HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#371 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 26. 11:32

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2006. júl. 26., szerda - 8:50

Ok, amíg a jelenlegi ADSL-em nem jár le (ez egy hét), addig nem postázom, kivétel, ha Te itt azt mondod, hogy mostantól van kiesésmentes szolgáltatóváltás teljes elhordozás esetén.

Köszönöm eddigi segítséged is!

Bye, Fifi

Még nincs kiesésmentes szolgáltatóváltás, azonnal szólok, ha lesz.

#372 Felhasználó inaktív   dzsoncika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 26. 13:28

Insider_Info

Az MTT területén tervezitek szolgáltatásotok  elérhetőségét?
Vagy esetleg már rendelhető is?
Lenne rá jelentkező bőven szerintem.
Válaszod előre is köszi

#373 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 10:45

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 16:50

A jó hír az az, hogy a korábban beharangozott szünetmentes szolgáltatóváltás reményeink szerint tényleg megvalósul. Rajtunk mindenesetre nem fog múlni, hogy ezt a korábbi korlátot azonnal eltöröljük.

Még nincs kiesésmentes szolgáltatóváltás, azonnal szólok, ha lesz.

A T-genyó biztos nem hagyja.

Tudni már, mikor (ha)? Mert addig nem mondanám le a netet, 45 napig net nélkül vazze' befordulok.
Ha "majd valamikor", akkor viszont nem várok, mert már így is 2 éve várok olcsóbb ADSL-re, meg nagyobb uploadra, aztán semmi.

Szerk.
'szameg, csak olvasni kéne, mi? :) Szóval szeptember?
Ha most lemondom, akkor szept. közepére lesz valami, ha várok akkor meg gyorsabban?

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 07. 27. 10:52 -kor

#374 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 12:35

Attol fugg az NHH mikor teszi kozze az uj RUO-t es benne marad-e az, ami a tervezetben benne van. Aug-szeptemberre igertek.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#375 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 14:22

Remélem, hamarost kiderül. De jó is lenne, 4mbit/768kbit 7700-ért a mostani (2mbit/192kbit 11000-ért) helyett...
Az ISDN is megszűnne, amit anno még a Zinternet miatt kötöttem be (2300 vs 5500), az egész olyan, mint egy álom, T nélkül :)

#376 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 23:13

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 15:22

Remélem, hamarost kiderül. De jó is lenne, 4mbit/768kbit 7700-ért a mostani (2mbit/192kbit 11000-ért) helyett...
Az ISDN is megszűnne, amit anno még a Zinternet miatt kötöttem be (2300 vs 5500), az egész olyan, mint egy álom, T nélkül :)

Szerintem kár ezt annyira várni még, ha ki is jön aug-ban az új RUO, mire tényleg bejáratottan fog működni minden új folyamat, az újabb pár hónap lesz. Emlékezz csak a kiesésmentes szolgáltatóváltás kezdeti idejére, vagy éppen telefonnál a számhordozásra. Kellett nekik pár hónap mire kialakult a mostmár normálisan működő rendszer. Szerintem ez most sem lesz máshogy, szóval szerintem lesz november-december is, mikor nyugodtan bele lehet majd vágni egy ilyen váltásba. Na meg mint tudjuk, a T szereti megtartani az ügyfeleit, szóval abban biztos vagyok hogy nem fogják minden erejükkel elősegíteni a vonal- meg az adslhordozás sima és gyors ügyintézését.

Szerkesztette: Marczeeee 2006. 07. 27. 23:14 -kor

#377 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 07:24

Jaja, én is erre gondoltam.
Nem... erre én is gondoltam, na :)

Meg arra, hogy ott rohadjon meg az egész, minél hamarabb megszabadulok a T-től, annál jobb.
45 napig internet nélkül - na ez viszont gáz. Bár a lakótelepen elég sok WiFi van, az USB-s kütyüt kilógatva az ablakon mindjárt 3 titkositatlan hálót is találtam, amik évek óta mennek. Az egyiknek a rúterét is elértem, még a password is a default volt :pokeas2:

#378 Felhasználó inaktív   LTom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 09:35

Sziasztok !

Insider_info
A nicked miatt és mivel a legtöbb kérdés célpontja Te vagy... így Tőled kérdezem :)
Az oldalon feltűntetett árak bruttó vagy nettó árak ? No ez még nemis igazán számítana, mert mindkettő kedvezőbb lenne mint a mostani ;)
Viszont általában a szolgáltatók belépéskor a hűség aláírásával akciós árakat szoktak adni... DE a hűség lejártával a "listaárat" kell kifizetni!
Ez a Pantelnél is így van vagy pl a 4M/768K-s csomagnál a 12 hónap hűség lejárta után is azt a 7690 Ft-ot kell fizetni ?
Előre is köszi a választ !

Üdv.
u.i.: remélem a szünetmentes szolgáltatóváltás menni fog (bár nem tudom miért lenne jó a T-Comnak ezt támogatni)...

Szerkesztette: LTom 2006. 07. 28. 09:37 -kor

#379 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 10:12

LTom:

http://www.pantel.hu/index.php?id=212
"Áraink bruttó árak, az ÁFA-t minden esetben tartalmazzák."

Insider: szerinted kb. mikorra valósul meg a gyakorlatban a szünetmentes váltás? Mert ha tényleg Marczeeee-nak van igaza (és Hungarisztánt ismerve minimum ennyi idő lesz) akkor még ma lemondom a Zinternettet - decemberig biztos nem várok.
Nincs esély a 45 nap csökkentésére?

#380 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 29. 12:39

Idézet: shabba - Dátum: 2006. júl. 17., hétfő - 13:49

De majd meglátjuk októberben milyen árakkal jön elő GTS-Datanet, úgy emléxem erre az időpontra ígérték hogy publikusan előjönnek a szolgáltatásukkal.

Heten rakerdeztem a Datanet ugyfelszolgalaton, senki nem tud semmit, minimum szeptember, mire kiderul valami.

Azt megsugtak, hogy I. keruletben valoszinuleg csak jovo januar/februar magassagaban lesz vonalhordozas :(

Most nem tudom, mivel jarok jobban, fizetek meg fel evig havi 10k-t a 2Mbit-ert, vagy most lemondom, aztan atmegyek a konkurenciahoz.

#381 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 10:10

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 10:12

LTom:

http://www.pantel.hu/index.php?id=212
"Áraink bruttó árak, az ÁFA-t minden esetben tartalmazzák."

Insider: szerinted kb. mikorra valósul meg a gyakorlatban a szünetmentes váltás? Mert ha tényleg Marczeeee-nak van igaza (és Hungarisztánt ismerve minimum ennyi idő lesz) akkor még ma lemondom a Zinternettet - decemberig biztos nem várok.
Nincs esély a 45 nap csökkentésére?

Sajnos a 45 nap, nem miattunk 45 nap.

Az új MARUO egyébként nem sok jóval kecsegtet....

Csak egy apróság: van benne egy olyan kitétel, miszerint csak 20 igénybejelentést tud csak kiszolgálni a T-COM... Felszorozva éves 250 munkanappal, akkor kb. 5.000 ügyféligény per év jön ki.  Az ügyféligény leadása pedig nem egyenlő a hordozott vonalak számával.

#382 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 11:07

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 11:10

Az új MARUO egyébként nem sok jóval kecsegtet....

Csak egy apróság: van benne egy olyan kitétel, miszerint csak 20 igénybejelentést tud csak kiszolgálni a T-COM... Felszorozva éves 250 munkanappal, akkor kb. 5.000 ügyféligény per év jön ki.  Az ügyféligény leadása pedig nem egyenlő a hordozott vonalak számával.

Szerintem félrenéztél valamit. Én úgy emléxem a 20 user/nap központonként van definiálva nem a t-com teljes szolgálatási területére. Szép is lenne ha úgy lenne, azt nehéz lenne szűkös munkaerővel magyarázni. :)

Bp-en meg van úgy 20 központ amiben talán bent vagytok, az helyből éves 100ezres adat, azért attól nem kell tartani hogy ennyi unbundled lesz egyhamar. Ha év végéig meglesz a 10ezer az összes unbundlednél együtt már az is valami lesz, jővő évé vévéig ha 50 ezret elérik már az is.

És hány potenciális központ van Bp-en belül, és hány a teljes MT területen? És hány potenciális MT központ van azon városokban összesen ahogy Pantelnek POP-ja van? Kíváncsi lennék ezen számadatokra, te biztos jobban tudod ezeket Insider_info. De tippre én minimum százra saccaolom a legutolsó kérdésemre adandó választ. Az pedig felszorozva már inkább félmillió mint öt ezer. Annyi ADSL előfizető meg jelenleg összesen nincs országosan, nemhogy attól kellene tartani hogy egyetlen unbundled annyit bekössön egy év alatt.

Közben megkerestem a MARUO tervezetből:
"4. Szolgáltatás igénybevételének korlátai
A műszaki területen lévő szűk emberi erőforrásbeli kapacitások miatt a Magyar Telekom napi 20 (húsz) Átengedést tud Helymegosztási Helyszínenként biztosítani."

#383 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 12:08

Idézet: shabba - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 12:07

A műszaki területen lévő szűk emberi erőforrásbeli kapacitások miatt a Magyar Telekom napi 20 (húsz) Átengedést tud Helymegosztási Helyszínenként biztosítani."

:up:

Nem kell itt a riadalmat kelteni feleslegesen... :)

Kinyo

#384 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 14:15

Sziasztok, szia Insider!

Holnap vagy holnapután postázom vissza a Panteles szeződésem + igazolást a T-Com által átvett adsl modemről, ezért lassan nettelen leszek :(

Amit a 80/931931 és 1266/2 számú ügyfélszolgálati számokon sem tudtak megmondani a kiegészítő szolgáltatással kapcsolatban:
Azt szeretném, hogy alapértelmezetten a hívott fél ne lássa a telefonszámom, de alkalmilag el tudjam küldeni a számom. Ez T-Com esetében úgy néz ki: megrendelem a hívószámkijelzés tiltást és amikor "látatni" szeretném a számot, akkor a *31# stringet írom a hívandó szám elé. (Talán jól emlékszem, mert a telefonkönyvbe van rögzítve az az egy-két szám, ahol szeretném, hogy tudják, hogy ki a hívó)

Ezen opciók vannak a 2. számú "Egyéni Előfizetői Szerződés - Telefon Szolgáltatás" lapon:
3. Hívószámkijelzés (CLIP)
4. Hívásonkénti hívószámkijelzés engedélyezése és tiltása
5. Állandó hívószámkijelzés tiltása (CLIR)

Szerintem nekem a 4 és 5 pontok kellenek együttesen, de ezt az ügyfélszolgálat nem tudta megerősíteni :( Azt mondták, hogy ha 5. akkor soha senki nem látja a számom, ha 4, akkor meg minden hívás előtt kódokat kell írogatni. Hogyan is működik ez a Pantelnél és milyen kódot kell majd a hívandó szám elé írni, mert ezt nem találtam meg a honlapon és az üsz. sem tudott segíteni :(

Más:
Én eddig úgy tudtam, hogy törvény kötelezi a szolgáltatókat, hogy a rendszeresen megrendelt hívásrészletezés, mint számlamelléklet nyújtása egyéni előfizetők részére térítés mentes kell, hogy legyen. Lehet, hogy dezinformált vagyok?  :confused: Világosítsatok fel légyszíves!

Most a megrendelőn azt látom, hogy e-mailben 0 Ft/hó, számlamellékletként 500 Ft/hó.
Mondom, akkor legyen e-mail. Üsz-től kérdem, hogy elküldik-e bármilyen címre vagy majd az ADSL szolgáltatással létrejött címre hajlandóak csak. Erre annyi választ kaptam, hogy nincs ideírva hogy máshova nem küldhetik. Gondolom, hogy bárhova mehet, mivel a PanTel Vonal az ADSL-től függetlenül is rendelhető, csak ezt jó lett volna üsz-től is hallani.

Szóval ezen két "súlyos" kérdés foglalkoztat most a szerződés postázása előtt.  :D

Idővel azért az ügyfélszolgálatosok is okosodnak majd és mi ügyfelek, khmm leendő ügyfelek addig türelmesen kérdezük itt Insidert  :cool:

Bye, Fifi

#385 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 07:06

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 11:10

OK, de mégis mikor lesz lehetséges a szünetmentes szolgáltatóváltás?
(már ha ez nem titok)

#386 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 07:15

Ezemilliomodszor lesz most leirva: majd ha a T-Com - NHH tengely is ugy gondolja az uj RUO bevezetesenel. Nem a Pantelen mulik. Varhatoan e honap, vagy szeptemberben hirdetik ki az uj RUO felteteleket.

Krinyo

#387 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 07:54

Krinyo, ezt már olvastam, fel is fogtam.

A kérdés arra vonatkozott, hogy az új RUO várhatóan mikor lép életbe. A kihirdetést lesz@rom, roppant egyszerűen az érdekel, hogy mint end-user mikortól tudok úgy szolgáltatót váltani, hogy a Zinternett is megmaradjon.

#388 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 08:10

Ugy latszik megsem fogtad fel, jelenleg senki sincs, aki ezt tudna. Meg az NHH sem.

Krinyo

#389 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 08:46

Idézet: shabba - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 11:07

Szerintem félrenéztél valamit. Én úgy emléxem a 20 user/nap központonként van definiálva nem a t-com teljes szolgálatási területére. Szép is lenne ha úgy lenne, azt nehéz lenne szűkös munkaerővel magyarázni. :)

Bp-en meg van úgy 20 központ amiben talán bent vagytok, az helyből éves 100ezres adat, azért attól nem kell tartani hogy ennyi unbundled lesz egyhamar. Ha év végéig meglesz a 10ezer az összes unbundlednél együtt már az is valami lesz, jővő évé vévéig ha 50 ezret elérik már az is.

És hány potenciális központ van Bp-en belül, és hány a teljes MT területen? És hány potenciális MT központ van azon városokban összesen ahogy Pantelnek POP-ja van? Kíváncsi lennék ezen számadatokra, te biztos jobban tudod ezeket Insider_info. De tippre én minimum százra saccaolom a legutolsó kérdésemre adandó választ. Az pedig felszorozva már inkább félmillió mint öt ezer. Annyi ADSL előfizető meg jelenleg összesen nincs országosan, nemhogy attól kellene tartani hogy egyetlen unbundled annyit bekössön egy év alatt.

Kicsit kellemetlenül kezdem magam érezni, mert ugyan nagyon szívesen megvitatnám a távközlési piac sajátosságait, és mondjuk azt, hogy mi a PanTelnél mit és miért így vagy úgy csinálunk, vagy értelmezünk, de mivel ez egy nyilvános fórum, így nem tehetem.

Bármennyire is késztetve érzem magam, nem tehetem meg, hogy olyan belső információkat adjak ki, ami a napi gyakorlat alapján igazolná, hogy a leírt szabályok - enyhén szólva - nem egészen felelnek meg a napi gyakorlatnak. (Pl. amikor 1,5 km-esnek adja le nekünk a T-COM az amúgy 6 km-es hurokhosszat, a fals infó miatt bekötjük a vállalati ügyfelet, és utána mindenki csodálkozik, hogy szakadozik, az ügyfélnél a vonal... :-(. )

Szóval, lényeg, a lényeg, hogy én inkább csak a PanTel szolgáltatásának jellemzőire szűkíteném le a válaszom.

A konkrét 20 db/nap/helyszín ügyében term. igazatok van. Azaz, inkább legyen igazatok :-).

#390 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 10:55

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 9:10

Ugy latszik megsem fogtad fel, jelenleg senki sincs, aki ezt tudna. Meg az NHH sem.

Krinyo

:(

Akkor mégiscsak várni fogok.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22