Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb?
Elküldve: 2007. 03. 04. 19:36
Mobicom szerver esetén a tárhely + MySQL localhoston fut, tehát ugyanazon a gépen van mindkét szerver-alkalmazás, míg a Vhost-os szerverek dedikáltak, tehát 1-1 szerver csak egy szerver-alkalmazás futtatására van kihegyezve. Ezek a Vhost -os szerverek pedig gigabiten vannak összekapcsolva.
Szóval ennyi az infó. Lehet, hogy kipróbálom, még filózok egy kicsit.
Elküldve: 2007. 03. 04. 22:10
Az oldalt meg nagyon szépen kösz!!!
Jahno: vidékre is kijöttök?
Elküldve: 2007. 03. 05. 08:15
Idézet: Feriboy - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 22:10
Az oldalt meg nagyon szépen kösz!!!
Jahno: vidékre is kijöttök?
Van egy szabályzat; az alapján működik a rendszer; a 2 hét magyarázata is benne van.
Sok regisztrátor elfogad faxot, emilt, vagy online felülettel rendelkezik (.hu-nál).
Elküldve: 2007. 03. 05. 14:11
Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 10:31
Szia,
Én ezekre szűrök:
rhsbl.sorbs.net
relays.ordb.org
bl.spamcop.net
dnsbl.sorbs.net
spammers.v6net.org
sbl-xbl.spamhaus.org
Elküldve: 2007. 03. 05. 15:33
Idézet: tigga - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 14:11
Ebben fél UPC meg meg egyéb hálózatok benne vannak, csak a szopás van belőle.
Elküldve: 2007. 03. 05. 15:34
Idézet: tigga - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 14:11
ordb.org meg valamikor tavaly év vége felé megállt vagy mi, legalábbis bugtraq-on mintha ilyesmit híreztek volna.
Elküldve: 2007. 03. 05. 16:05
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 14:33
Én ezek alapján nem blokkolok semmit de alapban ad pár pontot a SPAM score-hoz ha bárki is megtalálható a fent említett listákon
Többit elvégzi a Spamszűrő
Amit kifejezetten blokkolok ( reverse dns hiánya egyéb nyalánkságok )
Jahm meg a szolgáltatók tehetnének is valamit, hogy ne kerüljenek spam listára vag yha igen akkor azokról le is lehet ám iratkozni...
Otthon SMTP-t ( nem az üzleti felhasználókra gondolok itt ) üzemeltető meg vírusos juzereket szankcionálni is lehet jol ( hálózat veszélyeztetés miatt stb stb... )
Szerkesztette: tigga 2007. 03. 05. 16:10 -kor
Elküldve: 2007. 03. 05. 17:10
Idézet: tigga - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 16:05
Többit elvégzi a Spamszűrő
Amit kifejezetten blokkolok ( reverse dns hiánya egyéb nyalánkságok )
Jahm meg a szolgáltatók tehetnének is valamit, hogy ne kerüljenek spam listára vag yha igen akkor azokról le is lehet ám iratkozni...
Otthon SMTP-t ( nem az üzleti felhasználókra gondolok itt ) üzemeltető meg vírusos juzereket szankcionálni is lehet jol ( hálózat veszélyeztetés miatt stb stb... )
Uff. Erről már volt 12819281298 darab thread több levlistán is.
A lényeg az szerintem az, hogy egy szolgálató akinek bazisok juzere van, egyszerűen nem tudja követni a spamlistákat mert mondjuk naponta többször is felkerülhet rá. A juzereit pedig nem tudja annyira korlátozni, mert kitörne a forradalom. Gondoljuk el mi lenne, ha csak egy SMTP menne egy ISP-től, mindenki tökideges lenne. Egy csomó olyan spamlista is van, ahonnan pénzért lehet csak lekerülni és az előző esetben nem hiszem hogy megéri.
Aminek értelme van szerintem:
- Unknown és dinamikus hostokat greylistinggel kivágni, mert ha tényleg normális smtp van ott, akkor megpróbálja újra küldeni.
- Megfelelően betanított spamszűrő, mondjuk spamassassin a bayes moduljával.
- Csak authentikált SMTP kapcsolatok fogadása minden SMTP-n, amennyiben nem szerepel valamiféle transport az adott SMTP konfigban a recipient domain partjára.
- A csomagszűrú tűzfalon rate-limit beállítása az egy hostról jövő új TCP kapcsolatokra.
Nálunk a greylisting a spam 30-50%-át első körben kidarálja, így még erőforrást is spóroltunk. A maradékot meg elég jó hatékonysággal rendezi le a spamassassin. Mivel az üzleti emailezés elég fontos általában, ezért egy adott határ között csak ****SPAM**** taget kapnak a mailek és csak jósok pont felett mennek a darálóba. Sajnos sok outlookos kliens és főleg a nagyszerűen megírt emailek generálnak szerintem false positive-okat, de eddig még összesen egy ügyfél jelezte ezt. A dolgot meg egyszerűen megoldottam úgy, hogy az ő fiókjain a pontokat feljebb hangoltam (Ezt akár az ügyfél is megteheti magának.).
Elküldve: 2007. 03. 09. 23:52
Idézet: Feriboy - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 14:35
Domain-t szeretnék .hu-sat. hoszting már van az nem kell. Jó lenne vmi admin panel vagy vmi hasonló, hogy át tudjam állítani a nameservereket, vagy vásárlásnál be lehessen állítani. Egyszerű ügyintézés is kéne, ez alatt azt értem, hogy ne kelljen postára rohangálnom a szerződéssel, hanem ha mondjuk bescannelve elküldöm emailben az is jó legyen. Lehessen banki átutalással vagy paypal-lal fizetni, ugye nem akarok postára rohangálni csekkekkel se
Na mindössze ennyi lenne, ja és olcsó is legyen
ATW nekem elfogadta a fekete-fehér scannelt oldalakat PDF-ben, és lehet utalást választani.
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2007. 03. 12. 18:43
Konkrétan a Mediacentertől van itt valaki?
Elküldve: 2007. 03. 12. 20:26
Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 19:43
Szerintem egész hureg úgy rossz ahogy van (arra azért kiváncsi lennék, hogy a sok-sok domain reg. díj, Franchise díj hova/kinek/mire megy el, de ez más téma). Ellenben egy ötlet reg.-hoz: Prioritásos igényeket csak a pénz beérkezése után indítani, várólistás igényeknél van 14 nap a pénz megérkezésére, ha nem jön meg addig a pénz, akkor törölni kell a reg.-et a várólistáról, így nem terheli be a hureg a díjat; ha pénz megjön, indulhat a két hét ismét. Persze ászf-ben, szerződésben, ügyfélkommunikációban ezt az eljárást tudatosítani, hogy ne legyen belőle gond.
Elküldve: 2007. 03. 12. 22:39
Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 18:43
Teljesen általános dolog. Átreggelni olcsóbb, meg kevésbé szopósabb, de én már egyezkedtem így rendszergazdával is, meg domainossal is, aztán csak hümmögtek, hogymajd Ők tudják, meg jó lesz az, meg kvázi az volt, hogy mit akar itt ez a kis hülye. Júzernél is általános, hogy több napos meló van, első nap levisszük az anyagot, második nap felénél abbamarad, baszik fizetni, nem is kell menni többet, mág megcsinálja. Aztán 1 év múlva ha valamiért felhívnak, akkor próbálom rábeszélni az arcot, hogy kerülje Őket, de az nem úgy van.
Most meg sok olyat vittek el, amit kifizettek, volt sok évig DNS, de nem a rekordot kérik oda, hanem átreggelik a 3 hónapos domaint. Gratulálok.
Annak is gratulálok, amikor új webes ember jön, oszt átreggeléssel kezd, meg saját szerveren. Lesz is belőle most bajom, mert nálam havi 3-4 küvecsért vannak, annál a cégnél meg havi 1ezres. Az senkit nem érdekel, hogy néha becsületből/tisztességből rugdalom az oldalt is, meg ilyen "légyszi ezt írjátok át, meg ezt tegyük bele, meg ez nem működik" az nekem bele kell, hogy férjen.
Egy sima statikus oldalt miért nem lehet megcsinálni, hogy összerakják, nálam meg ittmarad az oldal?
Szar az élet, de majd ICQ-n mutatok valamit
Elküldve: 2007. 03. 12. 22:41
Idézet: rendszergazda - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 20:26
14 nap alatt itt semmit nem fognak kifizetni, tárhelynél nálam most már default az 1-2 hónapos csúszás a legtöbb júzernél.
Inkább úgy vagyok, hogy akinek fontos, meg sürgős, azzal nem foglalkozom. Ez általában jó stratégia. Előre fizetés necces, Tcomnak fizetnek előre, de én gipszjakab cég vagyok, 3 év működés után sem mindig érem el, hogy a díjakat előre adják.
Elküldve: 2007. 03. 13. 01:32
Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 18:43
Konkrétan a Mediacentertől van itt valaki?
Hümm, mondjuk Integritynél pont írnak levelet az adminszemélynek is, ha a tulaj A és MX rekord váltást kér, valamint ha regváltást akkor is. Adminszemély meg én vagyok, bár eddig mindig csak acceptáltam, de ezek szerint foglalkoznak vele.
Éppen adminolok, sok köcsög papírmunka. De ha meg nincs, csak majd kocsmában összefutunk oszt fizetnek, meg nem kell számla átutalom a bankodra, azokból van a legnagyobb kavarás. Van számla, van fizetési határidő, ezt kezelni is lehet. Többit nem.
Elküldve: 2007. 03. 13. 07:35
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 1:32
Csak emiles átkérésnél kell az adminnak hozzájárulni.
Ha viszi az összes papírját, akkor az admin/tech csak egy értesítést kap, hogy átreggelik éppen.
Elküldve: 2007. 03. 13. 09:44
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 1:32
Integrityről egy szót se, ahelyett hogy írtak volna, hogy lejár a domainem, egyszerűen felmondás alá helyezték... ők persze nem tudtak semmiről
El is hoztam szépen, inkább szívtam azzal, hogy beletelt 3 napba, mire újra elérhetővé vált, de legalább ahol most van, jó helyen van.
Elküldve: 2007. 03. 13. 12:14
Idézet: melon - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 9:44
Gondolom beleestél abba a pár százalék szórásba, ami minden cégnél van. Én pont ezért írogatom most össze a domainjaimat, mert első reggelések 5-10 évre nagyon nagy időnek tűntek, de egy szopósabb júzer 5 év alatt weboldatl sem rak ki, az meg hamar elszalad
De Integritytől rendszeresen jön a táblázat, hogy mi jár le, én melléírom, hogy mit kell hosszítani, aztán működik.
Elküldve: 2007. 03. 13. 22:04
Elküldve: 2007. 03. 25. 19:36
a fórumon olvasgatva láttam, hogy foglalkozol tárhelyszolgáltatással, domainreggel.
érdekelne, hogy mi mennyi.
jelenleg a 990-hu a szolgáltatóm (igen, olvastam a véleményedet róluk
tudom, olcsó húsnak híg a leve, de amikor két éve regeltem, akkor még jónak tűnt, arra, amire kellett (wordpress blog) arra jó is volt.
úgy olvastam itt, hogy te nem vagy olcsó, de érdekelne, mert már én is látom az olcsó tárhelyek hátulütőit.
persze nekem is véges a pénzkapacitásom ami a díjat illeti, de gondolom azért nem százezrek egy évben.
válaszodat előre is köszönöm!
próbáltam privit írni, de tele a postaládád, ezért nem sikerült
ui: olvastam, hogy gondod volt az átmentéssel a 990.hu -ról, ez nálam nem gond, a wordpressből tudom exportálni az eddig postokat, kommenteket, aztán bmikor újra tudom telepíteni.
Szerkesztette: Gsnake 2007. 03. 25. 19:37 -kor

Súgó
A téma zárva.