HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD II. Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 13. 11:32

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. nov. 13., kedd - 11:19

Kérdezek 1 gyorsat. Nem értek a Dolby, DTS, ilyesmikhez, csak venni szeretnék 1 asztali DVD lejátszót. Viszont az erősítő, s a hangrendszer otthon csupán sztereó (2.0 :) ), s nem is akarok házimozi-hangrendszert venni, tehát csak két hangcsatorna adott (jobb, és a bal).
A kérdésem: nyugodtan vehetek "bármilyen" kimenettel rendelkező lejátszót, vagy kimondottan kell ilyenkor figyelni valamire, esetleg veszíteni fogok értékes "csatornákat"?

Tehát végülis az érdekelne, hogy a "mai" asztali DVD-lejátszók összeköthetőek-e egy sztereó hangrendszerrel, lehetőleg "veszteség" nélkül?

Nem számít a hangzás, nyilván nem lehet sztereóban olyan, mint 5.1-ben, csupán az a fontos, hogy "mindent lehessen hallani".

Hát, ha a hangrendszered mezei sztereó akkor csak a Dolby Digital, PCM  kísérőhangot fogod hallani mert az asztali DVD lejátszók csak ezeket dekódolják és küldik ki az analóg kimeneten. A DTS-t nem fogod hallani mert ahhoz kellene, hogy az erősítődbe benne legyen a DTS dekóder (a legtöbb asztali lejátszóba nincs DTS dekóder és amiben van azok komplett set-tek erősítővel, hangfalakkal).

Igen, vehetsz bármilyen készüléket mert a Dolby Digital, és a PCM alapból dekódolva van a lejátszókban és biztosított a sztereóra lekeverés is és így ki fog jönni az analóg kimeneten a hang rendesen (az RCA meg a SCART csatlakozón).

#322 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 11:43

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. nov. 13., kedd - 11:32

Hát, ha a hangrendszered mezei sztereó akkor csak a Dolby Digital, PCM  kísérőhangot fogod hallani mert az asztali DVD lejátszók csak ezeket dekódolják és küldik ki az analóg kimeneten. A DTS-t nem fogod hallani mert ahhoz kellene, hogy az erősítődbe benne legyen a DTS dekóder (a legtöbb asztali lejátszóba nincs DTS dekóder és amiben van azok komplett set-tek erősítővel, hangfalakkal).

A Panasonic DVD-S52 lejátszóm lekeveri a DTS hangot is a SCART-ra! ;) Sőt! most jutott eszembe, hogy a gagyi kína Yamada DVD-6500x lejátszóm is lekeveri! :D

Szerkesztette: Csokis 2007. 11. 13. 11:44 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#323 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 11:54

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. nov. 13., kedd - 11:43

A Panasonic DVD-S52 lejátszóm lekeveri a DTS hangot is a SCART-ra! ;) Sőt! most jutott eszembe, hogy a gagyi kína Yamada DVD-6500x lejátszóm is lekeveri! :D

Azért írtam, hogy a legtöbb nem keveri le.  A legtöbb nem egyenlő az összessel . :omg:
Sok olyan készülék van melyben nincs DTS dekóder.

#324 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 12:17

Helló!
Meghalt a videó recorderem, és most azon filózok, megérné-e egy másikat venni használtan, 10 ezer vagy jobban járnék, ha dobnék még hozzá, és egy dvd felvevő lenne belőle. Ha sok adatot (4-6-8 óra) rögzítek egy dvd lemezre, tehát a gyengébb felvételi profilokat választom, az milyen minőséget ad egy vhs felvételhez képest? Jobb-rosszabb?
A másik ami aggaszt, hogy, ha késöbb áttérek digitális műsorcsomagba (ha jól tudom, 2012-ben fogják teljesen megszüntetni az analógot), akkor az analóg tuneres dvd író mehet a kukába???

#325 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 12:18

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. nov. 13., kedd - 11:54

Azért írtam, hogy a legtöbb nem keveri le.  A legtöbb nem egyenlő az összessel . :omg:
Sok olyan készülék van melyben nincs DTS dekóder.

Nem csak abban van, ezért írtam. :omg:

Idézet

és amiben van azok komplett set-tek erősítővel, hangfalakkal

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#326 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 12:31

Idézet: keeper2 - Dátum: 2007. nov. 13., kedd - 12:17

Helló!
Meghalt a videó recorderem, és most azon filózok, megérné-e egy másikat venni használtan, 10 ezer vagy jobban járnék, ha dobnék még hozzá, és egy dvd felvevő lenne belőle. Ha sok adatot (4-6-8 óra) rögzítek egy dvd lemezre, tehát a gyengébb felvételi profilokat választom, az milyen minőséget ad egy vhs felvételhez képest? Jobb-rosszabb?
A másik ami aggaszt, hogy, ha késöbb áttérek digitális műsorcsomagba (ha jól tudom, 2012-ben fogják teljesen megszüntetni az analógot), akkor az analóg tuneres dvd író mehet a kukába???

Az, hogy milyen lesz a minőség erősen függ a készülékben lévő tömörítő processzor tulajdonságaitól és természetesen a rögzítendő műsor képminőségétől. Ha 4-8 órányi anyagot szeretnél egy 4.7-es lemezre préselni akkor amire számítani kell az a mozgalmasabb jeleneteknél kockásodás, hártyásodás és természetesen a sorfelbontás erőteljes csökkenése. Ez VHS-hez viszonyítva kb. LP-nek felel meg. De ha 8.5-ös DL lemezt használsz akkor a nagyobb kapacitás miatt jobb minőségben tudsz felírni.
A 2012-es átállás csak azokat fogja érinteni akik most is mezei antennával fogják a földi műsorokat ill. azokat akik az átállás után akarnak földi műsorokat fogni. Ha neked most analóg kábelTV-s vételed van és ezt nem mondod le akkor az 2012-ben is ugyanúgy analóg lesz. A 2012-re tervezett átállás csak a földfelszíni sugárzásra vonatkozik (DVB-T). A kábelTV az egy más dolog.

Idézet

akkor az analóg tuneres dvd író mehet a kukába???

Nem, hiszen az STB-t simán rá tudod kötni (mint most azok akik műholdas TV-t néznek meg digitális kábelTV-jük van).

Egyébként meg a most megvásárolt asztali DVD felvevőd 2012-re már egy elavult muzeális darab lesz hiszen addigra már HD-DVD, blu-ray lesz az amit használni fogunk és az akkor már réginek számító elsőgenerációs DVD felvevődhöz már nem fogsz kapni lemezeket.
Szóval ne aggódj, vegyél bátran asztali DVD felvevőt és használd.

Szerk:
Panasonic, Pioneer készülékek közt érdemes nézelődni ha kiváló minőséget szeretnél.

Szerkesztette: wpepi 2007. 11. 13. 12:38 -kor

#327 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 14:16

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. nov. 13., kedd - 12:32

Igen, vehetsz bármilyen készüléket mert a Dolby Digital, és a PCM alapból dekódolva van a lejátszókban és biztosított a sztereóra lekeverés is és így ki fog jönni az analóg kimeneten a hang rendesen (az RCA meg a SCART csatlakozón).

Kolléga, köszönöm a segítséget! Nemsoká visszatérek, konkrét típussal és esetleg csatlakozóhoz fűződő kérdéssel (ugyanis a boltban, ahol láttam, az eladó még ennyit sem tudott mondani).  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#328 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 16:08

Sziasztok!

Rám hárult azon "nemes" feladat, hogy egyik rokonomnak keressek asztali dvd írót 50-60e körül. Régi VHS kazikat szeretne majd DVD-re átmásolni, videókameráról filmet lementeni (mindv-ről is) és tv-ből műsorokat felvenni. Milyet ajánlotok?

#329 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 07:49

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 16:08

Sziasztok!

Rám hárult azon "nemes" feladat, hogy egyik rokonomnak keressek asztali dvd írót 50-60e körül. Régi VHS kazikat szeretne majd DVD-re átmásolni, videókameráról filmet lementeni (mindv-ről is) és tv-ből műsorokat felvenni. Milyet ajánlotok?

Ha a minőség számít akkor a Panasonic, Pioneer típusok közt érdemes keresgélni.

#330 Felhasználó inaktív   Richome 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 20. 00:01

Üdv!
Új ember vagyok és kérdésemre próbáltam választ találni, sikertelenül, ezért kérdezném, talán érti és tudja valaki a választ.
Pana DMR-EH80V a kicsike, de nem is annyira lényeges. Próbáltam régi VHS-t kimenteni DVD-re, hogy PC-n vághassam, matathassam. Valami van is a lemezen, de a PC nem látja, bár a NERO aszondja, van több minden is.
Furfangos fájlformátumot használ? Mi a megoldás, hogy "emberibb" formátumban használhassam?
Hasonló a problémám a Pana DVD kamerával korongra rögzített létező, de PC-n nem látszó felvételekkel is.
Mit nem tudok ezekről?
Nagyon köszönöm akár privátban is a segítséget!
Ha már volt ilyen válasz fentebb, elnézést az ismétlésért, nem találtam rá.
Üdv: Ric'

#331 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 07:56

Idézet: Richome - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 1:01

Üdv!
Új ember vagyok és kérdésemre próbáltam választ találni, sikertelenül, ezért kérdezném, talán érti és tudja valaki a választ.
Pana DMR-EH80V a kicsike, de nem is annyira lényeges. Próbáltam régi VHS-t kimenteni DVD-re, hogy PC-n vághassam, matathassam. Valami van is a lemezen, de a PC nem látja, bár a NERO aszondja, van több minden is.
Furfangos fájlformátumot használ? Mi a megoldás, hogy "emberibb" formátumban használhassam?
Hasonló a problémám a Pana DVD kamerával korongra rögzített létező, de PC-n nem látszó felvételekkel is.
Mit nem tudok ezekről?

Nero-ban ott a sáv mentése, amivel le tudod backupolni, amit lát rajta, még ha intéző nem is lát semmit. Nem hinném, hogy védelemről van szó, méginkább nem, hogy a fájlformátum, ugyanis inkább az egész lemez viselkedik "furán". Próbáltál többféle lemezre (más médiakódúra pl.) írogatni, s mindegyiknél ugyanez a helyzet?  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#332 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 10:31

Idézet: Richome - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 0:01

Üdv!
Mit nem tudok ezekről?

Nem lehet, hogy DVD-VR formátumban írtad ki? Vagy nem zártad le a lemezt írás után. Ezek lehetnek. A DVD kamera esetében szintén ilyen lehet mert a kamerák újraírható lemezre DVD-VR formátumban is írnak amit a PC-s programok nem igazán kezelnek. Illetve a kameráknál is külön kell lezárni a lemezt.

#333 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 12:27

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 11:31

... Illetve a kameráknál is külön kell lezárni a lemezt.

Igaz.  :respect:

#334 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 21:15

Helló!
Végülis megállapodtam egy felvevőnél, LG RH 266 -os lett. a tv-m Blaupunkt, kb 10-15 éves darab. A probléma, hogy ha a felvevő be van kapcsolva, akkor ha tv-n akarnám nézni a csatornákat, akkor, bár a hang jó, a kép folyton csúszik. minden csatorna máshol kezdődik, van, ahol a kép teteje középen van, és rendszerint a kép megy oldalra, majd előre ugrik, és... A koax kábel megy a dvd-be, majd onnét a kimeneti koaxon át a tv-be, hogy legyen a tv-n jel, a dvd képe pedig euro-scarton a tv-be. Ha a csatornákat a felvevőn keresztül nézem, akkor minden oké, csakhát, ha épp felvesz a felvevő, akkor nem tudok más csatornát nézni. Ha kikapcsolom a felvevőt, akkor a tv-n is oké, ha kihúzom a scartot, akkor is jó, ha viszont be van kapcsolva, akkor, ha a tv-n bármelyik csatornát is nézném, minden csatornán azt a képet látom, amit épp a felvevő mutatna, és a fent leírt módon csúszik. Nem tudom, létezik-e, de az jutott az eszembe, hogy egy koax elosztó, amibe bemegy a jel, és abból meg tovább egy a dvd irányába, a másik meg a tv-be. Mondjuk nem tudom, nem-e a scart-on megy valami zavarjel, mert akkor nem sokat érek ezzel.

#335 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 21:21

Bocsi az újabb postért, mindenesetre, kipróbáltam, rákötöttem a videot, és azon lejátszott film is ugyanezt produkálta, ha bekapcsoltam a felvevőt, úgyhogy meg vagyok lőve.

#336 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 09:55

Úgy tűnik, sikerült megoldani. A felvevő video output format-át rgb-ről ypbpr-re kellett kapcsolni, és azóta jól működik, sőt a kép is világosabb, élettel telibb lett tőle, nem annyira fakó, mint az rgb.

#337 Felhasználó inaktív   Laclow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 12:19

Sziasztok!

Kérlek segítsetek. Tegnap vásároltunk a családban egy Sencor SDV 7156 DVD lejátszót. egy dolgot leszámítva minden. ok.
amikor bekapcsolom (on gomb) a TV képén hullámozódás, zizegés jelenik meg. mikor power off van azonnal megszűnik a zavaró jel. próbáltam másik adat kábellel is, de azzal is csíkozódott.
ilyenkor mi a teendő? beletörődni, vagy ez garanciális probléma?

Szerkesztette: Laclow 2007. 11. 30. 12:20 -kor

#338 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 12:35

Idézet: Laclow - Dátum: 2007. nov. 30., péntek - 12:19

Sziasztok!

Kérlek segítsetek. Tegnap vásároltunk a családban egy Sencor SDV 7156 DVD lejátszót. egy dolgot leszámítva minden. ok.
amikor bekapcsolom (on gomb) a TV képén hullámozódás, zizegés jelenik meg. mikor power off van azonnal megszűnik a zavaró jel. próbáltam másik adat kábellel is, de azzal is csíkozódott.
ilyenkor mi a teendő? beletörődni, vagy ez garanciális probléma?

Ez tipikus jelensége a gagyi tápnak. Vissza is viheted de véleményem szerint a másik is ugyanilyen lesz. Sajnos az ilyen nevesincs vackoknak többek közt ez is hátulütője. Szerintem jobban jársz ha valamilyen márkásabb készüléket vásárolsz (Panasonic, Pioneer, Sony, stb.)

#339 Felhasználó inaktív   kisx 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 30. 15:41

Sziasztok!
Ebben a témában olvastam a kb. egy évvel ezelőti hozzászólásoknál, hogy néhányatoknak Millenium MN 9601 lejátszótok van. Nekünk is, viszont a távirányítóban eltört a nyák, ami miatt a gomboknak 1/5-öde sem maradt működőképes (csoda, hogy valami egyáltalán működik). Úgyhogy most távirányítót keresek hozzá. Kérlek benneteket, segítsetek, mert kislányaim az 5.1-es hangú meséket nem tudják nézni, mert nem tudjuk beállítani sztereóra. (Ezzel próbáltam meg az érzelmekre hatni. :) ) Az LG tévé meg azt szeretné.
Neten, használt cuccok között, 'távirányítóárusnál' már kerestem, de sikertelenül. Abban reménykedem, hogy estleg valakinél bemondta az unalmast a lejátszó (gonosz vagyok), és még nem dobta a kukába a távirányítót. ;)
Ötleteket a kisx fríííméles emilcímre, vagy ide e fórumba várok.
Előre is köszönöm:
    kisx.

#340 Felhasználó inaktív   PaLaca 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 09:36

Sziasztok!
A fórumot olvasgatva elhatároztam, hogy kísérletet teszek egy Millenium MN9601- el.
Tényleg mindent visz, csak néhány DVD- nél nem jön magyar szöveg, csak a zene (a régi Nortek lejátszómon jó minden). Tud rá valaki megoldást?? Előre is köszönöm  a segítséget!

Téma megosztása:

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.