HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik III.

#301 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 01. 10:25

Én is gondolkozom állványban és elképzelhető, hogy 70-200 + 2x tc vagy egy 500-as pentacont kell kitartania  stabilan ami azért is érdekes mert a pentacon 3.5 kiló körül van önmagában. Folytassátok csak az eszmecserét én meg majd figyelek mint a kubai ENSZ megfigyelők.  :cool:

#302 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 10:46

Érdemes megnézni a Feisol állványokat, Gitzo koppintás és annyival nem rosszabb, mint amennyivel olcsóbb. Nekem is volt, szerintem korrekt.

#303 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 16:06

Én mondjuk laikusként nagyra értékelném ha egy szorítócsavar oldásával mindenféle irányba tudnék finomítani majd ugyanazt a csavart megszorítva stabilan állna a szerkezet, ezért a gömbfejet favorizálom így látatlanul.

#304 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 16:32

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 11:25

...Folytassátok csak az eszmecserét ...

Még el sem kezdődött. :)

saen!
köszi, de nekem kicsit drága a Feisol, és nem is várnám ki a szállítási időt, mert jövő héten meg kellene vennem.
Sokat olvasgattam, és úgy néz ki, hogy 029 3D fej lesz belőle, de a 2 állvány között nem tudok dönteni. Ami a 055DB-nél kicsit zavar, az a csavaros lábrögzítés a csattos helyett, de 055PROB-t csak rendelésre hoznak. Tripontnál 190PROB, 055DB és 029 fej is van raktáron.
Igazából 2 kérdésem maradt:
1) akarom -e a vízszintes állásban is rögzíthető középoszlopot (szerintem igen, makróhoz pl. hasznos lehet) --> akkor 190PROB vagy 055PROB
2) elég a 190es magassága, vagy kell a 055-ösé?  :think:

A gömbfejjel nyerhető gyors állíthatóságra nincs szükségem, és a 3D fejet szerintem pontosabban be lehet állítani. (és nevessetek ki, de megvan az a hülye félelmem is, hogy a gömbfejnél pl. hülye ismerős elkezdi birizgálni a csavart, és lebillen a fej a cuccal együtt)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#305 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 16:42

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 17:32

1) akarom -e a vízszintes állásban is rögzíthető középoszlopot

Szerintem középoszlopot sem akarsz :)

#306 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 07. 01. 16:44

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 17:06

Én mondjuk laikusként nagyra értékelném ha egy szorítócsavar oldásával mindenféle irányba tudnék finomítani majd ugyanazt a csavart megszorítva stabilan állna a szerkezet, ezért a gömbfejet favorizálom így látatlanul.

Majd meglátod hogy a nagy súlyú optikánál örülsz hogy egyik irányban legalább fogja a fej a gépet. Arról nem is beszélve hogy csillagászati felvételnél a kétirányba nyeklés lehetetlenné teszi a beállítást.

#307 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 16:49

mar felmerult egyszer annak a fejnek a nagyszeru tulajdonsaga, amely az egesz rendszert a tomegkozeppontjaban "logatja" fel, igy gyakorlatilag szoritas nelkul sem mozdul el. szoritassal meg atomstabil.

termeszetesen azt semelyik masik megoldas sem tudja utolerni, ezt nem nehez belatni.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#308 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 16:52

Idézet: saen - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 17:42

Szerintem középoszlopot sem akarsz :)
zavarjál össze mégjobban. :Đ (legfeljebb nálam marad az SW-10H diffúzor) :p
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#309 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 17:05

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 17:52

Tök komoly vagyok, én anno a Feisolomat is megmódosítottam, hogy ne legyen neki, most meg direkt olyan Gitzom van aminek nincs... Stabilitás mindenek felett :)

#310 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 17:07

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 17:44

Majd meglátod hogy a nagy súlyú optikánál örülsz hogy egyik irányban legalább fogja a fej a gépet. Arról nem is beszélve hogy csillagászati felvételnél a kétirányba nyeklés lehetetlenné teszi a beállítást.

Nagysúlyú optikákhoz nem is szokás gömbfejet használni, max Wimberley Sidekick-kel, de inkább full-os "gimbal" fejeket szoktak ajánlani, bár olyan objektív itt senkinek nem lesz amihez ilyen cucc kell... Kissé drágák...

#311 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 18:22

Én elsősorban lessátrazásban gondolkodom, csillagászat és egyéb dolgok egyelőre nemnagyon izgatnak és egyelőre úgy gondolom hogy a téma nem várja meg míg a 3d fejet a helyére ügyeskedem. Azt meglátom majd hogyan tudom mindezt realizálni valami ócsóbb használt állvány beszerzésével ebayről. ;)

#312 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 01. 18:32

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 17:06

Ha a 3D fejen a függőleges tengelyre csak annyira szorítasz rá, hogy forgatható legyen de picit szoruljon, azzal nem veszítesz a stabilitásból, és elérted azt, hogy az optikára merőleges vízszintes tengely szorításával-kiengedésével majdnem teljes szabadságot kapsz (kvázi videófej használat). Billenteni pedig úgyis ritkábban akar az ember.
A gömbfejet én sem ajánlanám nagyteléhez. A 804RC2-es 3D fejnél is 2-3fokot bólogat van a bigma teljesen leszorítva (persze nem rendes üzemben, ehhez kifejezetten billegtetni kell, de nem nehéz). Nem tudom, mivel lehetne igazán stabil.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#313 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 01. 18:34

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 17:52

:) Pedig igaza van. Én már azon is gondolkozom, hogy hogy lehetne a "pogácsát" kiszedni a 055-ből.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#314 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 02. 12:19

gazdi: zindexen már többen kiműtötték a félgömb izét a 055PROB-ből. Érdeklődj pl. hsoma-nál. :)

#315 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 15:01

Kép

http://www.toffiimages.de/

Pár kép.

#316 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 19:35

Számomra eldőlt az állványkérdés. :) Próbálgattam a 190PROB-t, de a magassága nem volt elég, csak teljesen kihúzott középoszloppal. A 055DB-nél pedig a csavaros lábrögzítés nem tetszett.
Végül kis telefonálgatás után találtam 055PROB-t raktáron és megvettem. :) Ha kiszedem a középoszlopot, akkor kihúzott lábakkal és a magasnak mondható 029 fejjel is elég jó a magassága. A fej jól kezelhető, és tetszik a cseretalprögzítésnél alkalmazott biztonsági zár is.
Súlyát (2,4+1,5kg) a kölcsön Hama után picit szokni kell, :Đ de a teherbírásával nem lesz gond, mivel a jelenlegi legnehezebb cuccom ~2kg. (azért megnyugtató, hogy ha elosztom 2-vel a gyárilag megadott adatokat, akkor is nyugodtan rátehetnék egy 300/2,8-at) :nevet:

1 dolog zavar, hogy 8,5e Ft a sima (MBAG80), és 13e Ft a bélelt (MBAG80P) állványtáska. :(
Nem tudtok olyan kb 80cm méretű állványtáskát, amiben elférne fejjel együtt, és olcsóbb mint a Manf.? Sőt, kimondottan örülnék, ha hama, vagy noname lenne. Szeretek vigyázni a cuccaimra, féltem a sérülésektől, és könnyebb vállon vinni táskában, mint kézben cipelni.

Szerkesztette: eszpe 2006. 07. 04. 19:48 -kor

#317 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 20:03

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 20:35

Nem tudtok olyan kb 80cm méretű állványtáskát, amiben elférne fejjel együtt, és olcsóbb mint a Manf.? Sőt, kimondottan örülnék, ha hama, vagy noname lenne. Szeretek vigyázni a cuccaimra, féltem a sérülésektől, és könnyebb vállon vinni táskában, mint kézben cipelni.

Szerintem felejtsd el az állványtáskát, terepen abszolút nem praktikus és csak útban lesz. Vagy kötözd az állványt a hátizsákhoz, vagy hozd kézben, ez a legjobb módszer...

#318 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 07:35

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 20:35

Ne táskát, nekem is van és sose használom. Hordszíj sokkal hasznosabb, vállra akasztós, jó puha párnás az isten :)

#319 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 10:39

Vállra akasztós hordszíj szimpatikus, de ha pl. kiveszem a középoszlopot, akkor nem 2, hanem csak 1 rögzítési pont marad. :(
Hátizsákból Minitrekker Classicom van, az oldalára nem nagyon lehet rögzíteni. Igaz, hogy alul van 2 hevederes rögzítő, de nem szívesen rögzíteném keresztbe az állványt, mert kicsit fejnehéz, és eléggé kilóg a két oldalon.
Mondjuk, ha nem szedem ki a középoszlopot, akkor valami hordszíj (akár a kézben vitelhez, akár egy hosszabb a vállra) jó ötlet.

#320 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 10:57

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 11:39

Vállra akasztós hordszíj szimpatikus, de ha pl. kiveszem a középoszlopot, akkor nem 2, hanem csak 1 rögzítési pont marad. :(
Hátizsákból Minitrekker Classicom van, az oldalára nem nagyon lehet rögzíteni. Igaz, hogy alul van 2 hevederes rögzítő, de nem szívesen rögzíteném keresztbe az állványt, mert kicsit fejnehéz, és eléggé kilóg a két oldalon.
Mondjuk, ha nem szedem ki a középoszlopot, akkor valami hordszíj (akár a kézben vitelhez, akár egy hosszabb a vállra) jó ötlet.

Bezzeg a régi, gagyi Hama Gamma 74 állványomon van egy, a mindenkori súlypontnak megfelelően elcsúsztatható fogantyú. :up:  Micsoda egy bóvli az a 055ProB :omg: (nekem is az van most) :Đ

Szerkesztette: Thrawn 2006. 07. 05. 10:59 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.