HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   S@ti 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 11. 21:57

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 9:39

Ha direct stream copy van beállítva a Video menüben, akkor csak keyframe-től kezdve tud vágni.
Ha full processinget választasz, akkor nincs ilyen gond, viszont sokkal lassabb, és a minőség is romolhat.
Avinál(divx, xvid) legalábbis ez a helyzet.

Köszi az infót!
"Gondolkodom, tehát vagyok." (Descartes)

#222 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 01:56

Video és Audio anyagokat szeretnék szinkronizálni. *.mpv és mpa file-okról van szó. Kisebb nagyobb csúszások vannak köztük. Nem csak eltoltni, hanem nyújtani vagy zsugorítanom kellene.

Ajánljatok programot légyszives erre a célra, még nem csináltam ilyet.

Tudom, hogy a Sony Vegas programban erre a célra van valamilyen automata funkció. Érdemes ezzel próbálkozni, vagy inkább saját magam kísérletezgessek a jobb eredmény érdekében?

#223 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 22:09

Köszi a segítséget, megtaláltam a amit kerestem.

#224 Felhasználó inaktív   k_petya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 10:08

Hogyan lehetne egy avi-ról eldönteni, hogy interlaced vagy progressiv? A GSpot nem foglalt állást a kérdésben.

#225 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:38

Nyisd meg VirtualDub-val és az egyes képkockákat megvizsgálva könnyen megállípíthatod.

#226 Felhasználó inaktív   k_petya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 10:36

Idézet: <Euro> - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 11:38

Nyisd meg VirtualDub-val és az egyes képkockákat megvizsgálva könnyen megállípíthatod.

Mégis, hogyan? Mit nézzek, mit keressek?

#227 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 15:08

Az interlaced anyagoknál két képkocka egymásra van "fésülve". Gyorsan mozgó részeknél ezt észre lehet venni. De ha nem tudod, hogy valójában mit is keresel, akkor ajánom a Google-t. Kb. 4-5 perc utánaolvasás után "képben" leszel.

#228 Felhasználó inaktív   k_petya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 15:24

Idézet: <Euro> - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 16:08

Az interlaced anyagoknál két képkocka egymásra van "fésülve". Gyorsan mozgó részeknél ezt észre lehet venni. De ha nem tudod, hogy valójában mit is keresel, akkor ajánom a Google-t. Kb. 4-5 perc utánaolvasás után "képben" leszel.

Azt tudom, hogy hogy néz ki egy interlaced video, általában (oldal irányu gyors mozgásnál minden második sor láthatóan "elcsuszik").
Viszont a netről beszerzett 23.976-s filmeknél a g-spot nem mondja meg mi a helyzet, látni nem látok a normál lejátszásban hasonló jeleket, viszont ha a cce-vel mpegesitett végeredmény pont felehosszunak jelzi a media player classic.

#229 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 21:04

Idézet: k_petya - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 15:24

Azt tudom, hogy hogy néz ki egy interlaced video, általában (oldal irányu gyors mozgásnál minden második sor láthatóan "elcsuszik").
Viszont a netről beszerzett 23.976-s filmeknél a g-spot nem mondja meg mi a helyzet, látni nem látok a normál lejátszásban hasonló jeleket, viszont ha a cce-vel mpegesitett végeredmény pont felehosszunak jelzi a media player classic.

Ha az erdeti forrás film volt, akkor azon nem fogsz látni oldalirányú csíkozódást még akkor sem ha a belőle készült video már interlace-es. A film ugyanis eredendően nem félképes. Ezért ha szét is szedjük utólag félképekre, azok között nem lesz időbeni különbség.

#230 Felhasználó inaktív   zjuhasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 09:27

Sziasztok! Van egy xvid avi fájlom,  AC3 5.1-es hanggal. DVD-t szeretnék belőle gyártani. Eddig bármilyen prg-vel is próbálkoztam, a hang stereo lett. (Pinnacle studio10, Canpos procoder 2, AVI to DVD, Xilisoft video converter) A Pinnacle studioban van 5.1 beállítás, de az meg azt csinálta, hogy a bejövő 5.1es hangot egy hangsávba rakta, majd "szétkeverte", siralmas eredménnyel... Hogyan lehetne ugy vob fájlokat létrehozni, hogy a  hang megmaradjon 5.1-nek? Kszönöm.
Asus a8n-e;3200+E6;1024MB Hynix;Asus EN GF6600Si;Fujitsu-Siemens P19-2;Samsung: 200, 250GBSATA2, 160, 120GB,Maxtor80GB;PioneerROM, NEC 4551RAM, LgRAM;Chieftec 420W;PinnacleMoviebox DV;Tuner,Firewire, PCI-IDE ATA133

#231 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 00:29

Idézet: zjuhasz - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 9:27

Sziasztok! Van egy xvid avi fájlom,  AC3 5.1-es hanggal. DVD-t szeretnék belőle gyártani. Eddig bármilyen prg-vel is próbálkoztam, a hang stereo lett. (Pinnacle studio10, Canpos procoder 2, AVI to DVD, Xilisoft video converter) A Pinnacle studioban van 5.1 beállítás, de az meg azt csinálta, hogy a bejövő 5.1es hangot egy hangsávba rakta, majd "szétkeverte", siralmas eredménnyel... Hogyan lehetne ugy vob fájlokat létrehozni, hogy a  hang megmaradjon 5.1-nek? Kszönöm.

Úgy, hogy csak a videót konvertálod át és a hanghoz nem nyúlsz azaz először demultiplexelsz és így külön file-ba kapod a videót és külön file-ba az audiot és az MPEG2 tömörítőnek csak a videó file-t adod meg.  :D
Ha pedig kész vagy a konvertálással akkor egy DVD authoring program segítségével előállítod a DVD-VIDEO struktúrát (ez a program fog multiplexelni).

Szerkesztette: wpepi 2007. 01. 29. 00:30 -kor

#232 Felhasználó inaktív   zjuhasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 07:55

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 1:29

Úgy, hogy csak a videót konvertálod át és a hanghoz nem nyúlsz azaz először demultiplexelsz és így külön file-ba ...

Köszönöm. Ha jól értem, akkor szétszedem a hangot a képtől, majd a képet konvertálom mpg2-be, majd egy authoringgal újra összerakom. Milyen prg szedi szét a hangot és a képet? És akkor a hang milyen fájl formátumban  lesz? Procoderben ha csak a hangot szedtem le, akkor csinált egy wav fájlt, de azt sem lehetett 5.1-ben hagyni, stereo lett...
Asus a8n-e;3200+E6;1024MB Hynix;Asus EN GF6600Si;Fujitsu-Siemens P19-2;Samsung: 200, 250GBSATA2, 160, 120GB,Maxtor80GB;PioneerROM, NEC 4551RAM, LgRAM;Chieftec 420W;PinnacleMoviebox DV;Tuner,Firewire, PCI-IDE ATA133

#233 Felhasználó inaktív   k_petya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 09:46

Idézet: zjuhasz - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 8:55

Köszönöm. Ha jól értem, akkor szétszedem a hangot a képtől, majd a képet konvertálom mpg2-be, majd egy authoringgal újra összerakom. Milyen prg szedi szét a hangot és a képet? És akkor a hang milyen fájl formátumban  lesz? Procoderben ha csak a hangot szedtem le, akkor csinált egy wav fájlt, de azt sem lehetett 5.1-ben hagyni, stereo lett...

PL virtualdub (save wav. a wav-t nevezd át .ac3-ra és kész)

#234 Felhasználó inaktív   k_petya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 09:47

Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 22:04

Ha az erdeti forrás film volt, akkor azon nem fogsz látni oldalirányú csíkozódást még akkor sem ha a belőle készült video már interlace-es. A film ugyanis eredendően nem félképes. Ezért ha szét is szedjük utólag félképekre, azok között nem lesz időbeni különbség.

Hmm. Akkor most lenni vagy nem lenni, interlaced vagy progressiv?

#235 Felhasználó inaktív   zjuhasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 11:05

Idézet: k_petya - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 10:46

PL virtualdub (save wav. a wav-t nevezd át .ac3-ra és kész)

köszönöm.

#236 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 20:31

Idézet: k_petya - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 9:47

Hmm. Akkor most lenni vagy nem lenni, interlaced vagy progressiv?

Ha az eredeti film azaz a forrás progressive eljárással készült (normál filmszalag, progressive kamera) akkor az interlace-re átalakítás után nem lesznek csíkok mivel ebben az esetben a két félkép között nincs időbeni különbség hiszen mind a két félkép ugyanabból a 40ms időtartamú képből származik. Ha viszont a rögzítés interlace kamerával történik akkor a kép mintavételezése két részletben történik (félképek) melynek az ideje félképenként 20ms ami progressive megjelenítőn (PC monitor) már látható mert a 20ms időkülönbséggel rendelkező félképek közötti mozgásfázis eltérés van. Mivel a teljes képet alkotó két félkép között 20ms időeltolódás van ezért látod a csíkokat mozgás esetén (a csíkok a soronkénti időeltérésből adódó mozgásfázis különbség miatt jelennek meg mikor egyszerre azaz progressive módon jeleníted meg a két félképet).

#237 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 12:18

Tud valaki olyan FPS konvertáló progit, ami 10FPS videóból tud 20FPS-t csinálni?  :think:
AMD forever

#238 Felhasználó inaktív   kaszacska 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 31. 13:36

Udv!

Asztali dvd felvevovel szoktam felvenni musorokat (reklammal egyutt persze...), eddig mindig ugy tomoritettem be (gordianknottal xvid-be), hogy a reklamokkal egyutt, majd a kesz xvid-et virtualdubbal megvagtam. A kerdesem, hogy milyen programmal lehetne meg a dvd-bol kivagni a reklamokat (.ifo es .vob kiterjesztesu fileok) ? Lehetoleg ugy hogy ne romoljon a minosege.

#239 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 20:04

Idézet: kaszacska - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 13:36

Udv!

Asztali dvd felvevovel szoktam felvenni musorokat (reklammal egyutt persze...), eddig mindig ugy tomoritettem be (gordianknottal xvid-be), hogy a reklamokkal egyutt, majd a kesz xvid-et virtualdubbal megvagtam. A kerdesem, hogy milyen programmal lehetne meg a dvd-bol kivagni a reklamokat (.ifo es .vob kiterjesztesu fileok) ? Lehetoleg ugy hogy ne romoljon a minosege.

Nyerd ki az MPEG2-a DVD-ből és azt vágd meg mondjuk TMPEG DVD author-ral.

#240 Felhasználó inaktív   k_petya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 12:02

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 21:31

Ha az eredeti film azaz a forrás progressive eljárással készült (normál filmszalag, progressive kamera) akkor az interlace-re átalakítás után nem lesznek csíkok mivel ebben az esetben a két félkép között nincs időbeni különbség hiszen mind a két félkép ugyanabból a 40ms időtartamú képből származik. Ha viszont a rögzítés interlace kamerával történik akkor a kép mintavételezése két részletben történik (félképek) melynek az ideje félképenként 20ms ami progressive megjelenítőn (PC monitor) már látható mert a 20ms időkülönbséggel rendelkező félképek közötti mozgásfázis eltérés van. Mivel a teljes képet alkotó két félkép között 20ms időeltolódás van ezért látod a csíkokat mozgás esetén (a csíkok a soronkénti időeltérésből adódó mozgásfázis különbség miatt jelennek meg mikor egyszerre azaz progressive módon jeleníted meg a két félképet).

Még mindig nem tudom, hogy mondjam meg, hogy egy netről levadászot avi interlaced vagy sem. Gondolom konvertálásnál és szürésnél nagyon nem mindegy, hogy 1000db progressiv vagy 2*500db fél képem van e?

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.