HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2541 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 17. 00:36

Idézet: Boba - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 21:17

Sziasztok!

Most jottem meg aposomektol, netet szereltem volna... a bokkeno az, hogy olyan hihetetlen regi a gepuk, hogy a modemet nem ismerte fel, usb talan nincs is, 98 van rajta... a vegeredmeny az, hogy barmit bajlodtam a nettel, nem tudtam mukodesre birni. A notim amit vittem (HP NC4000 + XP SP2) az kb 2 masodperc alatt bekonfiguralta magat, es mar mukodott is a net. Nem azzal van a gond. Plusz kb 2 hete kotottem be egy detto ugyan olyan net + modem kombot unokatesomekhoz csont nelkul, de ott XP volt.

Jott hat a nagy gondolat, hogy XP-t tegyek fel ra. Csakhogy mint mondtam, a gep oskovulet. Egy Compaq Desktop EN. Celeron procival, es 192 mega memoriaval, 6.4 gigas vinyoval. A celeron nemtudom milyen, korbol itelve 266-300as Celeron korabeli lehet.

Kerdesem az, hogy legyek-e olyan bator (szadista), hogy XP-t telepitek arra a gepre? XP SP2-re gondoltam kapasból, de lehet az kicsit túllövés, esetleg a sima XP.

Azt most ne kerjetek, hogy uj gepet vetessek veluk, egne a pofamon a bor. Nekik a gep csak azert kell, hogy neha apuka nyomathassa a Colin McRae1-et (vagy hogy irjak) meg netezgessenek neha egy keveset. A linuxot a jatek es a tudasuk miatt lottem ki. Nem akarom oket meg azzal is sokkolni... operat se mertem felrakni, exploler kezelese is hatareset.

Otletek, javaslatok?

milyen modemet akarsz ráaggatni?
külső vagy belső? ha belső akkor PCI-s winmodem?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2542 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 00:37

Idézet: Boba - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 21:41

Koszi szepen! Akkor megprobalom az XP-t... persze annyira lecsupaszitva amennyire csak tudom. Csinaltam meg magamnak egy XP SP2-es install cd-t, amibe jopar tweak lehetoseget beleraktam, akkor szerintem azt fogom felrakni, es probalom lebutitani.

figy valszeg ebben LX lap lesz, PC66-os SDRekkel. ha xp-t akarsz akkor elkéne 3 darab 128-as modul ezzel eljutsz a max lehetséges 384 megáig.

#2543 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 00:38

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 23:05

Nekem anno Celi 333A + 128 MB RAM-al + GeForce2 MX400-al elfutogatott az XP.  ;)

anno. az SP0-ás golden code, esetleg :D

#2544 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 00:45

Idézet: Boba - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 0:19

Kabelnet... ugyan ilyen kabelnetem volt. Ugyan azt csinaltam vegig, mint amit magamnal. Es megse ment. Es mint mondtam, ugyan ezt csinaltam vegig unokatesomeknal is nem is olyan regen. 2szer mukodott ugyan az, ott nem. Nem a net volt a hibas, mert a notimon kapasbol mukodott.

Szoval Compaq... hmm... nyogvenyelos... báhh...:(

tehát adsl és asszem van akkor benne egy eepro 100-as lan.

hagyd meg a win98-at. ami neked kell eaz egy pppoe kilens. pl http://www.raspppoe.com/ vagy egy winpoet de ez utóbbi fizus.

de nel lehet hogy ez egy mezei lan?
mer akkor fenn kell legyen a tcpi/p protokoll es mas nem nagyon. a tcp/ip-t auto-ra kell rakni, hogy állítsa be a DHCP.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 17. 00:48 -kor

#2545 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 00:56

Szep sorjaban...

Kabelnet, nem ADSL.
Kulso modem (Webstar volt rairva, arra emlekszem... es a 2XXX sorozat)
Automatikus DHCP-t beallitottam.
TCP-IP fentvan, ellenoriztem.

Es most Win98 van. Holnap fog felmenni egy kolega, hatha O tobb sikerrel jar. Ami jo volna, mer nemkene a gephez nyuljak... es rossz volna, mer kiderulne, hogy en benaztam el valamit es enyhen szolva leertekelodnek. :D
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2546 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 01:26

Idézet: Boba - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 0:56

es rossz volna, mer kiderulne, hogy en benaztam el valamit es enyhen szolva leertekelodnek. :D

newer mind..  :smoker: Ne torodj ilyen hulyesegekkel. Nincs olyan ember, aki az informatika minden teruleten a topon van. Valaki a videokartyakban profi, valaki a linuxban, van, aki win teren, stb. stb. Senki nem tud `mindent`. Szerintem. A kollegad sem, aki meg fogja nezni.

#2547 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 01:27

Hi!

Nem tudja valaki, hogy a Kedvenceken belül a Hivatkozások mappa hogyan tüntethető el? Sosem használom, a benne levő "alap" linkeket már rég töröltem, viszont magát a mappát nem engedi a win. Pontosabban engedi, de egyből újragenerálja. Na ezt hogy lehet kikapcsolni?
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#2548 Felhasználó inaktív   sz.j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 06:44

Nem szeretném "elkiabálni", de úgy néz ki, hogy megoldodott az NTLDR-es mizériám ... :)

Köszönöm mindenki segítségét.

;)
P35-DS4, E8400 E0, 2×1GB PC8500 1066MHz Crucial Ballistix, TRUE Black + Xigmatek Crossbow kombó + Ultra Kaze 2000rpm vagy 3000rpm, HAF922, stb ----- Asus A8R-MVP, A64 3800+

#2549 Felhasználó inaktív   msfact 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 17. 09:45

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 0:29

aztmég mindig megteheted hogy bedugod a rendszerlemezt egy jó windózba, és offline ráküldesz egy nod32-t, majd a nod32 által lecsupasztott rendsezrfileokat átmásolod a jó windózról.

Ez lesz, majd a 98 alól ráküldök pár keresőt. Bár az esetleges registry-szemeteket nem tudom kigyomlálni, de azért ez is több a semminél.

Köszönet!

#2550 Felhasználó inaktív   msfact 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 09:46

Idézet: msfact - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 9:45

Ez lesz, majd a 98 alól ráküldök pár keresőt. Bár az esetleges registry-szemeteket nem tudom kigyomlálni, de azért ez is több a semminél.

Köszönet!

Hoppá, most láttam, hogy nem is nekem szólt a válasz, de akár nekem is jöhetett volna! :D

#2551 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 10:11

Idézet: Boba - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 0:56

Szep sorjaban...

Kabelnet, nem ADSL.
Kulso modem (Webstar volt rairva, arra emlekszem... es a 2XXX sorozat)
Automatikus DHCP-t beallitottam.
TCP-IP fentvan, ellenoriztem.

Ezen a gépen, ezzel a hálózati kártyával működött már a net? Ugyanis, lehet, hogy MAC alapján azonosítják az ügyfeleket és az valamiért most más, azért nem megy.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2552 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 10:14

Idézet: Misi_D - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 1:27

Nem tudja valaki, hogy a Kedvenceken belül a Hivatkozások mappa hogyan tüntethető el? Sosem használom, a benne levő "alap" linkeket már rég töröltem, viszont magát a mappát nem engedi a win. Pontosabban engedi, de egyből újragenerálja. Na ezt hogy lehet kikapcsolni?

Simán az iexplorerből próbáltad törölni? Én most kitöröltem és nem jött vissza, többször kiléptem az iexplorerből, majd vissza. De volt valami olyan megoldás, hogy rejtetté kell tenni a filerendszerben és akkor nem jelenik meg. Asszem'.

Szerkesztette: brd 2007. 01. 17. 10:15 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2553 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 10:25

Idézet: brd - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 10:11

Ezen a gépen, ezzel a hálózati kártyával működött már a net? Ugyanis, lehet, hogy MAC alapján azonosítják az ügyfeleket és az valamiért most más, azért nem megy.

Nem, az O gepuk most latott eloszor barmilyen halozatot. (Ha az en notimat kerdezted akkor igen, jart mar regebben abban a rendszerben, de mar jopar honapja nem vagyok ott elofizeto.)

Hat meg 1szer fogok probalkoni, hatha valamit nem vettem figyelembe, de azt mar tudom, hogy ujratelepiteni nem merem a gepet.:s

#2554 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 21:53

Nyah... bevan uzemelve a net. Nem en voltam a hibas... veletlenul "kifelejtettek" egy USB-Modem kabelt a csomagbol... en itthonrol vittem egyet, azzal 5 perc install utan mar ment is a net. Megse egtem be...
(mar tegnap is mondtam, hogy az a kabel bizony kellene... csak mivel XP alol ment anelkul is, aszittem kene menjen W98 alol is... de a manual is azzal kezdte, hogy kossuk ossze az usb-n a modemet is a geppel. Hat szoval ezert...)

#2555 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 10:14

Érdekes dolog történt.
Volt egy Windows XP-m. SP1 volt rá telepítve... Használtam hozzá egy Samsung CLP-500 lézernyomtatót. 6m-es USB kábellel volt összekötve. Na most, tegnap felraktam egy XP-t, amibe benne van az SP2. Ezzel nem engedi a 3m-es USB feletti kábel használatát.. Mi lehet az oka?
Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

#2556 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 15:14

Idézet: sbazsi - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 17:05

pontosan.
és nem a számítógépé.
:think:

:think:  :think:
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#2557 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 17:34

Idézet: msfact - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 9:45

Köszönet!

arra azert vigyazz, hog XPs (ntfs) lemezt win98 alol nem tudsz kezelni.

#2558 Felhasználó inaktív   robo636 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 17:35

Helló Mindenki!

Lenne egy kis problémám. A windows nem frissíti az optikai meghajtók tartalmát, ha lemezt cserélek benne. Értem ez alatt azt, hogy ha másik lemezt teszek bele, még mindig az előző cimkéjét jeleníti meg, és szintén az előző tartalmát probálja felolvasni. Ezt megcsinálja mind a Plextorommal, mind a Pioneer-ral is. Mi lehet a gáz?  :think:

Előre is köszi a segítséget.  :respect:

#2559 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 17:37

Idézet: Gordon Freeman - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 10:14

Érdekes dolog történt.
Volt egy Windows XP-m. SP1 volt rá telepítve... Használtam hozzá egy Samsung CLP-500 lézernyomtatót. 6m-es USB kábellel volt összekötve. Na most, tegnap felraktam egy XP-t, amibe benne van az SP2. Ezzel nem engedi a 3m-es USB feletti kábel használatát.. Mi lehet az oka?

az USB 2.x :)

#2560 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 17:39

Idézet: robo636 - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 17:35

Helló Mindenki!

Lenne egy kis problémám. A windows nem frissíti az optikai meghajtók tartalmát, ha lemezt cserélek benne. Értem ez alatt azt, hogy ha másik lemezt teszek bele, még mindig az előző cimkéjét jeleníti meg, és szintén az előző tartalmát probálja felolvasni. Ezt megcsinálja mind a Plextorommal, mind a Pioneer-ral is. Mi lehet a gáz?  :think:

Előre is köszi a segítséget.  :respect:

valamilyen IFS hookolo stuff garazdalkodik. esteleg wmvare-val hasznalod a lemezt, fennvan a daemon-tools, alcohol, starforce masolasvedel telepedett,s tb. ezek kozul valamelyik csoda "megbetegedett"

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »