HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 08. 21:55

Idézet: murex - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 19:27

Én ma beszéltem az ingyenesen hivható zöld számotokon egy Úrral, aki megigérte hogy visszahiv, de azota se semmi. Utána csak felhivtam én őket, és egy Hölgy azt mondta, hogy egyenlőre semmi biztosat nem tud még ebben mondani, de azt mondta, hogy minimum 6 hét, mire lesz ujra Adsl-em, illetve meg azt is mondta, hogy előtte 3 hónapig ne legyen a vonalon Adsl, mert a T-Com igy visszadobja az igényemet. Még annyit hozzátett, hogy egyenlőre képlékeny a dolog, igy semmi konkrétumot nem tud mondani.

Ha nem hívnak vissza, az nagy baj, és ezért a nevükben is elnézésed kérem.
Nem tudom, hogy melyik zöld számunkat hívtad, de van több is, és nem mindegyiken fogadnak általában lakossági érdeklődőket, hanem a legtöbb esetben vállalati ügyfeleket. Ezeken a részlegeken sajnos még nincs annyira képben, mint a lakossági ügyfélszolgálaton, amit a 1266-on lehet elérni.

A legautentikusabb egyébként az email: a kapcsolat@pantel.hu (ráadásul ezeket az emaileket még én is látom bennt... :-) )

Vagy a 1266-ot lehet hívni, ill. a fórumon elhangzó kérdésekből (is) hamarosan összerakunk egy FAQ-ot, amit majd a honlapon meg lehet találni...

#42 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 21:55

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 22:48

A hurokhordozást a matáv..izé, T-COM refenrcia szerződésében foglaltak szerint kell megvalósítani. Ez az úgynevezett RUO. Ennek nemsokára jön ki az új változata, ahol némileg talán csökkennek majd az ára, és pl., az általad vázolt helyzetre is születik megoldás...legalábbis én is úgy tudom, hogy az új RUO megengedi majd a meglévő telefonvonal nélküli hurokhordozást is...

Sejtettem hogy innen fúj a szél, én úgy tudom sok más dolog miatt is kritizálják még a szolgáltatók a MARUO-t. Túl sok mindent korlátoz benne a Tíkom így korlátozza a szabad technológia választást, pl. Annex L és M így ki van zárva, de akár a VDSL(2) is. És még sok más gond is van vele.

A Tíkom oldaláról letölthető zip file dátumai alapján 2004 augusztus óta lényegében nem igazán változott a MARUO, egyetlen változás ami tavaly augusztusban történt az is csak az árak csökkenését hozta. Szóval már épp ráfér egy alapos megreformálás hisz azóta elég sok víz folyt már le a Dunán.

#43 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 21:58

Idézet: murex - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 19:28

Még annyit kérdeznék, ha személyesen bemegyek a szerződést megkötni, ez mennyivel röviditheti meg a nethez való jutást, mert ez a 40-50 nap nagyon sok!

Sajnos nem rövidíti le, mert nincsen országos - személyes ügyfélszolgálati pontunk. Illetve természetesen bejöhetsz a PanTel bp.-i épületébe, de ott nincs közvetlen kiszolgálás, és nem is gyorsítja semmivel az ügyet. Ha most felhívod a 1266, akkor szerintem hétfőn visszahív egy értékesítő, egyezteti a részleteket, kiküldi a szerződést postán, és miután te visszapostáztad a mi példányunkat és az aláírt hurokelhordozási nyilatkozato(kat), kezdődhet a procedúra.

#44 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 21:59

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 21:49

Ezzel egy a gond, csak akkor kapod meg 5000-ért az új vonalat ha aláírsz 1-2 év hűségszerződést. Akkor pedig hoppsz, máris nem tudod megrendelni a Pantelt, csak úgy ha felmondod hűségidő előtt a vonalat és kifizetsz Tíkomnak egy rakás pénzt. Vagy megrendeled határozatlan időre, akkor viszont 33,750Ft-ba fog fájni.

Az gázabb már akkor... nekem pár hónapja még 5.000 volt a határozatlan idejü szerz. belépési díja... akkor ez megszünt már  :confused:

#45 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 22:03

Idézet: agabe - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 21:34

Az jutott eszembe, hogy lehet (szinte) bárkinek ilyenje ha kell neki, akár van ez a 3 hónapos ADSL mentesség, akár nincs, és még a netet sem kell nélkülöznie arra a 40-50 napra, csak az egész 11-12 ezer Ft-ba kerül kb.
Egyszerüen a meglevő vonallal semmit nem kell csinálni. Rendelni kell T-com-tól egy új vonalat, amit hopsza 2-3 nap alatt be is kötnek asszem 5.000 Ft szerz.kötési díjért. Az új vonalra meg kell kérni a Panteltől a szolgáltatást..és máris (40-50 nap múlva) ott van. Addig ki kell fizetni 2 havi T-com bázis díjcsomag számlát ami valami 3200 Ft körül van havonta, utána jöhet a pantel-es szerződés, és a bekötés után rögtön lehet T-commal, meg a netszolgáltatóval bontani a régi szerződést. A fölöslegesen befizetett 11-12 ezer ft meg hamar megtérül... mindnet egybevetve pár hónap és egy év között tuti mindenkinek.
Hátránya: a régi vonalas telefonszámnak annyi, mert az ugye elveszik.
Az elején meg azért írtam, hogy szinte bárkinek, mert akit netszolgátatójához még hüség köti, az elfelejtheti ezt a módszert a lejáratig, viszont aki most fontolgatja a váltást, az így megteheti net folyamatos meglétével.

Üdv:
agabe

Még egyszerűbb, ha modemes internetet használ. Legalább utána nagyon tudja értékelni, hogy mennyire hasít a net... :-)

(amúgy üzleti őgyfeleknél mi is alkalmazzuk néha ezt a módszert, de ott azért mások az árak, és más maga a technológia is--- )

#46 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 22:21

Kár,hogy a 17 kerben nem lehet. :-(
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#47 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 22:39

Idézet: agabe - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 22:59

Az gázabb már akkor... nekem pár hónapja még 5.000 volt a határozatlan idejü szerz. belépési díja... akkor ez megszünt már  :confused:

Szerintem 5 rongyért határozatlanra sosem adott tíkom, annyiért 2 év rabságot szoktak kérni. Most is van ilyen akció, ISDN-t kapsz analóg árban 2 évért 5 rongyért, 1 évért 7 rongyért.

Nem véletlenül erőlteti a Tíkom a Favorit csomagok 14 hónapos automatikusan megújuló hűségét. Hisz ritka az a csillagállás hogy mint telefon mint ADSL-nek ugyanakkor jár le a hűsége és így szabadulni lehetne a Tíkomtól teljes hurok bérleti konstrukcióval.

Ráadásul a váltás időigénye és a procedura bonyolultsága is elrenttentően hat a fogyasztóra, amiben azért gyanítom megint van némi Tíkom szándékosság. Amíg ilyen 6 hét meg 2 hónap körüli elég bizonytalan átállási időszakok vannak addig ez is alaposan el fogja venni a fogyasztók kedvét a váltástól.

Pl. angoloknál tavaly ősszel indult be igazán a LLU(Local Loop Unbundling) és az ottani NHH max 10 napos határidőt szab az LLU váltásnak amit már most idén tavasszal alig fél évvel később felülvizsgáltak hogy lehetne ezt a 10 napot is tovább csökkenteni. Na most ehhez képest a hazai 2 hónap ennyén szólva röhejes. Az NHH-nak már rég azon kellett volna munkálkodnia, elébe menve a dolgoknak - hisz azzak ők is tisztában voltak előbb utóbb belindul a hazai hurokbérleti piac is - hogy addigra már normális szabályozás legyen ezen a fronton ami a piaci verseny elénkülését segíti.

Angoloknál szépen felfutott az LLU igen rövid idő alatt, tavaly az őszi indulásnál idén év végére még fél millió LLU kapcsolódást prognosztizáltak, de még év végén ezt módosították 1 millióra. Most úgy néz ki már múlt hónapban elérték a fél milliót és az 1 millió is meglesz nyár végéig. És a BT(az ottani Tíkom) furcsamód épp most csökkentette tovább az LLU átálláshoz kapcsolódó költségeket. Úgy látszik ott az ottani erős kezű "NHH" teszi a dolgát és annak kézzelfogható eredményei is vannak.

#48 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 22:45

Csupán érdekességként jegyzem meg Anliában anno tavaly szeptemben indult el London belvárosi részeiben(45 központban, amit azóta 160-ra bővítettek) az első up to 24Mbps-es ADSL2+os szolgáltatás a Be-től 24 fontért(~9250Ft).

Ehhez képest csupán 9 hónap késéssel indult el Budapest egyes részein és pár vidékig városban egy hasonló sebességű lakossági szolgáltatás a Panteltől, és azért az ára sem olyan elrenttentő 10690Ft.

Ha 9 hónap múlva már Pantel lefedettsége is 4x annyi telefonközpontot érintene mint most akkor az már komoly előrelépés lenne. Egy közel teljes Bp-i lefedettségre és a 6-8 legnagyobb város hasonló lefedése már akkora előfizetői bázist érintene amire már Tíkomnak is reagálnia kellene. És addigra talán már a kicsik is elérnek egy közel teljes Bp. lefedettséget.

#49 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 22:50

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 23:39

Szerintem 5 rongyért határozatlanra sosem adott tíkom, annyiért 2 év rabságot szoktak kérni. Most is van ilyen akció, ISDN-t kapsz analóg árban 2 évért 5 rongyért, 1 évért 7 rongyért.

Szerintem se adott annyiért határozatlan vonalat. Az ÁSZF-ben is megtalálható, hogy egy új vonal belépési díja egyéni előfizetők esetén 33750 forint. Ezt ugyebár valamiért nem kellett kifizetni és szerintem azért, mert hűség tartozik hozzá.

#50 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 08. 23:27

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 23:45

Csupán érdekességként jegyzem meg Anliában anno tavaly szeptemben indult el London belvárosi részeiben

24Mbps-es ADSL2+os szolgáltatás

Van ott azért komplexebb szolgáltatás is, haver rendelt egy ilyen 24 megabites csodát, ahhoz jár egy set top box is, amibe bemegy a 2 szál réz. Ezen jön a net, a TV, meg a telefon. Van még hova fejlődni, meg ilyenek. Amit írt a blogjában:

"Homechoice franko. Jott nagydarab fekete ember bekotni. Ellentetben az otthon tapasztaltakkal, emberunk tiszta, udvarias, azt keresi hogy a VEVO mit szeretne, es ERTI a dolgokat. Ingyen/bermentve hajlando titkositast beallitani a wireless cuccon (ezt azert nem hagytam), vagja a wep/wpa kulonbseget, es reszletesen elmagyarazza, hogy mit tud a TV szolgaltatasuk. 1 pelda: bizonyos adokon 72 orara visszamenoleg utolag is megnezhetok a musorok. bele lehet tekerni, leallitani, stb. Mindez full ingyert, a rendszer tudja ezt.
Na, UPC Chello installatorok, matav adsl szakik, stb. Inkabb maradok."
Make love not Wor.

#51 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 05:53

Idézet: petne - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 22:50

Szerintem se adott annyiért határozatlan vonalat. Az ÁSZF-ben is megtalálható, hogy egy új vonal belépési díja egyéni előfizetők esetén 33750 forint. Ezt ugyebár valamiért nem kellett kifizetni és szerintem azért, mert hűség tartozik hozzá.

Télleg bakker. Átnéztem a szerződést, és 12 hó hüség benne van. Nohát akkor mind1.

agabe

#52 Felhasználó inaktív   trec 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 06:17

Insider_info-hoz !

Szia !

Az lenne a kérdésem, hogy meglepitek-e a Hungarotel területén élőket is ilyen jó árú és paraméterű internet és telefon csomagokkal.Elvégre egy cég vagytok.Vagy ez csak kifejezetten a T-Comra hegyezitek ki?Mi az akadálya, hogy az anycég szolgáltatási területén is legalább ilyen jó áron menjen a DSL?Most ott egy 512/96-os csomag korlátlanban 7670 Ft+3300 a teló.(Szereld magadban meg 8990 ft beugróért 6990Ft).Azért én Győrben 2M/512-őt kapnék Tőletek+2300-ért "ingyen" telót.Azért ordító különbség nem? 

#53 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 07:32

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 22:55

Ha nem hívnak vissza, az nagy baj, és ezért a nevükben is elnézésed kérem.
Nem tudom, hogy melyik zöld számunkat hívtad, de van több is, és nem mindegyiken fogadnak általában lakossági érdeklődőket, hanem a legtöbb esetben vállalati ügyfeleket. Ezeken a részlegeken sajnos még nincs annyira képben, mint a lakossági ügyfélszolgálaton, amit a 1266-on lehet elérni.

A legautentikusabb egyébként az email: a kapcsolat@pantel.hu (ráadásul ezeket az emaileket még én is látom bennt... :-) )

Vagy a 1266-ot lehet hívni, ill. a fórumon elhangzó kérdésekből (is) hamarosan összerakunk egy FAQ-ot, amit majd a honlapon meg lehet találni...

Innen szedtem a zöld számot!

PanTel

#54 Felhasználó inaktív   MicroSun 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 09. 08:06

Idézet

5.) T-COM elsődleges vizsgálata kereskedelmi alapon (pl., hogy van-e a vonalon más szolgáltató, azaz harmadik fél által nyújtott szolgáltatás... tehát, ha pl. van a vonalon más szolgáltatótól bérelt ADSL, akkor a T-COM sajnos jogosult visszadobni a szerződést.)

Lenne pár kérdésem a hozzáértőkhöz:
1. A T-Online 3. szolgáltatónak számít vagy ez esetben T-Online = T-Com? Ez esetben vajon visszadobják a szerződést, ha a hűségidőm már rég lejárt?

2. A TVNet-nél kérnek valami huroklemondó nyilatkozatot, ami alapján az ő ügyfélszolgálatuk állítása szerint kiesésmentesen oldják meg a szolgáltató váltást. Ezt itt nem lehet megoldani valahogy?

3. Lehet-e egy T-Online ADSL előfizetést több helyről használni? Nyílván nem egyszerre, hanem hol innen, hol onnan?

#55 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 08:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 0:27

Van ott azért komplexebb szolgáltatás is, haver rendelt egy ilyen 24 megabites csodát, ahhoz jár egy set top box is, amibe bemegy a 2 szál réz. Ezen jön a net, a TV, meg a telefon. Van még hova fejlődni, meg ilyenek.

Ugye ezt hivjak IPTV-nek es meg iden elindul a T-Online-nal, a Pantelnel, a TVnetnel, varhatoan az Actelnel es meg ki tudja kinel.
Hamarosan nalunk is lesz ilyen "csoda". A tesztelok mar elvezik.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#56 Felhasználó inaktív   claym4n 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 09. 08:34

Előreláthatólag mikor kerül módosításra a RUO? Július végéig van rá remény?

#57 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 09:17

Idézet: MicroSun - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 9:06

Lenne pár kérdésem a hozzáértőkhöz:
1. A T-Online 3. szolgáltatónak számít vagy ez esetben T-Online = T-Com? Ez esetben vajon visszadobják a szerződést, ha a hűségidőm már rég lejárt?

2. A TVNet-nél kérnek valami huroklemondó nyilatkozatot, ami alapján az ő ügyfélszolgálatuk állítása szerint kiesésmentesen oldják meg a szolgáltató váltást. Ezt itt nem lehet megoldani valahogy?

3. Lehet-e egy T-Online ADSL előfizetést több helyről használni? Nyílván nem egyszerre, hanem hol innen, hol onnan?

1: Igen, a T-Online harmadik szolgáltatónak bizonyul, nem egyenlő a T-Commal. Ha a T-Onlineos hűségidőd nem járt volna le, akkor dobnák vissza, mert a harmadik szolgáltató szolgáltatását meg kell szüntetni előtte.

2: Nem tudom TVNetnél hogyan van, de ha minden igaz, ők csak részleges hurokátengedéssel dolgoznak, szóval a telefonszámlát ott ugyanúgy a T-Comnak fizetnéd, itt nem. Sajnos szerintem a teljes hurokátengedéssel szivatja a T-Com a Pantelt, illetve mivel ez új dolog, még biztos nem annyira olajozott (és ha T-Comon múlik, akkor döcögős is marad, mert szemét brigád)

3: Lehet hol innen, hol onnan (ahol ugye szintén van ADSL a vonalon) a lényeg, hogy egyszerre csak egy helyen legyél bejelentkezve.

addictive

#58 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 10:06

insider, én már többeket hívtam a pantelnél sőt próbáltam noszogatni hogy cégeknek már nyújtják ezt egy ideje és biztos van szolgáltatási terület adatbázis de ragaszkodnak ahhoz hogy ez túl új és majd ha nyújtjátok, akkor visszahívnak.

Szóval, XIII. kerület, HyTAS körzet (Fáy köz), van remény?

#59 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 10:16

Hytason biztos nincs remény. A hurokátengedéssel szolgáltató cégek csak a nagy főközpontokba települnek be, oda pedig rézkábel fut be. A hytasos területek miniDSLAM-okkal vannak lefedve ott pedig nem igen fognak megjelennie ezek a szolgáltatók, ott csak a Tíkom marad.

A kérdés inkább az mikor fog végre normális uplink kapacitást kiépíteni hytason Tíkom és nem NxE1-es lefolytott kapcsolódásokkal szarakodni. Ha kicserélné ezeket normális fast vagy gigabit ethernet uplinkre akkor már lehetőség lenne a nagyobb sebességű ADSL csomagokra is. Erre irányuló teszt elindult áprilisban XIII és XIV kerben asszem, de gyanítom az őszi teszt végén túl sok érdemi nem fog történik és csak utána dől el lesz e globális az összes hytasos területet(III. és VIII. kerület és stb) érintő fejlesztés. Ha egyáltalán lesz gyanítom annak egy éven belül aligha látjuk eredményét, márpedig addig az ADSL továbbra is felejtős marad.

#60 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 10:40

Naccerű. Szóval, a MATÁV a kilencvenes években beruházott optika-réz hibridre, amiről én egybites user azt hittem hogy milyen jó lesz, mert azon lehet internet, jól. Ugye optika == nagy sávszél. Ezzel szemben kiderül, hogy a fenét, azon nem lehet... vajon amikor az optikába fektettek pénzt, akkor is ez volt a szándék? Én nem értem minek csinálták ezt...

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.