HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik III.

#2361 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 02. 14:31

Idézet: saen - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 13:24

Ezt is alá tudom írni. Cambridgeben tanultam még jópár évvel ezelőtt egy rövid ideig és ott az a divat (meg Oxfordban is), hogy főleg a diákok, de nagyon sokan mások is biciklivel közlekednek. Egész kis tolvaj banda alakult ki arra, hogy az egyik egyetemi városban ellopott bringákat a másik városban adják el. Anno külön el is mondták, hogy mire kell figyelni, hogy ne vigyék el, egyik olasz srác 5 percre támasztotta le a bringáját a legnagyobb egyetem épülete előtt, ott álltunk tőle nem messze és simán elvitték úgy, hogy nem vettük észre. Ennek ellentétére németeknél meg nem egyszer láttam olyat, hogy az illető az autóját járó motorral, nyitott ajtóval hagyta a pékség előtt és nem szokták elvinni, míg bevásárolt...

Magyarhonban m1/m7 közös szakaszán finoman belecuppannak az előtte haladó anyuka autójába. Mikor az megáll reklamálmi, lelökik az útról, autóba be, és iszkiri. Kicsit később, m1-es kezdő szakaszán felsír hátul a gyerekülésen a baba... Balkán ?  :(

#2362 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 15:41

A világ bármely országára lehetne negatív és pozitív példát is mondani, legfeljebb az arányok mások. Én mindenesetre a legóvatosabb hozzáállást képviselem. Soha, semmit nem hagyok kocsiban. Ha már magammal viszem, akkor cipelem a cuccot, még ha esetleg kényelmetlen is. A gépet is leakasztom a nyakamból és a táskába / hátizsákba teszem, ha tudom, hogy egy ideig nem lesz rá szükségem.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2363 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 16:43

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 14:41

A világ bármely országára lehetne negatív és pozitív példát is mondani, legfeljebb az arányok mások. Én mindenesetre a legóvatosabb hozzáállást képviselem. Soha, semmit nem hagyok kocsiban. Ha már magammal viszem, akkor cipelem a cuccot, még ha esetleg kényelmetlen is. A gépet is leakasztom a nyakamból és a táskába / hátizsákba teszem, ha tudom, hogy egy ideig nem lesz rá szükségem.

Bezony-bezony, milyen jók is a hátizsákok... :D És persze az sem mind1 mennyi cuccot cipel az ember...Amikor megyek valahová fotózni, akkor előre jól átgondolom, hogy mire lehet szükségem. Amire tuti nem, azt nem is viszem, ami kellhet, inkább viszem, már jártam úgy hogy nem volt nálam a makrobi ( :p ), pedig kellett volna... :rolleyes:

#2364 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 22:44

Megvan a 50 1.8 MKI-es.  :D
(az Indexes Marhanyelvtől) Említettem neki kicsiny barátságos közösségünket, talán felénk fog nézni Ő is a jövőben.  :p
Elsőre és másodikra is nagyon tetszik. (mármint az Obi)  :D
Annyira lehúzta pár ember a sebességét és a hangját, hogy kellemes csalódás volt, kissé túlzónak érzem ezeket a negatív véleményeket. A sebessége még kissé sötétben sem rossz, igaz téveszt és keres néha, de ez belefér. A hangja sem vészes, még tetszik is kicsit, hogy lám-lám dolgozik a kicsike.  :D Teljesen karcmentes, tökéletes állapot, szóval örök hála Marhanyelvnek.  :respect:
Szép rajza van már 1.8-on is, már ott is éles, már amennyire lehet olyan kicsi rekesznél.
Szóval állat!  :respect:
Még csak próbálgattam, idővel jobban összeismerkedünk majd.  :p

#2365 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 22:48

Szerintem is jó dolog, ha csak a szükséges felszerelés van nálunk.
Racionális érv szól a súly/cipelés mellett, de van egy "paranoiás változat" is. Ha kevesebb cucc van nálunk, kevesebbet tudnak ellopni... :mad:
Szerintem semlegesebb egy hátizsák (pl. egyszínű fekete minitrekker classic), mint egy oldaltáska, amely messziről hirdeti, hogy "fotóscucc van bennem". (most a fekete obi/fehér obi témát hagyjuk.):Đ
Az meg alapvető dolog, hogy akinek drágább cucca van (dslr, notebook, stb.) az vigyázzon rá, és ne hagyja felügyelet nélkül, ne tegye le étteremben maga mellé, szék alá a földre, stb.

/off/
Egyik kolléganőm elment Bp-en az "XY" étterembe, és kitette a mobilját az asztalra. A felszolgálók kis kötényben, kendővel a karjukon hozták-vitték a tányérokat, és pár perccel később a kolléganő nem találta a mobilját. Férje tanácsára megcsörgették. Mit ad Isten, az egyik pincér köténye elkezdett csörögni. Találtak nála még 1 pénztárcát, meg 2 másik mobilt, csak azokat korábban már kikapcsolta. Rendőrségi ügy lett belőle.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2366 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 10:39

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 18:04

A "másik" fórumon linkelték be: The Economics of Digital Photo Sensors
Nekem hihetőnek tűnik, de azért megdöbbentett a 10x-es árkülönbség az 1,6 és ff között.

a szamitas teljesen korrekt, a processzorgyartasban kozismertek ezek a terulet alapu viszonyok. ergo a 10x-es arkulonbseg is bizonyara igaz. a kerdes mar csak az, hogy minek a 10x-ese?? mert egy waffer _gyartasa_ nem nagyon kerul 1000 USD-be (200mm-es, nem a legfejlettebb csikszelesseg! -- plane a kisebb senzorhoz van szukseg a kisebb csikszelessegre.)

a chip-iparban egyebkent nem a gyartas a penz (azon csak sporolni szoktak! persze a hibaarany az fontos dolog..), hanem a kifejlesztes. az meg az eladott darabszamtol fugg. szoval ne egyuk ilyen forron a kasat, meg ha a 10x-es _gyartasi_ koltseg igaz is.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2367 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 11:27

Egyelőre még elég drágák a chipek, igaz folyamatosan csökken az áruk. A lényeg az viszont az, hogy az árarány meg fog maradni hacsak nem jön be valami radikálisan új technológia és ilyen egyelőre nincs a látóhatáron. Amilyen számokat szoktak mondani, hogy mégha el is éri az APS szenzor ára a 15$-t (most ennél jóval több, pontosan nem tudom mennyi) akkor az FF 150$ lesz. Ez csak az anyagköltsége a szenzornak, a végfelhasználói árat ez kb a háromszorosával dobja meg, tehát csak a szenzor miatt 450$-ral lesz több a váz és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a tükör, kereső, stb is többe kerül, mert nagyobb. Ezért is mondják azt, hogy a belépő szinten egyelőre esélye nincs az FF-nek, egy kerekített 500$ árkülönbség nagyon jelentős és nem tartható. Persze a profi vázaknál ez nem feltétlen probléma, már Nikonról is azt rebesgetik, hogy rövidesen kijön egy FF váz, mivel gomba mód szaporodnak az ilyen tesztpéldányok.

#2368 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 11:42

Pletykák azok mennek ezerrel. Nemrég a pentaxosok voltak oda hogy nemsokára lesz fullframe pentax, és az lesz ám a tuti, mert olcsó lesz meg ccd stab meg minden.

Mivel az anyagi oldalát itt elég jól kifejtettük én most a ccd stabra térnék ki kicsit nagyobb szenzorméret esetén. Ugye közismert, hogy a ccd stab tulképp az érzékelőt tologatja két irányban, valamint k10d esetében mintha kicsit még döntögetné is nem emléxem pontosan. A lényeg, hogy ennek a működéséhez az érzékelő területénél nagyobb vetített kép szükséges, különben minimum vinyettálás, roszabb esetben életlenedés, és egyéb optikai hiba léphet  fel a széleken és a sarkokban. Mondjuk ez egy filmre vagy ma már fullframe-re tervezett optika és cropos ccd shift érzékelő megoldás mellett nem ekkora para, de mi a helyzet az aps-c optikákkal, vagy a jelen esetben a fiktív ccd-shift fullframe szenzorral ? Azt hová tologatják ? :)

#2369 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 11:46

sziasztok!

Véletlenül nincs köztetek hivatásos ?, mivel most hétvégén megyek egy kézi mecsre fotozni de baromira nem vágom itt az etikett részt hova ül stb.., idáig terem foci , és szinház volt a zárt területes fotózásom , én  főleg szabadtériken fotoztam( foci ,gyorsulási, streetfighet, bicaj) így lövésem sincs hogy is megy a buli itt a helyszerzés stb körül..
Jó bort szeretem ,meg a jó nőt, együtt mindent ütnek ...

#2370 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 11:59

RiCS: igazad van, de talan a ccd shift nem annyira tagas, hogy ez gondot okozzon. a vetitett kep ugysem egzaktul a frame atloja, annal egy picivel de tullog. max a sarkok lesznek nemikepp sotetebbek. de az biztos, hogy a szenzor merete nagyobb kell, hogy legyen, a haz is, ami befogadja az egeszet, ugyhogy egy ilyen megoldas valoban megdobhatja a koltsegeket!

amugy a 4/3-ados optikakhoz nincs ccd-shift? mert azok nem cropposra vannak tervezve! ha ott kivitelezheto, akkor _elmeletben_ a full-frame eseten is megoldhato.
a forum ma:

#2371 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 12:34

Van egy rakás gondolatom erről ha lesz pár szabad percem megfogalmazom, de első körben a pixinfo.com-os k100d tesztben a szemléltető videót érdemes megnézni, hogy mekkora mozgásokra is képes a ccd shift stab.

#2372 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 12:50

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 11:46

sziasztok!

Véletlenül nincs köztetek hivatásos ?, mivel most hétvégén megyek egy kézi mecsre fotozni de baromira nem vágom itt az etikett részt hova ül stb.., idáig terem foci , és szinház volt a zárt területes fotózásom , én  főleg szabadtériken fotoztam( foci ,gyorsulási, streetfighet, bicaj) így lövésem sincs hogy is megy a buli itt a helyszerzés stb körül..

Fehérvári jégcsarnokról tudok nyilatkozni, ott érkezési sorrend van a fotósoknak fenntartott helyre. Emellett azért az elvárt, hogy mindenki hagyja a másikat fotózni.

#2373 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 13:32

"első körben a pixinfo.com-os k100d tesztben a szemléltető videót érdemes megnézni,"

ugy latom ez 2-3mm max. szerintem nagysagrendileg ennyi plusz belefer egy analog objektiv vetitett kepenel. de ez csak egy megerzes.
a forum ma:

#2374 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 01. 04. 14:21

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 13:34

Van egy rakás gondolatom erről ha lesz pár szabad percem megfogalmazom, de első körben a pixinfo.com-os k100d tesztben a szemléltető videót érdemes megnézni, hogy mekkora mozgásokra is képes a ccd shift stab.

Nekem meg K100D-s gépem van. :D  :D  :D
Szóval a normál remegést frankón fogja meg. De aki egy 135 mm-est filmes gépnél napsütésben nem tudott megfogni, azon nem tud segíteni.

#2375 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 15:00

Idézet: saen - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 13:50

Fehérvári jégcsarnokról tudok nyilatkozni, ott érkezési sorrend van a fotósoknak fenntartott helyre. Emellett azért az elvárt, hogy mindenki hagyja a másikat fotózni.

háát és simán adod a presses kártyádat meg az ujságos kártyádat , és kapod a sárga szexy kabátot és megmondják hova ülj beülsz és ámen? Fotózni hagyni na én ezt a gesztust még soha nem kaptam meg minden képért megkelett küzdenem  :reklamacio:  a szinháznál is megjöttél és leültél a szőnyegre és  ha nem középre tudtál , vagy melett 1-1 hely már roszabb volt a rálátás szélről meg fergeteges és senki senkinek nem segített

#2376 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 15:09

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 15:00

Fotózni hagyni na én ezt a gesztust még soha nem kaptam meg

ezt én se, soha, sehol. (profik közt)
mindenki a saját képeiért küzdött és fél pillanatra se figyelt arra hogy mellette még másik 5-10 fotós akarná lefotózni a témát...
10 perc után úgy döntöttem inkább én is lökdösődök és magammal törődök, mint hogy másra figyeljek és cserébe 1 normális képem se legyen.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2377 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 15:33

Idézet: haliho82 - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 15:00

háát és simán adod a presses kártyádat meg az ujságos kártyádat , és kapod a sárga szexy kabátot és megmondják hova ülj beülsz és ámen? Fotózni hagyni na én ezt a gesztust még soha nem kaptam meg minden képért megkelett küzdenem  :reklamacio:  a szinháznál is megjöttél és leültél a szőnyegre és  ha nem középre tudtál , vagy melett 1-1 hely már roszabb volt a rálátás szélről meg fergeteges és senki senkinek nem segített

Én félhivatalosan szoktam fotózni, press kártyám még sosem volt, csak nagy szám és így majdnem mindig beengedtek :) Egyszer mondjuk beszélni kellett egy fejessel, de tényleg nem szokott gond lenni. Nem mondanak semmit  (egyszer szóltak csak, hogy hol lehet bemenni a jégre) egyébként, tudom hová akarok menni, már régóta ismerem a helyszint. A probléma itt elsősorban a jégen szokott lenni valamilyen nagy rendezvény utáni díjkiosztáskor és ott viszont van tülekedés, itt tényleg volt már olyan, hogy nem jutottam oda ahová szerettem volna, de mindig tudtam más jó képet csinálni, így nem nagyon érdekelt. Emellett jelezni szoktak finoman, hogy ők is fotóznának, én félre szoktam állni miután megcsináltam a képet.

#2378 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 17:16

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 11:59

RiCS: igazad van, de talan a ccd shift nem annyira tagas, hogy ez gondot okozzon. a vetitett kep ugysem egzaktul a frame atloja, annal egy picivel de tullog. max a sarkok lesznek nemikepp sotetebbek. de az biztos, hogy a szenzor merete nagyobb kell, hogy legyen, a haz is, ami befogadja az egeszet, ugyhogy egy ilyen megoldas valoban megdobhatja a koltsegeket!

amugy a 4/3-ados optikakhoz nincs ccd-shift? mert azok nem cropposra vannak tervezve! ha ott kivitelezheto, akkor _elmeletben_ a full-frame eseten is megoldhato.

Olynál nem láttam még stabilizálást (igaz, nem is nagyon nézegettem Oly gépeket, obikat), Panasonicnál a Leica obiban van a stabilizátor (ennek nem nehéz utánanézni, mert csak az L1 van még, abban nincs stabilizátor, Leica obiról csak egyről tudok (asszem nem is jött ki még több), abban van stabilizátor (OIS)).
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2379 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 17:48

Idézet: saen - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 16:33

Én félhivatalosan szoktam fotózni, press kártyám még sosem volt, csak nagy szám és így majdnem mindig beengedtek :) Egyszer mondjuk beszélni kellett egy fejessel, de tényleg nem szokott gond lenni. Nem mondanak semmit  (egyszer szóltak csak, hogy hol lehet bemenni a jégre) egyébként, tudom hová akarok menni, már régóta ismerem a helyszint. A probléma itt elsősorban a jégen szokott lenni valamilyen nagy rendezvény utáni díjkiosztáskor és ott viszont van tülekedés, itt tényleg volt már olyan, hogy nem jutottam oda ahová szerettem volna, de mindig tudtam más jó képet csinálni, így nem nagyon érdekelt. Emellett jelezni szoktak finoman, hogy ők is fotóznának, én félre szoktam állni miután megcsináltam a képet.

nem tudom én hivatalosan szoktam menni és mindíg elkérik a céges foto-riporter kártyám amit addig nem is mindíg adnak vissza amíg a 500 ft-os kabátot vissza nem adom ... Press kártya jó ha van , de sok mindenre nem lehet menni ebbe a világba mert mindenhova akkreditálni kell úgyis...
Hát én csak olyan helyet tapasztaltam ahol bordán vesén ütések hada csattan csak hogy jobb képed legyen mint a másiknak..  Ezért jobb a szabdtéri nagyobb a hely pl a gyorsulásin eldöntöd mit is akarsz indulást vagy a gyorsulást fotózni :) ,és ott nincs gebasz, focinál is van hely ott se szoktt lenni, terem focinál meg saját egyesület fotósaként  prioritásom van fenn tartva a hely stb.. :DD

#2380 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 17:49

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 16:09

ezt én se, soha, sehol. (profik közt)
mindenki a saját képeiért küzdött és fél pillanatra se figyelt arra hogy mellette még másik 5-10 fotós akarná lefotózni a témát...
10 perc után úgy döntöttem inkább én is lökdösődök és magammal törődök, mint hogy másra figyeljek és cserébe 1 normális képem se legyen.

így van nem véletlenül szoktak monopodot vinni magukkal a fotósok ha azt kicsapad jobb mint a vipera  :D

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.