbb VOIP-et használni, ha főleg EU (leginkább DE és AT) vezetékes és mobil számokat hívunk vele? Külön telefonvonal van, telefonközpont nem kell, csak a nemzetközire kellene a VOIP.
Valamelyik külföldi szolgáltató ad olyan bizonylatot ami itthon is elszámolható? Mert gondolom ezek a feltöltőkártyások rendes számlát nemigen küldenek. Eddig a skype-nál láttam kifejezetten business részt, de ott vmi 40-50 Ft a németországi mobil, aminél azért nem sokkal fizetünk most többet.

Előre is köszönöm a választ.

Van már rengeteg magyarországi szolgáltató is. Náluk kapsz rendes számlát. Itt nézz körül és válaszd ki a neked szimpatikusat: http://voipszolgaltato.lap.hu

#2440 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 06:39

Idézet: Lala9 - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 6:32

Van már rengeteg magyarországi szolgáltató is. Náluk kapsz rendes számlát. Itt nézz körül és válaszd ki a neked szimpatikusat: http://voipszolgaltato.lap.hu

Miről beszélsz? Hasonlítsd össze a magyarországi szolgáltatók árait a Betamaxszal. http://voip.hu.com/t...ttarifa-rt.html Ég és föld.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.