Idézet: saen - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 12:51
Így tippre sokan kifogjátok hagyni, biztos drága lesz nagyon. Az 50mm f1.4-es meg szerintem elég korrekt obi már alapban is, és várhatóan a használtpiacra is kerül néhány belőlük.
Sajnos nekem mindenképpen új kell, hogy asszonypajtás örvendjen a számlának. Ezért kell most nagyon figyelni, nehogy aztán kifusson (sanszos) és ne lehessen kapni. Bár én szívem szerint nagyon örülnék egy 50mm f1.8 Mk I verziónak is, az jobb wide-open, mint az f1.4, ráadásul olcsóbb is használtan. Csak ritka sajnos.
De az is megfontolandó, hogy az 1.6x-os vázon a 35mm az alap fókusztáv, tehát talán inkább azzal kéne vergődni. Viszont portréra jobb az 50-es. De ultimatív megoldásnak ott a 100-300 tele is, f4-en az is szépen elmossa a hátteret. Egy olyan ámátőrnek, mint én kezdésnek jó lesz. Csak ne legyen túl közel a két fal, mert akkor csak az arc egy része lesz a képben. És arra majd azt mondom, hogy akt, mert a többi úgysem látszik rajta
Csoda jó lenne már egy fényes obin keresztül kukucskálni. A legfényesebb obim a Zenitar f2.8, de az mindig f11-en van szinte, tehát úgy nézek át rajta, lévén manuális a lelkem. Az alap obim f3.5-től indul, a telém fix f4. Tehát biztosan fantasztikus lenne egy f2-es 35mm-es, mert azon csak úgy zúdul be a fény alapból. A rajzolata pedig atom f2.8 és f5.6 között. És egy híres fotós szerint lehet portrézni is alap obival, "ha elég pofátlan az ember", az idézet szerint. Sajnos a forrásra nem emlékszem, de én elég pofátlan vagyok
Most annyira felizgultam ezen az obi témán, hogy alig tudok koncentrálni a monsztre táblázatra, ami itt lapul sajnos a monitoron…
Na, akkor a munka nemesít...
.
.
.