HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#141 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 10. 17:00

Idézet: Szövie - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 12:49

Saját készítésű magyar XP cd-t szeretnék csinálni nlite-al, és az lenne a kérdésem, hogy a RyanVM féle hotfix/update csomaghoz hasonlóan létezik valahol magyar XP-hez is ilyen gyűjtemény? Mert a Ryan csomagot nem lehet frissíteni magyar XP alatt.

http://portal.msw.hu/index.php

http://winportal.net/index.php?id=21

#142 Felhasználó inaktív   tibcsihead 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 10. 18:11

Idézet: brd - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 11:40

Közvetlenül a te gépedre van kötve a modem, vagy valami router-en keresztül? Ha az első, akkor esetleg próbáld meg ilyenkor letiltani/engedélyezni a kapcsolatot a hálózati kapcsolatok között. Ezenkívül próbálj még ki egy másik drivert is a hálókártyához, hátha nem támogatja tökéletesen a hibernálást.

Közvetlenül a gépemre van kötve amodem, és a drájverfrissítést is kipróbáltam, de nem segített.

#143 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 19:38

Idézet: Signal - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 16:59

Microsoft OS - Ikonok az óra mellet miért nem jelennek meg, csak akkor ha ki és bejelentkezek:

https://forum.hwsw.h...howtopic=111447

Kőszi szépen, remélem sikerül megoldanom...

:respect:  :respect:  :respect:

#144 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 20:07

Idézet: tibcsihead - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 19:11

Közvetlenül a gépemre van kötve amodem, és a drájverfrissítést is kipróbáltam, de nem segített.

A letiltás/engedélyezés sem segít?
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#145 Felhasználó inaktív   szellemkutya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 08:24

Sziasztok!
XP-t szeretném installálni, de amikor beteszem a cd-t nem olvassa be, kiírja hogy nem tud bottolni, rakjam be a rendszerlemezt. Szóval nem ismeri fel a lemezt. Már 3 különböző "bejáratott" XP lemezzel kipróbáltam+ 3 kölönböző cd olvasóval. Mi lehet a gond???

#146 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 10:51

Idézet: szellemkutya - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 9:24

Sziasztok!
XP-t szeretném installálni, de amikor beteszem a cd-t nem olvassa be, kiírja hogy nem tud bottolni, rakjam be a rendszerlemezt. Szóval nem ismeri fel a lemezt. Már 3 különböző "bejáratott" XP lemezzel kipróbáltam+ 3 kölönböző cd olvasóval. Mi lehet a gond???

Olyasmi hibaüzenetet ismerek, miszerint tegye be a rendszerlemezt az A: meghajtóba, ez pedig hibásan megírt CD-nél fordul elő, például ahol a CD gyökérkönyvtárából hiányoznak a markerfájlok:

WIN51
WIN51IP
win51ip.SP2

Nem azt mondom, hogy nálad is ez a gond, de én legalábbis ezzel találkoztam, SP2 integrált telepítő készítése közben.

#147 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 18:59

Íme a cikk ami nem kicsit -hogy is mondjam hogy szalonképes maradjak- idegesített fel: http://index.hu/tech...er/mswxp060609/

Röviden:

Idézet

Elismerte a Microsoft, hogy a Windows XP eredetiségét ellenőrző modul minden nap küld adatokat a cég központi szerverére. Erről azonban elfelejtették tájékoztatni a felhasználókat.

A kérdés pedig adja magát. Hogyan lehet letiltania genuine advantage tool kommunikációját? Milyen portokat kell blokkolni, illetve hogyan eszi be magát a rendszerbe? Mert a task managert megnyitva, nem látok ezzel összefüggésbe hozható futó állományt.

Elnézést ha már volt, nem olvastam vissza.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#148 Felhasználó inaktív   tibcsihead 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 19:14

Idézet: brd - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 21:07

A letiltás/engedélyezés sem segít?

Ezt fejtsd ki bővebben kérlek!

#149 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 20:12

Idézet: tibcsihead - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 20:14

Ezt fejtsd ki bővebben kérlek!

A hálózati kapcsolat ikonján (Start-->Beállítások-->Vezérlőpult-->Hálózati kapcsolatok) jobbklikk-->Letiltás, majd néhány másodperc múlva Engedélyezés.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#150 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 20:39

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 19:59

A kérdés pedig adja magát. Hogyan lehet letiltania genuine advantage tool kommunikációját? Milyen portokat kell blokkolni, illetve hogyan eszi be magát a rendszerbe? Mert a task managert megnyitva, nem látok ezzel összefüggésbe hozható futó állományt.

Lehet, hogy nem kéne, mert szankcionálnak, de click ide!

#151 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 20:59

Idézet: brd - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 21:39

Lehet, hogy nem kéne, mert szankcionálnak, de click ide!

Köszi... :)

Lehet hogy valamit félre értettem? Nekem jogtiszta a Windowsom, tehát nekem soha nem is volt olyan problémám amit a te általad belinkelt weboldal is taglal. Engem az indexes cikk, pontosabban az abban leírt dolgok idegesítenek. Tehát hogy a háttérben, valamilyem titkos módon, elrejtve a user elől a GA tool a microsoft szervereinel kommunkálgat. Erre kéne valami megoldás.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#152 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 21:25

Nem-nem, semmi félreértés, az enyém is jogtiszta, de az én windowsom (ill. inkább általam használt program) ne kommunikálgasson má' a tudtomon kívül... Ha a linken leírt valamelyik leírást (amelyik működik majd) megcsinálod, nem fog kommunikálni. ;) Az EULA-t fogalmazók pedig tehetnek egy szívességet...

#153 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 22:02

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 21:59

Köszi... :)

Lehet hogy valamit félre értettem? Nekem jogtiszta a Windowsom, tehát nekem soha nem is volt olyan problémám amit a te általad belinkelt weboldal is taglal. Engem az indexes cikk, pontosabban az abban leírt dolgok idegesítenek. Tehát hogy a háttérben, valamilyem titkos módon, elrejtve a user elől a GA tool a microsoft szervereinel kommunkálgat. Erre kéne valami megoldás.

A linkelt weboldalon az is taglalva van, hogy egy egyszerű ZoneAlarm tűzfal is megfogja a WGA programot. Eszerint olyan nagyon nem lehet rejtett, sem titkos.

#154 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 22:19

Idézet: brd - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 11:43

Telepítsd fel. Legfeljebb uninstallálni kell majd, ha valami nem kóser. Esetleg kapcsold be a rendszervisszaállítást is. :)

Ja, a kérdésekre a válasz: amíg nem hiányolja valami, addig nincs rá szükség. Otthoni felhasználás esetén gyakorlatilag ilyen pedig nem fog történni, hacsak nem akarsz mondjuk valami vállalati hálózathoz kapcsolódni a géppel. A tűzfalhoz semmi köze a szolgáltatásnak, nem függ tőle, ill. fordítva sem. Maga az IPSec lényegében két végpont közötti titkosított forgalmat valósít meg, pl. VPN esetén gyakran használják.

thx :respect:  :respect:  :up:

(Patch felment, így is sz.r, de ha nem jelent biztonsági rést, akkor nem is érdekel ;) )

üdv - - -

#155 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 22:38

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 19:59

.....

Sry, de nem értem...

Idézet: Index

Kizárólag a szerverkommunikációval kapcsolatos logfájlokból küld adatokat a Windows Genuine Check a Microsoft szervereinek, tehát kényes információk nem kerülnek a szoftveróriás kezébe. A Microsoft elismerte a hibát, és azt állítja, hogy a bejelentkezések számát jelentősen csökkenti majd.

Mi a gond..?

Semmilyen személyes adat nem kerül ki a gépről.

Ha ezekkel az adatokkal vissza tudnak vhogy élni, akkor nagyon ügyesek :)

svchost néven a többi service is folyamatosan kommunikál. Na és. Ha nincs a gépemen semmilyen kártevő, akkor nem érdekel.

#156 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 08:23

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 23:38

Idézet: Index

Kizárólag a szerverkommunikációval kapcsolatos logfájlokból küld adatokat a Windows Genuine Check a Microsoft szervereinek, tehát kényes információk nem kerülnek a szoftveróriás kezébe.

Mi a gond..?

Semmilyen személyes adat nem kerül ki a gépről.

Gondolod te. Elhiszed az MS féle kampánydumát?  :omg:  :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#157 Felhasználó inaktív   bugbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 08:28

Idézet: bugbear - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 8:27

Hi,

Tudnátok nekem a következő problémában segíteni?:

Van két winyó a gépemben és mind a kettőn Xp van. Azt szeretném elérni, hogy fizikai beavatkozás nélkül bármelyikről tudjak bootolni (ezt megoldottam) de az egyik Xp alól ne látszódjon a másik winyó (persze a másik Xp alól mind a kettő látszódjon).

Köszi már megoldottam  ;)
- Az élet nagy dolgai ... -

#158 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 09:54

Mondja már meg valaki hogyan lehet a régi DOS-Clipper ablakokat XP alatt normál sormagassággal indítani... Régen csináltam, elfelejtettem...

Előre is köszi :)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#159 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 10:21

A megnyitott ablakon jobbgomb, tulajdonságok, elrendezés, ablakméret és a sorok száma 25 legyen, majd ok, elment minden ilyen ablakra.

#160 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 10:31

Idézet: brd - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 10:21

A megnyitott ablakon jobbgomb, tulajdonságok, elrendezés, ablakméret és a sorok száma 25 legyen, majd ok, elment minden ilyen ablakra.

Ja hogy az ablakon, és nem az ikonon... A 25 sorra emlékeztem... Nagyon köszönöm a gyors választ :)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.