HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmajánló II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmajánló II. Értékeld a témát: -----

#2381 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 14. 19:52

A 13. emelet
(The Thirteenth Floor)
22:00, Péntek (december 14.), AXN

Aki nem látta, annak szívből ajánlom, nekem a legjobb ilyen témájú film.

http://us.imdb.com/title/tt0139809/

merikai sci-fi kalandfilm, 96 perc, 1999

rendező: Josef Rusnak
író: Daniel F. Galouye
forgatókönyvíró: Josef Rusnak, Ravel Centeno-Rodriguez
operatőr: Wedigo von Schultzendorff
díszlettervező: Frank Bollinger, Barry Chusid
jelmeztervező: Joseph A. Porro
zene: Harald Kloser
producer: Roland Emmerich, Ute Emmerich, Marco Weber
executive producer: Michael Ballhaus, Helga Ballhaus
látványtervező: Kirk M. Petruccelli

szereplő(k):
Craig Bierko (Douglas Hall/John Ferguson/David)
Gretchen Mol (Jane Fuller/Natasha Molinaro)
Vincent D'Onofrio (Whitney/Ashton)
Armin Mueller-Stahl (Hannon Fuller/Grierson)
Dennis Haysbert (Larry McBain nyomozó)
Steven Schub (Zev Bernstein)
Janet MacLachlan (Ellen)

Douglas Hall és Hannon Fuller professzor, két zseniális számítógép-programozó megalkotja a harmincas évek Los Angelesének virtuális világát. Amikor Fuller gyilkosság áldozatául esik, a tett elkövetésével Hallt vádolják, de gyanús a professzor állítólagos lánya is, aki egyszeriben feltűnik a színen. Douglasnak - hogy tisztázza magát - el kell utaznia a "virtuális múltba", és ott kell megtalálnia a valódi gyilkost.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#2382 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 16:49

Drezda - A pokol napjai
(Dresden)

német háborús filmdráma, 180 perc, 2006

rendező: Roland Suso Richter
forgatókönyvíró: Stefan Kolditz
zeneszerző: Harald Kloser, Thomas Wanker
operatőr: Holly Fink
producer: Nico Hofmann, Nikolaus Kraemer, Sascha Schwingel
vágó: Bernd Schlegel

szereplő(k):
Felicitas Woll (Anna Mauth)
John Light (Robert Newman)
Benjamin Sadler (Alexander Wenninger)
Heiner Lauterbach (Carl Mauth)
Katharina Meinecke (Magda Mauth)

1945 januárja. A háború legreménytelenebb időszaka köszönt a barokk Drezda városára is. Anna Mauth (Felicitas Woll) Drezda egyik külvárosi kórházában dologozik ápolónőként, és éppen eljegyzésére készül az intézet egyik vezető orvosával. Apja, aki szintén orvos, morfiummal üzletel, hogy családját Svájcba tudja menekíteni. A kórház közelében egy angol felségjelű Lancester bombázó zuhan le, az egyetlen túlélő a súlyos sérüléseket szerzett pilóta Robert Newman (John Light), aki a kórház pincéjében rejtőzik el a németek elől. Amikor Anna rátalál, német katonaszökevénynek hiszi, és mindent megtesz a gyógyulása érdekében. Hamarosan egymásba szeretnek, de közeledik az eljegyzés időpontja, ami éppen egybeesik Drezda bombázásával. Az eljegyzést követően a család rögtön elutazna Svájcba, de semmi sem alakul a terv szerint: megjelenik az angol pilóta német egyenruhában, de ekkor már az angol bombázók Drezda fölött repülnek és megkezdődik a történelem egyik legrémesebb háborús akciója. Az angolszász szövetségesek több hullámban szórják bombáikat a városra és a tűztengerben ezrek vesznek oda.
Minden idők legdrágább egyik német produkcióját milliók nézték meg Németországban, majd Európában folytatta sikertörténetét.

Kép

------------------------------------------------------------------------------
Ezt most nagyon ajánlom.Úgy kezdtem neki hogy egy B kat.film lesz.Hát nem.Nagyon nem.
Kicsit hosszú de nem venni észre.Eléggé életszerüen mutatta be a hátországot.
Ajánlom!!

#2383 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 20:16

Amerikai Gengszter (e.c.: American Gangster)

Fsz: Russel Crowe, Denzel Washington

Ajanlom mindenkinek akit erdekel az ilyesfajta tema, jo film!

#2384 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 13:54

The Kingdom

Kép

Szeptember 28-án mutatják be a fiatal színészből lett fiatal rendező, Peter Berg katonás-thrilleres filmjét Jamie Foxx, Jennifer Garner, Jason Bateman és többek között Chris Cooper főszereplésével.
A film egy elit FBI csapatról szól, akik egy ellenséges Közel-Kelet-i országba utaznak, hogy kivizsgálják egy amerikai létesítmény bombázását. Persze jól belekeverednek mindenbe, politika, terrorizmus, kettős ügynökök, bombák...
Meglehetősen kínos témákat /olaj, terrorizmus, palesztin-keresztény-zsidó ellentét, USA közel-keleti politikája és még sok más/ feldolgozó alkotás.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#2385 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 00:09

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2007. dec. 11., kedd - 9:41

Idézet

Azt se felejtsük hogy Macskafogó 2 - Dec. 20 -  :D

:up: És ha minden igaz én már 18-án délután láthatom  :D

Most értem haza.
Nekem tetszett. Bár biztos lesznek fanyalgók, ahogy minden folytatásnál.
Jó, hogy nem próbáltak amerikaiasan 3d-s hiper-szuper filmet csinálni (persze nem is állt rendelkezésre annyi pénz). Bár az amcsi rajzfilmekből is van több, ami tetszik.
Nekem is vannak részek, amik nem annyira tetszenek, de összességében szerintem jó lett.
Ahogy beszéltem az alkotókkal kellett volna még egy kis idő, hogy olyan legyen amilyennek ők akarták, de mindenképpen be kellett fejezni mostanra.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#2386 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 09:56

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 0:09

Most értem haza.
Nekem tetszett. Bár biztos lesznek fanyalgók, ahogy minden folytatásnál.
Jó, hogy nem próbáltak amerikaiasan 3d-s hiper-szuper filmet csinálni (persze nem is állt rendelkezésre annyi pénz). Bár az amcsi rajzfilmekből is van több, ami tetszik.
Nekem is vannak részek, amik nem annyira tetszenek, de összességében szerintem jó lett.
Ahogy beszéltem az alkotókkal kellett volna még egy kis idő, hogy olyan legyen amilyennek ők akarták, de mindenképpen be kellett fejezni mostanra.

Jaj ez már mekkora baromság. Sok hülye határidő miatt rengetegszer nem úgy sikerül vmi, ahogy azt az alkotó(k) szeretnék.

De mondjuk pont filmek esetében sosem értettem, miért kell azt olyan komolyan venni. :confused:
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#2387 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 10:36

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 1:09

...Jó, hogy nem próbáltak amerikaiasan 3d-s hiper-szuper filmet csinálni ...

Megnyugtathatlak, probaltak... De ido kozben felbeszakadt. (azert kivancsi lettem volna ra, sokkal jobbnak igerkezett, mint amiket latni lehetett az uj 3Ds Vukkbol)

Amugy amiket lattam karakterterveket egesz jok voltak, aztan elmondtak, hogy affele cenzorkent, hogy szolt bele a dizni a produkcioba (amcsi penzbol keszult volna, kinti piacra), hogy "torzultak" el a karakterek, szoval vsz. ha az elkeszul a dizni szajize szerint, hat, khm, megkaptak volna az itthoni kozonsegtol szerencstlen alkotok a maguket (fuggoen attol, mennyire tudjak avagy nem tudjak kiharcolni az elkepzeleseiket az amcsikkal szemben)...

Nem tudom, hogy ebben a jelenlegi (autentikus) masodik reszbe kik szoltak bele, de azt hiszem megnezem, kivancsi vagyok ra! :)

Szerkesztette: Vertigo 2007. 12. 19. 10:37 -kor

#2388 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 11:05

Hát most több mint valószínüleg a Karácsonyi szezon kellett készlennie időre. Sajnos ez van. Pénz beszél....

Valószínüleg én is megnézem a második részt, de előbb felelevenítem az elsőt...rég volt már.
Acer 5536g Playstation 3 Slim LG 42LD550

#2389 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 13:14

Idézet: Vertigo - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 11:36

Megnyugtathatlak, probaltak...

:fear:

Én ma megyek a folytatásra, remélem, megmaradt a régi hangulat.

#2390 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 16:56

Rob Roy
Ma este, tv2, 23:15

Kép

Az 1700-as években Skócia felvidékén a McGregor klán egyetlen sarja, Rob Roy a falu életének fellendítése érdekében kénytelen egy nemes segítségét kérni, aki hajlandó pénzt kölcsönözni. Ám Rob Royt kirabolják, s ezzel nemcsak adós marad, de a becsülete is odavész. A dühös férfi, akárcsak Robin Hood, útonállóként kénytelen küzdeni a családjáért és a becsületéért, s közben a skót nép között hatalmas hírnévre és tiszteletre tesz szert.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#2391 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 23:59

Kép

Csillagpor (Stardust) (2007)
színes, amerikai fantasyfilm, 130 perc

Szereplők: Charlie Cox, Claire Danes, Michelle Pfeiffer, Robert De Niro, Sienna Miller, Henry Cavill, Peter O'Toole, Mark Strong, Jason Flemyng, Rupert Everett, David Walliams
Rendezte: Matthew Vaughn

Hősünk, Tristan Thorn el akarja nyerni a gyönyörűséges Victoria szívét, ezért útra kel egy varázslatos, mitikus világba, mert megígérte választottjának, hogy elhozza neki a hullócsillagot, mely a bűvös birodalomban ért földet... Ám mielőtt folytatnánk, tisztáznunk kell valamit. Amikor egy hullócsillag földet ér, emberi formát ölt - és esetünkben Yvaine a neve.

Útja során Tristan találkozik Lamiával, a gonosz boszorkánnyal, aki szintén a hullócsillagot keresi, hogy nővéreivel kivághassák a szívét, nem másért, mint hogy megegyék, és ezáltal visszanyerjék szépségüket és fiatalságukat. Lamia gonosz karmai elől menekülve Yvaine és Tristan a karizmatikus Shakespeare kapitány fogságába esnek.
Wherever you go, go with all your heart.

#2392 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 23:08

Kép

Rescue Dawn (2006)

Szereplők: Christian Bale, Steve Zahn, Marshall Bell, Francois Chau, Jeremy Davies, Craig Gellis, Gregory Qaiyum, Zach Grenier, Pat Healy
Rendezte: Werner Herzog

A film főhőse a német születésű Dieter Dengler, aki egész életében pilóta akart lenni. 18 éves korában az Egyesült Államokba költözött, ahol a vietnámi háború idején beállt a hadseregbe. Egy bevetés során gépét azonban lelőtték Laosz felett, őt pedig foglyul ejtették. A kínzások, éheztetések azonban nem vették el Dieter életerejét: szökést tervezett, majd vitelezett ki néhány társával együtt...
Wherever you go, go with all your heart.

#2393 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 08:34

óh, szegény amerikai, azok a gonosz vietnámiak nem 5 csillagos hotelba rakták. áhh
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2394 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 13:29

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 8:34

óh, szegény amerikai, azok a gonosz vietnámiak nem 5 csillagos hotelba rakták. áhh

Nekem az a bajom ezekkel a filmekkel,és ez most nem Doriennek szól,neki köszi ha találkozok ezzel a filmel megnézem,ebben az uborkaszezonba... :rolleyes:
Szóval anno a 90 években sztem több konténerben jöttek ehez hasonló filmek....
Amerikai hős,katona menekül ellenséges /vietnami/hadsereg üldözi,egy pisztolyal védekezik,tárazás nincs!Több találat,lábán min 2,de ő csak fut.Hátán van egy minimum,gazdag ápolonő,aki terhes, hosszú fehér ruhában+magas sarkú.Ezek alapvető kellékek egy "dzsungeles filmben".A hölgy is kap lövést,többet is.
De mégis eljutnak a helikpoterhez,forgó lapátok minimum,az kell az látványos,megmenekülnek->kórház->gyerek megszületik-> mindenki egészséges->happy end....
A sokadik után az ember vhogy kétkedve fogadja ezeket a filmeket...

Hozzáteszem hogy az "amerikai ninja 1"óta tudjuk a magas sarkú abszolute alakitható zordabb körülményekhez :)

Szerkesztette: thomasfox 2007. 12. 25. 13:31 -kor

#2395 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 14:32

A rescue dawn pont nem ilyen film. Érdemes megnézni.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2396 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 14:57

ez se másabb mint a tobbi hasonlo film. a lényeg az, hogy ugy van beállítva az egész, hogy az amerikai a szegény szerencsétlen.

Ter már láttál olyan filmet, ami arrol szol, hogy a gonosz amerikaiak, hogy bántak a fogoly vietnámiakkal, egyáltalán mit kerestek ott?

a mainstremben nemigen van.

#2397 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 16:54

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 14:57

ez se másabb mint a tobbi hasonlo film. a lényeg az, hogy ugy van beállítva az egész, hogy az amerikai a szegény szerencsétlen.

Ter már láttál olyan filmet, ami arrol szol, hogy a gonosz amerikaiak, hogy bántak a fogoly vietnámiakkal, egyáltalán mit kerestek ott?

Nem úgy van beállítva szerintem, épp azért írtam amit. Te megnézted a filmet?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2398 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 18:18

még nem, de majd mihelyts lesz a tékába megnézem.

amugy 1000 után egy kulonb lenne?

szerk.: nomeg mivel amcsi film, eleve nem ugy lesz az egész, hogy "mi hülye amerikaiak, mi vagyunk a bunkok, mit keresunk más orszagba"

Szerkesztette: charlie 2007. 12. 25. 18:20 -kor

#2399 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 18:58

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 14:57

Valami tökismeretlen film.
Meg ez is.
No még egy.

És ezek csak a klasszikusok...

(Jó, a mindenféle B-filmek között tényleg nem nagyon van. :Đ)

Szerkesztette: snakekiller 2007. 12. 25. 19:03 -kor

#2400 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 19:25

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 18:18

még nem, de majd mihelyts lesz a tékába megnézem.

amugy 1000 után egy kulonb lenne?

szerk.: nomeg mivel amcsi film, eleve nem ugy lesz az egész, hogy "mi hülye amerikaiak, mi vagyunk a bunkok, mit keresunk más orszagba"

Ha nem nézted meg akkor mi alapján minősíted?

Milyen 1000 után?

Amúgy nem olyan húdefasza film nem azt mondom, de semmi ilyesmi nincs benne amiről te beszélsz. Ez csak ez az 1 emberről szól (+ kicsit a többi fogolyról is), hogy hogyan éli túl.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.