HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#811 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 26. 18:36

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 19:09

Nem, a Pantel nem informálja az elöfizetöt szerzödés kötés elött. Csak utána derül ki, hogy mégsem annyi az ennyi.

Ez nem igaz, mert a szerződést megkapja az ügyfél és abba szerepel, hogy mi történik, ha nem éri el még a 6 mbitet se... csakhát olvasni nem szoktak az előfizetők és ez a baj, hanem aláírnak mindent, mert látják a 24 mbitet, de mást nem.

#812 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 18:39

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 19:27

Igen, úgy kellene, hogy a szolgáltató beméri az adott vonalat, és megmondja az ügyfélnek, hogy ott mik a lehetöségek. az ügyfél utánna tud választani az adott csomagokból. Ha megmondják neki, hogy nála csak 1mb lehet, akkor nem fog nagyobb csomagot választani.

Az előbb írtad, hogy nem értesz hozzá, akkor miért gondolod, hogy ez csak egy kattintás?  ;)

#813 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 26. 18:49

Shabba es Petne:
Nem az a lenyeg mit olvas el a felhasznalo es mit nem... nem szamit mi van a szerzodesben, ugyanis maga a reklam az oldalon talalhato informaciok megtevesztoek, es mar amiatt is kiszabhato az emlitett 3-30milla (vagy meg tobb) birsag. A szerzodes es stb az teljesen mas teszta... (egyebkent az egesz szerzodes egy jo ugyveddel megtamadhato es megsemmisitheto, de hogy miert azt most nem fejtem mi... aki okos es erdekli az ugy is kitalalja)

Shabba:
A Pantel oldalon az altalanos szerzodesi feltetelekben SEHOL nem olvashato az elofizetett csomag modositasanak lehetosege, illetve annak kenyszere, egyedul azon az oldalon amit te mutogatsz, annak viszont szinten van egy nagy hibaja, hogy ha valaki megnyitja, latja hogy ez csak ilyen kitoltott nyavaja, es engem pl nem erdekel hogy Kiss Istvanne hogy toltotte ki a megrendelot, be is csukom az oldalt azon nyomban. Es nem en vagyok hulye hanem ez ez bizonyitott internetezo felhasznaloi magatartas... a letoltheto dokumentumokban ahol az ember keresne (es en anno kerestem) a garantaltsagot, vagy annak hianyat, semmi info nincs: http://www.pantel.hu/index.php?id=179

Ezert is volt az egyetlen hely az ugyfelszolgalat ahol valaszt kaphattam a kerdesemre, es ahol megtevesztettek. Bocsanat hogy az ugyfelszolgalat szot hasznaltam... az ertekesito tevesztett meg, akinek az a dolga hogy tudja mit ertekesitsen, tudnia kell a garantaltsagrol vagy annak hianyarol, meg kellett volna emlitenie hogy ha nem megy 6mbittel se a vonal akkor kisebb csomag stb, de errol hallgattak mint a sir. Pedig egyertelmuen rakerdeztem a dologra. Es ez a fentiekkel egyutt (hogy pl: nincs kis csillag es kisbetus szoveg a 6-24mbit csomagnal ami arra figyelmeztet hogy csak bizonyos technikai feltetelek mellett valosulhat meg ez a csomag) szoval ez tokeletesen eleg egy nehany millas buntihez a versenyhivataltol.

Shabba tovabbra is:
A Pantelnek lehetne informacioja a vonalak hosszarol ha raszanna 1percet (nem tobbet) minden vonal igenyresre, es rakerdezne a T-Comnal, hogy "Geza... mond mar, milyen hosszu az a vonal, neked ugy is van tobb eves ismereted es helyiszini gyakorlatod" A debreceni vonalnal meg a Gyulat hivnak fel Debrecenben, vagy a fonokuket... a lenyeg hogy 1perc alatt megallapithato lenne a vonal hossza. Es ez nem fikcio...

Szerkesztette: bugtenger 2006. 08. 26. 18:53 -kor

#814 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 18:58

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 19:49

Shabba es Petne:
Nem az a lenyeg mit olvas el a felhasznalo es mit nem... nem szamit mi van a szerzodesben, ugyanis maga a reklam az oldalon talalhato informaciok megtevesztoek, es mar amiatt is kiszabhato az emlitett 3-30milla (vagy meg tobb) birsag. A szerzodes es stb az teljesen mas teszta... (egyebkent az egesz szerzodes egy jo ugyveddel megtamadhato es megsemmisitheto, de hogy miert azt most nem fejtem mi... aki okos es erdekli az ugy is kitalalja)

Na ez kész. Akkor hajrá az ügyvédhez, majd szólj mekkora volt a perköltség!  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#815 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:04

Idézet: shabba - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 18:32

Miért nem informálja szerződés kötés előtt? Fönt van az oldalon és letölthető a szerződés

http://www.pantel.hu/fileadmin/pdf_docs/la...u_kitoltott.pdf

Mielőtt aláírod és beküldöd nyugodtam átolvashatod, ha nem tetszik ami benne szerepel, senki nem kényszerít erre hogy aláírd és beküld a szolgálatónak.

Már megbocsáss de egy tipikus fogyasztói magatartást kérsz számon. Azt amikor a fogyasztó megnézi a szolgálató weboldalát és amit ott lát azt szentírásként könyveli el. Aztán amikor megkapja a szerződést akkor szó nélkül aláírja, a nélkül hogy 1x is elolvasná akár a szerződést, akár a kapcsolódó ÁSZF-et. Aztán meg később ő reklamál amikor számára nem túl előnyös jellemzővel szembesül.

Azért azt szerintem ne róhatjuk fel a szolgálatók hibájának hogy az emberek lusták elolvasni azt amit aláírnak.

Aki olvassa a HwSw-t az kismillió példát olvashatott már az évek során hasonló esetekre Amikro a fogyasztó brika módjára rácsodálkozik hogy ha ő hűségidő előtt fölmondja a szerződést akkor az neki de sok pénzébe kerülne. Vagy ha a szerződés a hűség lejártakor meghosszabítódik hasonló időszakra ha azt az előfizető saját maga nem szünteti meg időben. Jah kérdem ezek mind ott vannak benne a szerződésben és az ÁSZF-ben, tessék előbb elolvasni mielőtt aláírod. Utólag furcsa olyan miatt reklamálni amit a reklamáló saját kezűleg írt alá, ezzel jelezve hogy elfogadja a szerződésben szereplőlet.

Szerintem a szájba rágás mértékének is valahol határt kell szabni. Már kérdeztem de senki nem válaszolt. Szerintetek mit kellene pontosan feltüntetni, hogy kellene kinézni az internetszolgáltatók oldalainak hogy mindenki elégedett legyen? Megjegyzem annyira rossz nem lehet az ADSL rendszere ha világszerte több mint 200 millió ilyen előfizető van.

Elolvastam a szerzödést.  Az elöfizetönek egyáltalán nem kedvezö. Miért csak 512k alatt lehet elálni a szerzödéstöl? Persze mert a 512k azért a legtöbb esetben megvan mindenütt. ördögi kör, :mad:

ez a szerzödés a hordozáselött készül?
Az ügyfél nem tudhatja, hogy addigi pl. 4mb-s adslje volt, hogy nem fog menni a 6mb. ezért aláirja.
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#816 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:05

Ezek szerint elfelejtettem irni hogy eszem agaban sincs pereskedni....
Csak mondtam hogy maga a szerzodes is tamadhato, a kismillio masik dolog mellett.

Rainman35:
Igen a szerzodest hordozas, es minden elott irod ala... tehat meg semmi nincs a kezedben, semmi nincs bemerve, lemerve, vizsgalva... alairod aztan lesz ami lesz. 24Mbol 512K

Szerkesztette: bugtenger 2006. 08. 26. 19:06 -kor

#817 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:07

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 20:05

Csak mondtam hogy maga a szerzodes is tamadhato, a kismillio masik dolog mellett.

Rainman35:
Igen a szerzodest hordozas, es minden elott irod ala... tehat meg semmi nincs a kezedben, semmi nincs bemerve, lemerve, vizsgalva... alairod aztan lesz ami lesz. 24Mbol 512K

Én egy dologra lennék kíváncsi. Arra a jelentésre amit a tcom adott át a Pantel-nak, a vonal minőségéről.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#818 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:31

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 19:49

Shabba es Petne:
Nem az a lenyeg mit olvas el a felhasznalo es mit nem... nem szamit mi van a szerzodesben, ugyanis maga a reklam az oldalon talalhato informaciok megtevesztoek...

Azért az durva, amit most mondtál: "nem számít, hogy miva na szerződésben"  ;) ;) Igenis nagyon számít, sőt az számít nagyon, ugyanis a reklámba nem lehet felolvasni az szerződési feltételeket.  :D Nem is lenne értelme... Az előfizetőnek köteles elolvasni a szerződést és utánajárni a dolgoknak.

Az ÁSZF része az egyedi előfizetői szerződés, tehát az is oda vonatkozik.

Ez viszont igaz, az értékesítőnek meg kellett volna említeni, hogy ha esetleg nem bírja akkor mi a helyzet...

#819 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:34

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 20:04

Elolvastam a szerzödést.  Az elöfizetönek egyáltalán nem kedvezö. Miért csak 512k alatt lehet elálni a szerzödéstöl? Persze mert a 512k azért a legtöbb esetben megvan mindenütt. ördögi kör, :mad:

ez a szerzödés a hordozáselött készül?
Az ügyfél nem tudhatja, hogy addigi pl. 4mb-s adslje volt, hogy nem fog menni a 6mb. ezért aláirja.

Igen sajnos ez van, ugyanez van a T-Comnál is, mivel ha valaki 3 mbitet rendel és nem bírja, akkor lejjebb veszik... és némelyik szolgáltató hajlandó az árat levinni, némelyik még azt se.

Igen természetesen, Te csinálnál valamit szerződés nélkül? :)

#820 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:36

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 20:05

Rainman35:

Te se dolgoznál szerződés nélkül gondolom én... a másik, hogy nem ilyen drasztikus a helyzeted 24-512, akkor ne ilyennel példálozz, mert ez is félrevezető lehet másnak.

#821 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:37

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 20:07

Én egy dologra lennék kíváncsi. Arra a jelentésre amit a tcom adott át a Pantel-nak, a vonal minőségéről.

Kétlem, hogy az állt volna benne, hogy kitűnő...  ;) Korábban is tájékoztathatta volna szerintem a Pantel az előfizetőt, bár visszafordulni akkor se fordulhatott volna vissza.

Szerkesztette: petne 2006. 08. 26. 19:38 -kor

#822 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:38

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 19:05

Rainman35:

A szerzödést miért nem a vonal hordozás után iratják alá? Mikor az ügyfél látja, hogy müködik a szolgáltatás és eldönthetné, hogy kell e neki a kevesebb? :think:
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)

#823 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:42

Normál adsl-nél is úgy van, hogy elöbb bekötik, rendben müködik. akkor irodalá a szerzödést. itt miért nincs igy? Mondjuk, ahogy nézem ,ha igy lenne sokan vissza lépnének. A Pantelnak nagy érvágás lenne.

#824 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:44

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 20:38

A szerzödést miért nem a vonal hordozás után iratják alá? Mikor az ügyfél látja, hogy müködik a szolgáltatás és eldönthetné, hogy kell e neki a kevesebb? :think:

Mert a vonalhordozás nem egy kattintás, ahogy sokan gondolják... munka van vele. Ki fizeti meg az alkalmazottakat, akik végezték ezt, ha esetleg eláll a szerződéstől?

bugtenger saját felelősségére vállalta be, hogy egy új vonalat köt be ilyen feltételek mellett, ahelyett, hogy kivárta volna az új RUO szabályokat, ami leegyszerűsíti az egész folyamatot, csak az a gond, hogy sokan nem látják csak a 24-es számot, dehogy egy kicsit továbbmenjenek a dolgokba az már nehéz...

#825 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:45

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 20:42

Normál adsl-nél is úgy van, hogy elöbb bekötik, rendben müködik. akkor irodalá a szerzödést. itt miért nincs igy? Mondjuk, ahogy nézem ,ha igy lenne sokan vissza lépnének. A Pantelnak nagy érvágás lenne.

Igen, hol? Melyik szolgáltatónál van így????? A szereld magadnál meg főleg nem így van, viszont ha nem létesíthető egyáltalán még a legalacsonyabb csomag se, akkor meg minden kötelezettség nélkül megszűnik a szerződés.

Szerkesztette: petne 2006. 08. 26. 19:46 -kor

#826 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:45

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 20:42

És hol is van így?

#827 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:52

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 19:44

Mert a vonalhordozás nem egy kattintás, ahogy sokan gondolják... munka van vele. Ki fizeti meg az alkalmazottakat, akik végezték ezt, ha esetleg eláll a szerződéstől?

bugtenger saját felelősségére vállalta be, hogy egy új vonalat köt be ilyen feltételek mellett, ahelyett, hogy kivárta volna az új RUO szabályokat, ami leegyszerűsíti az egész folyamatot, csak az a gond, hogy sokan nem látják csak a 24-es számot, dehogy egy kicsit továbbmenjenek a dolgokba az már nehéz...

Én nem bugtengert védem.
De egy normál elöfizetö, honnan tudja mi az a RUO ? Meg mikor lép életbe?
Valaki azt látja, hogy most fizet az adsl-rt pl. 10 000Ft, miért ne váltson majdnem ugyanannyiért gyorsabb netre?

#828 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:54

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 20:52

Én nem bugtengert védem.
Valaki azt látja, hogy most fizet az adsl-rt pl. 10 000Ft, miért ne váltson majdnem ugyanannyiért gyorsabb netre?

Egy normál előfizető gondolkozhatna, ugyanis hamár lett kiesésmentes sima adsl váltás, akkor majd minden bizonyára lesz majd hurokátengedésnél is valamilyen hasonló...
De talán olvasni tudni kéne...  ;) Le volt írva minden, csak ahogy írtam a 24-et látja ilyenkor az előfizető.  ;) ha visszanézel egy kicsit, akkor látható, hogy mindenki nagyon dicsérte a Pantelt, hogy milyen jó stb., de ha valaki megírta, hogy azért nem ilyen jó a helyzet, rögtön letámadták.

Ugyanez volt, amikor a Digi tv bejött...

Szerkesztette: petne 2006. 08. 26. 19:58 -kor

#829 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:56

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 20:52

Én nem bugtengert védem.

Ha már a szolgáltatók nem úgy működnek ahogy kellene, akkor nekünk kell élelmesnek lennünk. Aki ezt nem tanulja meg az csak szopni fog mindennel. Ez egy ilyen világ...

#830 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 19:57

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 20:56

Ha már a szolgáltatók nem úgy működnek ahogy kellene, akkor nekünk kell élelmesnek lennünk. Aki ezt nem tanulja meg az csak szopni fog mindennel. Ez egy ilyen világ...

Sajnos ez így van... ha megrendelünk valamit minden csinnyát binnyát meg kell tudnunk, hogy nehogy valami gond legyen és mi jöjjünk ki rosszul.  :(

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.