HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#311 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 28. 21:08

Engem egy teljesen OFF érdekelne: Mi az a MARUO?  :)

#312 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 14:40

Most beszéltem az ügyfélszolgálattal, és azt az infot kaptam hogy kb szeptemberre lesz meg a kiesésmentes szolgáltatóváltás! Állitólag ez 2 hetes információ!
Insider_info: ez tényleg igy van hogy szeptember, vagy lesz hamarabbi időpont is?

#313 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 14:56

Idézet: addictive - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 22:08

http://www.magyartelekom.hu/szolgaltatasok...m/helyihurok.vm

#314 Felhasználó inaktív   mikimaus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 29. 16:30

Idézet: addictive - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 22:08

Lehet, hogy csak a rövidítést nem érti  :rolleyes:

MARUO: MAtáv RUO, azaz Reference Unbundling [szétkötegelés, szétbontás, de itt: hurokátengedés] Offer,
azaz így szsvsz némileg egyszerűbben (mint a T-Com-os oldalon)
Matáv (T-Com) Referencia Hurokátengedés Ajánlat
:up:
R.

#315 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 16:58

Idézet: murex - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 14:40

Most beszéltem az ügyfélszolgálattal, és azt az infot kaptam hogy kb szeptemberre lesz meg a kiesésmentes szolgáltatóváltás! Állitólag ez 2 hetes információ!
Insider_info: ez tényleg igy van hogy szeptember, vagy lesz hamarabbi időpont is?

Szia!

Nagyjából jó az információ....
(már csak azért gondolom, mert tőlem jutott el az ÜSZI-ig is... ;-) )

Üdv.,

T.

#316 Felhasználó inaktív   kew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 17:12

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 17:58

Szia!

Nagyjából jó az információ....
(már csak azért gondolom, mert tőlem jutott el az ÜSZI-ig is... ;-) )

Üdv.,

T.

hát azmég odébb van:(
még megvárom a júliust, meglátjuk a datanet milyen ajánlattal áll elő, ha jobb a tiétek (ebben bízok), szerződést bontok a tonlájnal aztán futás át hozzátok :)
netet meg megoldom addig catv-vel  ;)

#317 Felhasználó inaktív   mikimaus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 15:34

Idézet: mikimaus - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 16:51

Üdv Mindenkinek itt!

A T-Com Favorit csomag-család 14 hónapos hűségéből
történő kiugrási modell (másik Favorit-ra váltás-> 60
napos gondolkodási idő megnyílása -> 60 napon belül
szabadon (!) bármely nem Favorit és nem hűségszerződéses
alapdíj csomagra váltás -> utána felmondás, illetve teljes elhordozás
szankciómentesen) ügyében a T-Com Lakossági Ügyfélszolgálattól
még pénteken megkért pozitív csoprtvezetői (hivatalosan szakmai
irányítói) megerősítés-kérésemre ma 16:35-kor V. Richard szakmai
irányító a megerősítést egyértelműen megadta!

Azaz aki Favorittal rendelkezik és ki akar ugrani (nem feltétlen
csak, de első helyen persze ;-D) a PanTel akciója miatt, annak
ilyen értelemben tehát nincs korlátja.

És "Adam84 Létrehozva: 2006. jún. 15., csütörtök - 9:45" eredeti felvetésére, miszerint nem úgy van ahogy állítom.

A hét végén (az augusztus 1.-től hatályos T-Com telefonos ÁSZF mellékletek V. fejezetében) vettem észre egy - megint csak elhallgatott - szövegmódosulást, amely a május 15.-én kiadot és június 15.-től hatályos ÁSZF-től kedzve változott!

Így egy szó betoldásával a 60 napos gondolkodási időről szóló részekben: "a Favorit [illetve a megfelelő csomag értelemszerűen] megrendelésekor" helyett a "Favorit ELSŐ megrendelésekor" szövegezések keletkeztek.

Azonban mivel a június 15.-i hirdetményben közölt változásjegyzék nem utal erre a változtatásra, csak a 14 hónap újrakezdésére (!), és mivel a szöveg értelmezése (!) szerint a 14 hónap újra kezdődik, ha átrendel másik Favoritra az ügyfél (vagyis mivel nem részletezik a nem első megrendelés eseteit!), így számomra nem feltétlenül joghatályos ez a módosítás.
Ráadásul, amint azt jeleztem, bőven június 15. után a T-Com ügyfélszolgálat egyik szakmai irányítója (előzetes megkeresésre) ennek a szövegmódosulatnak az ellenére (?!) megerősítette a korábbi információt.

Azonban úgy érzem, ezzel a jelzéssel tartozom az itt megfordulóknak!

Robi

Szerkesztette: mikimaus 2006. 07. 03. 15:37 -kor

#318 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 13:07

UP!

Az eltelt közel 1hónap alatt van-e már valakinek tapasztalata a "24 Max ADSL 10 690 Ft-os" csomaggal kapcsolatban? :think:

(Mennyi a le és feltöltési sebesség átlagban és a Pantel által megadott sebesség értékeket (min. max.) mennyire hozza a csomag? (Az ADSL elosztó központoktól 1,5km-belül és kívül lakóknál )

#319 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 14:21

Idézet: luckystar - Dátum: 2006. júl. 7., péntek - 14:07

UP!

Az eltelt közel 1hónap alatt van-e már valakinek tapasztalata a "24 Max ADSL 10 690 Ft-os" csomaggal kapcsolatban? :think:

(Mennyi a le és feltöltési sebesség átlagban és a Pantel által megadott sebesség értékeket (min. max.) mennyire hozza a csomag? (Az ADSL elosztó központoktól 1,5km-belül és kívül lakóknál )

Többször elhangzott és a Pantel oldalán is szerepel hogy legalább 6 hét az átmigrálás időszaka, szóval ha valaki volt is olyan bátor hogy már az első nap leadta a jelentkezést az is szerintem inkább a hónap végére várhat bekötést. Már ha addigra megtörténik hisz ismerve TvNet átmigrálást ott volt aki 2-3-4 hónapot is várt igaz ott már a TvNet betelepülési késedelme is belejátszott. Szóval én még azon sem lepőd még ha a nyár során nem tűnne fel egyetlen első fecske sem. A hsz.-ek alapján úgy tűnik a beírók inkább kivárásra játszanak és jegelik a témát szeptember-októberig.

Pantel belsőstől kérdem, voltak egyáltalán olyan bátor emberek akik már az első napon bevállalták a szolgáltatást és azóta folyamatban van a bekötésük, esetleg már be is fejeződött valakinél?

#320 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 17:59

Valamivel mar zokkenomentesebb lehet a dolog, engem most migralt reszlegesre a tvnet, es megvolt ugy 29 nap alatt, hogy a t-com meg pihentette is vagy 1 hetet :) Szoval reszleges mar jobb, remelem mazlitok lesz a teljessel is :)
Udv: Nezelodo

#321 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 22:57

Idézet: mikimaus - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 15:34

És "Adam84 Létrehozva: 2006. jún. 15., csütörtök - 9:45" eredeti felvetésére, miszerint nem úgy van ahogy állítom.

A hét végén (az augusztus 1.-től hatályos T-Com telefonos ÁSZF mellékletek V. fejezetében) vettem észre egy - megint csak elhallgatott - szövegmódosulást, amely a május 15.-én kiadot és június 15.-től hatályos ÁSZF-től kedzve változott!

Így egy szó betoldásával a 60 napos gondolkodási időről szóló részekben: "a Favorit [illetve a megfelelő csomag értelemszerűen] megrendelésekor" helyett a "Favorit ELSŐ megrendelésekor" szövegezések keletkeztek.

Azonban mivel a június 15.-i hirdetményben közölt változásjegyzék nem utal erre a változtatásra, csak a 14 hónap újrakezdésére (!), és mivel a szöveg értelmezése (!) szerint a 14 hónap újra kezdődik, ha átrendel másik Favoritra az ügyfél (vagyis mivel nem részletezik a nem első megrendelés eseteit!), így számomra nem feltétlenül joghatályos ez a módosítás.
Ráadásul, amint azt jeleztem, bőven június 15. után a T-Com ügyfélszolgálat egyik szakmai irányítója (előzetes megkeresésre) ennek a szövegmódosulatnak az ellenére (?!) megerősítette a korábbi információt.

Azonban úgy érzem, ezzel a jelzéssel tartozom az itt megfordulóknak!

Robi

Szerintem meg egyszerűen csak betömték azt a jogi kiskaput, ami a "kiugrást" eddig lehetővé tette.

Mostantól így néz majd ki:

Első megrendelés - 60 nap próba - 14 hónap hűség - Módosítás -  azonnal újrainduló 14 hónap hűség.  = nincs kiszállás :)

Ez amúgy is így logikus ...

Szerkesztette: Adam84 2006. 07. 07. 23:01 -kor

#322 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 08. 07:06

Ezt a favoritos dolgot nem lehet máshol megbeszélni? A topik fele erről szól.

#323 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 08. 09:14

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2006. júl. 8., szombat - 7:06

Ezt a favoritos dolgot nem lehet máshol megbeszélni? A topik fele erről szól.

De lehet. Csak eléggé összefüggésben van a Panteles dologgal, mivel ha favoritos hűséged van a vonalra, akkor csak igen drágán tudsz megszabadulni a T-Com vonaladtól.

De ha te úgy látod, hogy semmi köze sincs a témához, akkor lásd úgy ...

#324 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 08. 09:22

Idézet: Adam84 - Dátum: 2006. júl. 8., szombat - 10:14

De lehet. Csak eléggé összefüggésben van a Panteles dologgal, mivel ha favoritos hűséged van a vonalra, akkor csak igen drágán tudsz megszabadulni a T-Com vonaladtól.

De ha te úgy látod, hogy semmi köze sincs a témához, akkor lásd úgy ...

Mindenféle hűség miatt nehéz megszabadulni a matávtól, ahogyan ez is csak egy hűség a sok közül.

#325 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 08. 11:28

Érdeklődnék, hogy a Pantel honlapon hiába nézegetem ezt a teljes szolgáltatóváltásos dolgot, belépési dijat nem látok. Ezek szerint akkor nincsen, vagy csak nekem kerülte el a figyelmemet?

#326 Felhasználó inaktív   Becuka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 09. 09:14

Insider_info

Annyi kérdésem lenne, hogyan számlázódik a csomag (Teló+ADSL), mert nem mindegy hogy el tudom-e számolni a természetbeninél. APEH 2003/131 szerint - ha jól értelmeztem- már az is elég ha meg van bontva (teló x Ft, ADSL y Ft), az viszont gáz ha csak egy díj van a kettőre. Ha még egyben számlázódik tervezitek-e a változtatást? Gondolom nem csak nekem jönne jól. :D

Köszi!

#327 Felhasználó inaktív   igazi_hokuszpok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 09. 12:00

Számomra teljesen nyilvánvaló az átállás menete:

- rendelek egy új vonalat a matávtól
- amint bekötötték megrendelem a Pantel szolgáltatását
- nem izgulok, minden marad a régiben, idő nem számít
- amint megvan a panteles vonal, adsl -> lemondom a régi adsl-t, telefonvonalat

ennyire egyszerű, há nem??
2x3GHz - 2048MB - 1200GB - 8600gt - 704x576dv - skystarHD - 27"

#328 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 09. 13:14

Idézet: igazi_hokuszpok - Dátum: 2006. júl. 9., vasárnap - 13:00

Számomra teljesen nyilvánvaló az átállás menete:

- rendelek egy új vonalat a matávtól
- amint bekötötték megrendelem a Pantel szolgáltatását
- nem izgulok, minden marad a régiben, idő nem számít
- amint megvan a panteles vonal, adsl -> lemondom a régi adsl-t, telefonvonalat

ennyire egyszerű, há nem??

Nem.

Ha elolvastad volna a topicot akkor neked is nyílvánvaló lenne.

- Ha rendelsz egy új vonalat Tíkomtól az 33,750Ft-odba fog kerülni, mert csak hűség nélkül rendelheted külön nem tudsz Pantelre átmigrálni.
- A régi ADSL-t és telefonvonalat csak akkor tudod lemondani ha nincs rá hűséged, különben ott is kemény pénzeket kell kifizetnek lemondáskor. Pl. Favorit csomagok 14 hónapos hűségébe, ami ráadásul automatikusan újra hosszabodik ha nem figyelsz olda, elég sok előfizetőnek okoz rabságot. De más csomagoknál is lehet hűség és egyes internetszolgáltatók is élnek a trükkös automatikus szerződéshosszabbítás módszerrel. Márpedig ha aktív hűséged van akkor drága lesz az átmigrálás, sőt ADSL esetén vissza is fogja dobni Tíkom hogy nem létesíthető.

#329 Felhasználó inaktív   laccoss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 00:49

Hali!!

Sajna itten nem elérhető a teljes szolgáltatóváltás, igy lekell mondanom a 24Max ADSL nyújtotta előnyökről, pedig már nagyon belelohaltam magam...Társzolgáltató hálózatán nyújtható ADSLnél a 3M-ás kevéske lenne, bár a többi szolgáltatóhoz képest árban jelentősen megéri. Máshol 3M feletti net pedig már csillagászati árban van:(! Néztem a pantel honlapját, de seholsem találtam meg, hogy végülis a megrendeléskor adnak modemet vagy sem? Fizetni kell érte vagy benne van a havidíjban? Hogyismondjamcsak, elég kevés adat áll rendelkezésre... És nemlehetne valahogy megkerülni ezt a hurokhordozásos problémát?:( Tudom hogy nem, de hátha...
Abit IC7 v1.1, Intel P4 Prescott 2.8E prockó, His Excalibur Radeon 9800Pro videókari, 80Gb Maxtor IDE, HP DVD+RW 300c, 2*256Mb Samsung DDR, Prime Cooler Hypercooler II+, Revoltec chipsethűtő, Morex ház, Macron MPT-401 400W táp. ..

#330 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 07:59

El kell költözni vagy várni:)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16