Filmajánló II.
Elküldve: 2007. 12. 14. 19:52
(The Thirteenth Floor)
22:00, Péntek (december 14.), AXN
Aki nem látta, annak szívből ajánlom, nekem a legjobb ilyen témájú film.
http://us.imdb.com/title/tt0139809/
merikai sci-fi kalandfilm, 96 perc, 1999
rendező: Josef Rusnak
író: Daniel F. Galouye
forgatókönyvíró: Josef Rusnak, Ravel Centeno-Rodriguez
operatőr: Wedigo von Schultzendorff
díszlettervező: Frank Bollinger, Barry Chusid
jelmeztervező: Joseph A. Porro
zene: Harald Kloser
producer: Roland Emmerich, Ute Emmerich, Marco Weber
executive producer: Michael Ballhaus, Helga Ballhaus
látványtervező: Kirk M. Petruccelli
szereplő(k):
Craig Bierko (Douglas Hall/John Ferguson/David)
Gretchen Mol (Jane Fuller/Natasha Molinaro)
Vincent D'Onofrio (Whitney/Ashton)
Armin Mueller-Stahl (Hannon Fuller/Grierson)
Dennis Haysbert (Larry McBain nyomozó)
Steven Schub (Zev Bernstein)
Janet MacLachlan (Ellen)
Douglas Hall és Hannon Fuller professzor, két zseniális számítógép-programozó megalkotja a harmincas évek Los Angelesének virtuális világát. Amikor Fuller gyilkosság áldozatául esik, a tett elkövetésével Hallt vádolják, de gyanús a professzor állítólagos lánya is, aki egyszeriben feltűnik a színen. Douglasnak - hogy tisztázza magát - el kell utaznia a "virtuális múltba", és ott kell megtalálnia a valódi gyilkost.
Elküldve: 2007. 12. 16. 16:49
(Dresden)
német háborús filmdráma, 180 perc, 2006
rendező: Roland Suso Richter
forgatókönyvíró: Stefan Kolditz
zeneszerző: Harald Kloser, Thomas Wanker
operatőr: Holly Fink
producer: Nico Hofmann, Nikolaus Kraemer, Sascha Schwingel
vágó: Bernd Schlegel
szereplő(k):
Felicitas Woll (Anna Mauth)
John Light (Robert Newman)
Benjamin Sadler (Alexander Wenninger)
Heiner Lauterbach (Carl Mauth)
Katharina Meinecke (Magda Mauth)
1945 januárja. A háború legreménytelenebb időszaka köszönt a barokk Drezda városára is. Anna Mauth (Felicitas Woll) Drezda egyik külvárosi kórházában dologozik ápolónőként, és éppen eljegyzésére készül az intézet egyik vezető orvosával. Apja, aki szintén orvos, morfiummal üzletel, hogy családját Svájcba tudja menekíteni. A kórház közelében egy angol felségjelű Lancester bombázó zuhan le, az egyetlen túlélő a súlyos sérüléseket szerzett pilóta Robert Newman (John Light), aki a kórház pincéjében rejtőzik el a németek elől. Amikor Anna rátalál, német katonaszökevénynek hiszi, és mindent megtesz a gyógyulása érdekében. Hamarosan egymásba szeretnek, de közeledik az eljegyzés időpontja, ami éppen egybeesik Drezda bombázásával. Az eljegyzést követően a család rögtön elutazna Svájcba, de semmi sem alakul a terv szerint: megjelenik az angol pilóta német egyenruhában, de ekkor már az angol bombázók Drezda fölött repülnek és megkezdődik a történelem egyik legrémesebb háborús akciója. Az angolszász szövetségesek több hullámban szórják bombáikat a városra és a tűztengerben ezrek vesznek oda.
Minden idők legdrágább egyik német produkcióját milliók nézték meg Németországban, majd Európában folytatta sikertörténetét.

------------------------------------------------------------------------------
Ezt most nagyon ajánlom.Úgy kezdtem neki hogy egy B kat.film lesz.Hát nem.Nagyon nem.
Kicsit hosszú de nem venni észre.Eléggé életszerüen mutatta be a hátországot.
Ajánlom!!
Elküldve: 2007. 12. 16. 20:16
Fsz: Russel Crowe, Denzel Washington
Ajanlom mindenkinek akit erdekel az ilyesfajta tema, jo film!
Elküldve: 2007. 12. 18. 13:54

Szeptember 28-án mutatják be a fiatal színészből lett fiatal rendező, Peter Berg katonás-thrilleres filmjét Jamie Foxx, Jennifer Garner, Jason Bateman és többek között Chris Cooper főszereplésével.
A film egy elit FBI csapatról szól, akik egy ellenséges Közel-Kelet-i országba utaznak, hogy kivizsgálják egy amerikai létesítmény bombázását. Persze jól belekeverednek mindenbe, politika, terrorizmus, kettős ügynökök, bombák...
Meglehetősen kínos témákat /olaj, terrorizmus, palesztin-keresztény-zsidó ellentét, USA közel-keleti politikája és még sok más/ feldolgozó alkotás.
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."
Elküldve: 2007. 12. 19. 00:09
Idézet: DzsiAr - Dátum: 2007. dec. 11., kedd - 9:41
Idézet
Most értem haza.
Nekem tetszett. Bár biztos lesznek fanyalgók, ahogy minden folytatásnál.
Jó, hogy nem próbáltak amerikaiasan 3d-s hiper-szuper filmet csinálni (persze nem is állt rendelkezésre annyi pénz). Bár az amcsi rajzfilmekből is van több, ami tetszik.
Nekem is vannak részek, amik nem annyira tetszenek, de összességében szerintem jó lett.
Ahogy beszéltem az alkotókkal kellett volna még egy kis idő, hogy olyan legyen amilyennek ők akarták, de mindenképpen be kellett fejezni mostanra.
Elküldve: 2007. 12. 19. 09:56
Idézet: DzsiAr - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 0:09
Nekem tetszett. Bár biztos lesznek fanyalgók, ahogy minden folytatásnál.
Jó, hogy nem próbáltak amerikaiasan 3d-s hiper-szuper filmet csinálni (persze nem is állt rendelkezésre annyi pénz). Bár az amcsi rajzfilmekből is van több, ami tetszik.
Nekem is vannak részek, amik nem annyira tetszenek, de összességében szerintem jó lett.
Ahogy beszéltem az alkotókkal kellett volna még egy kis idő, hogy olyan legyen amilyennek ők akarták, de mindenképpen be kellett fejezni mostanra.
Jaj ez már mekkora baromság. Sok hülye határidő miatt rengetegszer nem úgy sikerül vmi, ahogy azt az alkotó(k) szeretnék.
De mondjuk pont filmek esetében sosem értettem, miért kell azt olyan komolyan venni. :confused:
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>
Elküldve: 2007. 12. 19. 10:36
Idézet: DzsiAr - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 1:09
Megnyugtathatlak, probaltak... De ido kozben felbeszakadt. (azert kivancsi lettem volna ra, sokkal jobbnak igerkezett, mint amiket latni lehetett az uj 3Ds Vukkbol)
Amugy amiket lattam karakterterveket egesz jok voltak, aztan elmondtak, hogy affele cenzorkent, hogy szolt bele a dizni a produkcioba (amcsi penzbol keszult volna, kinti piacra), hogy "torzultak" el a karakterek, szoval vsz. ha az elkeszul a dizni szajize szerint, hat, khm, megkaptak volna az itthoni kozonsegtol szerencstlen alkotok a maguket (fuggoen attol, mennyire tudjak avagy nem tudjak kiharcolni az elkepzeleseiket az amcsikkal szemben)...
Nem tudom, hogy ebben a jelenlegi (autentikus) masodik reszbe kik szoltak bele, de azt hiszem megnezem, kivancsi vagyok ra!
Szerkesztette: Vertigo 2007. 12. 19. 10:37 -kor
ASUS iZ77, i7, Noctua C14, Corsair 16GB, GTX 660Ti, 26"+60" LCD, Intel320 SSD+Hitachi HDDs, Corsair 650W, X-Fi, Z-5500...
Elküldve: 2007. 12. 19. 11:05
Valószínüleg én is megnézem a második részt, de előbb felelevenítem az elsőt...rég volt már.
Elküldve: 2007. 12. 21. 13:14
Idézet: Vertigo - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 11:36
Én ma megyek a folytatásra, remélem, megmaradt a régi hangulat.
Elküldve: 2007. 12. 21. 16:56
Ma este, tv2, 23:15

Az 1700-as években Skócia felvidékén a McGregor klán egyetlen sarja, Rob Roy a falu életének fellendítése érdekében kénytelen egy nemes segítségét kérni, aki hajlandó pénzt kölcsönözni. Ám Rob Royt kirabolják, s ezzel nemcsak adós marad, de a becsülete is odavész. A dühös férfi, akárcsak Robin Hood, útonállóként kénytelen küzdeni a családjáért és a becsületéért, s közben a skót nép között hatalmas hírnévre és tiszteletre tesz szert.
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."
Elküldve: 2007. 12. 21. 23:59

Csillagpor (Stardust) (2007)
színes, amerikai fantasyfilm, 130 perc
Szereplők: Charlie Cox, Claire Danes, Michelle Pfeiffer, Robert De Niro, Sienna Miller, Henry Cavill, Peter O'Toole, Mark Strong, Jason Flemyng, Rupert Everett, David Walliams
Rendezte: Matthew Vaughn
Hősünk, Tristan Thorn el akarja nyerni a gyönyörűséges Victoria szívét, ezért útra kel egy varázslatos, mitikus világba, mert megígérte választottjának, hogy elhozza neki a hullócsillagot, mely a bűvös birodalomban ért földet... Ám mielőtt folytatnánk, tisztáznunk kell valamit. Amikor egy hullócsillag földet ér, emberi formát ölt - és esetünkben Yvaine a neve.
Útja során Tristan találkozik Lamiával, a gonosz boszorkánnyal, aki szintén a hullócsillagot keresi, hogy nővéreivel kivághassák a szívét, nem másért, mint hogy megegyék, és ezáltal visszanyerjék szépségüket és fiatalságukat. Lamia gonosz karmai elől menekülve Yvaine és Tristan a karizmatikus Shakespeare kapitány fogságába esnek.
Elküldve: 2007. 12. 24. 23:08

Rescue Dawn (2006)
Szereplők: Christian Bale, Steve Zahn, Marshall Bell, Francois Chau, Jeremy Davies, Craig Gellis, Gregory Qaiyum, Zach Grenier, Pat Healy
Rendezte: Werner Herzog
A film főhőse a német születésű Dieter Dengler, aki egész életében pilóta akart lenni. 18 éves korában az Egyesült Államokba költözött, ahol a vietnámi háború idején beállt a hadseregbe. Egy bevetés során gépét azonban lelőtték Laosz felett, őt pedig foglyul ejtették. A kínzások, éheztetések azonban nem vették el Dieter életerejét: szökést tervezett, majd vitelezett ki néhány társával együtt...
Elküldve: 2007. 12. 25. 08:34
Elküldve: 2007. 12. 25. 13:29
Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 8:34
Nekem az a bajom ezekkel a filmekkel,és ez most nem Doriennek szól,neki köszi ha találkozok ezzel a filmel megnézem,ebben az uborkaszezonba...
Szóval anno a 90 években sztem több konténerben jöttek ehez hasonló filmek....
Amerikai hős,katona menekül ellenséges /vietnami/hadsereg üldözi,egy pisztolyal védekezik,tárazás nincs!Több találat,lábán min 2,de ő csak fut.Hátán van egy minimum,gazdag ápolonő,aki terhes, hosszú fehér ruhában+magas sarkú.Ezek alapvető kellékek egy "dzsungeles filmben".A hölgy is kap lövést,többet is.
De mégis eljutnak a helikpoterhez,forgó lapátok minimum,az kell az látványos,megmenekülnek->kórház->gyerek megszületik-> mindenki egészséges->happy end....
A sokadik után az ember vhogy kétkedve fogadja ezeket a filmeket...
Hozzáteszem hogy az "amerikai ninja 1"óta tudjuk a magas sarkú abszolute alakitható zordabb körülményekhez
Szerkesztette: thomasfox 2007. 12. 25. 13:31 -kor
Elküldve: 2007. 12. 25. 14:32
Elküldve: 2007. 12. 25. 14:57
Ter már láttál olyan filmet, ami arrol szol, hogy a gonosz amerikaiak, hogy bántak a fogoly vietnámiakkal, egyáltalán mit kerestek ott?
a mainstremben nemigen van.
Elküldve: 2007. 12. 25. 16:54
Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 14:57
Ter már láttál olyan filmet, ami arrol szol, hogy a gonosz amerikaiak, hogy bántak a fogoly vietnámiakkal, egyáltalán mit kerestek ott?
Nem úgy van beállítva szerintem, épp azért írtam amit. Te megnézted a filmet?
Elküldve: 2007. 12. 25. 18:18
amugy 1000 után egy kulonb lenne?
szerk.: nomeg mivel amcsi film, eleve nem ugy lesz az egész, hogy "mi hülye amerikaiak, mi vagyunk a bunkok, mit keresunk más orszagba"
Szerkesztette: charlie 2007. 12. 25. 18:20 -kor
Elküldve: 2007. 12. 25. 18:58
Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 14:57
Valami tökismeretlen film.
Meg ez is.
No még egy.
És ezek csak a klasszikusok...
(Jó, a mindenféle B-filmek között tényleg nem nagyon van. :Đ)
Szerkesztette: snakekiller 2007. 12. 25. 19:03 -kor
Elküldve: 2007. 12. 25. 19:25
Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 18:18
amugy 1000 után egy kulonb lenne?
szerk.: nomeg mivel amcsi film, eleve nem ugy lesz az egész, hogy "mi hülye amerikaiak, mi vagyunk a bunkok, mit keresunk más orszagba"
Ha nem nézted meg akkor mi alapján minősíted?
Milyen 1000 után?
Amúgy nem olyan húdefasza film nem azt mondom, de semmi ilyesmi nincs benne amiről te beszélsz. Ez csak ez az 1 emberről szól (+ kicsit a többi fogolyról is), hogy hogyan éli túl.

Súgó
A téma zárva.