Idézet: Lala9 - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 7:31
Segítséget szeretnék kérni egy(kettő) SPA-3102 adapter programozásához. Sajnos önerőmből nem megy, mert annyi nyitott kérdésem van, hogy már én sem tudom mindet. 3 napja szenvedek vele, de sajna semmit nem sikerült beállítani, még egy egyszerű szolgáltatót sem. A neten találtam leírásokat, azok szerint próbálkozom de nem akar működni, mindig failed-et ír ki a regisztrációnál. De nem is ez a fő problémám. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni a Dial Plan működését, átolvastam a kézikönyvét, de abból sem lettem okosabb.
Leírnám röviden, hogy mit szeretnék vele csinálni (korábban már ebben a topicban részletesebben leírtam).
Van a cégünknek két telephelye 1-1 Panasonic analóg központtal. Erre van téve az 1-1 SPA-3102. Azt szeretném, hogy ingyen lehessen a két központ közt telefonálni és a bejövő városi vonalakat kapcsolni. Tehát ha engem keresnek az egyik helyen, akkor onnan áttudjanak kapcsolni az SPA-n keresztül a másik helyre, és ez visszafelé is működjön. Ezen kívül szeretnék még egy VoIP szolgáltatót is beállítani(neophone), hogy olcsón tudjunk telefonálni vezetékes irányba(egyelőre még csak ezt sem tudtam beállítani). A fentebb említett topicban már Pilot-telekom kollégától kaptam segítséget, csak sajnos nem tudtam hasznosítani, mert nem értem. Például ezt írta nekem a dial plan-be: (<:iroda_SPA_Line1_User_ID@irodaIPcíme:Line1_SIP_port_pl_5060>S0) Sajnos nem értem egyik adatot sem, hogy mi micsoda és miért kell. Most a Dial Plan tele van xxxxx-ekkel...nem tudom miért. Pl. ez az adat: ":iroda_SPA_Line1_User_ID" micsoda, nekem kell beállítani valahol? De sajnos a többivel is így vagyok.
Most ott tartok, ahol az elején. A hálózat be van állítva, az SPA egy router mögött van bridge-ként, a routeren a port továbbítások beállítva az SPA-nak, a két telephely közt működő VPN hálózat van. Mindkét telephely FIX IP címmel rendelkezik.
Nagyon szépen megkérnék valakit, akinek van egy szabad fél órája, hogy segítsen nekem beállítani az SPA-kat. Nem azt szeretném, ha helyettem beállítaná, hanem, hogy meg is értsem, hogy mit miért úgy kell állítani. A fentebb linkelt topicban részletesebben leírtam, hogy mit és, hogy hogyan szeretnék.
Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
Lala
Szerk.: Változás történt, a Neophone-t sikerült beállítani, az már működik.
Szia!
Írtam, hogy nem lesz egyszerű a beállítás. Dial Plan pl:
(<*777:iroda_SPA_Line1_User_ID@irodaIPcíme:Line1_SIP_port_pl_5060>S0)
ha az üzletből hívni akarod az irodát, és ez van az üzlet 3102 Line 1 Dial Planjában, akkor *777 tárcsázásával az iroda 3102 Line (FXS) portja csörögni fog (a többi a központ dolga)
iroda_SPA_Line1_User_ID: az a usernév amit az iroda 3102 Line 1 fülön a Subscriber Information-nál beállítottál
irodaIPcíme: Az iroda fix IP-je
Line1_SIP_port_pl_5060 A port szám, amit az iroda 3102 Line 1 fülön a SIP Settings-nél beállítottál.
Ez a dialplan csak az áthívásra jó, a többit még bele kell szerkeszteni.
Csaba

Súgó
A téma zárva.