HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek V.

#2021 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 10. 11:48

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 11:50

a tükörakna az is öregedett

Hülye vagyok a témához, kérlek magyarázd el nekem, hogy ez voltaképp mit jelent, milyen veszélyeket hordoz magában?
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2022 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 12. 10. 12:35

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 12:35

tudom :) csak kijavítottalak, hogy nincs olyan, hogy "legjobb". mert pont te is most leírtad. aki telézni akar, annak pana. aki meg félhomályban fotózni, annak fuji. ennyi.

A legjobb alatt én mindíg a műszakilag legsokoldalúbbat a legtöbbet tudót értem. Ami a legtöbb fényképészeti feladatra alkalmas. A Minolta Z3-nak meg jobb az optikája mint a Leica optikák, nem véletlen APO minősítésű pedig nem tudom ki a gyártója, de a lényeg nem a név hanem a tudás. Vettem a Vaterán 5000 Ft -ért egy noname 70-210-es zomot és csak lesek mint Jenci a moziban nem éppen a legócskább ez az optika. Azért mert a Leica volt az első kisfilmes gép nem szavatolja hogy amire az van ráírva az szuper minőségű. A kilencvenes évek elejére a nagyon jó Zeiss optikák minősége a béka segge alá romlott. Nekem volt a hetvenes években gyártott Prakticám meg a kilencvenes évekből és ha dalolni tudnám a különbséget Saljapin lennék. :D  :D  :D  Sőt láttam német gépházat Japán optikával, a ház szemét volt az optika jó. A Zeiss most próbál visszakapaszkodni a gödörből.

#2023 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 12. 10. 12:55

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 12:48

Hülye vagyok a témához, kérlek magyarázd el nekem, hogy ez voltaképp mit jelent, milyen veszélyeket hordoz magában?

Már leírtam korábban a műanyag ridegé válik az idő folyamán reped deformálódik, míg a fémötvözet nemigen. Hozzám hoztak olyan pocket gépet amivel az első felvételek még úgy ahogy elfogadhatók voltak nem egész egy év múlva teljesen életlenek. Kiderült hogy a műanyag héjváz eldeformálódott és a lencse miliméterekkel kikerült a fókuszból.Nehogy félreértsük nem minden műanyag gépváz fog erősen deformálódni vagy elrepedni, de a műanyag stabilitása kisebb mint a temészetes anyagoké. Te még nem láttál olyan kerékpárgumit ami igen rövid idő múlva megrepedezik? A műanyag adalékanyagaitól is függ, magyarán a keverésétől hogy mennyi ideig lesz stabil az anyag.

#2024 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 13:13

Ez ok, kérdésem az, hogy ez mennyire függ a használattól? Időtől függ vagy attól, hogy mennyit használta, esetleg mindkettőtől, vagy hogyan használta? etc

#2025 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 13:14

ajve.. a gumi mint nem termeszetes anyag! micsoda uj dolgokat tud meg az ember.. ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2026 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 12. 10. 13:27

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 14:13

Ez ok, kérdésem az, hogy ez mennyire függ a használattól? Időtől függ vagy attól, hogy mennyit használta, esetleg mindkettőtől, vagy hogyan használta? etc

Legfőképp az időtől kevésbé a használattól, és a módtól is erősen függhet ( napon autóablakban hagyott gép). Egy fémrúgó élettartama viszont elsősorban a használattól. Nekem attól is fázik a lábam hogy ahol ezeket a műanyagokat gyárthatják a munkakultúra és a technológiai fegyelem nem éppen magas szinten áll. Nekem volt egy gépem aminek a csatlakozóajtó kallantyúja két nap után letörött egyértelműen a túl keményre kevert műanyag miatt.

#2027 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 12. 10. 13:36

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 14:14

ajve.. a gumi mint nem termeszetes anyag! micsoda uj dolgokat tud meg az ember.. ;)

Az adalékanyagokkal keveréssel és vulkanizálással a gumi inkább műanyag mint természetes. Azt sem tudod persze hogy természetes kaucsukot nem minden gumiárú tartalmaz sőt a többségük műkaucsukot ún neoprént tartalmaz vagyis 100%-ban műanyag. :D  :D  :D

#2028 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 13:37

Tehát főleg az időtől. Köszönöm! (csak mert van egy zár- és tükörszerkezet-cserélt 20D kitobival és portrémarkolattal 185k-ért, 1 éves).

#2029 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 12. 10. 13:52

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 14:14

Na akkor mondd meg nekem hogy a kaucsukfa megcsapolásakor kifolyt és megszilárduló anyagot minek nevezik? És a kaucsuk miben különbözik ettől?            A fotózásnál is ajánlatos érteni a kémiához, eredetileg meg arra épült.

#2030 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 18:19

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 13:52

A fotózásnál is ajánlatos érteni a kémiához, eredetileg meg arra épült.

a festészethez is ajánlatos, mert arra épült elsősorban :p
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2031 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 12. 10. 19:12

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 19:19

a festészethez is ajánlatos, mert arra épült elsősorban :p

Én tüköraknás gépet a bajonettartó érzékelősík mattüveg részen csak fémötvözetből készítenék. Egyszerűen mert nem könnyebb a gyártása a műanyagnak és nem kerül semmivel olcsóbba, viszont stabilabb. Aki valamit ért a forgácsoláshoz az tudja hogy milyen egy műanyagba fúrt menet és milyen egy duraluminiumba. És azt tudomásul kell venni hogy a műanyagnak változik a fizikai és kémiai állapota, ha még rossz is a keverése akkor nagyon is hamar.

#2032 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 20:00

Viszont a műanyag könnyebb. És nem volnék biztos benne, hogy nem olcsóbb.
Ja, és könnyebb a gyártása.

Szerkesztette: zomgwtf 2006. 12. 10. 20:00 -kor

#2033 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 20:28

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. dec. 9., szombat - 22:57

(ha ez nem nekem szólt, akkor tárgytalan)
Azt értem, hogy az volt elvileg a vicces rész, csak nem értem, mi volt benne a vicces.

Nem szeretem a poénokat megmagyarázni, akkor már rég rossz...
Az ominózus kifejezés, amit furcsállottam (igen, sean észrevette, igen, ki volt emelve  :Đ) a keresőre irányult. Kérdem én, melyik fényképezőnek nincs keresője?? Az lcd nem az?? Szal, ezt mint pozitívumot kiemelni 2006 végén...hátttööö..
Na mind1..
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2034 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 20:34

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 21:28

Az ominózus kifejezés, amit furcsállottam (igen, sean észrevette, igen, ki volt emelve  :Đ) a keresőre irányult. Kérdem én, melyik fényképezőnek nincs keresője?? Az lcd nem az?? Szal, ezt mint pozitívumot kiemelni 2006 végén...hátttööö..
Na mind1..

ottokar az EVF-re gondolt. (ezért nem értettem a poént)

#2035 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 20:35

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 20:34

ottokar az EVF-re gondolt. (ezért nem értettem a poént)

nem vagyok gondolatolvasó...na mind1...kár ezen vitázni...aki értette, értette, aki nem, sajnálom! :smoker:
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2036 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 12. 10. 20:41

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 21:28

Na mind1..

A TFT monitor az nem kereső. Nem is az a szerepe. Aki ért a fotózáshoz az tudja mi az előnye a keresőnek. Ennek semmi köze nincs 2006-hoz.

#2037 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 10. 20:51

Ha nagy, és a gép hátoldalán van, nem kereső. Ha egy kis ablakban, remek plexi lencse mögött, akkor az. Hogy van ez?
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2038 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 12. 10. 21:08

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 21:00

Viszont a műanyag könnyebb. És nem volnék biztos benne, hogy nem olcsóbb.
Ja, és könnyebb a gyártása.

A fröccsöntött fém és műanyag alkatrészeket pontosan ugyanolyan gépen készítik és ugyanolyan preciziós másolómarógépen készített fémformába nyomják be. Ilyen fröccsöntő szerszámok némelyikének költsége több ezer, tízezer dollár. Semmi különbség nincs a műanyag és a fém fröccsöntő szerszám között. Nem könnyebb a műanyag gyártása és az ára többségében nem olcsóbb pld a magnáliumnál, vagy a durálnál se. Te nem tudod hogy a műanyagot csak adalékanyagokkal lehet a kívánt tulajdonságúra készíteni, és vannak olyan adalékanyagok melyek aranyárban vannak. PVC-ből létezik gumiszerű változat ovosi kesztyűt is készítenek belőle. van rugalmas és kemény PVC cső és van lemez ami törik mint az üveg. Ezek a tulajdonságok mind a különböző adalékanyagoktól származnak, melyek közül sok elég drága.

#2039 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 21:11

A fémet esztergálják és marják, nem öntik. Az öntés iszonyatosmód megdrágítaná, ráadásul hűlés közben vetemedhet az anyag.

SZERK.: Mielőtt belekötsz, a precíziós fémmegmunkálásról beszélek. :)

Szerkesztette: debaj 2006. 12. 10. 21:19 -kor

#2040 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 12. 10. 21:18

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 21:51

Ha nagy, és a gép hátoldalán van, nem kereső. Ha egy kis ablakban, remek plexi lencse mögött, akkor az. Hogy van ez?

Makró 5 cm 
Szűrőméret nem helyezhető rá szűrő 
Kereső nincs 
LCD 2,0" 

Legalább vehetnétek a fáradságot hogy a műszaki adatait megnéznétek néhány gépnek. A fenti egy Panasonic gép lapjáról való.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.