HWSW Informatikai Kerekasztal: NAS szerver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NAS szerver ki mit tud róla

#1461 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 11. 24. 23:26

Üzenet megtekintéseIdézet: KergeK@csa - Dátum: 2012. 11. 24. 22:38

3Tb-s vinyókat? Bírja?

Nem gond neki a 3/4TB-os diszk.

Üzenet megtekintéseIdézet: KergeK@csa - Dátum: 2012. 11. 24. 22:38

Viszont van egy streaming progi (Air video), ami apple cuccokra élőben konvertál (ffmpeg2-vel) filmeket, és streameli őket, namármost ennek azért nem árt egy picit komolyabb cpu. (Ilyenek már elmegy: Pentium D-820 Dual Core 2.8 GHz vagy Intel e2200 vagy P4 2.6Ghz)
Vagy elég lenne nem HD-filmeket a microserver procija?

A CPU-ja határeset ehhez, lejátszani ezt-azt még okés, de ez a transcoding szvsz megeszi...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1462 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 25. 01:00

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 11. 24. 23:21

Elég csenevész az a proci, viszont tudsz bele vga-t tenni. Azt tudja használni a cucc?

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 11. 24. 23:21

De ha pontosan leírod, hogy mit szeretnél, akkor lehet, hogy le tudom tesztelni az 1. generációs furulyán linux alatt. (ios eszközt szerzek valahonnan szerintem, ez a kérdőjel).

Van egy szerver-része, feltelepíted, beállítasz egy vagy több könyvtárt, amiben filmek vannak, majd az ios eszközre felrakva az appját (van free is), navigálhatsz a könyvtárakban, és úgy tudod nézni, hogy a gép on-the-fly kódolja át az ios-nek megfelelő formátumra, azaz nem kell átkonvertálni előre, nem kell felrakni a cuccra.
Ez a weboldala: http://www.inmethod.com/air-video/

#1463 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 25. 01:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 11. 24. 23:26

A CPU-ja határeset ehhez, lejátszani ezt-azt még okés, de ez a transcoding szvsz megeszi...

És akkor ha erősebb CPU-val szeretnék hasonlóan, akkor tudtok valami ajánlani? Van hasonló gyári NAS, elérhető áron, vagy marad a saját összeszerelés? Ha utóbbi, akkor merre indulnátok el, melyik proci-család fele?

#1464 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 25. 11:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 11. 24. 23:26

Nem gond neki a 3/4TB-os diszk.

ja, ha felrakod win alá pl. a seagate progiját. ellenkező esetben nálam nem tudott mit kezdeni vele a win7.legalábbis 32 biten. csak 2 tb-ot látott.
ellenben hardveresen nincs gondja vele.

Szerkesztette: avmanster 2012. 11. 25. 11:41 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#1465 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 25. 12:30

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2012. 11. 25. 11:37

ja, ha felrakod win alá pl. a seagate progiját. ellenkező esetben nálam nem tudott mit kezdeni vele a win7.legalábbis 32 biten. csak 2 tb-ot látott.
ellenben hardveresen nincs gondja vele.

Ja, win alatt 32biten tényleg lehet gond vele, erre figyelni kell. (meg EFI/UEFI BIOS híján az ezekről való bootolással is lehet gubanc, de az szerintem ritkább)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1466 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 25. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: KergeK@csa - Dátum: 2012. 11. 25. 01:02

És akkor ha erősebb CPU-val szeretnék hasonlóan, akkor tudtok valami ajánlani? Van hasonló gyári NAS, elérhető áron, vagy marad a saját összeszerelés? Ha utóbbi, akkor merre indulnátok el, melyik proci-család fele?

Hasonlót nem tudok erősebb CPU-val, szerintem saját barkács lesz a vége. Az egyik ismerősöm egy ilyen FM2-es alapra szeretne majd építkezni, HTPC/NAS öszvér vonalon, ez sajnos alsó hangon is kb duplájába fáj majd mint a microserver...

#1467 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 25. 13:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 11. 25. 12:38

Hasonlót nem tudok erősebb CPU-val, szerintem saját barkács lesz a vége. Az egyik ismerősöm egy ilyen FM2-es alapra szeretne majd építkezni, HTPC/NAS öszvér vonalon, ez sajnos alsó hangon is kb duplájába fáj majd mint a microserver...

És cserébe csak 4 lan van rajta, viszont nem tud raid5-öt.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1468 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 25. 14:17

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2012. 11. 25. 13:15

És cserébe csak 4 lan van rajta, viszont nem tud raid5-öt.

Akarod mondani SATA, és otthonra általában JBOD amire szükség van, ahogy én tapasztalom..

#1469 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 25. 14:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 11. 25. 14:17

Akarod mondani SATA, és otthonra általában JBOD amire szükség van, ahogy én tapasztalom..

Azja, vasárnap van:)

Azért én örülök, hogy a hp kockában van egy ötödik sata, amin a rendszerdisk van.

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1470 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 25. 14:56

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2012. 11. 25. 14:25

Azért én örülök, hogy a hp kockában van egy ötödik sata, amin a rendszerdisk van.

SATA portból sosem elég, monnyuk az "egyszerűbb" rendszerekhez elég lehet az alaplapi USB csati is.

#1471 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 25. 15:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 11. 25. 14:56

SATA portból sosem elég, monnyuk az "egyszerűbb" rendszerekhez elég lehet az alaplapi USB csati is.

2012 server nemtom mennyire szeretné :)

#1472 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 25. 15:27

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2012. 11. 25. 15:15

2012 server nemtom mennyire szeretné :)

Hyper-V-nek nem probléma. :)
Windows to Go módon USB-re, VHD-ba is barkácsolható szerintem, ha valaki szereti a kihívásokat...

#1473 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 25. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 11. 25. 15:27

Hyper-V-nek nem probléma. :)
Windows to Go módon USB-re, VHD-ba is barkácsolható szerintem, ha valaki szereti a kihívásokat...

Ahhoz azért nem ártana USB3, a kettesen nagyon döcögne.

#1474 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 25. 20:37

Üzenet megtekintéseIdézet: KergeK@csa - Dátum: 2012. 11. 25. 01:00

Ha jól látom csak win/osx server van, szóval ez nem fog menni...

#1475 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 22. 17:00

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 11. 14. 18:04

Most már biztosan nem fogok. Egy középszerű játékot nem fogok megvenni, és nem fogok miatta 60-70k-ért gyakorlatilag új gépet venni. És még időm sem lenne rá.

Viszont most bejelentettek 0-1 frankó űrszimulátort, arra szánok többet is. Régen imádtam az xwing sorozatot. :)

Űrszimulátort? Milyet?
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#1476 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 25. 20:19

Sziasztok!

Jó ideje fontolgatom egy hálózati tároló összerakását/beszerzését, talán most lesz rá lehetőségem. Ma egy évre visszamenőleg elolvastam a topicot és láttam, hogy enpera pont annak a NAS-nak a tesóját vette, amit én is kinéztem. Az én kiszemeltem QNAP TS-412, ami nem tér el különösebben a 419-től, egyedül maximum az USB3-at hiányolnám.
Persze az utolsó pillanatig nyitott vagyok más ötletekre is, bár megmondom őszintén különösebben nem vágyom telepítgetős-macerálós megoldásokra, így a HP miniszerver - bármilyen kellemesnek is tűnik - nem igazán dobogtatja meg a szívem.
Az általam igényelt funkciók nagyon alapvetőek. Lehetőleg redundáns (RAID) módon tárolnék rajta fájlokat, amit aztán a családban található eszözök számára. Ezek elég változatosak, laptopok, mobiltelefonok, médialejátszó, tévé, asztali számítógép. Szeretném az eléréseket valamilyen szinten hierarchizálni (nem akarom például, hogy a gyerek elérje a felnőtteknek szóló filmeket, a munkám biztonsági mentései csak az asztali gépről elérhető, stb), de nem bonyolítanám túl. Szeretnék - szintén az asztali gépről - automatikus mentéseket csinálni, de ez is nagyon alap funkció. Erről a cuccról tudom, hogy létezik hozzá iphone-os app, amivel valamilyen szinten vezérelni lehet, ez nagyon tetszene, ha nem is elvárás, de gigantikus előny lenne. Egyedüli extrább elképzelésem - amihez nem ragaszkodnék foggal-körömmel - egy zenelejátszó lenne, aminek nagyon tudnék örülni, mert erre pillanatnyilag nincs normális megoldásom, nagyon jó lenne, ha mondjuk a telefonon kiválaszthatok zeneszámokat, és az erősítőn meg is szólalna. De ez tényleg csak hab lenne a tortán (mondjuk ugyanez netes rádióval megfejelve egyenesen istenség lenne).
Elvileg a kinézett NAS tudja ezeket, bár a pontos működés módjáról nincs semmi infóm egyelőre.
Ha bárkinek - és a QNAP tekintetében enperának - lenne ötlete, meglátása, nagyon hálás lennék mindenért!
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#1477 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 26. 18:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Before - Dátum: 2012. 12. 25. 20:19

Sziasztok!

Jó ideje fontolgatom egy hálózati tároló összerakását/beszerzését, talán most lesz rá lehetőségem. Ma egy évre visszamenőleg elolvastam a topicot és láttam, hogy enpera pont annak a NAS-nak a tesóját vette, amit én is kinéztem. Az én kiszemeltem QNAP TS-412, ami nem tér el különösebben a 419-től, egyedül maximum az USB3-at hiányolnám.
Persze az utolsó pillanatig nyitott vagyok más ötletekre is, bár megmondom őszintén különösebben nem vágyom telepítgetős-macerálós megoldásokra, így a HP miniszerver - bármilyen kellemesnek is tűnik - nem igazán dobogtatja meg a szívem.
Az általam igényelt funkciók nagyon alapvetőek. Lehetőleg redundáns (RAID) módon tárolnék rajta fájlokat, amit aztán a családban található eszözök számára. Ezek elég változatosak, laptopok, mobiltelefonok, médialejátszó, tévé, asztali számítógép. Szeretném az eléréseket valamilyen szinten hierarchizálni (nem akarom például, hogy a gyerek elérje a felnőtteknek szóló filmeket, a munkám biztonsági mentései csak az asztali gépről elérhető, stb), de nem bonyolítanám túl. Szeretnék - szintén az asztali gépről - automatikus mentéseket csinálni, de ez is nagyon alap funkció. Erről a cuccról tudom, hogy létezik hozzá iphone-os app, amivel valamilyen szinten vezérelni lehet, ez nagyon tetszene, ha nem is elvárás, de gigantikus előny lenne. Egyedüli extrább elképzelésem - amihez nem ragaszkodnék foggal-körömmel - egy zenelejátszó lenne, aminek nagyon tudnék örülni, mert erre pillanatnyilag nincs normális megoldásom, nagyon jó lenne, ha mondjuk a telefonon kiválaszthatok zeneszámokat, és az erősítőn meg is szólalna. De ez tényleg csak hab lenne a tortán (mondjuk ugyanez netes rádióval megfejelve egyenesen istenség lenne).
Elvileg a kinézett NAS tudja ezeket, bár a pontos működés módjáról nincs semmi infóm egyelőre.
Ha bárkinek - és a QNAP tekintetében enperának - lenne ötlete, meglátása, nagyon hálás lennék mindenért!

Szia

a helyedben körülnéznék synology vonalon is
pl ezt DS413j , de lehet hogy célszerűbb volna egy erősebb és bővíthető 2 lemezessel elindulni, pl 713+
itthon használok egy Qnap ts239 pro-t (őt nagyjából csak letöltésre)
meg van egy Synology 1812+ is

funkcíókban egyébként a két gyártó nagyjából egyezik
a synology beépített cuccai jobbak (iOS kliensek, airplay támogatás)
a qnap-nél a 3rd party alkalmazások erősebbek kicsit

Üdv
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#1478 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 26. 20:48

Köszönöm szépen a javaslatot. Átnéztem alaposan a Synology cuccait és amennyire ennyi idő alatt így kívülről meg lehet ítélni, számomra gyakorlatilag azonosnak tűnnek. Árban, tudásban, fogyasztásban... Őszintén szólva a QNAP sokkal szebb, de ez nem nagyon szempont, valószínűleg úgyis elzárom majd, amennyire lehet.
A választottam a DS414j lenne, a többi feleslegesen erős, illetve a kétlemezes túl kicsi.
Az a baj, hogy így csak nehezebb lett a választás... :D
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#1479 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 27. 09:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Before - Dátum: 2012. 12. 26. 20:48

Köszönöm szépen a javaslatot. Átnéztem alaposan a Synology cuccait és amennyire ennyi idő alatt így kívülről meg lehet ítélni, számomra gyakorlatilag azonosnak tűnnek. Árban, tudásban, fogyasztásban... Őszintén szólva a QNAP sokkal szebb, de ez nem nagyon szempont, valószínűleg úgyis elzárom majd, amennyire lehet.
A választottam a DS414j lenne, a többi feleslegesen erős, illetve a kétlemezes túl kicsi.
Az a baj, hogy így csak nehezebb lett a választás... :D

azért az erő nem egy elhanyagolandó dolog
nem mind1, hogy 60MB-al másolsz mondjuk a hálóra vagy 160-al
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#1480 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 27. 14:39

Mi köze a processzorerőnek az adatátvitelhez? Egyébként nem vagyok türelmetlen típus, nekem a 60MB is nagyon jó, csak legyen stabil és megbízható. Utánaolvasok majd az iPhone-os kliensnek, az azért még fontos szempont.

Ahogy látom, ezen sincs semmilyen multimédia kimenet, szóval nem fogok tudni vele MP3-at direktben lejátszani... :( Pedig nekem nagyon kéne valami megoldás erre, hülyeség, hogy a tévét kell bekapcsolni ahhoz, hogy zenét hallgassak...

Szerkesztette: Before 2012. 12. 27. 14:41 -kor

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.