HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#2441 Felhasználó inaktív   danielh 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 09. 05. 09:17

Idézet: pilot-telecom - Dátum: 2008. Sep. 5., Friday - 7:39

Miről beszélsz? Hasonlítsd össze a magyarországi szolgáltatók árait a Betamaxszal. http://voip.hu.com/t...ttarifa-rt.html Ég és föld.

Pontosan ezért kérdeztem, mert a magyar szolgáltatók már külföldre sem az igaziak, de láttam olyat is ebből a Betamax-csoportból, ahol a magyar mobil is durván olcsó volt. A kérdés még mindig az: céggel hivatalosan lehet e é használni ezen szolgáltatások valamelyikét?

#2442 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 06. 19:32

Idézet: danielh - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 10:17

céggel hivatalosan lehet e é használni ezen szolgáltatások valamelyikét?

Itt minden infót aktuálisan megtalálsz magyarul:

http://betamax-reseller.eu/

Nagyon korrekt a tulaj.

#2443 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 06. 20:04

Idézet: blackbile - Dátum: 2008. szept. 6., szombat - 19:32

Nagyon korrekt a tulaj.

:cool:
Szia! Rég láttalak errefelé...

#2444 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 01:30

Idézet: pilot-telecom - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 6:39

Miről beszélsz? Hasonlítsd össze a magyarországi szolgáltatók árait a Betamaxszal. http://voip.hu.com/t...ttarifa-rt.html Ég és föld.

De neki nem elsosorban az ar a problemaja, hanem a konyveloje is, aki nem feltetlenul fogadja el a kulfoldi szolgaltatok "szamlajat" mert az apeh belekothet.  Itthon nem keves feltetele van az elektronikus szamlazasnak

#2445 Felhasználó inaktív   danielh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 10:52

Idézet: blackbile - Dátum: 2008. Sep. 6., Saturday - 20:32

Nagyon korrekt a tulaj.

OK, rendben, felhívjuk a megadott számot. Thx.

Ez amúgy egy magyarországi cég? Nem mintha számítana, ha ad hivatalos számlát.

#2446 Felhasználó inaktív   danielh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 10:55

Idézet: adam.k - Dátum: 2008. Sep. 7., Sunday - 2:30

De neki nem elsosorban az ar a problemaja, hanem a konyveloje is, aki nem feltetlenul fogadja el a kulfoldi szolgaltatok "szamlajat" mert az apeh belekothet.  Itthon nem keves feltetele van az elektronikus szamlazasnak

Azért az se mindegy, h az egyik magyar szolgáltatónál 94 Ft a német mobil, amikor is a tele2-nek fizetünk nettó vagy bruttó 66-ot (most nem emlékszem pontosan). Szóval drágábbra nem akarunk váltani csakazér mer voip.

#2447 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 19:05

Idézet: danielh - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 10:55

Azért az se mindegy, h az egyik magyar szolgáltatónál 94 Ft a német mobil, amikor is a tele2-nek fizetünk nettó vagy bruttó 66-ot (most nem emlékszem pontosan). Szóval drágábbra nem akarunk váltani csakazér mer voip.

Forditva ulsz a lovon.  En nem azt mondtam, hogy valts dragabbra, hanem azt, hogy vannak emberek akiknek szamit az, hogy a szamla megfelel-e a magyar szabalyoknak.

#2448 Felhasználó inaktív   danielh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 19:21

Idézet: adam.k - Dátum: 2008. Sep. 7., Sunday - 20:05

Forditva ulsz a lovon.  En nem azt mondtam, hogy valts dragabbra, hanem azt, hogy vannak emberek akiknek szamit az, hogy a szamla megfelel-e a magyar szabalyoknak.

Ertem en h mit mondtal, az elozo kommentelonek (Lala9) valaszoltam. Sorry a hibas idezesert.

Szerkesztette: danielh 2008. 09. 07. 19:22 -kor

#2449 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 06:59

Idézet: danielh - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 19:21

Ertem en h mit mondtal, az elozo kommentelonek (Lala9) valaszoltam. Sorry a hibas idezesert.

Én meg azért írtam magyar szolgáltatót, mert az tuti, hogy hivatalos számlát ad.

#2450 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 08:41

Idézet: smelo - Dátum: 2008. szept. 6., szombat - 21:04

:cool:
Szia! Rég láttalak errefelé...

Szia,

mostanában nincs miről írni... használjuk otthon a voip-ot és kész.
Minden jót Neked!
Zs  ;)

#2451 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 12:10

Idézet: blackbile - Dátum: 2008. szept. 8., hétfő - 8:41

mostanában nincs miről írni... használjuk otthon a voip-ot és kész.

Irigylem a nyugalmad... en nem birom ki, hogy "csak" hasznaljam.  Az E1 es a GSM adapter bekotese utan mostanaban azt probalom megvalositani, hogy

- a haz koruli nem fontos ajtokat telefonkozpont nyissa
- a hazban levo webkamerakat valami takolt motorral, telefonrol DTMF-en at vezerelve forgassam
- lampakat, tevet DTMF-en vezereljem a telefonrol
- mozgaserzekelos vilagitast, szemetest integraljak a telefonkozponthoz
- intercom

Ha ezek mind meglesznek, akkor talan nyugodtan fogok ulni :)  Az a baj, hogy nekem nincs inyemre a csavarozos-forrasztos munka, en inkabb keszen akarom megvenni az alkatreszeket.  Igy viszont sokaig tart amig olyat talalok ami teljesen megfelel az igenyeknek.

#2452 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 14:08

Idézet: adam.k - Dátum: 2008. szept. 8., hétfő - 13:10

Irigylem a nyugalmad...

én meg irigyellek, hogy ennyi időd van...  :Đ

#2453 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 14:57

Idézet: blackbile - Dátum: 2008. szept. 8., hétfő - 14:08

én meg irigyellek, hogy ennyi időd van...  :Đ

Ha lenne, akkor hat honap utan nem ott tartanek, hogy mar nagyjabol tudom miket kell beszereznem...:)

#2454 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 10:09

Leírnék egy hibát, amit tapasztaltam, nehogy más is szívjon vele.
SPA3102 készülék van analóg telefonközpontra kötve, mint korábban írtam IP hívásra sikeresen beállítva, majd beállítottam a neophonex szolgáltatót is. Valamiért nem működött, ha a neo-ról akartam telefonálni, "nem kapcsolható a szám", foglalt hang... ezeket mondta be mindig. Az volt a baj, hogy egy Panasonic rendszertelefonnal próbáltam telefonálni róla. Nem jó számot tárcsázott az SPA, néha kevesebbet egy számjeggyel, vagy épp többet. Csak a rendszer telefonról nem jó, ha sima telefont kötök a központra, akkor már jól tárcsáz. Több rendszertelefonnal is kipróbáltam, egyikről sem jó.
Nem tudom miért lehet ez a hiba, de nagy nehezen végre rájöttem.

SPA2102 készülékkel is próbáltam, azzal sem működik.
Van egy Linksys RT31P2 Voip Routerem is, azzal érdekesmód jól működik rendszertelefonról is.

#2455 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 02. 19:08

:offtopic:
Akartok érdekeset hallani?
Mostanság panaszkodom a szolgáltatónak, hogy megnőtt a csomagvesztés a hálózaton. Ők azt mondják a rendszerük jó. (Met ugye a hiba csak  a usernél lehet.)
A hibát ott látják, hogy biztos az ATA miatt van csomagvesztés a hálózaton.  :eek:
Vaj milyen csomagvesztést tud okozni a routerre dugott ATA, egy 2M/1M sávszéles kapcsolaton?
Hajtom el azt hiszem a fenébe az ilyen szolgáltatót!  :mad:

#2456 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 03. 06:29

Idézet: smelo - Dátum: 2008. okt. 2., csütörtök - 20:08

Akartok érdekeset hallani?

:offtopic:

Naaaaaaaa,

szia,

azt hittem invitelnél vagy, de nekik nincs 1M upload?!
Felkaptam a fejem a beírásodra, mert én meg 1-2 hónapja vitázok az invitellel, hogy szakad a netem, mint állat.... azt mondják biztos a Fritz!Box miatt van....

#2457 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 04. 18:11

Egy kis segítséget kérnék, mert megakadtam.
Összeraktam egy rendszert pár régebbi kacatból. Nokia premicell gsm adapter van kötve spa3102-re. 2db ilyen van, egyikben t-mobilos másikban vodás kártyával. Szépen megy is minden, csak a hívó számát nem látom... X-lite-al ha neora stb regelek fel akkor telszám@ip cím formában kiírja, de itt csak a trunk azonosítóját kapom. 3cx windowsos pbx-et használok, mert egyszerű és arra ingyenes amire nekem kell.
Mit kellene állítanom a linksysekben hogy átjelezze a hívó számát?

#2458 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 05. 09:39

Idézet: Lala9 - Dátum: 2008. szept. 12., péntek - 10:09

Leírnék egy hibát, amit tapasztaltam, nehogy más is szívjon vele.
SPA3102 készülék van analóg telefonközpontra kötve, mint korábban írtam IP hívásra sikeresen beállítva, majd beállítottam a neophonex szolgáltatót is. Valamiért nem működött, ha a neo-ról akartam telefonálni, "nem kapcsolható a szám", foglalt hang... ezeket mondta be mindig. Az volt a baj, hogy egy Panasonic rendszertelefonnal próbáltam telefonálni róla. Nem jó számot tárcsázott az SPA, néha kevesebbet egy számjeggyel, vagy épp többet. Csak a rendszer telefonról nem jó, ha sima telefont kötök a központra, akkor már jól tárcsáz. Több rendszertelefonnal is kipróbáltam, egyikről sem jó.
Nem tudom miért lehet ez a hiba, de nagy nehezen végre rájöttem.

SPA2102 készülékkel is próbáltam, azzal sem működik.
Van egy Linksys RT31P2 Voip Routerem is, azzal érdekesmód jól működik rendszertelefonról is.

Szia!

Ezzel én is szívok egy ideje. Pana DECT van egy 3/8-as központ mellékein. Először a GSM adaptert a fővonalra kötve a mellékről értem el, azaz az FXO port szintén egy mellékre volt kötve. Ez azért jó, mert egy VoIP hívás közben be tud csörögni egy GSM hívás. Először a DP-be vesszőket tettem, aztán a Call Progress Tones-nél próbálkoztam, de a legtöbbet a PSTN Dialing Delay állítása segített. Mindez nem vezetett eredményre. A végső megoldásom úgy néz ki. hogy a GSM adapter egy IKER-RELÉ közös ágán, míg a PBX fővonal, és az FXO port a relé két kimenetén van. Ha az SPA a GSM adapteren hív ki, a relé meghúz, és és közvetlenül összekapcsolódik. Ha viszont éppen nincs GSM hívás kifelé, de bejön egy hívás, akkor a relé másik poziciójával megcsörgeti a 3/8-as PBX másik fővonalát. Igy is időnként félre megy a GSM hívás, ezen javítani lehet a PSTN Dialing Delay állításával lehet javítani.

#2459 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 10:01

SPA QoS hez egy kis adalék.
A QoS nagyon jó dolog az SPA-nál, viszont nincs DinDNS, ezért egyedüli routerként nem nagyon alkalmazható.

Én azt csináltam, hogy a net közvetlenül egy Draytek Vigor routerbe érkezik, majd annak egy LAN portján lóg az SPA, és ennek LAN portját osztom tovább az USER-ek között. A Vigor jól megbirkózik PPoE klienssel, sőt úgy van beállítva, hogy naponta egy meghatározott időpontban bontja, és újraépíti a kapcsolatot (így nem véletlenszerű az ADSL IP csere időpontja). Kikerülöm továbbá az SPA idegesítő DinDNS hiányát. Annyi csak a macera, hogy a LAN oldalon két IP címtartományom van, ami miatt egy kicsit összetettebb pl. egy VPN beállítása. Az SPA QoS-e tapasztalatom szerint egész jól megy.

#2460 Felhasználó inaktív   CsBeni15 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 10. 06. 15:18

Csáó!

Szeretnék egy kis segítséget kérni!
Szeretnék valamilyen VOIPos programot a PC-mre, de nem tudom, hogy melyiket válasszam.
Valahol olvastam olyat, hogy befizetek 10eurot vagy 10dollart és akkor heti 300percet tudok beszélni, de igazából ami neten vannak tesztek azok régiek a fórum meg túl sok,hogy átnézzem, ezért szeretném , hogy valaki segítsen és ajánljon egy programot amivel tudok telefonálni rendesen olcsón lehetőleg mobilra belföldön!Még valahol azt is láttam,hogy a credit befizetése után a vezetékes telefon hívása Magyarországon ingyenes, de ez vonatkozik mobilra is?
Remélem tudtok segíteni, előre is Köszi!

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.